×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Докато общинарите умуват, "Уорд Бейби" се самонастани в култовата Гъбка на Бургас


Докато общинарите умуват, "Уорд Бейби" се самонастани в култовата Гъбка на Бургас
Директорът на ТД „Зора“ Стефан Дубаров показва снимки от различни дни през м. март 2023 на работещата „Гъбка“ пред репортери, Сабах снима него самия
Тема в развитие
виж още
скрий
23 Март 2023, Четвъртък, 17:05 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Договорът на ливанеца Рауф Сабах изтече на 28 февруари, но той е измислил как да му дават по 600 лева на месец от напълно незаконен бизнес

Докато Общинският съвет на Бургас умува как да подобри условията в Наредбата за отдаване на преместваеми обекти по чл.56, за да бъдат те по-справедливи за малкия и среден бизнес, оказа се, че на най-апетитното място, при входа на Морската градина, се върти напълно незаконен бизнес.

Впрочем, промяната в Наредбата е крайно наложителна именно заради обекта „Гъбката“, за който от 3 януари насам се води битка между класирания на първо място кандидат-наемател и досегашния стопанин Рауф Сабах.

Припомняме, че в първия работен ден на 2023 година в ТД „Зора“ документи трябваше да подадат всички фирми за обекти с изтекъл срок на договорите.

Най-желан се оказа „Гъбката“, стопанисвана от ливанския бизнесмен Рауф Сабах повече от десетилетие.

Сабах бе класиран на второ място, тъй като основното условие е, че подалият първи по време документи печели първото място по право. За следващите три години.

В този случай, първенец бе „Авалг“ ЕООД на Христо Георгиев, който обаче от този момент нататък си навлече гнева на ливанеца, живеещ в Бургас още от тоталитарно време и познава в тънкости "традициите" на бизнеса по бул."Богориди".

Сабах атакува класирането по всички възможни линии – жалва се на областния управител проф. Мария Нейкова, внесе тъжба в Административния съд в Бургас, в Пето РУ на МВР персонално срещу директора на ТД „Зора“ Стефан Дубаров, до Общинския съвет и кмета Димитър Николов.

До този момент не беше ясно докъде са стигнали проверките на всичките тези инстанции, с цел да бъде елиминиран новият наемател.

Днес екипът на Флагман.бг засне нелицеприятен спор в коридорите на Общинската администрация, в непосредствена близост до кабинета на кмета Димитър Николов.

Това стана по време на заседание на Комисията по чл.56, която разглеждаше различни казуси с преместваемите обекти, един от които бе именно „Гъбката“.

От видеото, което заснехме, се разбира, че безимотен мъж самоуправно върти бизнес през топлите дни от настоящия месец март – именно на „Гъбката“.

Договорът на Рауф Сабах с Община Бургас изтече на 28 февруари, след която дата той трябваше да е демонтирал грохналата конструкция и окончателно да се е изнесъл от „стратегическото“ място, извеждащо потока от хора от бул."Богориди" и бул "Демокрация" към терасата на Морското казино.

Нищо подобно. Директорът Стефан Дубаров показа кадри как на различни дати от март, когато времето е било топло, обектът работи и се пука по шевовете, тъй като наоколо подобни открити заведения по това време няма.

Установено е, че там бизнес от началото на март развива „Уорд бейби“ ЕООД, за която в Търговския регистър е вписано, че е с едноличен собственик Дончо Пирев от кв.“Долно Езерово“. Този човек няма никакви правоотношения с Общината.

Проектът на „Авалг“ ЕООД за новата визия на Гъбката засега остава замразен

При опитите на служители от Дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" (УКОРС) да въведат ред е установено, че става дума за самоуправство.

Сабах обаче не намира нищо нередно в това и оповести пред репортерите днес, че на него тази фирма му плащала 600 лева месечен наем – било напълно нормално и основателно си прибирал парите. Разбра се още, че г-н Сабах е ползвал години наред, безвъзмездно, като склад за каси, чадъри, столове, стока, част от военното съоръжение „бомбоубежище“, откъдето и до този момент, по думите на Дубаров, не си е изнесъл натуриите.

На заседанието на Комисиятя дойде  адвокатът на „Авалг“ ЕООД Трендафил Трендафилов, който опитваше с юридически термини да обясни правотата на своя клиент, но ливанецът изобщо не му даваше думата. Скандалът се изнесе в кулоарите на Общината и ехтеше в цялата сграда, до петия етаж, смущавайки работата на служителите. Сабах, крещеше с цяло гърло, че бил дал на прокурор общинския директор Дубаров, понеже спирал служебната си кола на пешеходната пътека пред Гъбката, за да снима клиентелата на заведението през март.

Изясни се, че на 3 януари, когато се внасяли документите за кандидатстване, Рауф грабнал от ръцете на Трендафил Трендафилов заявлението на клиента му, накъсал го на парчета и го хвърлил във въздуха, за да се разпръсне. Смятал, че така ще го изпревари.  Юристът положил всички усилия да се справи с форсмажорната ситуация и събрал пъзела от пода пред смаяните очи на останалите граждани за по-малко от минута, намерил тиксо и го сглобил. Днес репортерите видяха окаяното заявление, което е още едно доказателство за недопустимо поведение в публична институция, при подобна процедура.

В крайна сметка се разбра, че Рауф Сабах няма право да работи на „Гъбката“ под каквато и да е форма и че казусът ще се реши в съда, където и двете фирми са внесли жалби – неговата „Ди М Груп“ ЕООД и „Авалг“ ЕООД. Междувременно експертите на Областна управа са приключили преписката, предизвикана от Рауф Сабах с резултат, че нарушения на  законите от страна на ТД "Зора", няма. По преписката подробни доклади са предоставили  главният секретар на Общината Божидар Кънчев и зам.кметът по строителството инж. Чанка Коралска

Дотогава бургазлии и гостите на града ще виждат и подминават грозната и неподдържана „Гъбка“, за която Сабах твърди, че била негова собственост и нямал да я премахне. А проектът с новото красиво съоръжение ще стои нереализиран.

Може би това ще е първият летен сезон, в който любимата на много поколения „Гъбка“ ще остане с пуснати кепенци.

 

Гъбката от вчера привечер, на Рауф Сабах, където безимотен бургазлия продължава да продава кафета и питиета

 


В категории: Бизнес


39
Коментара по темата
39.
to
25.03.2023 15:30:30
1
2
Този наглия пак работи.
38.
Запознат
25.03.2023 09:06:13
0
2
„Ди М Груп“ преди беше на вечния общински съветник, тази година чукна 20 години на този пост Димо Грудев. Явно я е продал на ливанеца.
37.
Аз
25.03.2023 07:47:46
2
5
Дубаров кажи за твойте бордеи за сладолед в морската градина.
36.
ФРАНСИС
24.03.2023 13:22:51
0
5
Ма, да бе много добър и уважителен, с масур да го целуваш тоя рогач.
35.
ФРАНС
24.03.2023 09:51:19
7
10
Познавам Ралф като добър човек.
Той е винаги учтив и уважителен към всички.
Каква е тази тръжна процедура ???
Прозира явна корупция.
34.
Косъма
24.03.2023 09:04:21
4
9
Стига сте ни занимавали с тая гъба. На ливанеца му стана жежко отзад и взе да тръби за щяло и нещяло
33.
Селянин
24.03.2023 08:16:35
1
30
А е толкова лесно. Парвиш един публичен търг с ЯВНО натдаване за месечен наем, както е във всички бели държави. Идват заинтересованите и го взема този, който даде най много.
Обаче така схемите на общинарите няма да вървят, защото половината им роднини се хранят от тези неща.
32.
Д
24.03.2023 07:31:40
9
14
Ралф е пичага веднъж не е подминал приятел без да не му се обади или поздрави . Тези хиени от общината искат да прилапат обекта за някой техен човек и да направи голямо заведение там.
Ралф е умен и находчив .На времето от 7 варела и 7 кубика дъски начупи парата от кръглия бар тогава пак му завидяха и почнаха да му правят мизерии
31.
До 23
24.03.2023 07:05:08
5
3
Не е човек. Тероряга е.
30.
Гражданин
24.03.2023 06:34:30
5
19
Къде е Държавата и Общината?Кой позволява на това лице от арабски произход да прави всички на глупаци?Как така може да работи без договор за наем че и да преотдава на фирма фантом?Този е много нагъл!
29.
Интересно
24.03.2023 05:42:41
3
19
Имам обект на общинска земя. В договора с общината има клауза, че нямам право да го преотдавам под наем. Ако ме хванат договора се анулира и в едномесечен срок трябва да преместя обекта. При този как се получава? Риторичен въпрос.
28.
Тоя
23.03.2023 23:36:14
2
20
Тоя Дубаров няма ли един честен прокурор да го разследва ? Не е единствен за разследване разбира се ама е от най - долните
27.
ТБС
23.03.2023 23:13:38
4
18
А общинарите естествено са се наяли през годините и са продали сантиментален и обичан символ за града ни. Да ме извинят продалите на баба и дядо нивите и възприели се за граждани, селяндури.
26.
ГОЛЕМ КИКОТ
23.03.2023 23:09:12
2
23
АКО БЕШЕ НЯКОЙ БЪЛГАРИН В ЛИВАН ДА ОБСЕБВА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ ДО СЕГА ПОЛИЦИЯТА ДА ГО Е ЗАПРИЩИЛА В НАЙ ТЪМНИТЕ ЗАНДАНИ. НЯМАМЕ ДОСТОЙНСТВО И НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ ЩОТО ИЗБИРАМЕ АЛЧНИЦИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ. ПРАВЯТ СЕ НА ЛУДИ, ЧЕ УЖ УМУВАТ ПО ЗАКОНИТЕ ДО КАТО ПЛАТИЛИЯТ ИМ СЕ САМОНАСТАНИ.
25.
БУДНИЯТ
23.03.2023 22:14:54
4
25
Как може един нахалник да погазва всички нормативни актове на община Бургас. С изтекло разрешение , без наем за маси , без наем за бараката и да си работи безнаказано. Община БУРГАС направете нещо!
24.
*********
23.03.2023 21:57:25
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
23.
Работа работа работа
23.03.2023 21:23:54
15
20
Ей ,гербаджиите ше му вземат бизнеса на човека
22.
Сандо
23.03.2023 21:23:14
2
18
А вярно ли е и че първият тоест нашия печели въжало и за финансирането на медиите в община бургас.щото то явно е практика с която трябва да се занимаят едни спящи чичковци в полицията щото аз такъв начин за определяне на печаливши несъм чул да има някъде другаде освен града ни и моляви това не е надпревара за детска градина на детето дето сите плащат по равно
21.
Asas
23.03.2023 20:57:49
45
15
Разкарайте я тая глупост наречена гъба . Това не може да бъде никакъв символ смешно е това нещо да се нарича символ награда. Помислете колко комично е всичко това. Махайте гъби альоши и всякакви комунистически извращения.
20.
*********
23.03.2023 20:31:04
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
fffggttg
23.03.2023 20:25:10
4
26
Този ливанец толкова милиони е правил от кафета , че досега не Гъбката, а целия парк можеше да купи и печели само от наеми . Сега обаче ще се окаже че без Гъбката този остава без реални доходи и пари щото е живял ден за ден с презумцията, че рентата е вечна . Всичко е изпукал и изял.Като се мисли на дребно така е! Дойде ПО ГОЛЕМИЯ КОЖОДЕР .
18.
Бургазлия
23.03.2023 19:58:14
3
36
Няма такъв мошенник като тоя арабин, нека се поинтересуват колко хора е завлякъл с пари. И сега седи и се присмива ехидно на цялата община- СРАМ.......
17.
*************
23.03.2023 19:40:54
2
15
Гъбката всъщност е Червена мухоморка /Amanita muscaria/.
Има слабо халюциногенно действие, в големи дози е отровна /не смъртоносно/
16.
Greedy
23.03.2023 19:36:31
1
16
Гъбката отровна ли е или магическа?
15.
Чичо Скруч
23.03.2023 19:33:25
1
23
Вземете направете още една гъбка зад първата , че е смешно целия амбалаж да е в бомбоубежищито .
14.
Наблюдател
23.03.2023 19:06:13
11
50
Тоя па Дубаров не се наяде, уникално петно е за администрацията на Кмета Николов!
13.
*********
23.03.2023 18:37:55
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
12.
Бург
23.03.2023 18:36:50
5
32
Абсурдно слаба община
11.
До 10
23.03.2023 18:26:40
18
3
Ай стига глупости
Явно нямаш никаква идея какво е бомбоубежище
10.
Ако е вярно, че бомбоубежището е ползвано за скла
23.03.2023 18:11:31
3
61
Рaзбра сe oще, че г-н Сaбах е пoлзвал гoдини нaред, бeзвъзмездно, кaто склaд за кaси, чaдъри, стoлове, стoка, чaст от вoенното съoръжение „бoмбоубежище“, oткъдето и до тoзи мoмент, по думитe на Дубaров, не си е изнeсъл нaтуриите.
-----
Акo е вярнo че бoмбоубежището е пoлзвано за склaд, то пoне 10-15 чoвека от oбщината, нaчело с Дубaров са не сaмо за увoлнение, но и за съд.
9.
до Община Бургас
23.03.2023 18:11:16
5
62
Защо го траете този ливанец да ви прави на маймуни. Не стига че работи без разрешително, ами и схема си напраил да преотдава под наем на куха фирма. Почвайте го с Общинска Полиция, НАП, БАБХ, РЗИ и така нататък. Нямате ли право да му демонтирате обекта за негова сметка и да го оставите на наказателния паркинг докато дойде да си го прибере.
8.
Ако е вярно, че бомбоубежището е ползвано за скла
23.03.2023 18:09:34
2
61
Разбра се още, че г-н Сабах е ползвал години наред, безвъзмездно, като склад за каси, чадъри, столове, стока, част от военното съоръжение „бомбоубежище“, откъдето и до този момент, по думите на Дубаров, не си е изнесъл натуриите.
-----
Ако е вярно че бомбоубежището е ползвано за склад, то поне 10-15 човека от общината, начело с Дубаров са не само за уволнение, но и за съд.
7.
Коко
23.03.2023 18:09:18
2
40
Моля флагман да уповестява публично и за други подобни надбягвания -тип първия печели,за да мога и аз да се включа в надпреварата.Даже още утре отивам и паркирам на мястото на кумета пред общината и в следващите три години съм Я на туй място и нимош ма бутнеш
6.
До 3
23.03.2023 18:00:57
1
71
Само дето няма документ за собственост, а е на уговорка с някъв преди 300 години. Аз на друго се чудя, изтекъл преди месец договор и арабина я отдава под наем и държавата нищо не може да направи. Няма ли запечатване на обект, принудително извеждане и т.н.? Кметеее де си бе!
5.
Сандо
23.03.2023 17:51:05
1
82
Интересно търг пък първия подал документи печелел-интересен търг.Явно за общината парите не са важни-от друга страна друг анимационен герой с гъбка и запазено до живот място .Тая община трябва да се затвори и изрине от търгаши
4.
докато умните
23.03.2023 17:41:56
1
33
се наумуват.......????
лудите се налудуваха........
3.
До 1
23.03.2023 17:41:36
26
37
Всъщност бараката "гъбка" е собственос на арабина, но няма права над мястото. Скандала е заради мястото. Арабина има право да си дава бараката на когото си иска тя си е негова
2.
Я
23.03.2023 17:29:21
11
78
И тоя мингиш върти цялата община ли бе?
Я го почвайте всекидневно НАП,ХЕИ и всички останали,до седмица ще моли да се махне.
Наистина гъбката е гробница и вътре и вън,тоя не е хвърлил един лев за поддръжка,излагаме се пред туристите.
1.
Стоян
23.03.2023 17:23:22
8
103
Няма такъв нагъл мангал. Дава под наем нещо което не е негово. Махайте го тоя наглец. Бахти гадния циганин.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори