×
Личност на годината 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Марияна Стефанова – директорът, чийто екип превърна ОУ „Васил Априлов“ в безапелационен лидер в просветата


Марияна Стефанова – директорът, чийто екип превърна ОУ „Васил Априлов“ в безапелационен лидер в просветата
Това признание е за училището и за хората, с които работя, затова ще приема номинацията от тяхно име, каза директорът на най-желаното основно училище в Бургас
Тема в развитие
Достойните личности, заслужили уважението ни с делата си през 2022 г. Ето ги най-ярките личности на 2022 г., които ще се борят за статуетката Флагман Марияна Стефанова – директорът, чийто екип превърна ОУ „Васил Априлов“ в безапелационен лидер в просветата Екатерина Джутева, майка на две собствени деца и на още 50, нуждаещи се от специална грижа Братята Станимир и Георги, които изведоха докрай строежа на църквата в с. Дрянковец Станислав и Димитър – момчетата, които ни дадоха урок по мъжество, спасявайки живота на жена Костадин Милев от Китен, който пръв приюти и храни стотици майки с деца от Украйна Стоян Копривленски, който победи егото си с учене и труд, а днес изкачва световния връх в спорта Турхут Исмаил – мюсюлманинът, който реставрира църкви и вдига пилони за трикольора Янчо Проданов – покровителят на децата от Горно Езерово Флагман.бг започва приема на номинации, вижте регламента
виж още
скрий
13 Януари 2023, Петък, 17:02 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Заради авторитета си и личното отношение към работата тя е номинирана в класацията на Флагман.бг не от друг, а от възпитаниците на школото и техните родители

Да бъдеш успешен ръководител в образованието, да бъдеш пример за подражание и всички да те обичат – и учители, и ученици, и родители, а влезеш ли в институция, за да поискаш подкрепа за свой проект – вратите да се отварят широко… Дали това е възможно, ще се запита всеки човек, който се е срещал с действителността в България. Директорът на ОУ „Васил Априлов“ Марияна Стефанова е доказателството, че когато обича работата си и влага в нея сърце, човек може да бъде добър лидер, да създаде сплотен и всеотдаен колектив, да ръководи разумно финансите, с които разполага, и да постига успехите един след друг.

Заради авторитета си и личното отношение към работата Марияна Стефанова е номинирана в класацията на Флагман.бг „Личност на годината 2022“ не от друг, а от възпитаниците на ОУ „Васил Априлов“ и техните родители, а кандидатурата й бе изпратена във вчерашния ден.

„Г-жа Стефанова заслужава да се знае какво прави тя в своята работа и да бъде давана за пример на всички директори в страната. С уважение, с грижа и любов към институцията тя успява да я ръководи изключително балансирано, отлично познава дейността на учителите и помощния персонал, общува с нас родителите и винаги е отворена за разговор, не е имало случай да не е изслушала даден казус и впоследствие проблемът да не бъде решен. Да, има и трудни моменти и ситуации, както във всяко едно учреждение с много хора, камо ли с деца, но винаги се намира най-добрият изход. Марияна Стефанова е изключително всеотдаен човек, познава поименно децата ни, разговаря с тях, и знаете ли кое прави силно впечатление – умее да общува с учениците и да ги насърчава да постигат отлични резултати. Дори винаги лично ги изпраща, когато отиват на екскурзия. Кой друг директор го прави… всеки път? Тя е активен човек, който има визия за развитието на училището, търси и винаги намира финансиране за важните проекти“, се казва в писмото от родителите, които са категорични, че личното отношение към работата в продължение на много години от страна на Марияна Стефанова впечатлява всички и я прави достойна да бъде „Личност на годината 2022“.

Кметът Димитър Николов награждава Марияна Стефанова, след като ОУ "Васил Априлов" за пореден път е в топ 10 в класацията на Министерство на образованието за най-добрите в страната, на база резултатите от Националното външно оценяване след 4 и 7 клас

Когато научи от репортер на Флагман.бг за номинацията, г-жа Стефанова призна, че изпитва истинско неудобство от новината. Тя е категорична, че не смята себе си за по-заслужила от останалите училищни директори, но ще приеме това признание заради и от името на екипа си. "Благодарна съм, но винаги съм казвала, че не е важно да се чува моето име, а това на ОУ "Васил Априлов". Поклон пред родителите и учениците, но ако някой заслужава да бъде удостоен с награда, това е педагогическият колектив, който прави училището толкова добро и всяка година го позиционира на върха в национален мащаб. Ще приема тази чест от името на учителите и персонала на ОУ „Васил Априлов“, за да вървим още по-напред и по-нагоре, защото всички заедно полагаме усилия за това, заслугата не е лично моя и никога не е била“, каза пред Флагман.бг Марияна Стефанова.

В просветните среди обаче са единодушни, че от първия ден, когато стъпва в директорския кабинет, Марияна Стефанова е много активна по отношение на инвестициите в материалната база, което прави училището пионер в много области на образованието. Много преди да бъдат широко разпространени в страната ни, в ОУ „Васил Априлов“ иновациите се въвеждат с мисъл за по-добра среда и повече успехи за децата и техните учители.

Първия учебен ден в ОУ "Васил Априлов"

Проверка на Флагман.бг установи, че голяма част от дейностите са реализирани съвместно между Община Бургас и училището. Още в първата година от мандата на кмета Димитър Николов е започнат ремонт на цялата база, след като Марияна Стефанова отива в Общината и се среща с градоначалника, за да представи визията си как училището да върви напред.

След като това е постигнато, ОУ „Васил Априлов“ печели проект от Фондация „Америка за България“ и в училището са въведени класни стаи с антибактериална настилка. Това се случва много назад във времето, когато все още този метод беше непознат в страната.

Когато и това е изпълнено, екипът на ОУ „Васил Априлов“ представя проект за ремонт на училищния двор, за който дълго търси финансиране. След като опитите да бъдат получени средствата чрез европейските програми или държавата удрят на камък, предлагат 50% от ремонта двора да бъде инвестиция на Общината, останалата част – на училището.

Урок по пътна безопасност в обновения двор на ОУ "Васил Априлов"

Когато Община Бургас започва да подготвя проектите по „Първокласно начало“, в ОУ „Васил Априлов“ се оказва, че вече са ремонтирани.

„Наложи се да изместим 1 клас в другата част на сградата, за да можем да изпълним проект. Много често това, което се прави в другите училища, при нас е направено, благодарение на хората, с които работя, но не е честно да не получим подкрепа да вървим още по-напред“, казва Марияна Стефанова. Тя смята, че да си върши човек работата с любов, не го прави специален и уникален. И отново повтаря, че приема номинацията за „Личност на годината 2022“, защото това е признание за екипа й и за училището, а не само за нея.

Споделя още, че екипът й се старае училището винаги да се включва по всички проекти и програми, защото добрите условия, средата, в която се усеща любов и сплотеният колектив дават добавената стойност на всяка просветна институция.

В момента ОУ „Васил Априлов“ търси финансиране за новата пристройка, защото училището е тясно, тъй като е сред най-желаните за първи клас. „Няма да се откажем, докато не изпълним подготвения през изминалата година проект. Винаги има проблем с приема, защото заявилите желание да учат са повече, отколкото училището може да поеме. Имаме и проект за модернизация“, казва Стефанова и добавя, че търси всякакви възможности да се реализира, но накрая вероятно ще предложи да се финансира пак със съвместни усилия от делегирания бюджет на училището и Община Бургас.

На празника на буквите за децата от 1 клас

Именно поради факта, че в ОУ „Васил Априлов“ целенасочено от години се води освен образователната и финансовата политика, за да задоволи потребностите от развитие на материалната база и да удовлетвори нуждите на училището, школото винаги е от първите по успех в национален мащаб. В класацията след 4 клас през учебната 2020/2021 г. ОУ „Васил Априлов“ поставя Бургас на трето място в цялата страна.

„Тук не учат специално подбрани деца. Не е като при гимназиите, където учениците влизат с изпит. В ОУ „Васил Априлов“ учат децата от квартала – идват по адресна регистрация, няма кастинг или предварителна подготовка. Екипът на Марияна Стефанова обаче успява да направи така, че под нейното ръководство винаги да са на първите места“, се казва още в писмото от родителите.

Флагман приемаше номинации за престижната статуетка „Флагман 2022“ до полунощ на 12 януари, след което предстои онлайн гласуване на предложените кандидатури. Целта е нашите читатели да имат възможността да подкрепят този, когото познават и за когото гарантират. Резултатите от онлайн класацията ще имат 50% тежест при определяне на победителя в заседание на компетентното жури, оглавено от председателя на Районната избирателна комисия Михаил Хаджиянев и под патронажа на областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова.  Носителят на „Флагман 2022" ще бъде обявен през месец юни, на специална церемония. Бронзовата статуетка, изобразяваща класически флагман, за 2021 г., бе присъдена на благодетеля Руси Куртлаков.

На прага на новата учебна 2022/23 г.

 
България Всички новини
„Мета“ попари „умно-красивите“, доволни са от модерацията на Фейсбук и няма да сменя „Телус“ „Мета“ попари „умно-красивите“, доволни са от модерацията на Фейсбук и няма да сменя „Телус“ Няма основание за прекратяване на договора с „Телус“, стана ясно на парламентарната комисия за е-управление Героите Станислав и Димитър, които спасиха давеща се жена, печелят онлайн вота за "Личност на годината 2022" Героите Станислав и Димитър, които спасиха давеща се жена, печелят онлайн вота за "Личност на годината 2022" 8 са номинациите в тазгодишното издание на престижния конкурс, вижте как ги подредиха близо 10 хиляди читатели, които гласуваха Избран е проектант на кръгово на „пътя на смъртта“ в Айтос - има срок до края на февруари Избран е проектант на кръгово на „пътя на смъртта“ в Айтос - има срок до края на февруари 60 календарни дни е времето за изпълнение Парите за командировка скачат в целия ЕС Парите за командировка скачат в целия ЕС За пръв път от 19 г. ще има увеличение Ето как две фирми от Кърджали ще си поделят 8 млн.лева от ремонт на път в община Средец Ето как две фирми от Кърджали ще си поделят 8 млн.лева от ремонт на път в община Средец Поръчката е поверена на фирма за дограма, надзорът на друга фирма от същия град, а двамата им собственици членуват в обща бизнес организация, обяви съветникът от БСП Златка се фръцка с чехли за 1500 лв. Златка се фръцка с чехли за 1500 лв. Плеймейтката се похвали с покупката си от Дубай Доставиха у нас животоспасяващи лекарства за бременни жени Доставиха у нас животоспасяващи лекарства за бременни жени Към настоящия момент има налични количества в складовете на притежателя на разрешението за употреба и на търговци на едро в страната МФ обяви, че "Нексо" има три акта за особено големи задължения по ДДС МФ обяви, че "Нексо" има три акта за особено големи задължения по ДДС В периода 2020-2022 г. са извършени три ревизии на фирмата, при които са издадени въпросните ревизионни актове за задължения, като от МФ не посочват конкретни суми Скок от 60% на чуждестранни туристи спрямо декември 2021 г. Скок от 60% на чуждестранни туристи спрямо декември 2021 г. Най-много посещения през миналия месец е имало на румънци Локомотивът „изостави” бързия влак от Бургас за София, пътници мръзнат в студа на гара Гавраилово Локомотивът „изостави” бързия влак от Бургас за София, пътници мръзнат в студа на гара Гавраилово БДЖ никога няма да се оправи, пишат недоволни пътници
Великобритания призова пенсионерите да се върнат на работа Великобритания призова пенсионерите да се върнат на работа В момента в страната се наблюдавали ниски нива на производителност Русия блокира достъпа до сайтовете на ЦРУ и ФБР Русия блокира достъпа до сайтовете на ЦРУ и ФБР Причината за блокирането на ресурсите не се съобщава, а сайтовете не работят от 26 януари Меган Маркъл в криза, дистанцира се от Хари Меган Маркъл в криза, дистанцира се от Хари Херцогинята на Съсекс потъна вдън земя, покри се след излизането на книгата и казват, че е в криза Тръмп щял да сложи край на войната в Украйна за 24 часа Тръмп щял да сложи край на войната в Украйна за 24 часа Бившият президент се обяви против изпращането на танкове Филип Киркоров с пластични корекции за 3 млн.лева Филип Киркоров с пластични корекции за 3 млн.лева Певецът легна под ножа за кардинална промяна,корекциите ще преминат на три етапа Голямата любов на Ламбо живее втори живот Голямата любов на Ламбо живее втори живот Полската актриса Барбара Брилска проходи след година на легло със счупен гръбнак Володимир Зеленски: Само оръжията спират терористите Володимир Зеленски: Само оръжията спират терористите  Благодаря на всички наши части, които показват устойчивост, заяви украинският президент Украинците подновиха контранастъплението? Руснаците ги разярили с надуваеми танкове Украинците подновиха контранастъплението? Руснаците ги разярили с надуваеми танкове Старите самоходни оръдия "Богдан" ще прикриват западните танкове на фронта Ето го най-красивия мъж според златното сечение Ето го най-красивия мъж според златното сечение Списъкът е съставен с помощта на най-новите техники за компютърно картографиране от лицевия козметичен хирург от Харли Стрийт д-р Джулиан Де Силва Пожар избухна в небостъргач в Чикаго, има жертва Пожар избухна в небостъргач в Чикаго, има жертва Над 300 пожарникари се включиха в борбата с огъня
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Румен Радев дава мандатите на себе си Виц на деня Виц на деня Старшина пред строя:
- Женените наляво, ергените надясно.
Въпрос от строя:
- А обратните къде?
Старшината:
- Непосредствено зад мен да застанат!
Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се завръща късно в къщи.Отваря вратата а пред него жена му с тиган в ръка.
Мъжът:
- Ходи си лягай,не съм гладен.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Юникса вземи са себе си, дос-а раздели с приятел, а уиндоуса дай на врага.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори