×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Рауф Сабаг си играе със страховете на хората - как сме щели да премахнем Гъбката, не му прави чест!


Рауф Сабаг си играе със страховете на хората - как сме щели да премахнем Гъбката, не му прави чест!
В Рауф има някакъв страх, а каквото е поискал от нас го правим - днес отново му подписах разрешително за маси и хладилни витрини, каза Стефан Дубаров, директор на ЦАУ Зора
Тема в развитие
виж още
скрий
04 Януари 2023, Сряда, 11:55 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимка: Авторът

"Гъбка" ще има на това място и няма да е в такъв окаян вид

Директорът на ЦАУ „Зора“ Стефан Дубаров е в епицентъра на бурята след вчерашния търг за търговски позиции по чл.56 в Морската градина на Бургас. Късно снощи във фейсбук профила си наемателят на "Гъбката" Рауф Сабаг обвяви, че затваря заведението и обвини общината, а хиляди настръхнаха заради слуха, че емблематичното заведение може да отиде в историята. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)  Флагман.бг потърси отговорите и откри Дубаров тази сутрин в кабинета му. 

Г-н Дубаров, ще бъде ли запазена „Гъбката”? Чуват се различни слухове, единият от които е, че Общината иска да я възстанови в по-добър вид.

- Ще ви кажа първо нещата такива, каквито са. Наредбата за преместваемите обекти е гласувана в Общинския съвет. Хубава или лоша – тя е с определени клаузи и т.н. Там е ясно и точно записано кой и кога подава заявления за обекти в краткосрочен и дългосрочен план. Не очаквах такива стълкновение, но вчера, 3 януари в 8:20 ч. имаше между 40 и 50 човека. В 8:30 ч. деловодителката започна да подава документите, които се подават в деловодството. След това кандидатите чакат решение на Комисията. В случая 5 минути преди началото на работния ден отвън чух доста сериозни викове и крясъци. Влязох в помещението и видях, че няколко човека се карат, единият от тях – прословутият Рауф Сабаг, който в интерес на истината вечно ни създава някакви главоболия.

Та вчера, са се изпокарали за това кой е първи, кой втори и т.н.  Това Община Бургас не я интересува. Ние не сме органът, който да казва кой да влезе и кой да не влезе. Ако ние определяхме щеше намек към корупция. Кой ще влезе всъщност е въпрос на саморегулация от страна на самите хора. Явно нещо не се бяха разбрали и се караха. Два-три пъти ги помолих да излязат, тъй като служителката ми не можеше да издържи на случващото се – на няколко пъти искаше да си тръгва. На третия път ги предупредих, че ако не излязат от кабинета, ще извикам полиция. Сякаш се успокоиха. В този момент се появи един общински съветник, който искал да разговаря с мен. Аз му казах, че в 8:30 има оперативка, в 9:00 имам оперативка с кмета, а като приключа с цялата работа, мога да му обърна внимание.

- Въпросният общински съветник – Костадин Андонов твърди, че сте го изхвърлили насилствено.

- 45 човека бяха тук, питайте тях. Таква долна лъжа! Негово право е да пише каквото иска, където си иска, а аз да го съдя. Как ще го изхвърля? Откъде да го изхвърля? От бащинията си ли? Това е... 40 човека са отвън, това да не е топка да я хвърлиш? Долни инсинуации. Явно сега наближават избори и някои иска да се кандидатира, и сега търси начини за популярност, на мой гръб. 5 минути по-късно нямаше никакви драми. Приеха се документите, работният ден започна и точка по въпроса. През деня ми звъняха и г-н Николов, и г-жа Турманова, на които съм обяснил каква е ситуацията много подробно.

Спекулира се с махането на „Гъбката”. Нямам Фейсбук, но научих. Преместваемите обекти са с одобрени позиции и толкова. Там фигурира т.нар. „Гъбка”. Никой от общинската администрация няма намерение да маха „Гъбката” – един от символите на град Бургас. Ако ще се маха нещо, то би бил махнат евентуалния наемател.

- А „Гъбката” чия собственост е?

- На Община Бургас, твърдим ние.

- Но Рауф твърди, че е негова?

- Той може да твърди каквото си иска! Държавната спестовна каса по времето на социализма е направила дарение на бургазлии – тази „Гъбка”. Така знам аз от г-н Ташо Желев (дългогодишен шеф на „Общински имоти“, б.а). Преди време той направи проверка, изрови всички документи и установи това, което ви казвам.

- Кога ДСК е дарила „Гъбката” на Общината?

- През 80-те години

- Но Рауф твърди, че я е платил преди 20-ина години на стария собственик…

- Това са твърдения на един човек, който първо не фигурира тук, втора аз не съм и съдия.

- Във вашите документи как фигурира това съоръжение?

- Ние водим позицията, господине. Павилионите са преместваеми обекти по смисъла на наредбата. Те са нетрайно свързани обекти със земята. Тази „Гъбка”, която цялата е изгнила и е в окаян вид... всички бургазлии знаят и циганията, която е в района – мръсните му чадъри, маси, шарении, неспазването на наредбите, каси, щайги и т.н. Дори и да се докаже, че е негова, то позицията не е негова позицията. Община Бургас чрез наредбите и закона дава правото на кого да бъде. Има си Наредба. Комисията ще реши.

- Договорът на Рауф изтича на 28 февруари, така поне се разбра. Но той твърди, че вече е изтекъл и трябва да напусне незабавно…

- Пак лъже, да.

- Година за година ли е неговият договор?

- 4 пъти за по 3 години е имал разрешително Рауф Сабаг. Сега на 28 февруари изтича този срок.

- Доколкото разбирам, вчера сте казали, че Общината смята да възобнови или възстанови „Гъбката”.

- Вчера дори не сме зачеквали темата за „Гъбката”. Днес всички поставят на дневна светлина това. Хипотеза: Ако г-н Сабаг има положително решение на комисията, той отново ще продължи да има договор. Точка по въпроса. Ако обаче друг спечели възможността да стопанисва обекта, той ще бъде стопанинът.

- А кога ще бъде проведен конкурсът?

- Няма конкурс. Има комисия, която най-вероятно ще се проведе в началото на февруари или края на януари.

- Вчера г-н Сабаг за кой търговски обект беше при вас?

- За „Гъбката”. Сигурно за това е кандидатствал, нямам представа. В първия работен ден за годината хората идват да кандидатстват за такива обекти, на които им изтичат договорите.

Искате да кажете, че като кандидастват, после решението се взима от 11-членната комисия?

- Разбира се! Не се решава еднолично. По Римското право се работи от 15 години. Навремето имаше други опции, но съдът ги събори. Създаде се някаква невероятна драма, стигна се до заплахи... Пак повтарям – дори да  бъде сменен наемателят, „Гъбка” ще има. И това вероятно ще бъде след решение на експертния съвет, и то с визуализациите, с материалите, с проекта.

- Действително сте прав, трябва да се възстанови, защото изглежда в окаян вид, настоящият наемател не е поставил една боя от години...

- Точно така. Всички виждаме в какво състояние е „Гъбката”. Да не ви показвам видеа тук на компютъра ми. Нека не ставам аз лошият, но ако се наложи, ще го извадя пред когото трябва.

- В окото на бурята сте. Обвиняват ви, че искате да прокарвате интересите на някой си Веселин.

- Онзи с плакатите ли?

- Не, не! Говори се, че „разчиствате”, за да можело някакъв Веселин – митична фигура с огромни влияние в дирекцията да вземе обекта.

- Чист съм пред съвестта си и закона. Казах ви, че най-вероятно от страна на Рауф има някакъв страх, някаква хипноза, а каквото е поискал от нас го правим - днес отново му подписах разрешително за маси и хладилни витрини.

- На същото място ли?

- До „Гъбката” той има друга позиция за хладилни витрини, които са необходимост за търговската дейност. Нужно е да има и маси. Подписах му на основание на Наредбата за кратковременно ползване, защото той такива заявява. Ако заяви за по-дълъг период, е длъжен до отиде на Комисия и той го знае. Наскоро беше тук с адвоката си, казах му, че може да отиде на Комисия. „Аз не мога да чакам Комисии!”, каза той. Добре, тогава по кратковременните – на дни, както е  написано в Местни данъци и такси. Тази спекулация излезе, незнайно защо. Това са най-вероятно негови хипотези, негови страхове. Създава страхови неврози в хората – как сме щели да премахнем символа на град Бургас. Не, няма да го премахваме. „Гъбка” ще има на това място.


В категории: Бургас


Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
25
Коментара по темата
25.
*********
16.02.2023 20:40:41
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
24.
Mafia
09.01.2023 00:36:13
0
1
Да припомним определението за мафия: "намесва негативно (чрез корупция, изнудване, директно насилие и други незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване) в функционирането на държавата и в личните дела на хората."
Как ви звучи това г'н Потуров? Създаваш , подържаш един куц правелник по прилагане на чл 56 от ЗБУТ. Създаваш хаос /мътна вода за се лови лесно рибата/, раздаваш места на едни яки момчета които с радост си дават парите за да си ги изперът. Те пък ти връщат услугата по избори с гласовете на наркомоните и после герпсдс печели 100 пъти избори ама не може да управлява защото хората са омерзени. Освен това се държиш като групенщамбанфюрер /малко стил ББ/ и очерняш фамилията на една поетеса!
23.
До 16
07.01.2023 16:39:13
0
0
Кой взема парите когато са открити маси и столове повече от разрешените, общината или някой друг?
22.
Flagman defense
07.01.2023 16:35:04
0
1
Флагман, опитвате се да манипулирате общественото мнение, триете коментарите против дубаров а оставяте тези които не го споменават.
21.
*********
07.01.2023 15:38:37
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
20.
*********
04.01.2023 20:34:06
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
Свинскичерва
04.01.2023 20:06:42
0
14
Какво трябва да се случи в тази община,та някой да потърси отговорност на друг?
18.
спите флегми
04.01.2023 18:11:54
1
5
изтрийте 16. може да се раздуе хаха
17.
Р
04.01.2023 18:02:51
0
10
г-н Дубаров,сега чета статията,и да ви кажа евала,всичко което сте написали беше така,казвам беше защото бях свидетел на тази цигания!Само да вметна за тези 45 човека… 40 човека бяха само хора на този същият Веселинчо,останилите 5 са си неотрални,дори и незнам дали са й 5,и всъщност те страдат най-много!! 3 4 млади момчета който се опитват да направят нещо,е аз съм един от тях!!
16.
Злате
04.01.2023 17:49:02
1
20
Новият собственик ще е Веско.Това момче със павилионите за сладоледи.Работи за Г-н Добаров и Ивелина Василева. Г-н Дубаров ,колко пъти направи проверка на масите на капана на Пиргос.Цяла зима стоят на общинска земя без да ги плащат и дори сложиха към общинският паркинг.Там в играта пак сте намесени вие и Веско
15.
*********
04.01.2023 15:54:16
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
Отдалеч
04.01.2023 15:45:12
0
10
Вони.....
13.
Буги Буги
04.01.2023 15:29:49
5
15
Да махнат тоя неБългарин...и нека някой кореняк Бургазлия я Възроди както трябва...Аман от разни чужденци бивши емигранти да си развяват байраците и да манипулират Бургазлии...Ай кой от където е....
12.
Жоро
04.01.2023 15:07:13
1
41
ГЪБКАТА трябва да е паметник на културата за бургазлии ! Общинска собственост ! И там трябва да продават лимонада за децата , както е било ! Нищо друго ! Не се ли накрадохте измекяри !
11.
DJARO
04.01.2023 14:03:12
4
24
Преди години така твърдеше за едно общо помещение в един блок ......че домоуправителя му го бил продал....за да не плаща наем......Рауф Даут Сабах-ливанец....всички ги е подкупил.....със сигурност......я в Общината....там от който зависи
10.
Дарко с гъбената шапка
04.01.2023 13:36:18
1
44
Тази гъбка не е онази гъбка от 80-те и вечният директор Дубарката много добре знае това. Идея нямам какво стана със старата, изгоря ли, разпадна ли се, но я няма. Май през соца бяха даже 2 гъбки, но това сега няма значение. А колкото до арабина, то и той не е точният човек за това място. Гъбката не е само част от историята на Бургас, но е и лице на морската пред туристите идвящи по бул. Богориди. На превъзходно място е и има много по-голям капацитет да изглежда много по-добре
9.
Мм
04.01.2023 13:04:22
8
60
Отдавна трябваше да бъде изгонен този арабин. Начупени столове криви маси мръсотия продава балони някакви вътележки и постоянно обикаля с едни мръсни черни гащета. Превърна входа на градината все едно си на чаршията в Бангладеш. Тази гъбка да я вземе някои от бранша и да я работи както трябва.
8.
...
04.01.2023 12:55:43
6
29
Г-н Дугъбаров,
Директор на Централизирано административно управление"Зора" ли сте или сте кмет на кметство "Зора" от последното десетилетие на миналия век?
Какви комисии, какви решения на експертни съвети за отдаване под наем на общински обекти?
Изгледахме ви и видеата ви на протежетата ви- и прокурори сте, всъщност им заемате и местата като не сте добре както и преди 15, и преди 23 години не бяхте добре и административно.
7.
:)
04.01.2023 12:41:10
5
40
Жената,която работи там е много красива!
Само да сте премахнали Гъбката!
6.
...
04.01.2023 12:29:42
0
20
Май ко льо ,... Пет ко льо, ... На Държавна спестовна каса, на Райфайзенбанк, на Разплащателна агенция, на някой Универсален фонд.

Куче гъби отровни яде ли? "Това лъжа"-"Таква лъжа"- "кандидастват" за "Букети"- лимонададжийници по спирките на градския обществен транспорт.
Митични фигури, римско право! Как работите от 15 години по римското право -с хитони никой не излиза. Платил на радио"Веселина" някоя реклама преди двадесетина години, че Колю тубата от "Южен бряг" от дружината на митичната фигура са метални тубите и дрънкат.
5.
Смях
04.01.2023 12:21:34
12
31
Този некадърник докога ще го държат. Кои "ние" твърдим, че Гъбката е общинска? Без никикъв документ,обект на държавна земя. Ами защо да не е държавна?
4.
Да бе
04.01.2023 12:16:53
1
62
Няма промяна . Само наши хора вземат точките :) и всички общински обекти из града . Никаква информация за търгове и как са минали ако изобщо има търг. Както стана и кафето на новата арт улица .
3.
Време е Бургас да е на бургазлии!
04.01.2023 12:14:08
8
72
Крайно време е да се разкарат от бизнеса с преместваеми обекти всички с небългарски имена и народност. Сабах, Мабах, Мюмюн, Рабун, да си слагат чалмите и обратно в Африка или при другите орки в Германия и Франция. Тук е Бургас, България и е място за бизнес на бургазлии и българи. А Веселин е собственик на павилиона за сладолед точно срещу Гъбката и на още няколко места в Морската градина, известен с близките си позиции с някой зам.кметове общината и че е председател на едното сдружение за защита на дребния и средния бизнес с преместваеми обекти. Няма случайни хора в този бизнес сегмент, всеки се отчита на някого без значение дали в комисията по чл.56 ЗУТ или в ръководството общината и кметсвата.
2.
Marinero
04.01.2023 12:13:12
5
61
Въртят се едни пари под масата около тази гъбка, иначе ако не му беше сладко, нямаше да квичи толкова.
1.
*********
04.01.2023 12:05:22
0
22
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори