×
София Парламентарни избори 2023 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • СДС предложи 22 септември да стане национален празник на България
  • Освободиха от ареста мъжа, задържан с близо 400 хил.лева в Несебър, които според прокуратурата са за купуване на гласове
  • Ивайло Дражев е първият регистриран кандидат-кмет на Бургас
  • Златан Ибрахимович се изфука с Ferrari за 2,3 милиона евро
  • Юлиан Нагелсман официално бе назначен за новия селекционер на германския национален отбор по футбол
  • Хеликоптер е паднал край село Гърмен
  • Честваме 115 години независима България!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Марияна Стефанова – директорът, чийто екип превърна ОУ „Васил Априлов“ в безапелационен лидер в просветата


Марияна Стефанова – директорът, чийто екип превърна ОУ „Васил Априлов“ в безапелационен лидер в просветата
Това признание е за училището и за хората, с които работя, затова ще приема номинацията от тяхно име, каза директорът на най-желаното основно училище в Бургас
Тема в развитие
Текат последните часове на онлайн анкетата за „Личност на годината 2022“, гласувайте за своя фаворит!  Започна гласуването за Личност на годината 2022 Достойните личности, заслужили уважението ни с делата си през 2022 г. Ето ги най-ярките личности на 2022 г., които ще се борят за статуетката Флагман Марияна Стефанова – директорът, чийто екип превърна ОУ „Васил Априлов“ в безапелационен лидер в просветата Екатерина Джутева, майка на две собствени деца и на още 50, нуждаещи се от специална грижа Братята Станимир и Георги, които изведоха докрай строежа на църквата в с. Дрянковец Станислав и Димитър – момчетата, които ни дадоха урок по мъжество, спасявайки живота на жена Костадин Милев от Китен, който пръв приюти и храни стотици майки с деца от Украйна Стоян Копривленски, който победи егото си с учене и труд, а днес изкачва световния връх в спорта Турхут Исмаил – мюсюлманинът, който реставрира църкви и вдига пилони за трикольора Янчо Проданов – покровителят на децата от Горно Езерово Флагман.бг започва приема на номинации, вижте регламента
виж още
скрий
13 Януари 2023, Петък, 17:02 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Заради авторитета си и личното отношение към работата тя е номинирана в класацията на Флагман.бг не от друг, а от възпитаниците на школото и техните родители

Да бъдеш успешен ръководител в образованието, да бъдеш пример за подражание и всички да те обичат – и учители, и ученици, и родители, а влезеш ли в институция, за да поискаш подкрепа за свой проект – вратите да се отварят широко… Дали това е възможно, ще се запита всеки човек, който се е срещал с действителността в България. Директорът на ОУ „Васил Априлов“ Марияна Стефанова е доказателството, че когато обича работата си и влага в нея сърце, човек може да бъде добър лидер, да създаде сплотен и всеотдаен колектив, да ръководи разумно финансите, с които разполага, и да постига успехите един след друг.

Заради авторитета си и личното отношение към работата Марияна Стефанова е номинирана в класацията на Флагман.бг „Личност на годината 2022“ не от друг, а от възпитаниците на ОУ „Васил Априлов“ и техните родители, а кандидатурата й бе изпратена във вчерашния ден.

„Г-жа Стефанова заслужава да се знае какво прави тя в своята работа и да бъде давана за пример на всички директори в страната. С уважение, с грижа и любов към институцията тя успява да я ръководи изключително балансирано, отлично познава дейността на учителите и помощния персонал, общува с нас родителите и винаги е отворена за разговор, не е имало случай да не е изслушала даден казус и впоследствие проблемът да не бъде решен. Да, има и трудни моменти и ситуации, както във всяко едно учреждение с много хора, камо ли с деца, но винаги се намира най-добрият изход. Марияна Стефанова е изключително всеотдаен човек, познава поименно децата ни, разговаря с тях, и знаете ли кое прави силно впечатление – умее да общува с учениците и да ги насърчава да постигат отлични резултати. Дори винаги лично ги изпраща, когато отиват на екскурзия. Кой друг директор го прави… всеки път? Тя е активен човек, който има визия за развитието на училището, търси и винаги намира финансиране за важните проекти“, се казва в писмото от родителите, които са категорични, че личното отношение към работата в продължение на много години от страна на Марияна Стефанова впечатлява всички и я прави достойна да бъде „Личност на годината 2022“.

Кметът Димитър Николов награждава Марияна Стефанова, след като ОУ "Васил Априлов" за пореден път е в топ 10 в класацията на Министерство на образованието за най-добрите в страната, на база резултатите от Националното външно оценяване след 4 и 7 клас

Когато научи от репортер на Флагман.бг за номинацията, г-жа Стефанова призна, че изпитва истинско неудобство от новината. Тя е категорична, че не смята себе си за по-заслужила от останалите училищни директори, но ще приеме това признание заради и от името на екипа си. "Благодарна съм, но винаги съм казвала, че не е важно да се чува моето име, а това на ОУ "Васил Априлов". Поклон пред родителите и учениците, но ако някой заслужава да бъде удостоен с награда, това е педагогическият колектив, който прави училището толкова добро и всяка година го позиционира на върха в национален мащаб. Ще приема тази чест от името на учителите и персонала на ОУ „Васил Априлов“, за да вървим още по-напред и по-нагоре, защото всички заедно полагаме усилия за това, заслугата не е лично моя и никога не е била“, каза пред Флагман.бг Марияна Стефанова.

В просветните среди обаче са единодушни, че от първия ден, когато стъпва в директорския кабинет, Марияна Стефанова е много активна по отношение на инвестициите в материалната база, което прави училището пионер в много области на образованието. Много преди да бъдат широко разпространени в страната ни, в ОУ „Васил Априлов“ иновациите се въвеждат с мисъл за по-добра среда и повече успехи за децата и техните учители.

Първия учебен ден в ОУ "Васил Априлов"

Проверка на Флагман.бг установи, че голяма част от дейностите са реализирани съвместно между Община Бургас и училището. Още в първата година от мандата на кмета Димитър Николов е започнат ремонт на цялата база, след като Марияна Стефанова отива в Общината и се среща с градоначалника, за да представи визията си как училището да върви напред.

След като това е постигнато, ОУ „Васил Априлов“ печели проект от Фондация „Америка за България“ и в училището са въведени класни стаи с антибактериална настилка. Това се случва много назад във времето, когато все още този метод беше непознат в страната.

Когато и това е изпълнено, екипът на ОУ „Васил Априлов“ представя проект за ремонт на училищния двор, за който дълго търси финансиране. След като опитите да бъдат получени средствата чрез европейските програми или държавата удрят на камък, предлагат 50% от ремонта двора да бъде инвестиция на Общината, останалата част – на училището.

Урок по пътна безопасност в обновения двор на ОУ "Васил Априлов"

Когато Община Бургас започва да подготвя проектите по „Първокласно начало“, в ОУ „Васил Априлов“ се оказва, че вече са ремонтирани.

„Наложи се да изместим 1 клас в другата част на сградата, за да можем да изпълним проект. Много често това, което се прави в другите училища, при нас е направено, благодарение на хората, с които работя, но не е честно да не получим подкрепа да вървим още по-напред“, казва Марияна Стефанова. Тя смята, че да си върши човек работата с любов, не го прави специален и уникален. И отново повтаря, че приема номинацията за „Личност на годината 2022“, защото това е признание за екипа й и за училището, а не само за нея.

Споделя още, че екипът й се старае училището винаги да се включва по всички проекти и програми, защото добрите условия, средата, в която се усеща любов и сплотеният колектив дават добавената стойност на всяка просветна институция.

В момента ОУ „Васил Априлов“ търси финансиране за новата пристройка, защото училището е тясно, тъй като е сред най-желаните за първи клас. „Няма да се откажем, докато не изпълним подготвения през изминалата година проект. Винаги има проблем с приема, защото заявилите желание да учат са повече, отколкото училището може да поеме. Имаме и проект за модернизация“, казва Стефанова и добавя, че търси всякакви възможности да се реализира, но накрая вероятно ще предложи да се финансира пак със съвместни усилия от делегирания бюджет на училището и Община Бургас.

На празника на буквите за децата от 1 клас

Именно поради факта, че в ОУ „Васил Априлов“ целенасочено от години се води освен образователната и финансовата политика, за да задоволи потребностите от развитие на материалната база и да удовлетвори нуждите на училището, школото винаги е от първите по успех в национален мащаб. В класацията след 4 клас през учебната 2020/2021 г. ОУ „Васил Априлов“ поставя Бургас на трето място в цялата страна.

„Тук не учат специално подбрани деца. Не е като при гимназиите, където учениците влизат с изпит. В ОУ „Васил Априлов“ учат децата от квартала – идват по адресна регистрация, няма кастинг или предварителна подготовка. Екипът на Марияна Стефанова обаче успява да направи така, че под нейното ръководство винаги да са на първите места“, се казва още в писмото от родителите.

Флагман приемаше номинации за престижната статуетка „Флагман 2022“ до полунощ на 12 януари, след което предстои онлайн гласуване на предложените кандидатури. Целта е нашите читатели да имат възможността да подкрепят този, когото познават и за когото гарантират. Резултатите от онлайн класацията ще имат 50% тежест при определяне на победителя в заседание на компетентното жури, оглавено от председателя на Районната избирателна комисия Михаил Хаджиянев и под патронажа на областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова.  Носителят на „Флагман 2022" ще бъде обявен през месец юни, на специална церемония. Бронзовата статуетка, изобразяваща класически флагман, за 2021 г., бе присъдена на благодетеля Руси Куртлаков.

На прага на новата учебна 2022/23 г.

 
България Всички новини
Осъдиха бургаска мама – намерила малолетна булка за непълнолетния си син Осъдиха бургаска мама – намерила малолетна булка за непълнолетния си син Елка Ш. им помогнала да заживеят съпружески, след което двете деца си направили свое дете 6 женски навика, които страшно вбесяват мъжете 6 женски навика, които страшно вбесяват мъжете Ето кои са те  Как да определиш какъв човек стои пред теб по обувките му Как да определиш какъв човек стои пред теб по обувките му Ако видите жена, обута с обувки на висока платформа, най-вероятно гледате романтична личност Зодиите, които постоянно имат проблеми във връзките Зодиите, които постоянно имат проблеми във връзките Ето кои са те  Бургас ще изгражда високотехнологичен студентски кампус на "5-ти километър" Бургас ще изгражда високотехнологичен студентски кампус на "5-ти километър" Академичният център ще включва високотехнологични научно-изследователски лаборатории Рецепта за апетитен сладкиш с боровинки и извара Рецепта за апетитен сладкиш с боровинки и извара Вижте как да го приготвите Последното интервю на Тошо Тошев, с което той се сбогува със света Последното интервю на Тошо Тошев, с което той се сбогува със света По ирония на съдбата разговорът с него излиза в деня на кончината му Днес да си честитим празника, в неделя – бегом към София на бинго с драг кралици Днес да си честитим празника, в неделя – бегом към София на бинго с драг кралици Предстои следващата порция оргазми, платена от нас Истината за Мира Добрева и как бе с единия крак в отвъдното Истината за Мира Добрева и как бе с единия крак в отвъдното Възстановяването й ще продължи дълго, но ще се оправи, категорични са лекари  Дъщеря й скоро ще я направи баба Дъщеря й скоро ще я направи баба За никого не е тайна, че Мари Будева от години е обвързана със сина на Деляна Маринова – Джуджи
Бодибилдър свали 80 кг и стана жена Бодибилдър свали 80 кг и стана жена Здравенякът с мека китка прекарва над 20 години в ежедневни тренировки, за да изгради чудовищните си мускули и да се занимава професионално с бойни спортове Откриха изчезналия хеликоптер, пилотът е починал Откриха изчезналия хеликоптер, пилотът е починал Машината е паднала на 1-2 км от мястото на излитане, в дере, в труднодостъпна местност Как Армения загуби окончателно Нагорни Карабах Как Армения загуби окончателно Нагорни Карабах Докато тя се бе отдала на либерал-глобалистични утопии, Азербайджан се подготви за война. И я спечели ЕС преведе на Украйна 1,5 млрд. евро за социални плащания, болници и училища ЕС преведе на Украйна 1,5 млрд. евро за социални плащания, болници и училища Чрез този инструмент Съюзът помага на страната да покрие неотложните си нужди Този участник в "Игри на волята" е новата изтривалка на България, всички го обиждат Този участник в "Игри на волята" е новата изтривалка на България, всички го обиждат Вместо да се държи като мъжкар, той демонстрира доста женско поведение в някои свои изяви Истината лъсна: Ето какво се случва с Хърватия след въвеждане на еворто Истината лъсна: Ето какво се случва с Хърватия след въвеждане на еворто Социалните последици могат да бъдат тежки и дългосрочни ЕС обмисля въвеждането на категория за водачи на високопроходими автомобили ЕС обмисля въвеждането на категория за водачи на високопроходими автомобили Вижте още какви промени ще се въведат Азербайджан предлага амнистия за арменските бойци, които предадат оръжията си Азербайджан предлага амнистия за арменските бойци, които предадат оръжията си Светкавичната 24-часова военна операция на Азербайджан принуди етническите арменци в Карабах да приемат унизително споразумение за прекратяване на огъня в сряда Москва вика посланика ни заради изгонените свещеници Москва вика посланика ни заради изгонените свещеници Ние не сме варвари, каза посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова Близки на загинал в катастрофа съдят Google заради остарели маршрути в навигацията им Близки на загинал в катастрофа съдят Google заради остарели маршрути в навигацията им Ето каква е историята
Николай ДЕНКОВ, премиер Николай ДЕНКОВ, премиер Президентът Радев много често говори неверни неща Виц на деня Виц на деня – Шефе, трябва да ми повишиш заплатата! Голямо семейство издържам.
– Колко деца имаш, Миме?
– Три – две мои и едно от свекървата.
Виц на деня Виц на деня Ромче моли баща си:
– Тате, ще ме вземеш ли от детската градина?
Бащата:
– Не мога! На училище съм, помоли мъжа ти!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В две думи мога да обобщя всичко, което научих през живота си: животът продължава!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече