×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Атентатът срещу Иван Гешев идентичен с покушението над Илия Павлов


Атентатът срещу Иван Гешев идентичен с покушението над Илия Павлов
Не само мястото, но и почеркът е идентичен
Тема в развитие
ПП-ДБ искат оставки от Гешев и Сарафов, атентатът срещу главния прокурор вероятно бил инсцениран Официално: Гешев не е бил с жена си и децата при взрива, сачма след рикошет пробила фар на колата му А.Василев моли Господ Борисов да не му е единствен приятел, взривът срещу Гешев бил като от пиратка Кои са били с Гешев в колата и има ли щети по нея след взрива остава тайна Атентатът срещу Гешев може да е инсценировка, за да няма реформа в прокуратурата, подозират ПП-ДБ Борисов не подкрепи проектокабинета "Денков" - поиска ГЕРБ да има министри Търсят къртицата в НСО, само 6 човека са знаели маршрута на Иван Гешев Има заподозрени за опита за покушение срещу Гешев, каза Иван Демерджиев Бургаски прокурори в подкрепа на Иван Гешев: Това бе опит за взрив на държавността и правовия ред Атентаторите имали възможност да стрелят по главния прокурор след взрива? Атаката срещу Гешев не била за сплашване, а за убиване Иван Гешев е бил следен? Ген. Ралчев разкри, че бомбата не е взривена точно навреме Журналистка се разминала на косъм със смъртта, гледането на забележителност я спасило от бомбата Извънредно съвещание на Гълъб Донев със службите заради терористичния акт Бомбата за атентата срещу Гешев направена ръчно? Експерт разкри изтекла ли е вътрешна информация Втора бомба е намерена по маршрута на Иван Гешев към Турция Атентатът срещу Иван Гешев идентичен с покушението над Илия Павлов Сийка Милева с изявление за атентата срещу Иван Гешев Росен Желязков: Днешният терористичен акт е покушение срещу държавността Политическият ефект от бомбата срещу Гешев Вижте мястото, където се опитаха да взривят колата на Гешев (СНИМКИ) Борислав Сарафов: Главният прокурор е бил мишена за убиване Гешев с първи думи за атентата срещу него Взривът на пътя пред Иван Гешев мощен като за убийство, задействан е дистанционно Имало ли е взривно устройство пред колата на Гешев? Главсекът с празно пиар изявление в Бургас Главният секретар на МВР с подробности от Бургас за инцидента с кортежа на Гешев (ВИДЕО) Извънредно! Инцидент с кортежа на главния прокурор, избухнало е взривно устройство? (ОБНОВЕНА)
виж още
скрий
01 Май 2023, Понеделник, 21:15 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

На същия маршрут, по време на газовата война с Русия през 1997 година, се опитаха да ликвидират и боса на „Мултигруп“

Днешният атентат срещу главния прокурор Иван Гешев (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ) удивително прилича на неуспешния опит за убийство на създателя на империята „Мултигруп“ Илия Павлов през 1997 година.

Не само почеркът е същият – със залагане на бомба на пътя, но и районът е идентичен – старото и тясно шосе над с. Бистрица.

Флагман.бг припомня, че на 18 юни, 1997 година, в разгара на газовата война между България и Русия, Илия Павлов пътува от неговата резиденция в Бистрица към централния офис на корпорацията на бул. „Г.М.Димитров“. Взривното устройство със сходен еквивалент и мощност като това на Иван Гешев е поставено на платно. Пътят е осеян с дупки и шофьорът на боса на MG намалява скоростта, след което следва мощен взрив. За късмет на Павлов любимото му БМВ, седма серия, е бронирано и го спасява.

Също като Гешев, който оцеля със семейството си, защото колата му бе достатъчно защитена. Взривът днес е толкова мощен, че е образувал кратер с дълбочина 30-40 см, избухнали са пламъци с височина от 4-5 метра, а осколките почти са отсекли дърво в района на инцидента. Според специалисти става въпрос за бомба с тротилов еквивален не по-малко от 3 кг.

Повече от ясно е, че целта е бил самият Гешев, който призна, че в последния момент е сменил колите и е трябвало да пътува в тази, която пострада от бомбата.

Разликата е, че през 1997 година атентатът бе извършен срещу бизнесмен. Доста влиятелен, с огромна мощ, но представител на бизнеса. Докато днес опитът за убийство е насочен срещу главния прокурор Иван Гешев, съпругата му и двете му дъщери.

Добре е да се знае, че опитът тогава беше неуспешен. Извършителите не бяха разкрити. Няколко години по-късно Илия Павлов бе ликвидиран от професионален килър, който го застреля право в сърцето.

Ако организаторът и извършителят на днешния атентат не бъде заловен, не е ясно дали след като е казал „А“, няма да каже и „Б“, тъй като на Гешев ясно му показаха, че го държат под око.

За мнозина снимката от тоалетната на столичен мол, която показва, че Иван Гешев се облекчава на писоара, бе жълта новина, но още тогава трябваше да светне лампата, че някой иска да предупреди главния прокурор, че го следят от близо и никъде не е в безопасност. Дори и в тоалетната. И сякаш му подсказват: "Сега те снимаме, но може да направим нещо друго".

И докато този път може да го снимат, другият път е възможно да се случи нещо друго.

Самият Гешев не изглеждаше притеснен, че има пробив в охраната му. Поне видимо. При посещението си в Бургас репортер на Флагман.бг го попита с колко човека от НСО се движи и притеснява ли се, че някой е допуснат в непосредствена близост зад гърба му.

Тогава той отговори с чувство за хумор на въпроса си. Според него нямало проблем, защото се облекчавал в мъжката тоалетна. „Какво ли щеше да стане, ако ме бяха снимали в женската?“, пошегува се Гешев. Само след няколко минути той сам се обърна към нашия репортер и този път даде конкретен отговор: „Дали има пробив в охраната на НСО? Задайте този въпрос на тях, не съм аз човекът“, каза главният прокурор пред Флагман.бг.

Анализатори коментират, че след като голяма част от враговете на Гешев не могат да го "отстрелят" чрез списъка "Магнитски", политическо дискредитиране или т.нар. "съдебна реформа", са загубили търпение и са взели нещата в свои ръце. Шефът на Следствието Борислав Сарафов намекна, че вече имат информация, но отказа подробности.


В категории: Крими


24
Коментара по темата
24.
Киро простото
04.05.2023 19:15:56
0
0
Евете си пиичката майчина, недоклатени пепейци и дебейци. На следващите избори ще сте четвърта политическа сила. А на по следващите ще сте изчезнали, защото така става с некадърниците.
23.
Тц тц тц
02.05.2023 11:10:33
0
0
Нищо де
Следващият път ще успеят
Амин
22.
Гешев
02.05.2023 08:22:58
0
4
Аве какъв атентат какви 5 лева ?!? Това са две вулканчета...... Синът ми ще направи по голяма "бомба'' от тази
21.
Обективно
02.05.2023 07:01:51
1
9
Смешен е протестът на прокурорите. Още веднъж, те са хората водят наказателната политика и ако има престъпност и тя не е разкрита, не са и повдигнати обвинения и няма присъди - отговорността/вината е на протестиращите прокурори, защото те са натоварени с тези права и задължения. Не съм нито аз, нито вие.
Излиза, че протестират срещу себе си.
Също няма съмнение, че с централизираните си акции, ръководени от Гешев, само потвърждават че се командват от едно място.
Та питам срещу кого протестират? Срещу такива като мен, които искат оставката на Гешев? Сори, това е мое право и моята оценка за този човек, както и за мястото и ролята на прокуратурата във възстановяване на елементарните баланси на справедливостта и премахване на ключови бариери пред развитието ни. Ако си мислят, че този цирк с атентата ще мине, нещо не са в час. Идва Денят на разплатата. Неизбежно е.
Ако с "протестите" си мислят, че ще спечелят индулгенция на Гешев, пак не са в час. Най-много да убедят всички, че цялата прокуратура трябва да се разформирова.
20.
Ми един и същ ще е я
02.05.2023 03:09:44
0
9
Налк едни и същи хора библиотекари ги мислят тия плоски PR акции
19.
Радост
02.05.2023 01:15:23
0
12
Какво стана с първоначално обявеното, че при атентата е пострадал служител на НСО?
18.
Pi ar Sevi Boyko
01.05.2023 23:37:26
0
29
В Меден Рудник по нова година гърмят по-сносни пиратки от тази бутафория на смачкания селяндур с каскета.
17.
Фончо
01.05.2023 23:33:24
0
21
Кратерът 30-40 см е всъщност няколко опушени стръка трева. Толкова е идиотска тази инсценировка, че мирише да е авторство на някой полуидиот от контрапротестите във възхвала на Гешев е радост. Там ги бяха събрали само топ идиоти.
16.
Котора
01.05.2023 22:19:50
15
2
"Я па тоя" - Тъп нещастен трол. Още в колко сайта ще го постнеш тоя коментар, буклук смотан. Поне в още три го прочетох.
15.
Един нормален
01.05.2023 22:00:36
2
38
Дори и слабоумен не би повярвал, че някой би посегнал срещу такъв удобен прокурор като Гешев!
Толкова смешна постановка, че дори и "журналист" от Флагман би се усъмнил в достоверността ѝ.
14.
Я па тоя
01.05.2023 21:55:04
5
25
Преглед на твърдения и факти.
Твърденията са на шефа на следствието:
- Взривът е насочен да убива минаващите на пътя
Опровержение - мястото е под пътя и с наклон в обратна посока. Ако беше на склон, по-висок от пътя, с посока на самия път, нещата щяха да стоят по друг начин.
Затова се виждат следи от някакви сачми по дърветата надолу и никакви щети по пътя, до който е гръмнал взрив. Интересно е дали има поне едно попадение по колите.
- Взривът е вдигнал пламък от 4, 5 метра.
Опровержение - дръвчето, под което е взривът, е цъфнало и даже не е обгоряло. Непокътнато е.
- Взривът е 3 кг. тротилов еквивалент.
Опровержение - такова количество взривно вещество щеше да изкопае ров през пътя. А не са пострадали даже малките бордюрчета, които са на по-малко от метър от мястото на взривяване.
- Взривът е изкопал яма с дълбочина 3 метра.
Опровержение - от показаното по телевизията няма такава яма.
Само е окосена тревата.
- Терористичният акт е подготвен изключително професионално. Самото изпълнение е много професионално.
Опровержение - взривът не е поставен на подходящо място, защото насочва взирвана вълна в обратна посока, не е достатъчно взривното вещество, не е взривен в точния момент.
Слава Богу!
Остава само обида от внушенията, непрофесионализма на журналистите, реакцията на ГЕРБ Възраждане, Слави (малкото ДПС го наричат).
Реакцията на ДПС е ясна. След като преди време намериха един подхвърлен автомат на километър от Сараите, и обявиха това за опи
13.
Хихихи
01.05.2023 21:50:10
2
22
Да нв излезе пак като оная "акция" с хакнатите пръскачки пред народното събрание.
12.
До автора
01.05.2023 21:48:20
2
31
Вярно ли е, че трите кг. тротил били поръчани на човек от герб, ама по стар гейберастки навик доставил само 300 грама?
Предлагам да направите експерименти, експертизи и т. н.
11.
1
01.05.2023 21:44:41
6
21
Разликата е, че през 1997 година атентатът бе извършен срещу бизнесмен. Доста влиятелен, с огромна мощ, но представител на бизнеса. Той пък каскета хич не е представител на бизнеса флегми заблудени.
10.
Размисли
01.05.2023 21:43:58
8
24
Някой по новините май спомена че там наблизо се снимал фшлм. Да не са били фойерверки, а тоя да е напълнил гащите...
9.
Ami
01.05.2023 21:41:44
7
25
Аз от тез,снимки атентат не вудях.Нищо няма на пътя само обхоряла трева.Ставате смешни бе.Сигурно са били пиратки.Някой сее бъзикал от неговите там хора
8.
белята
01.05.2023 21:35:22
5
22
някой иска да има още неограничени пълномощия и е готов на всичко да ги получи
7.
Дааа
01.05.2023 21:34:57
8
18
Цирка с вдигнатото юмруче на зеления чорап дето ни спретнаха кукловодите на тоя, надали ще се върже народа на тая пиеса с некадърни артисти изпълнители. Засулжаваме си съдбата с тея некадърни клоуни.
6.
Съвпадение?
01.05.2023 21:29:27
5
20
Добре, че хората писаха в коментарите още на първата статия, за атентата срещу илия павлов, че да се светнете. Само дето тогава илия не беше в кортежа и си беше постановка.
А относно кенефа в мола, означава ли, че ако вляза да пикая и след мен влезе друг, значи ме следи? И не може ли да е тъпа поста с някаква цел, като например днешното фиаско?
5.
Smith
01.05.2023 21:27:00
6
31
Обидно е за народ дето за НГ гърми еквивалента на малка Хирошима да ни поднасят такова нещо за атентат
4.
Хммм
01.05.2023 21:27:00
5
30
Че то прокурорството в България си е бизнес...
3.
Фончо
01.05.2023 21:24:28
9
42
Кратерът 30-40 см е всъщност няколко опушени стръка трева. Толкова е идиотска тази инсценировка, че мирише да е авторство на някой полуидиот от контрапротестите във възхвала на Гешев е радост. Там ги бяха събрали само топ идиоти.
2.
Асан от с. Бистрица
01.05.2023 21:22:32
8
19
Чааветата хвърлиха няколко пиратки, пък то стана ебати панаира. Извинявам се на хората, Гешев е радост!
1.
Колев
01.05.2023 21:18:54
4
30
Избърши си устичката, човече и се уважавай повече.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Родолюбци грабват пушките и веят знамена, за да почетат героите от Априлското въстание Родолюбци грабват пушките и веят знамена, за да почетат героите от Априлското въстание И преди 148 години, и сега има предателства, и те няма да спрат, каза Дончо Мърнков, който участват във възстановката в Копривщица DS Home отбелязва 25 години със 25% отстъпка на над 250 продукта, томбола и коктейл DS Home отбелязва 25 години със 25% отстъпка на над 250 продукта, томбола и коктейл Хипермаркетът предлага на клиентите и партньорите си най-новите строителни материали и продукти След ЦСКА, Гриша Ганчев си избра друг клуб от елита След ЦСКА, Гриша Ганчев си избра друг клуб от елита Доскоро Пирин бе изцяло собственост на общината, но в края на миналата седмица бе даден старт на поредно преструктуриране на клуба Трудовите права на българите нарушени, шефовете ги принуждават да работят извънредно без пари Трудовите права на българите нарушени, шефовете ги принуждават да работят извънредно без пари Посетете страницата ни в Интернет, за да се включите в инициативата „Знам правата си на работното място“, призоваха от КНСБ Ето как тази участничка от Ергенът разбра, че има брат Ето как тази участничка от Ергенът разбра, че има брат Звездата от сезон 1 на романтичното шоу Александра не е имала никак лесно детство Радев: Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще Радев: Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще "Първи май е олицетворение на просветеното общество", каза още държавният глава Времето днес ще е облачно с превалявания, градусите до 21° Времето днес ще е облачно с превалявания, градусите до 21° Прогноза за времето - сряда, 1 май 2024 г. 58 000 българи ще празнуват Великден в Гърция въпреки ужасната скъпотия 58 000 българи ще празнуват Великден в Гърция въпреки ужасната скъпотия Доц. Румен Драганов разкри, че вечерята в южната ни съседка била два пъти по-скъпа, а в Турция цените били близки до нашите Деца раждат деца в Сливен и бият рекорда за млади майки Деца раждат деца в Сливен и бият рекорда за млади майки В едно от родилните отделения в града от 12 родилки, 7 са непълнолетни Велика сряда е! Денят на Тайната вечеря, покаялата се блудница и на предателството Велика сряда е! Денят на Тайната вечеря, покаялата се блудница и на предателството В народната традиция обичаят повелява да се бере здравец
Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Украйна няма достатъчно войници, за да спре Путин, пише пък „Билд“ Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда 
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори