×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов не подкрепи проектокабинета "Денков" - поиска ГЕРБ да има министри


Борисов не подкрепи проектокабинета "Денков" - поиска ГЕРБ да има министри
"Знаете, аз бях потърпевш, Цветелина я взривиха навремето", обяви лидерът на ГЕРБ по повод инцидента с Иван Гешев
Тема в развитие
ПП-ДБ искат оставки от Гешев и Сарафов, атентатът срещу главния прокурор вероятно бил инсцениран Официално: Гешев не е бил с жена си и децата при взрива, сачма след рикошет пробила фар на колата му А.Василев моли Господ Борисов да не му е единствен приятел, взривът срещу Гешев бил като от пиратка Кои са били с Гешев в колата и има ли щети по нея след взрива остава тайна Атентатът срещу Гешев може да е инсценировка, за да няма реформа в прокуратурата, подозират ПП-ДБ Борисов не подкрепи проектокабинета "Денков" - поиска ГЕРБ да има министри Търсят къртицата в НСО, само 6 човека са знаели маршрута на Иван Гешев Има заподозрени за опита за покушение срещу Гешев, каза Иван Демерджиев Бургаски прокурори в подкрепа на Иван Гешев: Това бе опит за взрив на държавността и правовия ред Атентаторите имали възможност да стрелят по главния прокурор след взрива? Атаката срещу Гешев не била за сплашване, а за убиване Иван Гешев е бил следен? Ген. Ралчев разкри, че бомбата не е взривена точно навреме Журналистка се разминала на косъм със смъртта, гледането на забележителност я спасило от бомбата Извънредно съвещание на Гълъб Донев със службите заради терористичния акт Бомбата за атентата срещу Гешев направена ръчно? Експерт разкри изтекла ли е вътрешна информация Втора бомба е намерена по маршрута на Иван Гешев към Турция Атентатът срещу Иван Гешев идентичен с покушението над Илия Павлов Сийка Милева с изявление за атентата срещу Иван Гешев Росен Желязков: Днешният терористичен акт е покушение срещу държавността Политическият ефект от бомбата срещу Гешев Вижте мястото, където се опитаха да взривят колата на Гешев (СНИМКИ) Борислав Сарафов: Главният прокурор е бил мишена за убиване Гешев с първи думи за атентата срещу него Взривът на пътя пред Иван Гешев мощен като за убийство, задействан е дистанционно Имало ли е взривно устройство пред колата на Гешев? Главсекът с празно пиар изявление в Бургас Главният секретар на МВР с подробности от Бургас за инцидента с кортежа на Гешев (ВИДЕО) Извънредно! Инцидент с кортежа на главния прокурор, избухнало е взривно устройство? (ОБНОВЕНА)
виж още
скрий
02 Май 2023, Вторник, 12:34 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

С първия мандат можело да се състави правителство със срок на действие от шест месеца

"Атентат срещу който и да е човек е зловещо нещо. Особено с взрив." Това обяви в живо излъчване във фейсбук от Разград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод инцидента вчера с главния прокурор. "Знаете, аз бях потърпевш, Цветелина я взривиха навремето. И знам какво изпитват семействата", добави той, вероятно имайки предвид Цветелина Бориславова - бившата му половинка.

"В случая, понеже не съм запознат по никакъв начин с разследването, освен да кажа, че това е акт, който застрашава живота не само на главния прокурор, в случая, и семейството му, но би могло да застраши при една грешка и всеки случаен човек. Затова го осъждаме с цялата сила, която имаме. А що се касае по принцип да си водиме разговор, аз бих се реферирал към една книга на доц. д-р Алексей Петров - "Тероризъм и системи за сигурност". Защото сутринта прелистих малко литература по темата и там най-добре и най-ясно е обяснено що е то тероризъм, какви са му целите, какви са му задачите", изкоментира Борисов. Целта била създаване на хаос, на страх. 

"Това грозно събитие, този атентат" влачел лоши последици за България. Това обаче още повече ги амбицирало да довършат "заедно с колегите, които работим в парламента" системата и правната реформа. 

"Двете събития нямат нищо общо", обясни Бойко Борисов. "Защото те не са насочени в единия случай като система, която да променяме, към лицето Иван Гешев, а да се реформра системата като такава."

Борисов съчувствал на Гешев и семейството му. Това бил чудовищен акт.

"В същото време реформата ще продължи в парламента - така, както сме поели ангажимент. Така че не успяват да взривят и реформата, която сме започнали", увери лидерът на ГЕРБ. 

Случаят следвало да подейства отрезвяващо, за да се състави редовно правителство в настоящия парламент, пък макар и с кратък срок на действие - шест месеца или една година. 

Бойко Борисов даде да се разбере, че ГЕРБ няма да подкрепи предложения от ПП-ДБ проектокабинет с премиер Николай Денков. В него имало подходящи лица като например номинираните за министри на отбраната и на екологията. 

"Но те са сбъркали времето. Два поредни избора народът казва, че те не могат да управляват сами - ясно и точно. Те същото са го казали и на нас. Същото са го казали и на останалите политически партии", посочи лидерът на ГЕРБ.

Предложеният кабинет бил и строго партиен. Според Борисов ако се намерят места за министри на ГЕРБ, тогава би могло да се говори за подкрепа от тях. 

Той отново "изревнува", че ПП-ДБ ще преговарят за подкрепа с останалите формации в Народното събрание и им пожела успех. 

"Считам, че освен мен те други приятели нямат. Поне аз така мисля. И редовен, стабилен кабинет би се получил в един общ кабинет", изкоментира Бойко Борисов по отношение на ПП-ДБ. 

"Аз му благодаря на президента, че дава още време, защото вече имаме една чернова - предполагам и другите партии ще се произнесат дали е приемлива, или не. За нас е неприемлива, когато е строго партиен кабинет. Това е партиен кабинет, след като г-н Асен Василев участва в него, и Денков, разбира се. Но пък от друга страна, това е хубаво, защото си носят отговорност и ако в шаблона, образно казано, се намерят места за водещи наши експерти като министри, аз мисля, че може да се случи", каза Борисов. 

Затова трябвало още няколко дни търпение и да се действа без емоции.

"В този му вид няма как да има такъв кабинет. Първо, са втори, и освен това, малко се издадоха днеска", подсмихна се Борисов. Много щял да му е интересен разговорът на ПП-ДБ за подкрепа от ДПС, "Възраждане", Слави Трифонов.

Попитан резонни ли са номинациите на акад. Денков и Асен Василев за премиер и министър, Борисов отговори: "Аз не казвам нито "не", нито "да". 

След нови избори обаче щял да се води същият разговор, но тогава нямало да има шанс нито за Шенген, нито за еврозоната. Затова сега егото трябвало да отстъпи назад. 

Бойко Борисов поздрави част от лидерите на ПП-ДБ, че са отказали да бъдат министри. Номинацията на Асен Василев обаче означавала или че му имат голямо доверие, или че му слагат капан. 

"Защото основните упреци бяха към Асен Василев. Това или е цел да го отстрелят, или да го самовзривят, или да не стане нищо. Единственият приятел на Асен Василев към днешна дата мисля, че се казва Бойко Борисов, защото считам, че само по този начин би могло да се носи собствена отговорност", обясни лидерът на ГЕРБ. 

Според него обаче не е коректно Денков да е премиер, а Василев - да е вицепремиер. 

"В смисъл, ако скритият премиер е Асен Василев - не е честно. По-добре да стане премиер", изкоментира Бойко Борисов. 

Той отказа да отговори кого би предложила ГЕРБ-СДС за премиер. Въпросът бил излишен, защото ПП-ДБ можело да намерят подкрепа от другите формации за своето правителство. 

Всъщност в момента топката е в ГЕРБ-СДС, която ще получи първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет. 

На въпрос дали са готови да предложат имена за общо правителство с ПП-ДБ, Борисов отговори: "Готови сме, разбира се." 

Той обаче отказа да съобщи такива: "Защо да ги дам сега, за да ги коментирате като нещо, което... Това се решава, като седнем двете партии. Така, както са го предложили, няма да стане. Пожелавам им успех - да стане с другите! Другите имат имена - Слави Трифонов, Карадайъ, Корнелия Нинова и Костадинов. Ако те кажат "окей", връщаме мандата и правят с втория мандат. Ако кажат "не", тогава сме длъжни да използваме първия мандат. Просто всяка една от партиите трябва да покаже отговорност. И като я покаже, да се знае - отиваме на избори заради "всички вкупом непотребни ставаме". Ако не - този, който ще поеме отговорност... с нашия мандат аз за повече от шест месеца не бих се наел. За да се приеме бюджет, да се приемат законите за ПВУ, законите по правната реформа и да се разпусне тогава парламентът. Защото сега до юли, август нищо няма да се направи, ще затънем още и след това пак нищо няма да се направи, още повече ще се скараме по местните избори и изобщо никога няма да се направи."

Тогава щяло да е резонно да се постави въпросът и за промяната на управлението на държавата чрез изменение на Конституцията.

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
7
Коментара по темата
7.
777
02.05.2023 19:37:52
3
0
Баце иска да шиба Арсен Люпен- крадеца педал от промяната.
Едни и същи швестери от измамата с промяната, Лорер Чифута, Деню лаборанта , Киро Тъпото, Асан червилото, Ристьо Сопола, Танас джуджето , разградската левица.
6.
ХХ
02.05.2023 18:25:14
0
0
Е па мандатът си е негов. Спечелен на избори.
На който той поиска - на него ще го даде.
5.
Бу
02.05.2023 15:55:59
12
8
Бойко здраво се гаври с коалицийката на некадърните ПП-ДБ...Хахаха
4.
Американското посолство
02.05.2023 14:56:54
6
18
Май ще трябва да намагнетизираме още няколко крадливи гербаджии и депесаря, докато банкянския толуп започне да вдява накъде отиват нещата... И театралната им инсценировка с Каскета също няма да му е от голяма полза! То да не е като в малоумните му мачове да пада за дузпа :)
3.
Ххахаха
02.05.2023 12:50:15
14
44
Сърдитко Петко празна му торбичка...тъпан.
2.
5
02.05.2023 12:47:34
10
32
Който не си върши работата първо го предупреждават !!!
1.
ТИКВОЦИЙ
02.05.2023 12:40:02
24
38
стягай се...ти си наред...ти си следващия....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори