×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Търсят къртицата в НСО, само 6 човека са знаели маршрута на Иван Гешев


Търсят къртицата в НСО, само 6 човека са знаели маршрута на Иван Гешев
На снимката е Иван Гешев с един от охранителите, които го следваха плътно в Бургас преди няколко дни. Много малко хора знаят маршрута му
Тема в развитие
ПП-ДБ искат оставки от Гешев и Сарафов, атентатът срещу главния прокурор вероятно бил инсцениран Официално: Гешев не е бил с жена си и децата при взрива, сачма след рикошет пробила фар на колата му А.Василев моли Господ Борисов да не му е единствен приятел, взривът срещу Гешев бил като от пиратка Кои са били с Гешев в колата и има ли щети по нея след взрива остава тайна Атентатът срещу Гешев може да е инсценировка, за да няма реформа в прокуратурата, подозират ПП-ДБ Борисов не подкрепи проектокабинета "Денков" - поиска ГЕРБ да има министри Търсят къртицата в НСО, само 6 човека са знаели маршрута на Иван Гешев Има заподозрени за опита за покушение срещу Гешев, каза Иван Демерджиев Бургаски прокурори в подкрепа на Иван Гешев: Това бе опит за взрив на държавността и правовия ред Атентаторите имали възможност да стрелят по главния прокурор след взрива? Атаката срещу Гешев не била за сплашване, а за убиване Иван Гешев е бил следен? Ген. Ралчев разкри, че бомбата не е взривена точно навреме Журналистка се разминала на косъм със смъртта, гледането на забележителност я спасило от бомбата Извънредно съвещание на Гълъб Донев със службите заради терористичния акт Бомбата за атентата срещу Гешев направена ръчно? Експерт разкри изтекла ли е вътрешна информация Втора бомба е намерена по маршрута на Иван Гешев към Турция Атентатът срещу Иван Гешев идентичен с покушението над Илия Павлов Сийка Милева с изявление за атентата срещу Иван Гешев Росен Желязков: Днешният терористичен акт е покушение срещу държавността Политическият ефект от бомбата срещу Гешев Вижте мястото, където се опитаха да взривят колата на Гешев (СНИМКИ) Борислав Сарафов: Главният прокурор е бил мишена за убиване Гешев с първи думи за атентата срещу него Взривът на пътя пред Иван Гешев мощен като за убийство, задействан е дистанционно Имало ли е взривно устройство пред колата на Гешев? Главсекът с празно пиар изявление в Бургас Главният секретар на МВР с подробности от Бургас за инцидента с кортежа на Гешев (ВИДЕО) Извънредно! Инцидент с кортежа на главния прокурор, избухнало е взривно устройство? (ОБНОВЕНА)
виж още
скрий
02 Май 2023, Вторник, 12:29 ч.
Автор: Флагман

Маршрутите на главния прокурор се определят от НСО и са секретни

Къртица от НСО издала маршрута на Гешев, твърди сайтът Епицентър, позовавайки се на информация от разследването.

Само 6 души от НСО са знаели откъде ще мине главният прокурор, така че няма да е трудно да се стигне до човека, който е издал на атентаторите точния час и пътя на Иван Гешев, разкриха следователи. Много е важно да се стигне до поръчителите на убийството на главния проурор.

Маршрутите на главния прокурор се определят от НСО и са секретни, посочи от мястото на инцидента Борислав Сарафов. Той не изключи вероятността атентаторите да са заложили капани и по алтернативните маршрути на кортежа. 

В 11 часа Гешев е отпътувал със семейството си от София.

От НСО дали предписание да се избере по-дългия и живописен път, но далеч по-слабо натоварен - вместо по АМ "Тракия" до Пазарджишко при разклонението за село Виноградец и оттам - в посока Велинград и язовира, по второкласната артерия към Самоков. 

Не е ясно как е бил допуснат течът на информация от секретната служба за траекторията на главния прокурор, но следствието ще проверява и този аспект. 

В 11:45 малко след вилна зона "Ярема" по данни на МВР избухва взривно устройство - на метри пред пилотната кола на Гешев, явно предназначено да предизвика наранявания с потенциални фатални последствия. 

Разследващите са намерили взривно устройство и по пътя към Турция, по който е трябвало да мине Гешев, преди да промени плановете си.

Смята се, че най-вероятно има създадена сериозна организация за осигуряване успеха на атентата, подчертаха разследващи. Бомбата е била поставена и по маршрута, по който е трябвало да мине кортежът на главния прокурор на път към Турция. 

Впоследствие Иван Гешев се е отказал от това пътуване.

В същото време това е било резервното трасе, по което главният прокурор е минал, което навежда и разследващите да проверят за теч на информация.

 Маршрутът на главния прокурор вероятно е бил наблюдаван, но не става ясно как е изтекла информация за това конкретно пътуване. Колко голям е бил риска за охраняваното лице преценява комисия, в която участват шефът на НСО, главният секретар на МВР и председателят на ДАНС. Самият Гешев неколкократно е заявявал, че е получавал заплахи за живота си.

"Автомобилите на НСО се преглеждат преди пътуване и след пътуване. Ако това взривно устройство е сложено встрани на пътя, това означава, че има информация, че главният прокурор ще мине оттам. Има информация за това, когато се доближава кортежа до него и вероятно е задействано по електронен път", заяви ген. Румен Миланов, бивш шеф на Национална служба „Борба с Организираната Престъпност“ (НСБОН) и НСО.

Подозираме и теч на информация, каза Сарафов на въпрос дали някой може да е издал на престъпниците маршрута, но не даде повече подробности. От съображения за сигурност не посочи и колко автомобила са пътували в кортежа.

Другият, по-широк и пряк път е през Панчарево и покрай яз. “Искър”. Затова разследващите предполагат, че атентаторите са били уведомени за промяната в плановете за пътуване към Турция и са заложили взрива по пътя София - Самоков през Бистрица и Железница. 

В този ден за маршрута към Боровец е избран пътя през софийските села Бистрица, Железница и самоковското Ковачевци.

Точно в 11,45 ч аудито, в което се вози Гешев, и пилотната кола на НСО вземат остър завой по маршрута. Бомбата е заложена точно до пътното платно, а вълната е насочена към преминаващите автомобили.

Взривът е избухнал в момент, когато автомобилът на главния прокурор е минал в средата на голям дъгообразен завой, където скоростта се намалява драстично. Заложено е наистина професионално. Взривът е преместил автомобила вляво. Колата, в която е бил главният прокурор, е с пукнати стъкла и множество щети, посочи Борислав Сарафов. Той и колегите му от разследващите екипи предполагат, че атентаторите са имали визуален контакт към мястото,за да задействат взрива точно когато покрай него минава колата с главния прокурор.

Това взривно устройство не може да бъде направено, заложено и взривено от всеки. Тук е необходима сложна организация, хора с изключително добри умения, които могат да подготвят такова взривно устройство. 

Не бих могъл да дам голяма конкретика, заради необходимостта част от разследването да остане тайна. Самите интереси на разследването предполагат част от нещата да останат служебна тайна", обясни Сарафов. 

 След избухването на бомбата НСО докладва на МВР и районът е отцепен 5 минути по-късно, посочи директорът на националната полиция Атанас Илков.

"Щом има заложено избухнало устройство и следи от взрив има опит за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев. Хората, които са заложили бомбата, са професионалисти." Това каза Тодор Коджейков, който е бивш шеф на НСО и Авиоотряд 28, в момента е член на Алианса за стратегическо управление.

Той обясни, че много професионално е действано при взрива на бомбата, за да се обезопаси кортежа и тези, които са били в него.

„Взривът е бил извършен на завой. Избор на едно такова място говори, че хората, които са заложени бомбата, са професионалисти, защото на завоя колата намалява до 30-40 км и това е моментът, в който е избухнал взривът“, каза Коджейков пред bTV.

Той коментира и пътя на кортежа. „Мястото са го избрали перфектно за атентат ли маршрутите, по които минават държавните лица, в случая главния прокурор, се проверяват в много редки случаи. Това се прави, когато има чуждестранни делегации на гости у нас“, обясни Коджейков.

Националната следствена служба и Софийската градска прокуратура разследват атентата като терористичен акт по глава първа от Наказателния кодекс за престъпления срещу държавата.

Надявам се, че НСО ще вземе всички мерки за защита на главния прокурор. Говорим за посегателство срещу един от ключовите мъже в държавата, заяви заместникът му Сарафов.

След неуспешния атентат главният прокурор е отведен на сигурно място, но е в постоянен контакт със заместниците си и разследващите екипи. Дал е и показания.

Националната служба за охрана (НСО) пази главният прокурор Иван Гешев от 2021 г., след като 46-ото Народно събрание прехвърли Бюрото по защита, което го охраняваше, към Министерството на правосъдието. По закон на главния прокурор в страната се осигурява лична охрана и специализиран транспорт. При необходимост той се охранява и при служебно пътуване в чужбина, припомня "Нова телевизия".

 


В категории: Крими


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 0
13
Коментара по темата
13.
ХАХАХАХААХА
03.05.2023 10:29:12
0
0
Гледам има заблудени телета,та ;

"Атентата" е поръчан от близък на Чекмедженеца ,гологлав ,дребен с корем.Носи едни бели ризки с червени вратовръзки и участва в ограбването на страната ни :)) Що е то?!
12.
Дивак 19
02.05.2023 16:40:46
4
6
Къртицата е всъщност мъжки къртик... с кустум и червено въженце около врата.
Всичко е шменти капели! Накрая ще го пишат за по-лесно на сметката на Русия. Излишно се напъвате-простолюдието никога няма да разбере истината.
11.
Някой
02.05.2023 16:23:19
5
9
Цялата прокуратура е къртица. Къртица на мафията заедно с главния. А и тази измислена постановка лъха отвсякъде на некадърност.
10.
Inspector Дюдю
02.05.2023 14:30:32
2
4
Къртицицата
Е
Vav sashtata Niva
Oba4e sled vzriva
Izbqga kam saseda
Sq e naplashena i
Relaxira
9.
Yambolski cigani
02.05.2023 14:23:01
2
3
Slojen e kat gramne da ne farlq kal na Patq
8.
tinko
02.05.2023 13:44:11
7
21
лоша постановка за пред народа уж че на вижте боря мафията смешник ..??? другия път дано има РПГ да те изпари и аудита и кортежи и путки майни дето ни крадете безугледно и няма нито един ключов осъден ..
7.
Опс
02.05.2023 13:36:07
5
10
В момента на опита за атентат срещу главния прокурор той не е пътувал със семейството си, както се твърдеше първоначално, научи NOVA от свои източници.
6.
Бургазлия
02.05.2023 13:25:22
10
16
Каскетът - майстор на цирковото изкуство... Явно не е учил много в милиционерското училище иначе щеше да знае какво може да направи 3 кг експлозив.
И как така е сложен на такова място с обратен наклон към срещуположната страна на пътя :D
5.
Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.
02.05.2023 13:23:24
0
6
Горкото копче, едва удържа авторитета му...
4.
стига
02.05.2023 13:04:12
6
9
Стига сте ни занимавали с Гешев! Да си е жив и здрав човека и семейството му, но вече прекалявате!
3.
Булшит
02.05.2023 12:58:27
7
18
Тия в чужбина си живеят добре и си харчат милионите в Дубай, Белград и ЮАР. Нито са заплашени от арест нито от зануляване, точно пък те са последните които имат интерес, но са много удобни заподозряни както винаги.
2.
Фейк гешев
02.05.2023 12:55:23
7
16
Според друга информация, гешев има вила наоколо в Ярема и минава много често от там. Кой от тия шест човека би си сложил главата в торбата, стига. Дано лъсне цялата тази долна инсинуация.
1.
02.05.2023 12:42:07
12
22
Има не повече от 2-3 човека в България, които са способни, имат, мотив, пари и топки да поръчат това, повечето ги знаем кои са! Смятам, че поръчителя живее в чужбина, в държава, от която не може да бъде екстрадиран, мултимилионер е или милиардер и е с множество обвинения от прокуратурата! На това описание отговарят не повече от 2-3 човека!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие След приза "Студент на годината 2022" отличничката спечели и първо място за „Ландшафтен архитект на годината 2023“ Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Със спечелената с голяма мъка точка от мача в Бургас футболистите на „Черноморец“ не успяха да дръпат в битката със Спортист, а им предстои дерби в Своге Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори