×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нинова сигнализира ДАНС и иска службите в Парламента заради украинския сайт „Миротворец“


Нинова сигнализира ДАНС и иска службите в Парламента заради украинския сайт „Миротворец“
В кое нормално държавно законодателство по света се призовава към убийство и се качват списъци на хора с лични данни?!, възмути се лидерът на БСП
20 Юли 2023, Четвъртък, 12:03 ч.
Автор: Флагман.БГ

Позицията на украинското посолство е изключително цинична и неприемлива, смята лидерът на БСП

„Минаха няколко дни вече от публикуването на списъка с имена на българи в сайта „Миротворец“. Позицията, която украинското посолство е качило на страницата си, е изключително цинична и неприемлива за нас и категорично настояваме българската държава да направи нещо.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в парламента.

Тя цитира позицията, според която хората в този списък били „заплаха за националната сигурност на Украйна“, според украинското посолство.

„С какво точно журналистите, Кристиан Вигенин и другите хора, които са там, заплашват националната сигурност на Украйна? Информацията, която е качена там, е пълна с лични данни. Някои от хората, които са в списъка, казаха, че има данни, които никога не са били публикувани, но са верни. Позицията на посолството е, че са ползвани обществено достъпни източници. Къде ги има тези лични данни на тези хора, които да са обществено достъпни?“, попита Нинова.

Българска журналистка попадна в списък "за ликвидиране" заради позицията си за войната в Украйна

Тя видя и цинизъм в това, че информацията на сайта „била използвана за научноизследователски, творчески и журналистически цели“.

„Значи, научноизследователска цел е да бъдат убивани хора, където и да ги намерите по света?! Творчество било да призоваваш за смърт?! Сайтът изпълнявал своята дейност във връзка със законодателството на Украйна - в кое нормално държавно законодателство по света се призовава към убийство и се качват списъци на хора с лични данни?!“, възмути се лидерът на БСП.

Корнелия Нинова определи за абсурдно твърдението, че международното прави се спазвало от сайта, според позицията  на украинското посолство.

„Внасяме сигнал до ДАНС и ще извикаме службите в комисията по службите. Но искаме категорична и ясна позиция на българската държава, българското правителство и българските служби - това не може да продължава така. А и постоянно се попълва списъка с нови имена на българи - „за творчески и научноизследователски цели“ да бъдат убивани. Не само в България, много страни по света са реагирали с искане този сайт да бъде закрит“, посочи Нинова.

Тя призова българската държава да се установи контакт с посланика на Украйна и президента Зеленски.

„След това посещение, след което се даде всичко, което може от България – складове се изпразват, въоръжение се дава, хуманитарна помощ се оказва, приехме бежанци – и накрая България получава това – „за научноизследователски цели избивайте българи по света“ – това е абсурд“, коментира Нинова.

„Не се страхувам. По-скоро съм разочарован и учуден, че в продължение на два-три дни българската държава не предприема нищо. Едва вчера вечерта, на заседание на външна комисия започна дискусия, която се изрази в това, че другата седмица вероятно ще бъде поканена г-жа Габриел в комисията и може би представители на службите“, заяви заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

„Настояваме българските граждани, които са в този списък, без значение на каква позиция са и каква професия имат, да бъдат извадени от него със съдействието на украинската държава. Това е най-малко, което България може да направи. И очакваме информация от българските служби, които не намериха за нужно до този момент да коментират, да се свържат с мен или с други представители и да дадат повече информация доколко хората в този списък са застрашени“, посочи той.  

 




Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
15
Коментара по темата
15.
ЦРУ и НАТО
21.07.2023 01:59:54
0
2
За име на домейн за Myrotvorets е посочено Лангли, Вирджиния, централата на ЦРУ:
https://myrotvorets.center/1523428-welcome-to-the-cia-project-website/
Welcome to the CIA project website!
Даря Дугина е обозначена като „ликвидирана“ на сайта „Миротворец“:
https://psb4ukr.natocdn.net/criminals/24/bb/00/118-Платонова-Дарья-Александровна-1.a12635.jpg
Както показва Хал Търнър, когато потърсим за IP адреса на natocdn.net, получаваме 152.152.31.120 Когато потърсим на кого е IP адреса, получаваме адреса на централата на НАТО в Брюксел.
Кой изготвя „списъка за убийства“ на Myrotvorets? ЦРУ и НАТО, нали?
14.
OMG
20.07.2023 21:18:39
0
1
Представете си 2023 г. сме. Тези мърши украинците са изготвили списък с убийства , качили го официално в държавния им сайт и тези долни отрепки искат да са в ЕС и НАТО. Дори на фанатизираните първобитни талибани преди 15 г. списъка им беше таен.
13.
Пригожин
20.07.2023 16:07:24
0
0
"Шойгу! Герасимов! Где боеприпасы? Посмотрите на них, суки"
12.
ClA Хайдутин
20.07.2023 15:21:06
8
0
Американски преврат в Украйна!
Аз съм онзи "Хайдутин" със любовната драма "украинец-мама-тати"!
По-долу съм обяснил цялата драма и кой стои зад украинеца.
Очаквайте още разкрития за коварните американци, разбили едно прекрасно бг русофилско семейство,чрез машата си похотлив, надарен украинец.
11.
*********
20.07.2023 14:42:29
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
10.
Хайдутин
20.07.2023 14:01:15
14
5
Да ви палят тва заслужавате!
https://youtu.be/j7ZSJkKUljI
Погледнете ги тези натовски укронацисти какво правят с мойте братушки. Братушката сега как шъ си занесе пералня в къщи, как ще насилва деца и жени. И до тука няма стигнът да мъ освободят. И ще остане само освибождаването на мама от онзи украинец.
9.
Пйахахаххахаа
20.07.2023 13:58:55
14
4
Другарката нинова я е изпрала яко 5g хормона разпространяван от натовските гълъби роботи.

Абе замислих се, що децата на всичките русофили, русороби и ватенки учат и живеят в тоя лош пеераски запад бе д?+ба мааму д?+Ба?! Има нещо гнило в цялата работа. :) Накрая ще излезе, че костя, нинчето и бай-слави са натовски агенти. ^_^ мамини сладки "национални интересчийчета"
8.
ss
20.07.2023 13:49:21
12
14
Че скапаняк, който се пише Волгин, да не би да работи за България? Да беше се писал Дунавски....И този калъф получава заплата от държавата...Ама, няма страшно Курнело. Украинците няма да трепят това нищожество...Заети са сега...
7.
Хайдутин и 6 до 3
20.07.2023 13:44:24
9
9
Мразя ви ей, дано ви изгорят руснаците. Тати се пропи и поболя заради един украинец. Разминавал се по стълбите с мама и един път и се усмихнал, втори път и се заговорили и така. Един ден се прибирам чувам мама стене и като влязох, що да видя. Боклука я думка като тъпан на селски мегдан, а комшиите под нас помислили че заметресение.
Като казах на тати и двамата се разплакахме от мъка. Даже тати проучи нещата и разбра че зад всичко стоят американците и НАТО.
Мразя ви ей!
6.
До 3
20.07.2023 13:29:09
8
14
На майка ти Слава че има голяма слива .Боклук мръсен украински. Само смърт за вас.
5.
Браво на кака!
20.07.2023 13:27:15
10
16
Права е жената донякъде. Украински народ и държава няма, обаче има укронацики и укропосолство, а руската държава загуби стотици хиляди убити, осакатени, и ранени във Украйна, обаче няма такава държава и народ.
За всичко е права кака, даже и за заплахата от този сайт. Оръжейната помощ за милиарди за Украйна обаче, дадена от Четворната коалиция и разписана от вицепремиерката, същата Кака, не беше за Украйна,а за Полша, която воюва с Русия на полска територия и няма граница с Украйна, тя даже е на хиляди километри от Украйна. А Кака е права за всичко. Даже горката женица много искаше да си прибере чавето от САЩ(където чавето живее отдавна) и да го прати у Мацква, обаче заради интригите че разписала помоща за Украйна на Кака и е неудобно и срамно, защото наистина оръжието беше за Полша, Украйна не е във война с Расия.
Много завист и злоба бе! Тази Кака, България не е заслужава, тя е като апостол и за благодарност, какво?
Само клевети! Приватизаторка била назначена от Костов,милионерка на 27 години, вицепремиерка била разписала оръжейната помощ за Украйна и ей такива клевети.
А Си Дзинпин, поне 100 пъти я покани да работи и управлява в Китай, а тя милата, такава патриотка.
Да ни е жива и здрава, че без нея, България загива!
4.
Хайдутин
20.07.2023 13:25:24
10
20
Мръсни крастави украински боклуци дано всички да ви изгорят руснаците. Вие сте най долната измет на земята и трябва да бъдете заличени до един.Няма такава държава украйна всичко е руско ,а всичко което се нарича украинец под ножа и на въглен. Слава на Русия.
3.
Героям слава
20.07.2023 13:07:28
30
15
Роските подметки рязко засвириха на умряло от един списък.

Който е вътре значи има за какво!!!!
2.
Флегми
20.07.2023 12:13:33
20
37
Ей Флегми, защо сте спрели коментарите под статията за Лукойл, а рашистки подлоги такива?
1.
Sad story teller
20.07.2023 12:11:22
40
14
Тея сега го откриха тоя сайт...
Има го от години и никой не е пострадал, успокойте се. Никой нищо няма да направи на смешниците, дето са вътре. Освен да ги направи за смях, де.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори