×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Денков за спора между Радев и Зеленски: Две представи за света, ясно е коя споделям аз


Денков за спора между Радев и Зеленски: Две представи за света, ясно е коя споделям аз
"Целият международен ред се крепи на това, че границите не трябва да се променят", обяви премиерът
Тема в развитие
виж още
скрий
07 Юли 2023, Петък, 11:25 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Българският премиер взе страната на украинския президент

Премиерът Николай Денков взе страната на украинския президент Володимир Зеленски в спора му с българския му колега Румен Радев. Денков говори пред репортери в Народното събрание днес.

След въпрос как ще коментира напрежението между Радев и Зеленски вчера, когато двамата разговаряха лице в лице на „Дондуков“ 2, министър-председателят заяви: „Не бих искал да коментирам това, което се случва в президентството. Аз мисля, че се видя сблъсък на две съвсем различни представи за света. От моите изказвания вероятно е ясно аз коя от тези гледни точки споделям. Най-лесно тя би могла да се представи по следния начин: поставете се на мястото на другия. Ако бъдете нападнати, какво би трябвало да направи един премиер, какво би трябвало да направи един президент? Дали трябва да каже „аз искам да защитя държавата си – търся помощ за това“, или трябва да кажа „не, не, аз няма как да търся да се съпротивлявам – да става каквото ще“. Това е сблъсъкът на тези две гледни точки, от една страна, има агресор, има защитаващи се. Второ, целият международен ред се крепи на това, че границите не трябва да се променят. Ако почнат да се променят границите, целият свят ще стане напълно неустойчив. Затова след Втората световна война целият мир се крепи на това - не променяйте границите. И тук Украйна има своите защитници. Другото нещо е, че ако Украйна се защити, стане член на НАТО – това означава, че евентуална агресия от изток, от когото и да било, тя ще има буфер между този агресор и България. Искам ясно да кажа – това днес е българският национален интерес.“

На питане на „Флагман“ - срам ли го е от позицията на Радев, Николай Денков отговори: „Не. По отношение на отношението към позицията на президента Радев аз споделям напълно това, което каза президентът Зеленски. Ние трябва да уважаваме институциите, трябва да уважаваме мнението на другите хора, трябва да ги чуваме внимателно, но трябва да имаме и наша позиция. Като премиер аз имам много ясна позиция и това е позицията, която беше казана вчера.“

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Той пак стана баща Той пак стана баща 10/05/2024, Петък 11:29 0
Флагман.БГ Какво се случи с този камион Какво се случи с този камион 10/05/2024, Петък 09:41 1
40
Коментара по темата
40.
камен
07.07.2023 18:57:04
5
5
Президент който беше готов да потопи собствената си страна в гражданска война като излезе с вдигнатия юмрук президент който продаваше оръжие и с Нинова и със служебното правителство ама не било за Украйна ами за къде бе Мунчо ама вземахте комисионни от фирмите и си пълнехте джобовете е сега секна далаверата Глупав народ глупав президент си избира те по принцип военните много акъл нямат само рапортуват и изпълняват Зъл и твърд като комунист айде при Путин като ти свърши мандата пък може и по рано
39.
Авъй
07.07.2023 16:48:53
6
6
Тука диви селтаци с изпържени соц мозъчета разясняват и дават акъл как и какво трябвало да бъде.
38.
Стефан Бургаски
07.07.2023 16:33:33
7
8
Ние всички знаем коя представа споделяш, Академико... хАмериканската...
37.
Михаил Перов
07.07.2023 16:32:23
3
6
И ти ли имаш мнение-муньооо?????подлога натовска
36.
Христо
07.07.2023 16:13:04
5
7
Аз съм,, за,, излизането на България от ЕС и НАТО и присъединяване й към Евразия и Русия, никакво евро-сваляне на валутния борд и лева става 3000 за долар. Затваряне на границите, както е в Русия.. Никаво свободно пътуване из ,, гейската, Европа.. Какво е това-почивки в Гърция, екскурзии до Венеция и Париж. Никакви такива буржоазни измишльотини.. Само Сочи, Киргизстан, Иран.. И пълна забрана на Интернет - само Руснет. Забрана на,, гейските, западни автомобили, телефони, навигаций.. И най-важното-никаква свобода на слово, печат и пътувания.. Само така за това просто племе..
35.
7887
07.07.2023 16:12:31
8
9
Зелето направи за смях Фърчилото като му каза нещата в очите,а не като нашия-със заобикалки и ескиважи. Показа му как може да се отървеш от всичко руско. Защото какво руско става? Нищо,нито комунизмът,нито Волгите,нито Олгите стават за свят. хаха
34.
Воевода
07.07.2023 15:54:25
11
11
Денков ти хермафродит продажен, предател чакат те в Белене там ти е мястото гнусен евнух.Мижатурка с камъни ще бъдеш пребит .Вън от България гнидо продажна.
33.
Радев
07.07.2023 15:14:27
11
11
Изтича изтичааа, мандатеца, айде сега марш в канала! Мухахаахаахаххахахахахаха
32.
Pen4o Kubadinski
07.07.2023 14:35:01
10
21
Тази война можеше да бъде избегната, ако янките през цялото време, от майдана насам, не бяха подстрекавали украинските си марионетки да предизвикват всячески Путин. Те знаеха, че човек като Путин няма да допусне да му се подиграват под носа и бездейно да наблюдава как умишлено се малтретира населението на Украйна с руско самосъзнание и евентуалното разполагане на НАТОвски бази под носа на Русия.
Тази война беше умишлено предизвикана от САЩ и имперската политика, която водят открай време.
И понеже не им стиска да се изправят директно срещу Путин, накараха проксито си Украйна, водена от продажния режим на Зеленски да се бие срещу Русия, за да реализира техните собствени интереси.
31.
до 27
07.07.2023 14:09:18
1
8
Защото е мишка, явно е
30.
цвеьь1всяв
07.07.2023 14:05:03
8
23
Kолкото и да мразиш Президента.Нямаш право на това поведение. Как ше кажеш, че си на страната на ръководител на чужда държава, още по малко на страната на един шапшал инсталиран от щатаите. Каквито и политически противоречия да имате. Това е нашият Президент, това е институция, основен стълб на държавността. Подобно себеубижение е недопустимо. Най-малко от позицията на поста на Премиер. Каквито и политически мантри да се проповядват, николга не са ни управлявали хоракато тези, с нулево достойнство. Абсолютни мерзавци..
29.
Pen4o Kubadinski
07.07.2023 13:59:09
12
25
Единственият български политик, който се държи с достойнство и има независима позиция по гражданската война в бившия Съветски съюз е президентът на Р България генерал Румен Радев.
28.
Pen4o Kubadinski
07.07.2023 13:50:29
4
20
Те и янките бяха агресор в Ирак, ама никой не посмя да застане на страната на Садам Хюсийн и да го снабдява с оръжие за да отблъсне агресорите, които избиха стотици хиляди мирни граждани и като последните варвари обезглавиха иракския президент. Аршина нещо не е същия.
27.
Украйна НЯМА "международно признати граници&q
07.07.2023 13:49:07
6
19
Този "български премиер" знае ли за какво говори?
1) Украйна НЯМА "международно признатите граници" пред ООН, затова през април м.г. ООН определиха СВО на Русия в Украйна, като "вътрешен спор".
Украйна няма "международно признати граници" заради териториални спорове с всички свои съседи!
Единствените признати граници на Украйна бяха като част от СССР! Но понеже Договорът за взаимно признаване между Русия и Украйна е анулиран от президента Петро Порошенко и Владимир Зеленски през 2018 и 2019, затова Русия като правоприемник на СССР владее територията, наречена Украйна.
Войната на НАТО срещу Русия няма правно основание!
2) Според договора за членство в НАТО, не може да бъде приета нова страна в НАТО, ако има териториални спорове със своите съседи. ТОЧКА.
Украйна беше "записана" в ООН през 1945 като част от СССР (без Крим), но никога не е представила своите граници в ООН:
https://rns.bg/генералният-секретар-на-оон-украйна-н/
"Генералният секретар на ООН заяви, че Украйна не е кандидатствала за регистрация на граници от 1991 г., така че държавата Украйна не съществува…"
26.
доживотен затвор според НК!
07.07.2023 13:46:37
6
18
Изпращане на българско оръжие в Украйна не е ли престъпление по Българския Наказателен Кодекс?
"Чл. 99. (1) Който лиши от живот представител на чужда държава с цел да предизвика война или международни усложнения срещу републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна."
Всички тези "народни избранници", гласували за изпращане на оръжие в Украйна, май са заслужили доживотен затвор според НК!
25.
Президентът
07.07.2023 13:43:59
9
25
Се държа повече от адекватно . За пореден път постави България възможно най-далече от случващото се в Украйна. Жалко ,че трябва да защитава една небоеспособна армия, но може би това е неговия коз . Русия няма чувства на реваншизъм към България, както с Украйна. Но виж всички наши съседи е нещо друго . Това той никога няма да го заяви публично , тъй като ще е международен скандал . Но и ние и те си знаем как стоят нещата. Лошо за мнозинството български граждани, че не разбират какво има предвид президента им . Ако заиграят големите шамари тогава ще стане страшно и както ние можем да си поделим някоя съседна на нас държава с другите, така и другите могат да си поделят България. За да имат време политиците е нужна боеспособна армия. Това няма как да стане ако си дадеш наличното оръжие, което едвам успяваш да поддържаш. На прост език , ела кумчо изяш ме . Ако не си помогнеш сам и господ няма да ти помогне . Да се разчита изцяло на НАТО е велика глупост . Не се сещам страна от НАТО да е била нападната и другите да са и помогнали . Но пък НАТО е нападал страни извън този съюз . Досега не сме свидетели на това ,което очакваме и вярваме ,че ще получим от НАТО ако се наложи .
24.
до 21
07.07.2023 13:43:20
3
8
А кой довлече и пробута "Харвардските" измамници? Кой си затваряше очите при изнасянето на оръжие от първия ден на фарса в Украйна? На българина му дай малко "good cop" постановка тук-таме и моментално изпада в умиление!
23.
1
07.07.2023 13:22:07
1
1
Американските власти решиха да да предадат оперативно-тактически ракети ATACMS на Украйна. Това съобщи американското издание The Wall Street Journal.

В момента, според изданието, остава само да се получи одобрението на президента на САЩ Джо Байдън да започне да доставката на ракети на Украйна. Всъщност, ако сега се съобщава за такова решение, значи то е взето много по-рано.

"Няма новина... Ако такива тези са се появили, тогава ракетите са на път или вече са на територията на Украйна"

- пише телеграм каналът "Репортер Руденко"
Обикновено, ако западните страни декларират, че ще предадат ракети на Украйна в обозримо бъдеще, това наистина означава, че те или вече са предадени, или ще бъдат доставени в най-близко бъдеще. Обсегът на изстрелване на такива ракети е приблизително 300 километра.

Предаването на ракети ATACMS с голям обсег създава допълнителни рискове за руските територии, включително тези, разположени на значително разстояние от фронтовата линия. Няма съмнение, че след като получи такива ракети на свое разположение, Киев ще се опита да засили ударите поне по ключови цели на територията на новите региони на Русия
Възможно е Кримският полуостров да се превърне в мишена за ракети, предадени от САЩ
22.
За правителството
07.07.2023 13:08:40
10
2
Когато се формира това правителство, много хора скочиха - предатели, изменници. Има упреци до ден днешен и по тази и по сходни теми. Днес виждате онова, което тогава не видяхте, а просто трябваше да мислите с разума си, не с емоциите. Запалянковци в политиката винаги ще има. За тях е по-важно те да са прави, а не обществото и държавата да вървят напред. Надявам се разбрахте, че има нещо по-важно от терзанията около Борисов и сие. Над тях има интереси на България. Да се фокусираш върху местния политически фолклор и да забравиш общата картина и стратегическата цел - цивилизационния избор и заплахите за него, не е само късогледо, но и опасно и издава неизтребим провинциализъм.
Днешното посещение на Зеленски, доказва защо трябваше да има правителство. И заради Денков, и заради Мария Габриел и заради Тагарев.
Алтернативата бе България да бъде с поредното служебно правителство на Радев, извън времето, извън мейнстрийма на ЕС и НАТО. Писах, писах и писах, че в момента се решава съдбата на Украйна, съдбата на Европа и на България.
Нашата военната подкрепа е от критично значение и без Тагарев министър и подкрепа в НС - България се самообрича. Каквото можаха Радев и агентите на руско влияние направиха - останахме си с "вечно наши" и до брак с цялото съветско въоръжение. Загубите се изчисляват в стотици милиони, дори милиарди лева. Просто защото оставихме едно малцинство от кресливи и добре мотивирани проруски агенти да доминират обществения дневен ред.
Помощта за Украйна и тази визита преодоляват и друга критична линия в промяната на представата - нашата и на другите - за това, къде сме в тази война и дали можем да се мобилизираме в защита на интересите си и европеизма. Защото поредицата от правителства на Радев и наддигането на Възраждане бяха оставили измамното впечатление, че така винаги ще бъде.
За това днес е празник, светъл ден. Отново започнахме да се будим.
Да, Радев се оказа в миманса. Зеленски постави Радев на мястото му. Никой не е виновен на президента, сам се постави там, със своя провинциализъм, не разчете знаците на история. Негов проблем и откровено не ме интересува. Той е дългосрочен стратегически пасив в българската политика.
Видяхте колко силен е "слабия" Денков, че става все по-убедителен премиер, който доказва, че и тихото "академично" говорене може да убеждава и да "мести планини".
Зеленски, най-популярният политик в света, дойде в София и ни каза "благодаря", можете и правите. И светът го оценява.
Какво по-добро за националното самочувствие?
Слава на Украйна! Слава на европейска България!
Бог да пази Украйна, която пази Европа!
21.
Радев
07.07.2023 12:40:30
22
35
Е най - достойния президент от 1990 г , браво на него! А до боклуците без акъл който го плюят ще им кажа , че от 2014 г се води гражданска война на руските земи .
20.
Аз
07.07.2023 12:37:20
14
27
Разбира се,че е ясно.....
Ти си толкова гнусна и продажна подлога
че на всички им е ясно ,че лижеш задника на ненормалния наркоман
БОКЛУК НЕЩАСТЕН
19.
Казахме
07.07.2023 12:34:50
2
6
Относно язовира който се строи в Панагюрище.Престанете с тези помощни постройки искаме язовира по скоро да стане.Тоеа са хвърляне на излишни парииии.
18.
www
07.07.2023 12:29:29
36
21
Радев, че е тъп и ограничен, това е ясно на всички, но да цитираш пред Зеленски опорките на Кремъл, трябва да си завършен идиот. Беше жалка картинка българският президент, който е уж и военен, да се държи толкова неадекватно.

Иначе, няма нищо изненадващо, че поведението на Радев има и почитатели. Още не са избледнели спомените как партията е права дори когато греши. Тези хора искрено вярват, че Русия винаги се бори за мир, дори когато напада чужди държави и убива мирни граждани. В чугунена глава просто няма как да се налее акъл. Свободна държава сме, всеки може да бъде точно толкова тъп, колкото иска. Но трябва и да е ясно, че когато сме най-бедни и изостанали, причината не е някъде навън, а се дължи на нашата глупост и липса на способност да разбираме заобикалящият ни свят.
17.
Радев е позор за България!
07.07.2023 12:26:07
41
23
Никога повече комунизъм в България!
Никога повече руZка зависимост !
Подкрепа да героичния украински народ !
Подкрепа за нашите страдащи сънародници в Украйна!
Да живее България!
16.
Тревор
07.07.2023 12:19:44
13
25
Миндил си денкаа
15.
"ясно
07.07.2023 12:17:48
11
27
е коя споделям аз"
Съмнение няма, продажнико - бандеровски фашизъм в сос от €$ ценности... в джобовете ти.
14.
Димо
07.07.2023 12:15:18
7
21
Педерас.и, сър!
13.
той
07.07.2023 12:14:25
8
33
Долна ,мръсна ,продажна измет.
12.
София
07.07.2023 12:09:37
16
44
Сънародници, идват местни избори! Нека там накажем тези, които поканиха в страната ни този наркоман от Украйна, която избиваше и палеше българи, само защото са дръзнали да кажат че са такива!
Помнете и след няколко месеца гласувайте с главата си!
11.
*********
07.07.2023 12:07:02
27
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
10.
Човек
07.07.2023 12:06:58
15
54
Гледах по Канал 1 изявлението на Радев и мога само да го поздравя за достойната позиция и думите му към Зеленски. Много ярък е контраста между него и хората на ГЕРБ и ПП-ДБ.
Достоен президент имаме и за първи път не се срамувам от наш политик!
9.
Любопитен гражданин на Лисичанск
07.07.2023 12:05:47
18
10
Пригожин също зове за мир, но Пучин много бързо отлита с правителствения самолет и не могат да се получат смислени преговори, липсва диалог...
8.
Недялков
07.07.2023 12:01:15
20
54
Румен Радев се оказа сто пъти по-голям мъж от всички евроатлантически педали, взети заедно! Честно казано не вярвах, че ще посмее да каже в лицето на наркомана, това което мислят всички българи! Но той го направи и затова заслужава само поздравления, че не се уплаши от натиска на американски политици и техните подопечни български медии!
7.
Хахахах
07.07.2023 11:59:57
20
30
Toя кретен мяза на изпразнен уй в главата, егати мижитурката-олицетворение на уродливата долна измет евроатлантици!
6.
Мнение
07.07.2023 11:57:31
43
28
Да призовеш към мир жертвата, а не агресора, е тежко морално падение!
Радев е позор!
5.
Down
07.07.2023 11:54:42
5
21
Знаем, знаем! Тази на "ПОСОЛСТВОТО", нали?
4.
Всички знаем
07.07.2023 11:45:57
8
15
Коя бе дърт пергиш
3.
Марк Твен
07.07.2023 11:45:08
7
26
Ясно е само това, че нямаш доблест да го изречеш гласно.
2.
Международника ваксиниран професор
07.07.2023 11:42:13
7
39
Държавата Косово кой я създаде? Къде е най голямата база на Балканите?
1.
Шорош
07.07.2023 11:33:46
30
60
Всички знаем, че си от света на Сорос !
Мухльо !
Отгледай деца бе ка пут !
Самообявил се за академик в катедрата на жена ву. Там където всеки който пище научен труд е задължен да впише като съавтор този Мухльо.
Жена му не му е родила деца затова го е наградила с "академик'".
Скапан Еничар си !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Търсят специалисти за две нови професии по морето - балонеси и наргелисти Търсят специалисти за две нови професии по морето - балонеси и наргелисти Условията привидно са тежки, но можеш да си докараш добър доход от бакшишите. Търсят се красиви и секси тинейджърки Той пак стана баща Той пак стана баща Изгората на администратора на ЦСКА Стойко Сакалиев - Габриела, го дари с момиченце Ако на това място си опънете палатката, грози ви затвор Ако на това място си опънете палатката, грози ви затвор Според гръцкото законодателство е забранено поставянето на палатки или паркиране на каравани в археологически обекти, плажове, горски зони и като цяло на обществени места Синът на Илия Павлов спечелил над 600 милиона евро като инвестирал в... Синът на Илия Павлов спечелил над 600 милиона евро като инвестирал в... Преди 6 години той посъветвал майка си да инвестира в биткойни ГЕРБ с 80 депутати след изборите? Може Бойко Борисов да направи правителство и без ПП-ДБ ГЕРБ с 80 депутати след изборите? Може Бойко Борисов да направи правителство и без ПП-ДБ  Социологът Добромир Живков очаква хората на Слави Трифонов да се спънат в 4-процентната бариера Моторист изби рибата, кара с тенджера на главата Моторист изби рибата, кара с тенджера на главата Приспособлението обаче е подготвено за новата си функция – каишки го придържали за главата на мъжа Ковид мутира и се завърна като FLiRT, вижте симптомите Ковид мутира и се завърна като FLiRT, вижте симптомите Публикувано тази седмица предварително проучване на изследователи от Харвардския университет показва, че ефективността на ваксините срещу тези щамове намалява МВР свиква национално съвещание за предстоящите избори МВР свиква национално съвещание за предстоящите избори Ще присъстват политическото и професионалното ръководство на министерството Луксозната яхта на контрабандиста Паскал изчезна от Созопол Луксозната яхта на контрабандиста Паскал изчезна от Созопол Предполага се, че Паскал е разпоредил на капитана да тръгне за Гърция, където първоначално се укри Какво се случи с този камион Какво се случи с този камион Пътният инцидент е станал на пътя край село Куцина
Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори