×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Списъкът „Магнитски“ ще бъде обогатен, конституционалист го обяви за незаконен


Списъкът „Магнитски“ ще бъде обогатен, конституционалист го обяви за незаконен
Оповестен е един списък без да са дадени никакви доказателства, каза проф. Пламен Киров
15 Февруари 2023, Сряда, 10:12 ч.
Автор: Флагман.бг

Ограниченията противоречат на Конституцията и суверинитета ни като държава, каза Пламен Киров

На президента и министъра на правосъдието беше намекнато невдусмислено, че списъкът „Магнитски“ ще бъде обогатяван и в бъдеще. Най-вероятно тези дълги срещи с О'Брайън, с посланиците на САЩ и Великобритания, с президента и правосъдния министър говорят за това, че политическият натиск по отношение на България ще продължи, каза професорът по Конституционно право Пламен Киров в „Тази сутрин“ по бТВ. 

По думите му е оповестен един списък без да са дадени никакви доказателства. 

„По отношение на едно лице се споменаваха едни 5 милиона, едни офшорни сметки. Като ги имате тези сметки, дайте ги. Българският съд отсъди правилно, че всички такива списъци и ограничения са незаконни и противоречат на Конституцията и суверинитета ни като държава. Не може да налагаме санкции въз основа на акт на друга държава, който дори не е съдебен“, допълни той. 

Темата коментира и адвокат Ивайло Дерменджиев, който е доктор по международно право. Той също потвърди, че има индикации от международни правни кантори, че списъкът „Магнитски“ ще бъде разширяван. 


В категории: Политика


13
Коментара
Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 1
Флагман.БГ Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш 29/04/2024, Понеделник 16:40 0
Кои са най-лошите места в самолета
Кои са най-лошите места в самолета 29/04/2024, Понеделник 15:56 0
Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
Вижте новия звяр на Асен Блатечки
Вижте новия звяр на Асен Блатечки 29/04/2024, Понеделник 15:01 2
13
Коментара по темата
13.
bill
15.02.2023 19:00:46
0
1
Хвърлете един поглед на афера. Американците изнудват Радев и Борисов да се гласува списък от закони в тяхна полза. Иначе Баце изгоре.
12.
@@@
15.02.2023 14:14:15
5
16
Това което казва 11 е напълно вярно. Само мога да добавя, че ние сме тези които правим от мухата слон. Защото сме първосигнални. И защото говорителите на тази пропаганда у нас се опитват да прокарат дневния ред на Сорос и "Америка за България". Не че изпитвам някакви симпатии към Пеевски, Черепа, Р.Овч. и т.н., но къде е Прокопиев например ?? Ние ли сме най-корумпирани на таз земя ??? Айде де...Байдън ли не е корумпиран до ушите, в ЕС ли няма корупция ??? Каква е тази фиксация в България, бе уважаеми "атлантически партньори"...???
11.
уиеуяж
15.02.2023 13:54:20
12
7
Този говори по- скоро като пропагандист активиран полза на намагнитените, а не като юрист, камо ли като конституционалист. Списъкът си е по американски закони, съответно английски и си касае ограничения, които налагат те по техните си правила в техните държави, на което имат право. Не ни ангажират с нищо и не са ни длъжни с нищо. В случай, че според прокуратурата на РБ корупцията и всичко, заради което са наложени тези мерки е данни за престъпление, да се самосезира и да разследва. Ако намери доказателства за престъпление да внесе обвинителен акт и съдът да реши, ако не намери да прекрати делата и така. Няма драма.
10.
НАНКА
15.02.2023 12:47:08
16
14
За този конституционен съдия всичко, което е против ГЕРБ е незаконно.
9.
Абориген Балкански
15.02.2023 12:32:31
1
5
Много са на дървото , това е сигнална лампа независимо от различното тълкуване / всеки който се е докопал до кокала от редовното правителството на Костов до сега се е облажил / в тази епохална далавера милионите са детска игра
8.
урко
15.02.2023 12:16:24
9
26
Каква е идеята на този закон - май е САЩ да даде едно рамо на "своите" хора в съответната държава като вдигне шумотевица. Иначе - каква санкция е това - да забраниш влизане на някой който може и да няма никакво намерение да посещава САЩ или пък - замразяване на авоари - като това лице няма нито цент в банка в САЩ. Напълно безсмислено. Както "удариха" черен печат на нашенец - не си спомням за какво бе тази пак санкция - ами човекът може изобщо да няма международен паспорт камо ли да се стяга да ходи в САЩ. Странни неща.....
7.
Е,случи се
15.02.2023 12:07:06
25
15
Не може хем са крадеш милиарди от Народа си,хем да си почтен.
За Герб дойде Видов ден.
6.
Мръсни игри на мафията ПП и ДБ
15.02.2023 11:39:02
11
39
Ефектът от доносите и лобистите на прокопи е като бумеранг - връща се върху главата на доносника!САЩ с изявите си на жандарм, увеличават омразата на българина срещу американския естаблишмънт и както обикновенно ще се гласува срещу американските проксита, които са на хранилката на НПО-тата Америка против България!
Олигархът Прокопиев се оказа сляпо петно и за
„Магнитски“
Да обявиш война на корупцията в българската енергетика и да пропуснеш
разградския енергиен бос и основния корупционен кръг в България –
„Капитал“, е като да обявиш война на наркобароните по света и да
пропуснеш Пабло Ескобар например. Така че липсата на името на Прокопиев само затвърждава подозренията, породени и след изкарването на първия списък по „Магнитски“, че от инструмент за възпиране на руското влияние и корупцията!
5.
Това че
15.02.2023 11:37:38
17
16
Киров, който очевидно е кадър на държавна сигурност, плаче на чужди гробища означава, че доста яко ги е заболяло.
Излезте, най-накрая и гласувайте!
Време е да спасим парите за пенсии, детски градини, медицина, култура и социални придобивки от тези мутри и предатели!
Хайде, напънете се!
60 % гласували не е много.
4.
Баце
15.02.2023 11:14:52
21
22
ако го намагнитят преди изборите ще бъде голЕм майтап! Уйде стабилността и бацефилите ще се разбягат като плъхове от потъващ кораб! А то това ще се случи, въпросът е не дали, а КОГА... С Каскета положението е същото. Само стойте и гледайте!
3.
Матросов
15.02.2023 10:59:10
24
30
Голяма борба санкциите по Магнитски да се омаловажат, защото засягат иначе недосегаеми в България хора. Всъщност не само САЩ но и Великобритания а по-рано френския посланник казват същите неща. ЕС в пряк текст казваше, че корупцията е 9-11 млрд годишно!!!!!
Но в България затова не трябва да се говори. Особено пък да се посочват важни хора.
ЕС като посочи в съдебно решение във връзка с убийство, съпричастно лице "Генерал ББ" да не би да стана нещо.
2.
Хахахаха
15.02.2023 10:38:28
23
29
Натискът трябва не само да се увеличи, но и да бъде 24 часа в денонощието,през цялата година. Тези корумпирани боклуци само от това разбират.
1.
На светло
15.02.2023 10:25:16
21
37
Според ББ Горанов не е член на ГЕРБ, според самия Горанов си е член на ГЕРБ.Остана да разберем кой е политическият лидер, получавал подкупите от Черепа?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори