×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Официално: Гешев не е бил с жена си и децата при взрива, сачма след рикошет пробила фар на колата му


Официално: Гешев не е бил с жена си и децата при взрива, сачма след рикошет пробила фар на колата му
Вътрешният министър Иван Демерджиев изнесе данните пред Народното събрание
Ключови думи: Иван Гешев, парламент
Тема в развитие
ПП-ДБ искат оставки от Гешев и Сарафов, атентатът срещу главния прокурор вероятно бил инсцениран Официално: Гешев не е бил с жена си и децата при взрива, сачма след рикошет пробила фар на колата му А.Василев моли Господ Борисов да не му е единствен приятел, взривът срещу Гешев бил като от пиратка Кои са били с Гешев в колата и има ли щети по нея след взрива остава тайна Атентатът срещу Гешев може да е инсценировка, за да няма реформа в прокуратурата, подозират ПП-ДБ Борисов не подкрепи проектокабинета "Денков" - поиска ГЕРБ да има министри Търсят къртицата в НСО, само 6 човека са знаели маршрута на Иван Гешев Има заподозрени за опита за покушение срещу Гешев, каза Иван Демерджиев Бургаски прокурори в подкрепа на Иван Гешев: Това бе опит за взрив на държавността и правовия ред Атентаторите имали възможност да стрелят по главния прокурор след взрива? Атаката срещу Гешев не била за сплашване, а за убиване Иван Гешев е бил следен? Ген. Ралчев разкри, че бомбата не е взривена точно навреме Журналистка се разминала на косъм със смъртта, гледането на забележителност я спасило от бомбата Извънредно съвещание на Гълъб Донев със службите заради терористичния акт Бомбата за атентата срещу Гешев направена ръчно? Експерт разкри изтекла ли е вътрешна информация Втора бомба е намерена по маршрута на Иван Гешев към Турция Атентатът срещу Иван Гешев идентичен с покушението над Илия Павлов Сийка Милева с изявление за атентата срещу Иван Гешев Росен Желязков: Днешният терористичен акт е покушение срещу държавността Политическият ефект от бомбата срещу Гешев Вижте мястото, където се опитаха да взривят колата на Гешев (СНИМКИ) Борислав Сарафов: Главният прокурор е бил мишена за убиване Гешев с първи думи за атентата срещу него Взривът на пътя пред Иван Гешев мощен като за убийство, задействан е дистанционно Имало ли е взривно устройство пред колата на Гешев? Главсекът с празно пиар изявление в Бургас Главният секретар на МВР с подробности от Бургас за инцидента с кортежа на Гешев (ВИДЕО) Извънредно! Инцидент с кортежа на главния прокурор, избухнало е взривно устройство? (ОБНОВЕНА)
виж още
скрий
05 Май 2023, Петък, 09:58 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Лично видях автомобила - щетите по него са незначителни, обяви Иван Демерджиев

Иван Гешев не е бил с жена си и своите деца в автомобила при взрива на 1 май. Това стана ясно от изказване на вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев. Днес той участва в блиц парламентарен контрол.

„В автомобила, който е бил обект на това вривяване, не е имало членове на семейството на г-н Гешев. Г-н Гешев е пътувал сам с назначената му охрана от Националната служба за охрана“, обяви Демерджиев след въпрос на съпредседателя на парламентарната група на ПП-ДБ Атанас Атанасов. 

Депутатът припомни, че е имало противоречива информация по темата. От прокуратурата и самият Гешев внушаваха, че главният прокурор е бил със семейството си. Заблуди се и лидерът на ИТН Слави Трифонов, който излезе с позиция, съдържаща информация в тази посока. 

Иван Демерджиев днес каза още: "Аз лично видях автомобила, пострадал от този взрив. Има незначителни щети по него, които се изразяват в дупка в единия фар и проникване на сачма от рикошет в него. Няма никакви други щети."

Вътрешният министър изнесе още любопитни данни, които опровергаха твърдения от самия главен прокурор и държавното обвинение. Маршрутът, по който се движил Иван Гешев, например, не бил необичаен. 

"Това е бил обичаен маршрут за него. Многократно той е минавал по този маршрут", посочи Иван Демерджиев. 

Взриврът пък, изглежда, съвсем не е бил толкова силен, колкото твърдеше зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, който е и директор на Националната следствена служба.

"Видът на взривното устройство не позволява ударната вълна или отломки да проникнат в купето на този брониран автомобил. Тук трябва ясно да се заяви, че това е автомобил с най-висока степен на сигурност от тези, с които разполага българската държава. Много по-сигурен, много по-защитен от автомобила, който, например, ползва президентът на Република България", обясни още вицепремиерът и вътрешен министър. 

Атанас Атанасов посочи, че израелският експерт, привлечен у нас да помогне на разследването, кацнал два часа преди взрива. 

"Това е много интересен факт, който говори за преднамереност и за някаква имитация в случая. Така че за мен е важно имате ли повече данни, защото той явно е бил привлечен от Следствието, но каква е причината да пребивава в България... Да не би да са объркали нещо самолетите с това, което са били замислили", каза още Атанасов. 

Иван Демерджиев каза по този повод: "Това, което знам и което достигна като информация до мен, е, че този експерт е пристигнал в същия ден - около час и половина преди да настъпи взривът. Каква е причината той да дойде в България, аз не мога да ви кажа, нито какъв е поводът за неговото посещение. Не мога да правя и предположения и спекулации в никоя посока. Това са фактите. Оттам нататък те трябва да бъдат изяснени докрай и всеки да си направи съответните изводи."

Гледайте заседанието тук:

 


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
32
Коментара по темата
32.
*********
05.05.2023 21:20:43
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
31.
До 21
05.05.2023 20:24:59
0
0
Пий си хапчета бе пич. След 25 години ще си като нов.
30.
Експерт от ВиК
05.05.2023 17:48:30
2
3
Ами той Гешев бая воаяжи направи из еврейските общности в последно време-още от посещението му в САЩ-уж на закуска с бай Джо Байдън,пък и след това.
Голям афинитет към еврейската общност,голямо нещо.....то не бяха приветствия,то не бяха снимки закичен с ярмулка,то не бе чудо.
Пък компанията на Дани Ятом кълве на всичко,което е свързано с пари и политическо влияние.У нас клиенти бол-кой за позитивен политически пиар,кой за кризисен такъв.Те така.......
А и нещо много бързо цъфна тоз еврейски експерт по взривовете,както оповестиха от Прокуратурата???
29.
експерт от МОСАД?
05.05.2023 17:18:38
3
3
Нека да си спомним кой докара на власт ПП - става въпрос за бившият шеф на МОСАД генерал-майор Дани Ятом.
Май сега, ЦРУ заедно с МОСАД управляват България.
Както писаха в Израел за ПП:
"Как бившият шеф на Мосад успя да направи коалиция в България"
https://observatorial-com.translate.goog/news/economy/28349/how-the-former-head-of-an-institution-managed-to-form-a-coalition-in-bulgaria/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=bg
Български СМИ успяха да изброят дълъг списък на фирми за пране на пари за ПП: Давид Леви и Даниел Лорер в схема за пари към „Промяната“
https://mutrinews.com/2023/02/10/давид-леви-и-даниел-лорер-в-схема-за-п/
Свързваща фигура между двамата е бившият шеф на МОСАД генерал-майор Дани Ятом и основател на фирмата за политически пиар C.I.Y. GLOBAL, с която е помогнал за победата на „Продължаваме промяната“ на изборите на 14 ноември в България
28.
До 21
05.05.2023 17:00:15
0
7
На 1.05.2023 г., Борислав Сарафов, заместник-главен прокурор, директор на НСлС: “Очевидно покушението е професионално направено и добре изпълнено. Само една случайност е спасила както Иван Гешев, така и семейството му и редица други хора, които са преминавали по това време по този път“. (БТВ)
27.
Дани Ятом
05.05.2023 16:57:35
2
4
Тоз атентат лабав излезе.Да му измислят нещо по-така спейшъл-примерно как правят опит да го прободат изотзадзе със светлинен джедайски меч докат дреме на писоара у МОЛ-я.И той естествено ши са отърве, щот в последния момент се обръща и опикава батериите на меча.
Туй по-може да фане дикиш и да пролейм по ена сълза за българското Фалконе......барабар с прокурор Сийка.
26.
До21
05.05.2023 14:43:55
3
2
Как се не сетихме? Медиите са виновни за всичко. Най-вероятно те са сложили бомбата.
25.
дааа
05.05.2023 14:33:36
4
11
Гешев/та е най-великия лъжец и манипулатор по примера на бате си Бойко
24.
Дааа
05.05.2023 13:52:57
4
15
И защо флагман ни банна айпитата , на тези, които писахме в сайта след взрива и писахме, че е инсценировка. Оказа се всичко партенка и лъжа! Бяхме прави, но по мисиришки,, да баннем тези, които казват истината. Комунисти.
Оставка за каскета и Сарафов, излъгаха народа!
23.
Гешев - оставка
05.05.2023 13:41:16
2
15
За цялостно творчество.
22.
No comments
05.05.2023 13:27:37
1
18
Главният прокурор Иван Гешев с първи думи след атентата срещу него на пътя Самоков-София днес. Той е пътувал със семейството си – съпругата му Детелина Ханчева и двете им дъщери Ивет и Далия.
Добре съм, за децата ме е страх“, каза лаконично той пред ПИК.
Добре съм, за децата ме е страх“, каза лаконично той пред ПИК.

"Всичко е ОК, добре, че смених колите в последния момент. Иначе ...добре, че не убиха някой човек! За децата се притеснявам, много се изплашиха, каза по-късно той пред Епицентър.
21.
до 15
05.05.2023 13:13:01
16
6
Гешев не е казвал че е бил със семейството си. Медиите писаха така.
И на един приятел му се запали газовата бутилка в колата в Изгрев и му изгоря колата, но тук писаха че е отмъщение от ревност и преразпределение на наркопазарите в Бургас.
20.
Въпрос към Къовеши
05.05.2023 13:01:53
3
24
Имате ли доверие на българския главен прокурор?

Къовеши : - "Без коментар"
19.
И ся к’во стана?
05.05.2023 12:51:21
2
19
Свети мъченик Гешев се оказа лъже пророк! Изчадие адово, ония долу ще те прибере и ще те накаже със ръгане на необелени ананаси във седалището.
А дано, Амин!
18.
З мазни лъжи
05.05.2023 11:37:33
2
33
1. От взрива е пострадал охранител от НСО
2. Намерено е 2 взривно устройство по другия маршрут
3. Гешев е бил с жената си децата в колата
17.
така така
05.05.2023 11:31:09
2
22
Сега ще се окаже и че боба не е имало а някой е горял храсти!
16.
Мачкайте Гешо
05.05.2023 11:19:47
2
38
Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха.....
Колата я изяснихме. Какво стана с 5 метра пламъци, 3 кг. тротил, 3 метра кратер, ранен гард и другите драматични подробности?
Или пак лъжем като боки истината?
15.
До 10
05.05.2023 11:12:04
1
15
https://www.flagman.bg/article/292569

Първите думи на Иван Гешев след инцидента.
14.
Ей Мисирки
05.05.2023 11:09:19
3
9
Официално четете сайта на Афера за да се информирате най добре
13.
Само Бойко!
05.05.2023 10:55:55
4
39
Е, щом щастливият Български народ си избра отново великата партия ГЕРБ , то значи подобни комедийни инсценировки са добре дошли! Гешев ни е любимец , а ние сме толкова прости , че не разбираме как ни разиграват! Евала, щастие!
12.
До 10
05.05.2023 10:54:47
1
25
А защо да не го е казал нарочно така, за да направи внушение или да залъже медиите, че са били с него? Милиционерски номера пак....Не знам, но никой не му вярва вече на тоя...Вместо да го изкарат жертва го омаскариха и е време вече наистина да си ходи!
11.
До по-долу
05.05.2023 10:52:22
1
20
Верно ли имало ранен гард на Нсо ,че и лежал на пътя....какво ли е станало с него
10.
хйг
05.05.2023 10:50:29
27
4
Вижте и аз не харесвам Гешев, но той каза че се притеснява за децата си, а не че са били с него в колата. Медиите писаха какво ли не - а информация по случая нямаше (освен че е имало детонация).
9.
gradski
05.05.2023 10:38:00
2
38
То не бяха хакнати пръскачки, монтирани записи, джуджета.... сега и тази мазна лъжа... То си е живо ОПГ..
8.
Национална заплаха
05.05.2023 10:33:29
2
34
Абе да не се окаже накрая, че е прочел, че е гръмнала газова бутилка някъде и си е въобразил, че може да се опитват да го убият.
7.
До Ванко Гешев
05.05.2023 10:32:31
2
44
Ваньо, нали много беше се уплашил за децата ти, който са били заедно с теб в автомобила. Ах ах ах какви пак локуми и лъжи разпъвате. Типично за вас лъжливи престъпници, паталогични фантазьори и лъжци това сте вие от прокуратурата. Цитирам Ваньо Гешев, най много ме беше страх за децата ми който бяха с мен в колата. Ахааааа били са с теб ДЕЦАТА ТИ, Ти го твърдеше това да сме правно обективни. Когато стане лъжата патология, тогава става страшно.
6.
Kasket Kangol ot vtorata ypotreba
05.05.2023 10:22:07
1
16
E kat hodi pri siika sas decata li da hodi
5.
Въпроси
05.05.2023 10:15:33
1
36
Какво се оказа? Гешев е пътувал сам, без семейството си, автомобилът му е бил без каквито и да са следи от взрив, бронираният автомобил на Гешев е бил с по-висока степен на защита от този на президента, а израелският експерт на прокуратурата е пристигнал 95 мин. преди взрива.
И тук възникват много въпроси, на които прокуратурата трябва да отговори:

1. Срещал ли се е този израелски експерт и преди с Гешев докато е бил в България?
2. Защо от прокуратурата твърдяха, че семейството на Гешев е било с него?
3. От колко автомобила се е състоял кортежа на Гешев - един или два?
4. Защо досега не бяха показани щетите по автомобила на Гешев, за да стане ясно, че те са сравними с одраскване при паркиране?
5. Защо гл. прокурор се движи с по-сигурен автомобил от този на президента?
6. Каква е скоростта на осколките при взрив на тротил - космическа или...?
7. Израелският експерт има ли връзка с известен български застраховател с експертиза в област антитероризъм?

Още на 3 май изпратих запитване до посолството на Израел за въпросния експерт, който случайно каца малко преди "атентата" в София. Пак на 3 май отправих питане и до НСО за броя автомобили в кортежа на Гешев, наличието на видеорегистратори в колите им, оперативните мероприятия по контранаблюдения и използвана ли е оперативна група "Авангард"? Очаквам отговорите от НСО, посолството на Израел и НСО и своевременно ще ги публикувам.
4.
¿
05.05.2023 10:11:26
4
21
Два екстремни случая се случиха едновременно в България и Русия. У нас до село Ковачевци избухна взрив, който според следствието е бил с цел да бъде ликвидиран главния прокурор Иван Гешев. От Кремъл пък обявиха, че „украински дронове са опитали да убият президента Путин“. И двата случая са квалифицирани като терористичен акт срещу държавността.

И в двата случая се появиха пукнатини, които предизвикват съмнения относно автентичността на твърденията. Експерти (не само коментиращи в мрежата) заявиха, че от досегашната публично известна информация и снимки от местопрестъплението се налага изводът, че взривът е бил по-скоро шумно предупреждение и може би – може би – за политическа употреба.

Експерти заявиха, че е нелепо да се говори за атентат срещу Путин, при положение, че дроновете са носели нищожно количество взривно вещество (все повече се налага мнението, че е било незначително и във взрива срещу Гешев…) и са били насочени към купола на Големия Кремълски дворец. Путин рядко посещава тази сграда, а за нощуване е абсурдно дори да се говори.

И излиза, че взривът до кортежа на Гешев, и украинските дронове „изпратени да убият Путин“ се използват за насаждане на страх и объркване сред гражданите – на Русия и България, - че някакви зли сили искат да дестабилизират съответната страна. Разчита се също на международен отзвук, който да припознае Путин и Гешев като жертви на зли сили. И съответно да грейнат над главите им ореоли на мъченици, воюващи за справедливостта.

Не правя сравнение между двамата – мащабите са различни, но пропагандата в информирането от официалните органи и отразяването в определени медии се набива на очи.
3.
:-)))))
05.05.2023 10:08:47
4
48
А с раненият охранител от нсо който лежал на пътното платно какво стана, оздравява ли?
2.
Каскетурата говори
05.05.2023 10:07:25
7
54
Боко,до там ни даокара с мафиотските си далавери,че институциите са сринати ,Мафиот такъв !
1.
мда
05.05.2023 10:04:17
2
59
Аха, добре, щото оня ден цитираха самия каскет, че децата много се уплашили от пиратките.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори