×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Моята позиция за Бургас, преди да продължа


Моята позиция за Бургас, преди да продължа
Ваклин Стойновски
21 Октомври 2011, Петък, 11:43 ч.
Автор: Ваклин СТОЙНОВСКИ

Искам в последните дни преди балотажа да подчертая важните теми, които ни различаваха през този мандат, казва кандидатът за кмет

Демократичният политически процес осигури възможността бургазлии да чуят позицията на всички партии по важните за града теми. Пъстрата гама от кандидати обаче, превръщаше понякога дебатите в говорилня, а присъствието на някой от тях бе с цел заглушаване на опозиционния глас.

Балотаж в Бургас вече се знае, че ще има. През следващата седмица в града ни ясно ще се чуят двете основни тези. Надявам, че управляващите ще спрат да бягат от дебат и ще разясним различията си пред бургазлии, за да могат те да направят информиран избор за своето бъдеще. Искам в последните дни преди балотажа да подчертая няколкото важни теми, които ни различаваха през този мандат:

1. Новата индустриална зона на Бургас. Аз съм предложил - същата "зона", същата дейност, на същото място! Обаче, Бургаска индустриална зона. Никакъв апорт на вашата земя в смесено дружество, което ще бъде продадено на някой. Нека да заделим от нашия бюджет за местен индустриален парк, тези прословути 2.5 млн. лв. Ще поотложим планетариума и зоопарка за по-добри времена. Ще спестим две, три лентички срещу една смислена и доходоносна дейност. Ако все пак на по-късен етап надделее мнението, че новосформираната индустриална зона е по-добре да се приватизира вместо да се управлява от Общината, парите от продажбата ще постъпят в нашия бюджет. Бургазлии, с какво ще връщаме тези заеми, които не вие гласувахте? Индустриална зона, така или иначе ще има. Изборът е пред вас. Аз ви предлагам да е наша, бургаска. Досегашните управляващи искат да апортират земята в смесено дружество.

2. Спорим с отиващия си градоначалник, колко заеми може да понесе Бургас. Наследихме 8 млн. от Йоан. Досегашното мнозинство в ОбС по предложение на тяхния кмет гласуваха 16 млн. през 2009 г., още 10 млн. през 2010 г. и още 3 млн. пак през 2010 г. Няма да споменавам 1.65 млн. кредит гласуван за общинско предприятие. 37'000'000 лв. за пет години. Всички разбраха, че ако спечелят досегашните управляващи или техни сателити влязат в ОбС ще се тегли нов 22 млн. заем. Нека да е ясно. Аз смятам, че тези нива на задлъжнялост на Бургас са неразумни. Бургазлии, дълговете на града ни не са обезпечени с някакви обезценяващи се имоти, а с приходите на Бургас - вашите такси, местни данъци и глоби. Затова не желаят да намалят данъчното бреме върху вас. Те взимат заеми, те гласуват и решават, а вие ги изплащате.

3. Липсата на административен капацитет в сегашните бургаски управленци бе основна "закачка" през последната година. Отчитат, че са усвоили 180 млн. лв. средства. Резултатът е видим по улиците на Бургас. Може да съм посочвал негативите, но винаги съм признавал позитивното. Можеше, обаче, да се справят много по-добре. Заради прекратената обществена поръчка за Интегриран Градски Транспорт, вече пети месец се бави усвояването на 130 млн. лв. На фона на този пропуск, постигнатото не изглежда вече толкова внушително. Обясненията, че имало нови правила не звучат сериозно. Пропуснаха закон от 2010 г. и това е само формалната причина. Недоволството на участниците в нагласения конкурс не намери път към сърцето на кмета, но отекна в ушите на европейските чиновници. Европа ни писа слаб (две) и ги върна да пишат проекта отначало. Бургазлии, следващия кмет трябва да е диалогичен. Кметът не е длъжен да слуша опозицията, но трябва да я чува. Ако чуваш само клакьорите наоколо, скоро ще стоиш на брега на езерото и ще съзерцаваш отражението си. На Бургас нарциси не му трябват.

Другата седмица борбата продължава. Ще бъде вече двубой. Няма да ги има поставените с цел играчи. Нека да сблъскаме в този двубой важните теми за града.


В категории: Опозиция , Политика


Автор
13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Георги Стойков
22.10.2011 21:22:15
0
1
Ако искате наистина да кажете сбогом на Димитър Николов, гласувайте за кмет с номер 6 !
Това е единственият начин да накажете ГЕРБ в Бургас!
Не разпилявайте вота, така помагате на Николов.
Само Валери Симеонов има реални шансове да разкара корумпираната седесарско-герберска банда от общината!
12.
belov
22.10.2011 12:41:18
2
4
Здравейте на всички !Аз от 5 години живея и работя извън България. Когато преди месец се прибрах в моя роден град Бургас преоткрих един изцяло нов и променен Бургас в положителен план .Колко е подобрена инфраструктурата, центъра, морската и още безброй неща .Едно голямо благодаря на тези хора ,които са направили от Бургас едно истинско бижу
11.
Добрин Георгиев
21.10.2011 23:46:54
4
5
Димитър Николов ще е пръв без балотаж! Бюлетина номер 2 за Димитър Николов .
10.
Вилизар Георгиев
21.10.2011 19:51:30
5
4
Никакъв шанс! То няма смисал от коментар, а за балотаж да не говорим.Димитър Николов е нашия кмет.Гласувайте хора всеки глас е важен!!!Никакви балотажи!!!
9.
Добрин Георгиев
21.10.2011 19:20:26
5
3
Виждате ли как опонентите на ГЕРБ правят избори , как оплюват и отричат хубавите неща и дават пари за черен PR ? По това ще ги познаете как искат да управляват – с манипулации ,с лъжи ,с това ,че ни занимават с дребнотемие. Така ли правим избори, когато става въпрос за бъдещето на Бургас ? Бургазлии не се печелят. Бургазлии могат да бъдат спечелени с кампания, която е,,аз съм за”защото всички ние сме за това нашият град Бургас да продължи да се развива като до сега благодарение на кмета Николов. Нека излезем на 23-ти и да подкрепим Димитър Николов с бюлетина номер 2.
8.
Димитър Коев
21.10.2011 18:24:24
4
2
Залогът за въображаемия от г-н Стойновски балотаж следва да бъде , загубилият да изчезне от публичното пространство на Бургас . Политици с "личноучрежденска" мотивация не бива да търпим безкрайно ...
7.
Добрин Георгиев
21.10.2011 18:21:28
4
4
Николов ще победи от раз, защото хората го харесват и ще го подкрепят .Балотаж може само да сънувате .Бюлетина номер 2 за Димитър Николов .
6.
Добрин Георгиев
21.10.2011 18:17:25
4
4
Г-н Стойновски явно наистина си вярва, че ще стане кмет на Бургас .Да, ама не ! Бургаските граждани ще гласуват за Николов ,защото когато глауват за Николов, те гласувт ЗА бъдещето един красив европейски град. Призовавам хората на 23-ти в деня на изборите да отидат и да гласуват за Николов, ако искат Бургас да продължи да се развива както до сега. БЮЛЕТИНА НОМЕР 2
5.
таня
21.10.2011 16:13:33
1
1
И аз те обичам но парите обичам повече - така че кой даде повече...
4.
Аз повече
21.10.2011 16:00:07
1
7
И аз те обичам,но повече от 1 е 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3.
Сияна Ненкова
21.10.2011 15:13:24
1
4
Само това ще кажа: "hoc natura est insitum, ut quem timueris, hun semper oderis, canes timidi vehementius" От латински - природен закон е да мразиш онова, от когото се боиш,страхливите кучета лаят най-високо! Мечтите за балотаж ще си останат мечти! На 23-ти г-н Николов ще получи пълна подкрепа от бургазлии!
2.
мммм
21.10.2011 13:20:47
0
0
ОБИЧАМ ТЕ!
1.
мммм
21.10.2011 13:20:46
0
0
ОБИЧАМ ТЕ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори