×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Марияна Стефанова – директорът, чийто екип превърна ОУ „Васил Априлов“ в безапелационен лидер в просветата


Марияна Стефанова – директорът, чийто екип превърна ОУ „Васил Априлов“ в безапелационен лидер в просветата
Това признание е за училището и за хората, с които работя, затова ще приема номинацията от тяхно име, каза директорът на най-желаното основно училище в Бургас
Тема в развитие
Текат последните часове на онлайн анкетата за „Личност на годината 2022“, гласувайте за своя фаворит!  Започна гласуването за Личност на годината 2022 Достойните личности, заслужили уважението ни с делата си през 2022 г. Ето ги най-ярките личности на 2022 г., които ще се борят за статуетката Флагман Марияна Стефанова – директорът, чийто екип превърна ОУ „Васил Априлов“ в безапелационен лидер в просветата Екатерина Джутева, майка на две собствени деца и на още 50, нуждаещи се от специална грижа Братята Станимир и Георги, които изведоха докрай строежа на църквата в с. Дрянковец Станислав и Димитър – момчетата, които ни дадоха урок по мъжество, спасявайки живота на жена Костадин Милев от Китен, който пръв приюти и храни стотици майки с деца от Украйна Стоян Копривленски, който победи егото си с учене и труд, а днес изкачва световния връх в спорта Турхут Исмаил – мюсюлманинът, който реставрира църкви и вдига пилони за трикольора Янчо Проданов – покровителят на децата от Горно Езерово Флагман.бг започва приема на номинации, вижте регламента
виж още
скрий
13 Януари 2023, Петък, 17:02 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Заради авторитета си и личното отношение към работата тя е номинирана в класацията на Флагман.бг не от друг, а от възпитаниците на школото и техните родители

Да бъдеш успешен ръководител в образованието, да бъдеш пример за подражание и всички да те обичат – и учители, и ученици, и родители, а влезеш ли в институция, за да поискаш подкрепа за свой проект – вратите да се отварят широко… Дали това е възможно, ще се запита всеки човек, който се е срещал с действителността в България. Директорът на ОУ „Васил Априлов“ Марияна Стефанова е доказателството, че когато обича работата си и влага в нея сърце, човек може да бъде добър лидер, да създаде сплотен и всеотдаен колектив, да ръководи разумно финансите, с които разполага, и да постига успехите един след друг.

Заради авторитета си и личното отношение към работата Марияна Стефанова е номинирана в класацията на Флагман.бг „Личност на годината 2022“ не от друг, а от възпитаниците на ОУ „Васил Априлов“ и техните родители, а кандидатурата й бе изпратена във вчерашния ден.

„Г-жа Стефанова заслужава да се знае какво прави тя в своята работа и да бъде давана за пример на всички директори в страната. С уважение, с грижа и любов към институцията тя успява да я ръководи изключително балансирано, отлично познава дейността на учителите и помощния персонал, общува с нас родителите и винаги е отворена за разговор, не е имало случай да не е изслушала даден казус и впоследствие проблемът да не бъде решен. Да, има и трудни моменти и ситуации, както във всяко едно учреждение с много хора, камо ли с деца, но винаги се намира най-добрият изход. Марияна Стефанова е изключително всеотдаен човек, познава поименно децата ни, разговаря с тях, и знаете ли кое прави силно впечатление – умее да общува с учениците и да ги насърчава да постигат отлични резултати. Дори винаги лично ги изпраща, когато отиват на екскурзия. Кой друг директор го прави… всеки път? Тя е активен човек, който има визия за развитието на училището, търси и винаги намира финансиране за важните проекти“, се казва в писмото от родителите, които са категорични, че личното отношение към работата в продължение на много години от страна на Марияна Стефанова впечатлява всички и я прави достойна да бъде „Личност на годината 2022“.

Кметът Димитър Николов награждава Марияна Стефанова, след като ОУ "Васил Априлов" за пореден път е в топ 10 в класацията на Министерство на образованието за най-добрите в страната, на база резултатите от Националното външно оценяване след 4 и 7 клас

Когато научи от репортер на Флагман.бг за номинацията, г-жа Стефанова призна, че изпитва истинско неудобство от новината. Тя е категорична, че не смята себе си за по-заслужила от останалите училищни директори, но ще приеме това признание заради и от името на екипа си. "Благодарна съм, но винаги съм казвала, че не е важно да се чува моето име, а това на ОУ "Васил Априлов". Поклон пред родителите и учениците, но ако някой заслужава да бъде удостоен с награда, това е педагогическият колектив, който прави училището толкова добро и всяка година го позиционира на върха в национален мащаб. Ще приема тази чест от името на учителите и персонала на ОУ „Васил Априлов“, за да вървим още по-напред и по-нагоре, защото всички заедно полагаме усилия за това, заслугата не е лично моя и никога не е била“, каза пред Флагман.бг Марияна Стефанова.

В просветните среди обаче са единодушни, че от първия ден, когато стъпва в директорския кабинет, Марияна Стефанова е много активна по отношение на инвестициите в материалната база, което прави училището пионер в много области на образованието. Много преди да бъдат широко разпространени в страната ни, в ОУ „Васил Априлов“ иновациите се въвеждат с мисъл за по-добра среда и повече успехи за децата и техните учители.

Първия учебен ден в ОУ "Васил Априлов"

Проверка на Флагман.бг установи, че голяма част от дейностите са реализирани съвместно между Община Бургас и училището. Още в първата година от мандата на кмета Димитър Николов е започнат ремонт на цялата база, след като Марияна Стефанова отива в Общината и се среща с градоначалника, за да представи визията си как училището да върви напред.

След като това е постигнато, ОУ „Васил Априлов“ печели проект от Фондация „Америка за България“ и в училището са въведени класни стаи с антибактериална настилка. Това се случва много назад във времето, когато все още този метод беше непознат в страната.

Когато и това е изпълнено, екипът на ОУ „Васил Априлов“ представя проект за ремонт на училищния двор, за който дълго търси финансиране. След като опитите да бъдат получени средствата чрез европейските програми или държавата удрят на камък, предлагат 50% от ремонта двора да бъде инвестиция на Общината, останалата част – на училището.

Урок по пътна безопасност в обновения двор на ОУ "Васил Априлов"

Когато Община Бургас започва да подготвя проектите по „Първокласно начало“, в ОУ „Васил Априлов“ се оказва, че вече са ремонтирани.

„Наложи се да изместим 1 клас в другата част на сградата, за да можем да изпълним проект. Много често това, което се прави в другите училища, при нас е направено, благодарение на хората, с които работя, но не е честно да не получим подкрепа да вървим още по-напред“, казва Марияна Стефанова. Тя смята, че да си върши човек работата с любов, не го прави специален и уникален. И отново повтаря, че приема номинацията за „Личност на годината 2022“, защото това е признание за екипа й и за училището, а не само за нея.

Споделя още, че екипът й се старае училището винаги да се включва по всички проекти и програми, защото добрите условия, средата, в която се усеща любов и сплотеният колектив дават добавената стойност на всяка просветна институция.

В момента ОУ „Васил Априлов“ търси финансиране за новата пристройка, защото училището е тясно, тъй като е сред най-желаните за първи клас. „Няма да се откажем, докато не изпълним подготвения през изминалата година проект. Винаги има проблем с приема, защото заявилите желание да учат са повече, отколкото училището може да поеме. Имаме и проект за модернизация“, казва Стефанова и добавя, че търси всякакви възможности да се реализира, но накрая вероятно ще предложи да се финансира пак със съвместни усилия от делегирания бюджет на училището и Община Бургас.

На празника на буквите за децата от 1 клас

Именно поради факта, че в ОУ „Васил Априлов“ целенасочено от години се води освен образователната и финансовата политика, за да задоволи потребностите от развитие на материалната база и да удовлетвори нуждите на училището, школото винаги е от първите по успех в национален мащаб. В класацията след 4 клас през учебната 2020/2021 г. ОУ „Васил Априлов“ поставя Бургас на трето място в цялата страна.

„Тук не учат специално подбрани деца. Не е като при гимназиите, където учениците влизат с изпит. В ОУ „Васил Априлов“ учат децата от квартала – идват по адресна регистрация, няма кастинг или предварителна подготовка. Екипът на Марияна Стефанова обаче успява да направи така, че под нейното ръководство винаги да са на първите места“, се казва още в писмото от родителите.

Флагман приемаше номинации за престижната статуетка „Флагман 2022“ до полунощ на 12 януари, след което предстои онлайн гласуване на предложените кандидатури. Целта е нашите читатели да имат възможността да подкрепят този, когото познават и за когото гарантират. Резултатите от онлайн класацията ще имат 50% тежест при определяне на победителя в заседание на компетентното жури, оглавено от председателя на Районната избирателна комисия Михаил Хаджиянев и под патронажа на областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова.  Носителят на „Флагман 2022" ще бъде обявен през месец юни, на специална церемония. Бронзовата статуетка, изобразяваща класически флагман, за 2021 г., бе присъдена на благодетеля Руси Куртлаков.

На прага на новата учебна 2022/23 г.

 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори