×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стоян Копривленски, който победи егото си с учене и труд, а днес изкачва световния връх в спорта


Стоян Копривленски, който победи егото си с учене и труд, а днес изкачва световния връх в спорта
Той е вдъхновение за спортистите от Поколение Z и несправедливо досега не е бил номиниран за Спортист на годината
Тема в развитие
Текат последните часове на онлайн анкетата за „Личност на годината 2022“, гласувайте за своя фаворит!  Започна гласуването за Личност на годината 2022 Достойните личности, заслужили уважението ни с делата си през 2022 г. Ето ги най-ярките личности на 2022 г., които ще се борят за статуетката Флагман Марияна Стефанова – директорът, чийто екип превърна ОУ „Васил Априлов“ в безапелационен лидер в просветата Екатерина Джутева, майка на две собствени деца и на още 50, нуждаещи се от специална грижа Братята Станимир и Георги, които изведоха докрай строежа на църквата в с. Дрянковец Станислав и Димитър – момчетата, които ни дадоха урок по мъжество, спасявайки живота на жена Костадин Милев от Китен, който пръв приюти и храни стотици майки с деца от Украйна Стоян Копривленски, който победи егото си с учене и труд, а днес изкачва световния връх в спорта Турхут Исмаил – мюсюлманинът, който реставрира църкви и вдига пилони за трикольора Янчо Проданов – покровителят на децата от Горно Езерово Флагман.бг започва приема на номинации, вижте регламента
виж още
скрий
08 Януари 2023, Неделя, 22:30 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

 2022 година бе най-силната в професионалната му кариера по кикбокс

Бургаският спортист Стоян Копривленски, който е с амбиция и реални възможности да покори световния връх, е сред номинираните в класацията на Флагман.бг – „Личност на годината 2022“. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

28-годишният кикбоксьор е отличен заради примера, който дава на младите от родния му град. А са хиляди, които го боготворят не само заради успехите му на ринга, но и за поведението извън него. Предложението идва от родния му клуб СК "Самурай".

Стоян Копривленски е скромен и трудолюбив човек, който е преминал през тежки изпитания - не само в спорта, за да се впише сред елита на световния кикбокс. 2022 бе най-добрата за него.

Той излезе в битка за златния пояс на Glory – най-престижната кикбокс верига в света, но само малшансът и съдийското рамо за опонента му Тижани Безтати го лиши от заслужена победа.

Успехите му в прослава на България са сравними с тези на боксьора Кубрат Пулев, но за съжаление досега в Бургас той не е получавал заслуженото признание.

Историята му е вълнуваща и си струва да бъде екранизирана.

Стоян е израснал в бургаския ж.к.“Меден рудник“. Като всяко момче от малък се увлича по футбола, но бързо се пренасочва към кикбокса и става част от школата на СК „Самурай“. Впоследствие хобито се превръща в негова професия.

Снайпера, както той е известен, се превръща в звезда и поставя България на световната карта. Става 4 пъти европейски шампион, както и световен шампион в категория до 70 кг.

Стоян Копривленски с пояса на европейски шампион по муай тай през 2015 година. До него е Йордан Янков-Руския, друг известен бургаски боец

След като печели всички възможни награди при аматьорите, той получава златна възможност за лагер при живата легенда на кикбокса Майк Пасение в Нидерландия. По програма трябва да остане там две седмици, тренира упорито и се прибира в България, за да завърши образованието си във Висшето военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“ във Варна.

 Уточняваме, че Стоян не е загърбил ученето за сметка на спорта. Дори напротив. Той е от най-добрите ученици на набор 1994 на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, след което завършва с отличие и военноморското училище, дипломира се като капитан на кораб. Засега не му се налага да плава из океаните, защото има връх за покоряване в спорта.

През лятото на 2016 година пред Копривленски се отваря втори шанс да отиде в Нидерландия за нов лагер при Майк Пасение.

Трудолюбивият български спортист няма средства нито за билет, нито за престой в Ниската земя. Именитият му треньор разбира и решава да изпита егото му. Казва му, че няма да плаща, ако се съгласи да чисти залата между двуразовите дневни тренировки. Подобен странен шанс специалистът не е давал на никой друг, въпреки че при него тренират стотици.

„Бойците в този спорт са горди по характер и не биха се съгласили да станат чистачи. Това беше добър пример как се преподава урок от истински учител. А за мене няма срамна работа, свикнал съм на дисциплина и съобразяване с реалността, офертата изобщо не ме обиди, напротив - с готовност се съгласих да се явя при тези условия“, споделя талантливият бургазлия, който определено е пример и за духовно израснал човек.

Дебютът сред професионалистите не закъснява. Излиза срещу турски кикбоксьор в малка, нископлатена зала, но вижда, че това е единствената възможност, за да покаже, че е отишъл в Нидерландия не да бърше и мие залата, а да стане шампион. Снайпера буквално размазва съперника си и след 4 нокдауна съдиите прекратяват мача.

„След тази победа, колкото и незначителна да ви се струва, мечтите ми се превърнаха в реалност“, разказва Стоян, който скоро след това вече е професионален кикбоксьор, част от най-силната верига в света.

Днес за него е нормално да се бие пред пълна зала  от 10-12 хил. зрители, а самият той е знаменитост.

Подобно на Кубрат Пулев  има по-малък и също талантлив брат - Мартин, който гради кариера в кикбокса. Разкрива, че още на 10-годишна възраст го насочил към този спорт, но първоначално Мартин се увличал повече от футбола, докато няколко години по-късно не осъзнал, че да се качи на ринга е страхотно изживяване.

Стоян на абитуриентския бал на брат си Мартин през май т.г. 

На 100-процента съм убеден, че ще спечеля титлата“, категоричен е Копривленски.

Несправедливо е, че той не е бил номиниран досега за Спортист на годината в Бургас, а безспорно заслужава, защото в последните години градът няма толкова успешен състезател навън. „Вероятно първо ще вляза в десетката на България и тогава на родния ми град. Не се сърдя на никого. Не ме разбирайте неправилно“, каза Копривленски пред Флагман.бг.

Флагман.бг за пръв път приема номинация на спортист за „Личност на годината“. Правим го не само заради успехите и мъжеството на Копривленски, които го докараха до подножието на световния връх в кикбокса, но и заради чисто човешките качества на нашия съгражданин Стоян, който е пример за Поколение Z (родените между 1996 и 2010 година).

Снимка от архива на Флагман.бг: 2016 година Стоян Копривленски размазва чеченеца Араби Емиев и става световен шампион по муай тай
Копривленски (вдясно) спечели всичко при аматьорите, след което тръгна да покорява световния връх
Стоян Копривленски с Майк Пасение на първия си лагер в Нидерландия. Няколко години по-късно той ще се превърне в голямото откритие на легендарния треньор
Стоян Копривленски вдига българския флаг след поредния успех на ринга
Стоян Копривленски с първия си голям успех в Нидерландия - шампион на Glory 49

 




Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 3
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори