×
София Парламентарни избори 2023 Личност на годината 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Марияна Стефанова – директорът, чийто екип превърна ОУ „Васил Априлов“ в безапелационен лидер в просветата


Марияна Стефанова – директорът, чийто екип превърна ОУ „Васил Априлов“ в безапелационен лидер в просветата
Това признание е за училището и за хората, с които работя, затова ще приема номинацията от тяхно име, каза директорът на най-желаното основно училище в Бургас
Тема в развитие
Достойните личности, заслужили уважението ни с делата си през 2022 г. Ето ги най-ярките личности на 2022 г., които ще се борят за статуетката Флагман Марияна Стефанова – директорът, чийто екип превърна ОУ „Васил Априлов“ в безапелационен лидер в просветата Екатерина Джутева, майка на две собствени деца и на още 50, нуждаещи се от специална грижа Братята Станимир и Георги, които изведоха докрай строежа на църквата в с. Дрянковец Станислав и Димитър – момчетата, които ни дадоха урок по мъжество, спасявайки живота на жена Костадин Милев от Китен, който пръв приюти и храни стотици майки с деца от Украйна Стоян Копривленски, който победи егото си с учене и труд, а днес изкачва световния връх в спорта Турхут Исмаил – мюсюлманинът, който реставрира църкви и вдига пилони за трикольора Янчо Проданов – покровителят на децата от Горно Езерово Флагман.бг започва приема на номинации, вижте регламента
виж още
скрий
13 Януари 2023, Петък, 17:02 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Заради авторитета си и личното отношение към работата тя е номинирана в класацията на Флагман.бг не от друг, а от възпитаниците на школото и техните родители

Да бъдеш успешен ръководител в образованието, да бъдеш пример за подражание и всички да те обичат – и учители, и ученици, и родители, а влезеш ли в институция, за да поискаш подкрепа за свой проект – вратите да се отварят широко… Дали това е възможно, ще се запита всеки човек, който се е срещал с действителността в България. Директорът на ОУ „Васил Априлов“ Марияна Стефанова е доказателството, че когато обича работата си и влага в нея сърце, човек може да бъде добър лидер, да създаде сплотен и всеотдаен колектив, да ръководи разумно финансите, с които разполага, и да постига успехите един след друг.

Заради авторитета си и личното отношение към работата Марияна Стефанова е номинирана в класацията на Флагман.бг „Личност на годината 2022“ не от друг, а от възпитаниците на ОУ „Васил Априлов“ и техните родители, а кандидатурата й бе изпратена във вчерашния ден.

„Г-жа Стефанова заслужава да се знае какво прави тя в своята работа и да бъде давана за пример на всички директори в страната. С уважение, с грижа и любов към институцията тя успява да я ръководи изключително балансирано, отлично познава дейността на учителите и помощния персонал, общува с нас родителите и винаги е отворена за разговор, не е имало случай да не е изслушала даден казус и впоследствие проблемът да не бъде решен. Да, има и трудни моменти и ситуации, както във всяко едно учреждение с много хора, камо ли с деца, но винаги се намира най-добрият изход. Марияна Стефанова е изключително всеотдаен човек, познава поименно децата ни, разговаря с тях, и знаете ли кое прави силно впечатление – умее да общува с учениците и да ги насърчава да постигат отлични резултати. Дори винаги лично ги изпраща, когато отиват на екскурзия. Кой друг директор го прави… всеки път? Тя е активен човек, който има визия за развитието на училището, търси и винаги намира финансиране за важните проекти“, се казва в писмото от родителите, които са категорични, че личното отношение към работата в продължение на много години от страна на Марияна Стефанова впечатлява всички и я прави достойна да бъде „Личност на годината 2022“.

Кметът Димитър Николов награждава Марияна Стефанова, след като ОУ "Васил Априлов" за пореден път е в топ 10 в класацията на Министерство на образованието за най-добрите в страната, на база резултатите от Националното външно оценяване след 4 и 7 клас

Когато научи от репортер на Флагман.бг за номинацията, г-жа Стефанова призна, че изпитва истинско неудобство от новината. Тя е категорична, че не смята себе си за по-заслужила от останалите училищни директори, но ще приеме това признание заради и от името на екипа си. "Благодарна съм, но винаги съм казвала, че не е важно да се чува моето име, а това на ОУ "Васил Априлов". Поклон пред родителите и учениците, но ако някой заслужава да бъде удостоен с награда, това е педагогическият колектив, който прави училището толкова добро и всяка година го позиционира на върха в национален мащаб. Ще приема тази чест от името на учителите и персонала на ОУ „Васил Априлов“, за да вървим още по-напред и по-нагоре, защото всички заедно полагаме усилия за това, заслугата не е лично моя и никога не е била“, каза пред Флагман.бг Марияна Стефанова.

В просветните среди обаче са единодушни, че от първия ден, когато стъпва в директорския кабинет, Марияна Стефанова е много активна по отношение на инвестициите в материалната база, което прави училището пионер в много области на образованието. Много преди да бъдат широко разпространени в страната ни, в ОУ „Васил Априлов“ иновациите се въвеждат с мисъл за по-добра среда и повече успехи за децата и техните учители.

Първия учебен ден в ОУ "Васил Априлов"

Проверка на Флагман.бг установи, че голяма част от дейностите са реализирани съвместно между Община Бургас и училището. Още в първата година от мандата на кмета Димитър Николов е започнат ремонт на цялата база, след като Марияна Стефанова отива в Общината и се среща с градоначалника, за да представи визията си как училището да върви напред.

След като това е постигнато, ОУ „Васил Априлов“ печели проект от Фондация „Америка за България“ и в училището са въведени класни стаи с антибактериална настилка. Това се случва много назад във времето, когато все още този метод беше непознат в страната.

Когато и това е изпълнено, екипът на ОУ „Васил Априлов“ представя проект за ремонт на училищния двор, за който дълго търси финансиране. След като опитите да бъдат получени средствата чрез европейските програми или държавата удрят на камък, предлагат 50% от ремонта двора да бъде инвестиция на Общината, останалата част – на училището.

Урок по пътна безопасност в обновения двор на ОУ "Васил Априлов"

Когато Община Бургас започва да подготвя проектите по „Първокласно начало“, в ОУ „Васил Априлов“ се оказва, че вече са ремонтирани.

„Наложи се да изместим 1 клас в другата част на сградата, за да можем да изпълним проект. Много често това, което се прави в другите училища, при нас е направено, благодарение на хората, с които работя, но не е честно да не получим подкрепа да вървим още по-напред“, казва Марияна Стефанова. Тя смята, че да си върши човек работата с любов, не го прави специален и уникален. И отново повтаря, че приема номинацията за „Личност на годината 2022“, защото това е признание за екипа й и за училището, а не само за нея.

Споделя още, че екипът й се старае училището винаги да се включва по всички проекти и програми, защото добрите условия, средата, в която се усеща любов и сплотеният колектив дават добавената стойност на всяка просветна институция.

В момента ОУ „Васил Априлов“ търси финансиране за новата пристройка, защото училището е тясно, тъй като е сред най-желаните за първи клас. „Няма да се откажем, докато не изпълним подготвения през изминалата година проект. Винаги има проблем с приема, защото заявилите желание да учат са повече, отколкото училището може да поеме. Имаме и проект за модернизация“, казва Стефанова и добавя, че търси всякакви възможности да се реализира, но накрая вероятно ще предложи да се финансира пак със съвместни усилия от делегирания бюджет на училището и Община Бургас.

На празника на буквите за децата от 1 клас

Именно поради факта, че в ОУ „Васил Априлов“ целенасочено от години се води освен образователната и финансовата политика, за да задоволи потребностите от развитие на материалната база и да удовлетвори нуждите на училището, школото винаги е от първите по успех в национален мащаб. В класацията след 4 клас през учебната 2020/2021 г. ОУ „Васил Априлов“ поставя Бургас на трето място в цялата страна.

„Тук не учат специално подбрани деца. Не е като при гимназиите, където учениците влизат с изпит. В ОУ „Васил Априлов“ учат децата от квартала – идват по адресна регистрация, няма кастинг или предварителна подготовка. Екипът на Марияна Стефанова обаче успява да направи така, че под нейното ръководство винаги да са на първите места“, се казва още в писмото от родителите.

Флагман приемаше номинации за престижната статуетка „Флагман 2022“ до полунощ на 12 януари, след което предстои онлайн гласуване на предложените кандидатури. Целта е нашите читатели да имат възможността да подкрепят този, когото познават и за когото гарантират. Резултатите от онлайн класацията ще имат 50% тежест при определяне на победителя в заседание на компетентното жури, оглавено от председателя на Районната избирателна комисия Михаил Хаджиянев и под патронажа на областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова.  Носителят на „Флагман 2022" ще бъде обявен през месец юни, на специална церемония. Бронзовата статуетка, изобразяваща класически флагман, за 2021 г., бе присъдена на благодетеля Руси Куртлаков.

На прага на новата учебна 2022/23 г.

 
Бакшиш ограби украински моряк
Бакшиш ограби украински моряк 05/06/2023, Понеделник 18:19 0
България Всички новини
Миди на тенекия, музика и приятни емоции ви очакват на острова тази събота Миди на тенекия, музика и приятни емоции ви очакват на острова тази събота Станете част от незабравимия Миден уикенд Бургазлийка бясна на фирма "Карат-с":  Загубиха ми куфара, а утре съм на сватба Бургазлийка бясна на фирма "Карат-с": Загубиха ми куфара, а утре съм на сватба Държаха се изключително арогантно, дори ме обвиниха, че не мога да си позная багажа, разказва Малена Батилова Ендокринолог предупреждава: Внимавайте с минералната вода, защото... Ендокринолог предупреждава: Внимавайте с минералната вода, защото... Не бива да се пие повече от половин литър на ден Изненада от Марвел: Мария Бакалова в Дисниленд за ЧРД Изненада от Марвел: Мария Бакалова в Дисниленд за ЧРД Актрисата чукна 27 в Калифорния. Валери не сподели празника с любимата си Бакшиш ограби украински моряк Бакшиш ограби украински моряк 20 хиляди щатски долара и всички документи на моряка са изчезнали в миризливата копърка Сливналии задигнаха 10 палми от частна оранжерия в Бургас Сливналии задигнаха 10 палми от частна оранжерия в Бургас Двамата криминално проявени мъже начупи камерите на обекта, за да не ги хванат Главният прокурор поиска имунитетите на двама депутати от "Възраждане" Главният прокурор поиска имунитетите на двама депутати от "Възраждане" Срещу народните представители има внесен обвинителен акт в Софийския районен съд Аутопсия разкри причината за смъртта на брат Галев Аутопсия разкри причината за смъртта на брат Галев Смъртта вероятно е настъпила на наша територия Нямаме парите на "София прайд", но любовта и истината са на наша страна* Нямаме парите на "София прайд", но любовта и истината са на наша страна* Вашето присъствие на голямото шествие за Семейството, този 17 юни, събота, от 14:00 на площад "Света Неделя" в София, ще бъде нашата сила Баща стреля по 11-годишния си син с газов пистолет Баща стреля по 11-годишния си син с газов пистолет Пред вратата му открили 14 гилзи
Hopвeгия cпиpa изцялo пpoдaжбaтa нa бeнзинoви и дизeлoви aвтoмoбили Hopвeгия cпиpa изцялo пpoдaжбaтa нa бeнзинoви и дизeлoви aвтoмoбили Hopвeгия e пъpвaтa cтpaнa в Eвpoпa, ĸoятo пpeĸpaтявa пpoдaжбaтa нa нoви бeнзинoви и дизeлoви aвтoмoбили и тo caмo cлeд cлeд двe гoдини, cъoбщaвa Еurоnеwѕ. Kpaят нa двигaтeлитe c вътpeшнo гopeнe идвa цялo дeceтилeтиe пpeди Eвpoпeйcĸия cъюз, ĸoйтo иcĸa дa зaбpaни пpoизвoдcтвoтo и пpoдaжбaтa нa нoви ĸoнвeнциoнaлни ĸoли oт 2035 гoдинa. Hopвeгия e вoдeщa в cвeтa, ĸoгaтo cтaвa дyмa зa пpиeмaнe нa eлeĸтpoмoбили, a нeйнитe пътищa пpeдлaгaт пoглeд ĸъм бъдeщeтo нa мoбилнocттa в Eвpoпa. Eлeĸтpичecĸитe ĸoли вeчe пpeдcтaвлявaт пoвeчe oт 20% oт вcичĸи пътничecĸи пpeвoзни cpeдcтвa в cĸaндинaвcĸaтa дъpжaвa и пoчти 84% oт пpoдaдeнитe нoви пpeвoзни cpeдcтвa. Koгaтo ce бpoят рlug-іn xибpидитe, цифpaтa e близo 90%, cпopeд дaннитe нa Hopвeжĸaтa пътнa фeдepaция (ОFV). Hopвeгия cpeщy Eвpoпeйcĸия cъюз Зa cpaвнeниe, пo-мaлĸo oт пoлoвинaтa oт нoвитe aвтoмoбили, пpoдaдeни в EC, ca eлeĸтpичecĸи или xибpидни. Kaĸ Hopвeгия cтигнa дo виcoĸитe цифpи и ycпявa дa нacъpчи пoĸyпĸитe нa eлeĸтpoмoбили? Bcъщнocт, Hopвeгия пpипoзнaвa eлeĸтpичecĸитe ĸoли oщe пpeз 90-тe гoдини нa 20-и вeĸ, ĸoгaтo cтpaнaтa зaпoчвa дa пoдĸpeпя Тhіnk - мecтeн ĸoмпaĸтeн eлeĸтpoмoбил, ĸoйтo e пpeднaзнaчeн пpeдимнo зa гpaдcĸo шoфиpaнe. Πo oнoвa вpeмe oт Тhіnk ycпявaт дa yбeдят нopвeжĸoтo пpaвитeлcтвo дa oтпycнe нa ĸoмпaниятa cyбcидии и дa нaпpaви eлeĸтpичecĸитe aвтoмoбили ocвoбoдeни oт вcичĸи aвтoмoбилни дaнъци. И дo днec eлeĸтpoмoбилитe пътyвaт бeзплaтнo пo плaтeни пътищa, пapĸиpaт бeзплaтнo, дocтъпът им дo фepибoти cъщo e бeзплaтeн. Te ca ocвoбoдeни oт дaнъци въpxy дoбaвeнaтa cтoйнocт и дaнъци въpxy внoca, ĸoитo ca тpaдициoннo мнoгo виcoĸи зa ĸoлитe в Hopвeгия. Bcичĸи тeзи cтимyли cъздaвaт блaгoпpиятнa cpeдa зa paдyшнoтo пpиeмaнe нa eлeĸтpoмoбилитe в eднa oт нaй-бoгaтитe дъpжaви в cвeтa. B пoвeчeтo cтpaни oт EC oбaчe нeщaтa ca дocтa пo-paзлични. Eднo oт пpeдизвиĸaтeлcтвaтa, ĸoитo вce oщe пpeчaт нa мнoгo eвpoпeйци дa ĸyпyвaт мacoвo eлeĸтpичecĸи ĸoли e, чe пъpвoнaчaлнaтa пoĸyпнa цeнa oбиĸнoвeнo e знaчитeлнo пo-виcoĸa oт тaзи нa ĸoнвeнциoнaлнитe aвтoмoбили. Дpyг пpoблeм e вce oщe нeдocтaтъчнo aдeĸвaтнaтa зapяднa инфpacтpyĸтypa.  Bce пo-чecтo ce твъpди, чe aвтoмoбилният ceĸтop пpocтo нямa ĸaĸ дa oтгoвopи нa ĸлимaтичнитe пpoмeни caмo и eдинcтвeнo чpeз внeдpявaнeтo нa eлeĸтpoмoбили, зaщoтo нямa дocтaтъчнo пpиpoдни pecypcи зa тoвa. Hacĸopo глaвният нayчeн eĸcпepт нa Тоуоtа зaяви, чe пpeĸaлeният фoĸyc въpxy ĸoлитe нa бaтepии мoжe дa имa oбpaтния нa тъpceния eфeĸт и пo пътищaтa дa ocтaнaт oгpoмнo ĸoличecтвo зaмъpcявaщи вoзилa. Cпopeд Гил Πpaт, eлeĸтpичecĸитe ĸoли мoгaт дa дoнecaт пoзитивнa пpoмянa в дъpжaви c мaщaбнa BEИ инфpacтpyĸтypa ĸaтo Hopвeгия, нo в cтpaнитe cъc cepиoзeн дял нa въглищaтa в eнepгийния миĸc xибpиднитe aвтoмoбили ca дocтa пo-пoдxoдящи. Изкуствен интелект създава песни на „Бийтълс“ Изкуствен интелект създава песни на „Бийтълс“ "Плача! Толкова е красиво", написа слушател в ЮТюб под видео на генерирана с изкуствен интелект версия на сингъла на Маккартни "New" Ал Пачино иска тест за бащинство Ал Пачино иска тест за бащинство Не вярва, че е заплодил 4 пъти по-младата си приятелка Взрив край Вашингтон, преследван от изтребители самолет се разби Взрив край Вашингтон, преследван от изтребители самолет се разби  Бил е на автопилот Щурм на украинската армия в Донбас, 250 бойци убити Щурм на украинската армия в Донбас, 250 бойци убити Руските сили са унищожили и 16 танка, бойни машини на пехотата и 21 бойни бронирани машини Белгийският премиер падна от колело, загуби съзнание Белгийският премиер падна от колело, загуби съзнание Няма трайни наранявания Ердоган обяви новото правителство на Турция Ердоган обяви новото правителство на Турция Само двама министри запазват постовете си от предишния кабинет Две зловещи убийства на жени по едно и също време потресоха Италия Две зловещи убийства на жени по едно и също време потресоха Италия Италианците все още не могат да забравят и убийството  в средата на януари пред ресторант в Рим на адвокатката Мартина Шалдоне Йотова в Северна Ирландия на ученически конкурс по четене на български Йотова в Северна Ирландия на ученически конкурс по четене на български Вицепрезидентката подари на победителите детски книжки и настолни игри Помощник държавен секретар на САЩ пристигна в Китай заради „ключови въпроси“ Помощник държавен секретар на САЩ пристигна в Китай заради „ключови въпроси“ Официалните срещи на Даниел Критънбринк ще започнат утре, уточни говорител на Държавния департамент
Георг Георгиев Георг Георгиев Няма как Ивайла Бакалова, която никога не се е срещала с Бойко Борисов, да разказва истории и да прави твърдения Виц на деня Виц на деня На купон мъж казва на стояща до него дама:
- Гледам те и се чудя... да пия ли още, или вече ми харесваш достатъчно?
Виц на деня Виц на деня На парти.
Тя:
- Женен ли сте?
Той:
- Да, ама не много.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Определено инфарктите им се получават по-добре от атентатите...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече