×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Българска журналистка попадна в списък "за ликвидиране" заради позицията си за войната в Украйна


16 Юли 2023, Неделя, 17:16 ч.
Автор: Флагман

Диляна Гайтанджиева и известна с проруските си позиции, но заслужава ли да бъде превърната в мишена

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е добавила журналистката Диляна Гайтанджиева в списъка с цели за ликвидиране на сайта „Миротворец“. Нейни снимки и данни за година, място на раждане, профили в социалните мрежи и медийни публикации, както и личният й блог са добавени в базата данни от СБУ на 15 април тази година, пише obektivno.bg.

Сайтът е с вход за достъп на служители от украинските служби, както и чуждестранни служби, в който се събира информация за лица, които Украйна счита за врагове на страната. Като адрес на сайта са посочени Лангли, Вирджиния (където се намира централата на ЦРУ) и Варшава, Полша). 

Диляна Гайтанджиева е известна с проруските си позиции и конспиративни теории, които защитава, но заслужава ли действително да бъде превърната в мишена, питат се мнозина.

"Българските медии не се интересуват, че български журналист е в списък за ликвидиране. Не съм изплашена, че съм в Миротворец" - коментира по този повод журналистката в Youtube.

През август миналата година един от журналистите в списъка Дария Дугина беше убита при бомбен атентат край Москва в автомобила си. За извършител Русия обвини агент на украинските служби. Военният кореспондент Владлен Татарски, чието име също е в списъка „Миротверец“, беше убит при взрив в кафене в Санкт Петербург. Момичето, доставило бомбата, разказа, че е изпълнявала задача от Украйна, като й било обещано, ако я изпълни успешно, да бъде взета на работа в украинска медия.

След смъртта на Татарски на сайта на „Миротворец“ се появи надпис към снимката му „Ликвидиран“. Списъкът обхваща стотици журналисти, политици, общественици от целия свят. Сред тях са унгарският премиер Виктор Орбан, хърватският президент Зоран Миланович, генералният секретар на „Амнести Интернешънъл“ Агнес Каламард, американският журналист от NBC News Киър Симънс, основателят на „Пинк Флойд“ Роджър Уотърс и стотици други.

Сред българите в черния списък с врагове на Украйна са и проф. Иво Христов, и доц. Валентин Вацев. Върховният комисар на ООН за правата на човека (OHCHR) призова Украйна да разследва сайта.

„Миротворец“ продължава работата си въпреки многократните искания от страна на ООН, посланиците на Г-7, ЕС и правозащитни групи да го затворят и въпреки че няма официален статут, той действа като допълнение към правителствените бази данни на контролно-пропускателните пунктове на Украйна. През 2018 г. германското външно министерство поиска от украинското правителство да изтрие уебсайта.


В категории: Войната в Украйна


7
Коментара
Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 6
7
Коментара по темата
7.
Живко
18.07.2023 19:01:40
0
0
Коментара ми изчезна! Пиша 5мин и после изпаряване. Алооо
6.
"Myrotvorets"
17.07.2023 02:32:43
1
4
Профилите на много хора, включени в украинския „списък за убийства“, са публикувани на уебсайт Myrotvorets, чието име на домейн е посочено в Лангли, Вирджиния, централата на ЦРУ.
https://myrotvorets.center/1523428-welcome-to-the-cia-project-website/
Welcome to the CIA project website!
Роджер Уотерс е в списъка за убийства на украинския уебсайт Myrotvorets:
https://myrotvorets.center/criminal/uoters-rodzher/
Диляна Гайтанджиева:
https://myrotvorets.center/criminal/gajtandzhieva-dilyana/
Даря Дугина е обозначена като „ликвидирана“ на сайта „Миротворец“.
https://psb4ukr.natocdn.net/criminals/24/bb/00/118-Платонова-Дарья-Александровна-1.a12635.jpg
Както показва Хал Търнър, когато потърсим за IP адреса на natocdn.net получаваме 152.152.31.120
Когато потърсим https://www.whois.com/whois/152.152.31.120 получаваме адреса на НАТО в Брюксел...
По-подробно (изберете горе вдясно бълг. език): "Украинският „списък за убийства“
https://www.globalresearch.ca/ukrainian-hit-list-publishes-names-addresses-alleged-russian-propagandists-turns-out-based-not-ukraine-but-langley-va-where-cia-headquarters/5794260
5.
"проруски позиции"???
17.07.2023 02:01:45
4
7
Много странни твърдения тук за "проруски позиции".
Може да прочете публикациите на БЪЛГАРКАТА Диляна Гайтанджиева с приложени документи директно на https://dilyana.bg и https://armswatch.com, защото "българските СМИ" никога не публикуват Диляна Гайтанджиева и предпочитат джендъризма и русофобията.
Например:
"Кой и как изнесе български оръжия за Украйна: документи"
https://dilyana.bg/кой-и-как-изнесе-български-оръжия-за-ук/
"The Pentagon Bio-weapons"
http://dilyana.bg/the-pentagon-bio-weapons/
Тя разследва например свинския грип Swine Flu A (H1N1) pdm09 като споменава, че 364 украинци умират заразени със свински грип, върху украинци се тестват също нови вируси на холера, хепатит, антракс, отровен ботулинов токсин, само един грам от който може да убие 1 млн души. Нейният много подробен материал за биолабораториите на Пентагона задава въпроса „Защо Пентагонът събира и изучава прилепи“, както и подробности за 11 военни биолаборатории на Пентагона в Украйна, както и Лугар, Грузия и Алма Ата, Казахстан. Пентагона има повече от 400 биолаборатории по целия свят. Само в Одеса 400 деца умираха всяка година по време на тестове на американски биологични оръжия, сега тестовете се правят на българи.
Както не всички знаят, правителството на #ПростоКиро подписа през март 2022, за стартиране на американски биологични опити в България с четиринадесет патогена (като антракс, Кримско-Конго треска, коремен тиф, лептоспироза и др) върху български войници, във Военна Болница на ВМА в София, за което предупреди Диляна Гайтанджиева:
http://dilyana.bg/пентагона-започва-биологически-експ/
Това "проруски позиции" и "враг на Украйна" ли е?
4.
.
16.07.2023 21:13:56
0
1
https://terminal3.bg/ako-ne-si-s-nas-si-protiv-nas/
3.
Нашия подобен сайт
16.07.2023 19:22:28
3
5
Ще се нарича Народен Съд 2 .
2.
няма страшно
16.07.2023 18:02:35
18
28
Путин ще го изтрие този сайт, както и цяла Украйна, а американците, ако продължават да нахалстват и тях ще ги изтрие от картата... От украинците по-долно и тъпо племе са само северномакедонците.
1.
паткан
16.07.2023 17:39:54
16
31
В последно време всеки свободомислещ се обявява на русофил.
Това е удобно за евро-питеците защото те са бедни на въображение и глупави по природа, и не могат да измислят нищо друго.
Що се отнася до нациския сайт - всичко с времето си. И хитлер си мислеше че ще управлява света
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори