×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Полицаят Васил Едрев стана кмет на Айтос, печели поголовно и навсякъде


Полицаят Васил Едрев стана кмет на Айтос, печели поголовно и навсякъде
ГЕРБ завари Васил Едрев на най-високия пост в системата на МВР - директор на областната дирекция, пенсионираха го скоропостижно през 2009 г., за да се върне на бял кон като кмет
Тема в развитие
виж още
скрий
30 Октомври 2011, Неделя, 20:11 ч.
Автор: Бесове.бг Снимка Интернет

След два успешни мандата червеният Евгени Врабчев си отива

Полицаят Васил Едрев, който бе пенсиониран скоропостижно след идването на правителството на ГЕРБ през 2009 г., от тази нощ – 31 октомври 2011 г., е кмет на втората по брой на населението община в Бургаска област – Айтос.

Според данните, с които разполага Бесове.бг от паралелното преброяване към 20 часа, излиза, че цели две секции в града Айтос са гласували на 100% за него, в село Пещерско пък всичките 300 избиратели, които на първия тур дадоха вота си за депесаря Ружди Хасан като копи-пейст са прехвърлили това доверие върху Едрев.

Засега червеният кмет на Айтос Евгени Врабчев, който успешно управлява цели два мандата, губи главоломно и със сигурност ще осъмне като победен.

Резултатите сочат, че Едрев е обрал гласовете на ГЕРБ, за които и без това, още преди първия тур, се знаеше, че отиват за него.

„Половината от партията застана зад Едрев нелегално и предаде Даниел Орлов още преди да се е усетил, защото не го харесваха“, довери източник от Бойко-Борисовата партия.

Повтаряме тук, че Едрев можеше да е и кандидат на БСП, което си пролича на тяхната общинска конференция тази пролет. Лошото е, че не намери достатъчно подкрепа. Остава загадка как ченгето, държащо цялата информация за населението в този район, успява да спечели доверието на толкова много партии.

Експолицаят, който приключи кариерата си в системата на МВР на най-високия пост като директор на ОД на МВР – Бургас през октомври 2009 г., на практика се връща на бял кон в обществения живот.

 Веднага след като бе свален от поста в МВР и пратен в девета глуха, Едрев се покри в родния край и стоеше без работа, а на журналистите казваше, че се препитава от улов на риба. От около година той работи за айтоска охранителна фирма.

Този вот доказа, че е възможно 100-процентово механично прехвърляне на вот от ДПС към друг претендент. Доказа още, че на ДПС не може да се разчита в честно уговорен мач, тъй като месеци преди вота Ружди Хасан – шефът на Догановата партия даваше мъжката си дума на Стоян Колев, че ще го подкрепя на втория му тур. След първия обаче го предаде по най-долнопробния начин. 

Васил Иванов Едрев е роден на 23.02.1958 г. в с. Разбойна, общ. Руен. Завършил е висше педагогическо образование. Трудовия си път започва в СОУ „Елин Пелин” с. Руен. От 1987 до 2007 г. работи в системата на МВР. От 2007 до 2009 г. е директор на Областна дирекция на МВР – Бургас. В момента работи като регионален мениджър по охраната. Семеен е. Съпругата му – Янка Едрева, е учителка в СОУ „Христо Ботев”, Айтос. Баща на две дъщери.

Интересното в тази кампания е, че полицаят не контактуваше с медии. Препечатваме единственото му интервю, дадено преди два дни за малотиражния национален вестник „Новинар“:

 Привличането на инвестиции и откриването на работни места трябва да бъде приоритет


- Г-н Едрев, във ваша полза се отказа вторият участващ в надпреварата за кметския стол на Айтос – г-н Ружди Хасан. Изненадва ли това решение и не става ли въпрос за политическа договорка?

- Безспорно е изненада, но не само за мен. Предполагам и за айтозлии, които излязоха и дадоха своя вот въпреки дългите опашки в неделния ден. В никакъв случай обаче не става въпрос за политически договорки. Резултатът от първия тур на изборите ясно показва, че близо 10 000 жители на общината искат промяна и Евгени Врабчев не е кандидатът, който може да отговори на желанието за по-добър утрешен ден. На мое място би могъл да бъде всеки един от отпадналите претенденти и той би бил изправен пред същото предизвикателство, което стои пред мен – да поеме голямата отговорност да бъде обединителна фигура за всички, които гласуваха за промяна. Решението за поемане на тази отговорност дойде след заставането на предизборните щабове на водещите десни политически сили зад моята кандидатура. Няма политически договорки - има политическо единодействие за промяна в община Айтос. Две трети от гласувалите на първи тур не искат Евгени Врабчев за кмет. Последните негови действия, начинът, по който води кампанията си и дезинформира гражданите, всичката тази помия, която се изсипва срещу мен и опитът за превръщане на предстоящия вот в етнически не правят чест на един кандидат и показват недвусмислено безсилието на едно управление, което вижда, че вече не е желано.

 
- В пространството се носят изявления за обещания, които сте поели към ДПС в замяна на отстъпеното право за участие на втори тур. Има ли такива ангажименти от ваша страна и какви са те?

- Ето за това става дума. Евгени Врабчев разигра етническата карта като последен свой коз, но на всички трябва да стане ясно, че вотът щеше да бъде етнически при балотаж Евгени Врабчев – Ружди Хасан. Именно, за да се избегне етническото противопоставяне на хората идва отказът на г-н Хасан от надпреварата. Поради етническата си принадлежност той не е в състояние да обедини гласовете на всички, които не одобряват Евгени Врабчев. Отказът му не е подмяна на вота. Той е резултат на реална преценка на силите и политическата ситуация и даване шанс за реализацията на желанието на хиляди граждани Врабчев да бъде свален. Няма договорки, няма искания за постове и назначения в общината и за чистки на служителите – всичко това се внушава на хората от страна на БСП, за да се създаде неприязън сред етносите и се внуши страх у хората. Единственият ангажимент, който съм поел, е да осъществя промяната в общината заедно с всички прогресивно мислещи хора. Аз съм независим кандидат и продължавам в изборната надпревара като независим.

- Какво е вашето послание към гражданите преди деня на втория тур?

- Първо, бих искал да благодаря за подкрепата на всички, които дадоха своя глас за мен на първия тур на настоящите избори за кмет на Община Айтос и показаха, че има хора, които искат по-добър живот и са готови да се борят за него. Давайки гласовете си за мен, вие декларирахте желанието си за промяна, за край на етническите определения. Аз ще се боря за тази промяна! Аз няма да противопоставям хората с десни и леви убеждения. Нямам... и няма да имам специални договорености с Движението за права и свободи и няма да допусна създаването на размирици и напрежение в общинската администрация. Имам твърдата подкрепа на политическа партия „Гергьовден”, политическа партия ГЕРБ, на Синята коалиция и Коалиция за европейско развитие на Община Айтос, съставена от партиите „Лидер” и НДСВ. Успехът се постига с екипна работа и вяра в обща кауза. Убеден съм, че промяната изисква усилията на всички нас заедно, и знам, че подкрепата и доверието на хората са това, което води към победата. Не трябва да позволяваме интересите на шепа хора да бъдат поставяни пред тези на нашата община. Искам общината ни да е място, където хората да могат да изхранват достойно семействата си. Привличането на външни инвестиции трябва да бъде приоритет за Айтос, който да работи в полза на откриването на повече работни места и възможност за младите хора да останат.
Аз направих своя избор да остана и да живея в Айтос преди много години. Оставайки тук, аз знам, че трябва да се боря за интересите на общината си и правата си на честен гражданин и данъкоплатец. Вярвам, че ще сме заедно в тази борба!
Благодаря ви още веднъж за доверието и нека изберем достойното бъдеще за Община Айтос!


В категории: Айтос


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
21
Коментара по темата
21.
Y---M-Y
31.10.2011 21:01:58
1
0
ASENE--------ASENE.T6K RABOTA
20.
до всички
31.10.2011 10:26:21
10
6
Срам и позор за Айтос......... Очакват ни още 4 безлични години ...... Надявам се всички да се наиграят през това време и когато се осъзнаят да последват примера да кажем на Стара Загора...... . Аман от номенклатурчици в общината...... И още нещо - обзалагам се, че и през следващите години няма да заработи нито едно предприятие в града..... Срам .....
19.
Темерут
31.10.2011 09:22:39
9
6
Честито на Айтос! Надявам се безумците които подкрепиха успешно работилия за себе си 2 мандата Врабчев да се осъзнаят! На Едрев успех и дупе да му е яко в разсипаната община!
18.
Aetos
31.10.2011 08:12:45
5
9
Айтос осъмна нов и променен - като болен след успешна операция! Сега, след еуфорията от победата, трудното тепърва предстои! Какви ли батаци ще открие В.Едрев след като седне на кметския стол? Какви договори е подписвал Евгени? Какви ли капани има заложени? Да! трудно-много трудно е да поемеш едно такова наследство! Но така или иначе управлението на безхаберието приключи и Васко трябва да се вземе в ръце! Вярвам в него и съм убеден че е способен да направи промяната! А вие, които му пречехте ежедневно пускайки невероятни лъжи, доставяни до гражданите с Бай Ганьова упоритост, по-добре се върнете в дупките си, признайте поражението си, или пробвайте да станете добри граждани и оставете човека да работи ! Васко пожелавам ти успех на кметския стол! Но... моя скромен съвет към теб е... НАПРАВИ ЕДНА ФИНАНСОВА РЕВИЗИЯ НА ОБЩИНАТА, И ЧАК ТОГАВА ПИЙ ПЪРВОТО СИ КМЕТСКО КАФЕ ! УСПЕХ!!!
17.
айтозлия
31.10.2011 01:27:57
10
11
Браво и сега какво,всичките турци се наместват в общината,стигнахме нивото на Кърджали,срамота.
16.
Asen Prodanov, Burgas
30.10.2011 23:49:26
13
2
БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИ ОКОНЧАТЕЛНО!!! БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД КАТЕГОРИЧНО ИЗБРА ГЕРБ, РАЗГРОМЯВАЙКИ УНИЩОЖИТЕЛНО БОЛНИТЕ МЕРАЦИ НА БСП = БКП ДА СПЕЧЕЛИ ВЛАСТТА ЗАЕДНО С ВЕЧНИЯ СИ САТЕЛИТ ДПС. КРАЙ НА ВРЕДНОТО ВЛИЯНИЕ НА КОМУНИСТИТЕ – РУСОФИЛИ И ФАНАТИЗИРАНИТЕ НЕГРАМОТНИ ФЕСОВЕ НА АХМЕД ДОГАН. БЪЛГАРИЯ Е СПАСЕНА ОТ КОМУНИЗИРАНЕ, ОТ ЗАРОБВАЩОТО РУСКО ВЛИЯНИЕ И ОТ ПАГУБНИТЕ ДАЛАВЕРИ НА АХМЕД ДОГАН. ТОТАЛНО ПРЕВЪЗХОДСТВО НА ДЕМОКРАЦИЯТА!!! Омразните на народа комуняги са навряни в дупката си, от където вече не им остава нищо друго, освен да плюят отрова в предсмъртни конвулсии. Нещастни червени отпадъци, преди повече от месец ви обясних тук, че народа не ви иска. На какво се надявахте, боклуци? Че с конспирации, лъжи и измами ще успеете да спрете прогреса и да върнете България към най-мрачното й минало? Никога вече няма да стане, изроди! Както видяхте от социологическите проучвания, единствено неграмотните и старчоците са основните ви поддръжници. Това е средата ви – от комплексирани, неграмотни отрепки. Така че, изселвайте се в Русия – само там е за тъпи мужици като вас. Дъртофелниците с бетонираните глави измряха в напразни надежди да дочакат невъзможното, осрани в памперсите си, олигавени в злобата си, изпаднали в тежка деменция, старческо слабоумие и Алцхаймер, един по един изнасяни с краката напред към червеите. А вие, последните вмирисани остатъци от червената измет, си тапицирайте смърдящите бърлоги с купищата червени плакати, втренчили празни, зомбирани погледи на дрогирани психопати в червените си парцали – единственото, което ви остава.
15.
айтозлия
30.10.2011 23:32:22
5
9
''Евгени Врабчев, който успешно управлява цели два мандата''.... НЕЕЕЕ,не беше успешен
14.
grajdanin na aytos
30.10.2011 23:26:47
3
8
ei tezi komunisti ne mogat da se poberat v kojata si napravo im se eba maikata sega kakto sa sviknali samo da kradat bez da ba4kat napravo ne gi vijdam 6te triabva da otivat da jiveiat na vilata na vrabi i ot patronaja da im nosyt hrana a sigorno lidera im e ostavil nykoi vau4er deto ne gi e dal na gadnite cigani za hrana. 4estito na vasil.ako moje6 upravlyvai bes komunisti i ds
13.
Марина
30.10.2011 22:49:03
4
13
Сега стана ли ви ясно кой беше целунат от Доган?
12.
SAME
30.10.2011 22:38:57
4
6
BRAVO NA NA6ITE MNOGO POZDRAVI OT NA6IYA KMET NA STARIYA
11.
Малкия ДЕЧУРЛИГА
30.10.2011 22:20:29
7
6
Врабчев няма нито един успешен мандат !!! Гладно Врабче хоро не играе... Опита се пак да спечели със същите номера,като през 2007,но не стана.ЧЕСТИТО НА В.Едрев,пожелавам му приятна работа през следващите 4 години...Този човек ще промени АЙТОС.
10.
a-s
30.10.2011 21:55:39
5
5
4ESTITO-KMETE I OSHTE 5-MANDATA
9.
mima
30.10.2011 21:42:39
6
3
4estito na g-n EDREV
8.
ПЕЛЕРИНА
30.10.2011 21:38:08
2
9
Що ли не си спомням кога Едрев се е препитавал с улов на риба???!!!! а живеем врата до врата!...А от Пещерско е родът му,за сведение на любопитните!
7.
вуйчо пенчо
30.10.2011 21:23:53
10
11
ами да ,ще спечели,нали той и кютюка,местния бабаит са ортаци,колко черпня и раздаване на пари имаше,сега двамата са недосегаеми,и кютюка още по напред ще излезе,и колко много цигани,а и не само те ,ще изгорят с имоти,срещу смешни заеми от него.Успешен мандат за него и много съболезнования за Айтозлий за следващите 4 год.че са го избрали
6.
dd
30.10.2011 21:23:40
7
7
Дали е вярно че сега 30 процента от администрацията ще бъде от турци?
5.
Mr. Big
30.10.2011 20:45:26
6
0
Бреееее, как се печелят избори без договор с бесния сайт??? Едрев, веднага да се поправиш !!! )))) Те не, че са ти го извадили, ама нали знаеш - нищо лично!))
4.
айтос
30.10.2011 20:39:26
8
6
НА ЕДРЕВ - ЧЕСТИТО !!!!!Врабчев да си търси работа.
3.
Бургазлия
30.10.2011 20:30:26
6
9
Браво на жителите на село Пещерско,явно усещат накъде духа вятърът на промяната,искат да са с силните на деня,няма лошо.Сега остава г-н Едрев да им разшири пътя че е много тесен,лека кола и мотор не могат да се разминат без да отбиеш в банкета.
2.
лаленце
30.10.2011 20:27:17
8
14
4естито ви кмет-полицай-комунист!
1.
лаленце
30.10.2011 20:27:10
6
11
4естито ви кмет-полицай-комунист!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори