×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Според Пекин САЩ се насочва към конфликт с Китай, ако продължи сегашната си външна политика


Според Пекин САЩ се насочва към конфликт с Китай, ако продължи сегашната си външна политика
Новият външен министър на Китай направи първо публично изявление, обясни, че отношенията на страната му с Русия са „ключови”
07 Март 2023, Вторник, 16:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Вече е очевидно, че обединителната линия между Китай и Русия вече не е само обща граница

САЩ са тръгнали в посока конфликт с Китай, ако Вашингтон не си промени драстично подхода. Това каза в свое пламенно изказване новият външен министър на Китай, който защити позицията на Пекин в подкрепата му към Русия.

В първото му изявление откакто бе назначен на поста, Кин Ганг очерта каква ще бъде външната политика на страната в идните години. От думите му стана ясно, че за Китай близките отношения с Русия се виждат като сила и стабилност, а в очите на Пекин САЩ и съюзниците им се считат за източник на конфликт и напрежение, пише TheGuardian.

„САЩ се опитват да се състезават с Китай и уж не търсят конфликт, но реалността е, че т.нар. от Вашингтон „състезание” всъщност е нищо повече от политика за ограничаване и подтисничество. Нулева игра, в която ти умираш, за да живея аз. Ако САЩ не скочат на спирачките по отношение на своята политика към нас и продължат да ускоряват по сегашната си посока, никакъв парапет няма да е достатъчен да предотврати дерайлирането на влака им и със сигурност ще има конфликт и конфронтация”, каза Ганг.

Той защити близките отношения на Китай с Русия, които се следят изкъсо от Запада в контекста на войната в Украйна. По думите му връзката между Пекин и Москва „дава пример за глобални чуждестранни взаимоотношения”.

„Работещи заедно, Китай и Русия ще дадат на света мотивация. Колкото по-нестабилен става света, толкова по-важно е за нас да работим заедно с Москва за подобряване на отношенията ни”, изтъкна външният министър.

Това е на практика първата по-открита позиция на Китай, която показва, че ако досега страната е работила неутрално, особено по отношение на конфликта в Украйна, сега това се променя. Позицията на Пекин е ясна – заради влошените връзки със САЩ и Запада като цяло, в момента наблюдаваме преориентирането на страната към други възможни съюзници. В последните години напрежението между Запада и Китай ескалира по ред причини, започвайки още в ерата на президента Доналд Тръмп. От вчера обаче вече е ясно – обединителната линия между Русия и Китай не е само обща граница, а идеята, че вмешателството на Запада във външната политика на редица страни не е допустимо за тях.

 


В категории: Политика


12
Коментара по темата
12.
Признание на Байдън
08.03.2023 12:31:57
0
2
Байдън: "Трябваше да отворят главата ми няколко пъти, за да видят дали имам мозък"
https://twitter.com/alx/status/1632816714302799873
11.
gttg
07.03.2023 23:03:28
3
6
На Русия остарялата военна техника е толкова много, че можели да водят война 30 г. докато я изразходят.
САЩ и Нато пратиха натовски войници, хвърлиха 200 млрд като заем и още 200 млрд във военна техника и машини, за да насърчат контраофанзива на Украйна от която Украйна си върна едно село и един квартал. Това е голямо поражение за НАТО.
10.
Аман
07.03.2023 19:25:50
0
10
тея само си търсят повод да се избият и да мирясат то бива войни и катаклизми само смърт омраза и пари
Да му мислят нашите деца!
9.
Кмета
07.03.2023 18:46:49
10
7
Китйците си гледат бизнес интересите, а не като Вова метровката, който си мисли, че някой ден росначетата ще го учат в час по история и вместо да пише, че е бил завоевател, ще пише, че е съсипал руспията, хахахахха
8.
До 1 оппи
07.03.2023 18:08:27
10
16
Виж тука един високоинтелектуален индивид ти е отговорил. Този е от тези, които чакаха и се надяваха великата армия да превземе Киев, Харков и Украйна и с други интелектуалци са вярвали че фейк армията е велика, обаче после след спинтовете от Киев, Чернигов, Харков, Лиман, Змуйни, Херсон е гледал в една точка и ъъъъкал като тракторист абониран за Работническо дело. Този може и да не знае че докато се бият от лятото за Бахмут, руцките спринтьори избягаха от територия с хиляди населени места. Този е от шперплат роцофилите, знаещи за Русия колкото и за Тамбукту.
Сигурно и той е с онова алиби че им спряли руската тв,понеже не знаят руски, ибаче са роцофили и не му пречи от това руско изобретение интернета, смартфона и приложенията да гледа руските тв, ако са му я спрели заради неплащане. Божеее боже, какви индивиди се оказаха тези шперплат роцофили!
7.
Пак ли бееее?
07.03.2023 17:51:32
11
23
Нали щеше да сваляте самолета на Нанси Пелоси, ако посети Тайван?
Нали щеше да нападате Тайван?
Аман от селски постановки за русоробопитеци. Дайте поне оръжие на Русия, още на 2 рия месец ви поискаха и САЩ ви предупредиха и нищо не дадохте. 20 пъти само за една година замалко да нападнете Запада. Ами спрете да търгувате със САЩ и ЕС, че стокооборота ви е 10-11 пъти по-голям от този с Русия. Да бяхте дали поне онзи заем от милиардчета които ви поиска Русия и вие пак отказахте.
Аре че русоробопитеците чакаха заедно с Индия и Русия да воювате срещу Запада, ама питеците откъде да знаят, че последния ви военнен конфликт с Индия е от 2020г, а Индия както и Китай е фабрика на Запада. То, какво ли руско да произвеждате, тя расия нищо не произвежда, че да има световни руски фирми и заводи в други страни.
6.
1
07.03.2023 17:39:25
17
7
Това са НЕВЕРОЯТНИ ВОИНИ !
След факта , че са почти напълно обкръжени в Бахмут , и че командването изтегли силни части от града към друга гореща точка , УКРАИНСКИТЕ БОЙЦИ предприемат НАСТЪПЛЕНИЕ и реализират ГЛАВОЗАМАЙВАЩА ПОБЕДА с която ЗАПАЗВАТ ПОЗИЦИИТЕ си и УКРЕПВАТ ЗАЩИТАТА на пътищата , и линията по която може да се изтеглят при подадена такава заповед
А най- интересното е че тази успешна украинска офанзива в Бахмут се случва след като врагът хвърли допълнителни сили “Вагнер “!
СЛАВА УКРАИНИ!!!!!!!
5.
Сараф
07.03.2023 17:28:10
10
34
Над 80% от износа на Китай е за САЩ и Европа. Те не са толкова тъпи да унищожат толкова платежоспособни пазари. Иначе за къде ще изнасят - за "богатата" Масква срещу безценни рубли ли? Ха-ха-хаха. Всякакво показване на мускули е пара в свирката, за пред медиите и за вътрешна консумация. Китайците ще приберат руските ресурси без пари и бизнесът ще си продължи както обикновено.
4.
До Опи
07.03.2023 17:06:45
0
11
Не Тайланд, а Тайван
3.
Янки обратно в къщи !
07.03.2023 17:05:46
26
13
БайДън и ДД , чао,чао,чао от Китай ! Сега като са толкова курназ янките, да ударят чрез проксито си Китай. Да видим как ще се включи и НАТО !???
2.
?
07.03.2023 17:05:41
25
15
В кравария се увеличиха кравешките акота
1.
Опи
07.03.2023 16:59:28
5
15
Мдааааам,притесняват се за Тайланд. Не им се иска там да има същата рекция,както при конфликта в Украйна. Явно ,замислят нещо. Отделно,сега са натиснали Вова за "тънка" газ и петрол и даже още го натискат,а той,завалата,готов на всичко,защото му трябват приходи. Отделно,не му достигат оръжие. Лъсна му "мощната" армия,а Китай с удиволствие му продават нови и модерни. И трупат пачки. Ама това няма как да се хареса на Чичо Сам,защото той иска да огранични точно това и да притиска Русия ,а Китай му правят нопаки. Нищо. Ще си разменят малко силни реплики и ще се разберат. Нали сега те са "великаните" в този свят.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Собственикът „Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор заради опита за неправомерна продажба Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно
Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори