×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как се случи тайната визита на Байдън в Украйна и какво си казаха със Зеленски


Как се случи тайната визита на Байдън в Украйна и какво си казаха със Зеленски
Украинският президент Володимир Зеленски описва посещението и разговорите си с Байдън като ”плодородни”
Тема в развитие
виж още
скрий
20 Февруари 2023, Понеделник, 21:00 ч.
Автор: Флагман

Тайното пътуване се е случило с влак от Полша, а строгата секретност е била поради съображения за сигурност

Американският президент Джо Байдън се появи изненадващо в Украйна, дни преди светът да отбележи една година от началото на руската инвазия. Тайното пътуване се е случило с влак от Полша, а строгата секретност е била поради съображения за сигурност, пишат от ”The New York Times”.

Украинският президент Володимир Зеленски описва посещението и разговорите си с Байдън като ”плодородни”. Самият американски държавник пък заяви, че Украйна и Запада са опровергали Русия и идеята, че Киев е слаб, а съюзниците на украинската столица - разделени.

"Това е най-важното посещение в цялата история на отношенията между САЩ и Украйна", заяви на съвместен брифинг с американския президент държавният глава на Украйна Володимир Зеленски.

Той допълни, че резултатите от тази визита "със сигурност ще се видят и ще се отразят на бойното поле".

"Знам, че ще има много значителен пакет от подкрепа за Украйна, който ще служи за ясен сигнал, че агресията на Русия няма шанс“, каза Зеленски.

Публично известна бе визитата на Байдън във Варшава, обявена за вторник. Държавният глава на САЩ трябваше да пристигне в Полша на двудневно посещение и официални лица многократно отричаха, че има други планове, които да минават през Украйна. 

В неделя вечерта Белият дом публикува публичен график за понеделник, показващ, че президентът все още е във Вашингтон и заминава вечерта за Варшава, докато всъщност той вече е пътувал към Европа. 

Байдън трябваше да се срещне с президента Анджей Дуда от Полша във вторник сутринта и да произнесе реч от Варшавския замък по-късно същия следобед.

Американският президент продължава да поддържа твърдия курс на съживяване на отношенията с Европа и неотдавна заяви пред съветниците си, че Белият дом иска да отбележи годишнината от войната по начин, който да увери съюзниците, че администрацията му остава ангажирана. 

Байдън пристигна в столицата на Украйна в ключов момент от войната. Някои от най-верните съюзници на САЩ вече притиснаха Украйна да сключи мирно споразумение, което обаче може да включва и отстъпване на територия на Русия. Междувременно в САЩ новоизбраният говорител на Камарата на представителите Кевин Маккарти и някои от неговите колеги републиканци поискаха край на това, което те наричат ​​"празен чек“ за военните усилия.

Освен това изненадващата визита на Байдън идва само ден преди планираната реч на президента на Русия Владимир Путин, в която се очаква руският лидер да говори за военните усилия на страната си на фона на индикации, че пролетна офанзива в Украйна вече е в ход.

Посещението на Байдън в Киев припомни тайните мисии на президентите Джордж У. Буш и Барак Обама в Ирак и Афганистан по време на разгара на войните в тези страни. През 2003 г. г-н Буш направи посещение на войските в Ирак за Деня на благодарността, което беше толкова тайно, че дори членовете на неговия екип от тайните служби си помислиха, че той все още е в ранчото си в Крауфорд, Тексас. През 2010 г. Обама направи подобно пътуване до Кабул, Афганистан, тръгвайки от Кемп Дейвид.


Пътуването на Байдън до Украйна - активна военна зона, но без американските войски, които бяха на място в Ирак и Афганистан, за да помогнат за защитата на гостуващ президент е особено трудно. 

През последната година американски служители, които са пътували до Киев, са избрали да не летят директно  поради опасностите от ракети.

Вместо това висши американски служители обикновено се возят на нощен влак от Полша, което може да отнеме повече от седем часа, но се счита за по-сигурно, прекарват няколко часа на земята в Киев и след това отново заминават с влак, без да пренощуват. Държавният секретар Антъни Блинкен пътува до Украйна през септември, а Джейк Съливан, съветник по националната сигурност на президента, посети страната през ноември.


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
29
Коментара по темата
29.
Самальот
21.02.2023 17:16:19
2
2
Велика среща - Памперса и Клоуна
28.
:)))
21.02.2023 17:09:03
2
1
Какво секретно посещение хаха, като са уведомили руснаците че памперса ще идва да не го претрепат някъде :))))
27.
Джо Байдън в Киев
21.02.2023 14:34:46
1
3
Джо Байдън в Киев - унижението на Путин

"Исторически момент" вече е не просто медийно клише, а изпълнено с истинско значение, заряд и осъзнаване словосъчетание, отбелязващо онези събития от днешния ден, за които сме сигурни, че пишат бъдещите учебници.

Американският президент Джо Байдън пристигна на посещение в столицата на воюваща държава и се разходи из Киев, който преди година за три дни трябваше да е паднал в ръцете на Кремъл.

Посети зона на конфликт, на която въздушното пространство не се пази от американските въоръжени сили и въобще такива не присъстват в района - немислимо доскоро като концепция действие на американска администрация.

Пристигна с влак. След като летя спокойно до Полша, под носа на Путин, който вече не лети и в собствената си държава, както наскоро се разбра.

Американският президент изпревари Путин в навечерието на негово запланувано обръщение към руския народ и някак жалко "увиснаха" билбордове с надпис към населението "Гледайте, слушайте, 21.02.2023г."

И униженията не спират дотук.

Едни от първите, които са разбрали за посещението са били... в Кремъл.
Байдън е предупредил: "Отивам в Киев, свободен от окупация, да не направиш някоя глупост".

Отиде, разходи се на открито и се прибра, докато кремълският диктатор вие в бяс и безпомощност в своя самотен бункер, предусещайки своя близък край.

Украйна ще спечели тази война. В момента се демонстрира волята решителната фаза да приключи още тази година.

Мотивите си американският президент изрази много ясно:

„Това е много по-голямо от Украйна. Става въпрос за свободата на демокрацията в Европа, става дума за свободата и демокрацията като цяло,” каза той, а синьо-жълтата му вратовръзка беше явен жест към украинските му домакини. (CNN)

В същия момент служебният военен министър на президента Радев бе принуден да си признае публично, че е била провалена тристранна сделка, при която България да предостави своите съветски бронирани машини и самолети и да получи модерни американски.

С този акт, в противоречие на решение на парламента, пРезидентът Радев, натовски генерал заявявал неведнъж, че има за приоритет да модернизира българската армия, реално е бламирал редкия шанс това да се случи светкавично и без или със съвсем малко публични средства.

Историята ще помни този ден. Ще помни Байдън, прегърнат със Зеленски пред Стената за възпоменание на загиналите за Украйна, ще ги помни целия свободен и демократичен свят.

А ние, ние ще се срамуваме, че в миговете на човешко величие сме издигнали лица, служещи на чужди интереси и на режим, обявен официално за терористичен.
Позор, който ще тежи на всички ни!

."
26.
Ганю Б Алкански
21.02.2023 11:03:18
1
6
Човека с черното пЪрдисю ухае на пръст.Дека е тръгнал на такъв далечен воаяж....Леле ,колко мъка на тоз свят има....Дядото хептен се сбърка и вече го играе Император Палпатин и си мисли,че империята му ще отвърне на удара...Тия хабмургери в Хамерика кви ли не увреждания и усложнения дават при хамериканците....Да пази Господ!
25.
Гунчо
21.02.2023 10:57:23
3
6
Дедо Бай бай Дън,отде тая енергия бе човек...ти Далай Лама ще засенчиш уе брат....Уе уееее.....ква тая виагра де я пиеш ве нашия....Зеленото човече много ти се кефи ,ама трудни времена ви чакат,щото една бабичка каза за вас :Oгън да ги гори....
24.
Койчо от Дълбок Дол
21.02.2023 10:52:01
0
0
Fly flamingo,fly from Poland to the russian Kiev,take the train and I wish you no rain and no pain
23.
Ноунейм
21.02.2023 10:49:15
2
5
Влака от Полша е управляван от полска шлюха,която е искала да обслужи мистър президент,но той е имал важна процедура с памперсите,за да не би Дядо Иван да му изпрати един ред от катюша и да открият евента в Киев с бенгалски огън...
22.
88
21.02.2023 10:27:17
2
5
Преди всичко някои все още бъркат понятията русофоб и русофил. Да ги научат и след това да коментират ехидно с тъпанарската си соросоидна упоритост.
21.
стига глупости
21.02.2023 09:54:00
1
5
Нали са казали на русниците , че каца да не го закачат
20.
до 19
21.02.2023 09:18:49
10
6
Съгласявам се с мнението.Като се махне Путин, ще падне целия авторитарен режим в Русия.Само не се знае колко щети може да нанесе до тогава.
19.
Театро
21.02.2023 09:11:32
2
8
Сега, Байдън е кукла на конци и ако нещо инцидентно се случи в Киев не е проблем - ще сложат следващата кукла на конци. При Путин нещата са по-различни. Той трябва да бъде пазен и няма смисъл от такива посещения, чиято цел е просто PR и не са целесъобразни. Иначе то е ясно и на малките деца, руснаците бяха предупредени за визитата на американския президент.
18.
Чифута Лоринти
21.02.2023 07:11:49
6
11
Инфлацията не ги е ударила флегмите уредиха се с големи заплати при измамническата банда от промяната ПП и ДБ.
Получават дарения, комисионни ,крипто , пачки във всички валути долари, евро и рубли.
Като жълтопаветните гризачи консумират всичко , алчни и гладни за кокалче и мръвка.
17.
12
21.02.2023 02:24:05
20
13
Русороб и логика, свиня и лична хигиена!
Постъпката на Байдън не била смела, защото предупредили руснаците хахаха! Русробите чупят тъпомера.
Ами те бяха предупредени и за посешението на Гутиереш и докато Гутиереш беше в Киев по Киев летяха ракети. Така че воюваме с Хамерика и НАТО във фантазиите си, обаче ревем че НАТО затяга вийната като помага на уйраинците, воюваме с Хамерика и НАТО, а защо не изстреляхме нещо по Киев, както го правим през ден хахаха.
Ще изтрелят, амаааа да не им пламне сиганската черга на ватенките. Че не знаем дали воюват с НАТО, ама 1 година война, натовски самолети, танкове, далекобойни ракети и армия, още не са пристигнали в Украйна, а по Просия такъв рев се носи, че им избива през жопа.
Русороб и логика, сиганин-космона8т.
Като нападнаха Украйна воюваха с нацики и наркомани, ама бързата победа нещо се отложи хахаха
А сега кой седна на огромната играчка от Секс шопа?
Как да обясним че се бием с наркомани и нацики, вече 1 година, а от Киев, Чернигов, Змийни, Лиман, Харковщина, Херсон така бягахме от нациките-нарк8мани че петите ни се удряха в задните джобове.
Бутоксовия петух се крие в избушку бункера, а Зеленски се появи и в Харков и Хресон и Бахмут(сигурно защото бутоксовия му разреши) , ама Байдън видиш ли взел разрешение от великая армия с вонючии сапоги едва ли не! хахахаха
Русороб и логика свиня и лична хигиена! Страшни амеби бе хахайа.
16.
До 10
20.02.2023 23:52:21
16
10
Защо сте убедени,че това наистина е Байдън ?
15.
Haha
20.02.2023 23:19:09
4
13
До Украйна с влак назад в самолед до Варшава . Белия доб обяви ,че преди посешението му в Киев са били оведомени Руснаците ай така да не би да прелети някоя ракета . Е поне да си яхте направили труда да обявите новите помощи от САЩ към Украйна .
14.
12
20.02.2023 22:40:30
6
24
За посещението му предварително е уведомена Русия. Така, че не е толкова мистериозно и смело както го пишите.
13.
паткан
20.02.2023 22:18:32
10
25
На дъртия му все едно вече де ще хвърли топа, но някой му е подсказал че малко преди това трябва да изглежда герой. В очите на простолюдието разбира се :)
12.
Z
20.02.2023 22:13:00
27
16
Встанем.Мъй руските, мъй идьом до конца.Пабеда будет за нами.
Слава героям погибли на фронте.
11.
Зеленски се ебе още докато
20.02.2023 22:00:46
32
29
бе шоумен на скъпоплатени олигарси от територията населявана от 1991г. наречена Улайна.
Територия дадена от Русия.Русия ще си върне територията, а Българо-Американсите мекии да се чукат до дъно в задниците си.
България с това джендъро-Америсанско педераско правителство ПП,ДБ ще не вкара във война.
На Христо Иванов капацуната му ще виси на Киевската рада набучена на ХУЙ
10.
Well done, дедо
20.02.2023 21:57:32
26
29
Ти си най-слабият американски президент, но имаш моето уважение за днес. Не като онова холограмено джудже с двойниците дето никой не помни откога не го е виждал.
9.
Дивак 19
20.02.2023 21:57:26
33
35
Голямото надъхване!
Операция "До последния украинец" върви с пълна пара.
Зеленият идиот продължава да руши държавата си,да унищожава и прогонва народа си. Колко трябва да си наивен да вярваш ,че някой от другата страна на света се е загрижил толкова много за теб? Какви интереси трябва да има Америка за да ти дойде на крака най-пазената световна фигура в най -горещата точка... нещо не виждано до сега.
8.
RESPEKT MR.PREZIDENT
20.02.2023 21:41:56
38
35
Каквито и речи да беше произнесъл Байдън в защита на Украйна, нищо не струва толкова, колкото посещението му в Киев днес. Това беше предизвикателство, което Путин дори не може да осъзнае, защото не смее да посети нито един от районите на военни действия, да се срещне с войските си, не смее да посети Крим, който уж е "изконно" руски /по думите на Румен Радев/. И да, не им се вярва на местните русофили, които вярват в мита на смелия Путин, който язди кон, къпе се в ледено студени води, има деца от млади жени, да, този същия, мачото, днес се крие в бункери през по-голяма част от времето и достъпът до него е ограничен само до най-близкия кръг от хора, които непрекъснато са тествани за Ковид и са претърсвани.
Да, циниците ще кажат Байдън така стартира предизборната си кампания. Така се прави в една демокрация. Напълно легитимен е начинът. Републиканците също могат да го направят. И топ републиканците не са мръднали от тоталната подкрепа на Украйна, дори са по-радикални. Само един кръг около Тръмп, които залязват обаче още се дърпат.
Но жестът на действащ американски президент, въпреки рискове за сигурността му - каквото и да се говори, такива рискове съществуват, не могат да бъдат сведени до нула, остава. И целия свят гледа - единият лидер е на фронта, другия в бункера. Разликата.
Изобщо драги Радевци, Ниновци, Копейкиновци, Борисовци /той толкова се е уплашил от Магнитските санкции, че днес дори поздрави Христо Грозев за Навални?!?!?!/, опичайте си овреме акъла, защото историята се променя пред очите на всички ни. И ще си останете реликви в музея на постсоциализма - също толкова нелепи, колкото и сегашните ви опити да "вземете завоя" на историята с двеста.
Не зная дали темата със списъците Магнитски ще има траен и силен ефект върху изборите, но ефектът Украйна или съчетанието им ще имат, със сигурност. Въпрос е да се постави отново българския избирател пред избора за това с кого се самоиндентифицира - с криещия се в бункера, или с посетителя в Киев, на фона на сирени за въздушна тревога.
И още нещо - по въпроса за годините, за възрастта, заради която критикуват Байдън. Човек може да е нерешителен на всяка възраст, но шансовете да е помъдрял с възрастта са по-големи. Цял живот е имало време да се страхуваш - за себе си, за родители, за деца.
7.
Байдън удари едно мъдо на еврейската пикла Зеленск
20.02.2023 21:40:36
20
33
(еврейското джендърче),пиха по едно Джони в крачка,изпушиха по една марихуана ,сдед това втори,трети,,,

Деменцията си плати за кефа ,и адиос за Америка.
Какво занимавате хората с поръковата война на Америка с Русия на Украинска територия бе смотльовци.
6.
аз
20.02.2023 21:39:32
15
26
Кои са педерастите от снимката ???
5.
всеобщо мнение
20.02.2023 21:37:43
21
39
МНОГО ВАЖНО КАКВО СА ДРЪНКАЛИ
НАДУПЕН НАРКОМАН И ИДИОТИЗИРАН ПОСЕРКО........И ДВАМАТА НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СЕ НАМИРАТ
ИЗРОДИ МРЪСНИ
4.
Пути Гранде
20.02.2023 21:25:20
37
20
Поредната гавра с бункерното джудже на връх годишнина от три дневената война. Дедо Бидон в Киев, а Путин в това време пълни памперса от страх в бункера.
3.
ХХ
20.02.2023 21:21:34
34
18
Ватниците се насраха от страх и се изпокриха като мишки, ахахаха.

рОсипия КОНЕЦ!
2.
1
20.02.2023 21:07:44
13
6
Главнокомандващият на ВСУ Залужни подготвя удар на Южната Групировка на Украинската Армия в Запорожко направление(руско инфо "военное обозрение
http://bgsniper.com/action/18921-1
1.
Мишо
20.02.2023 21:01:51
14
38
Толкова тайна, че руснаците бяха предварително уведомени. Да не стане някой сакатлък.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русков Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори