×
София Парламентарни избори 2023 Личност на годината 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Украйна отмени въздушната тревога в по-голямата част от страната
  • Депутатите почетоха паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България
  • 45-годишна жена е била нахапана от куче в парк "Арпезос-север" в Кърджали, съобщиха от полицията
  • Откриха тяло на мъж с неустановена самоличност във водите на язовир „Студен кладенец“
  • Заловиха шофьор с близо 3 промила алкохол в Кюстендил
  • Започват проверки в цялата страна на компаниите за бързи кредити
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Докато общинарите умуват, "Уорд Бейби" се самонастани в култовата Гъбка на Бургас


Докато общинарите умуват, "Уорд Бейби" се самонастани в култовата Гъбка на Бургас
Директорът на ТД „Зора“ Стефан Дубаров показва снимки от различни дни през м. март 2023 на работещата „Гъбка“ пред репортери, Сабах снима него самия
Тема в развитие
виж още
скрий
23 Март 2023, Четвъртък, 17:05 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Договорът на ливанеца Рауф Сабах изтече на 28 февруари, но той е измислил как да му дават по 600 лева на месец от напълно незаконен бизнес

Докато Общинският съвет на Бургас умува как да подобри условията в Наредбата за отдаване на преместваеми обекти по чл.56, за да бъдат те по-справедливи за малкия и среден бизнес, оказа се, че на най-апетитното място, при входа на Морската градина, се върти напълно незаконен бизнес.

Впрочем, промяната в Наредбата е крайно наложителна именно заради обекта „Гъбката“, за който от 3 януари насам се води битка между класирания на първо място кандидат-наемател и досегашния стопанин Рауф Сабах.

Припомняме, че в първия работен ден на 2023 година в ТД „Зора“ документи трябваше да подадат всички фирми за обекти с изтекъл срок на договорите.

Най-желан се оказа „Гъбката“, стопанисвана от ливанския бизнесмен Рауф Сабах повече от десетилетие.

Сабах бе класиран на второ място, тъй като основното условие е, че подалият първи по време документи печели първото място по право. За следващите три години.

В този случай, първенец бе „Авалг“ ЕООД на Христо Георгиев, който обаче от този момент нататък си навлече гнева на ливанеца, живеещ в Бургас още от тоталитарно време и познава в тънкости "традициите" на бизнеса по бул."Богориди".

Сабах атакува класирането по всички възможни линии – жалва се на областния управител проф. Мария Нейкова, внесе тъжба в Административния съд в Бургас, в Пето РУ на МВР персонално срещу директора на ТД „Зора“ Стефан Дубаров, до Общинския съвет и кмета Димитър Николов.

До този момент не беше ясно докъде са стигнали проверките на всичките тези инстанции, с цел да бъде елиминиран новият наемател.

Днес екипът на Флагман.бг засне нелицеприятен спор в коридорите на Общинската администрация, в непосредствена близост до кабинета на кмета Димитър Николов.

Това стана по време на заседание на Комисията по чл.56, която разглеждаше различни казуси с преместваемите обекти, един от които бе именно „Гъбката“.

От видеото, което заснехме, се разбира, че безимотен мъж самоуправно върти бизнес през топлите дни от настоящия месец март – именно на „Гъбката“.

Договорът на Рауф Сабах с Община Бургас изтече на 28 февруари, след която дата той трябваше да е демонтирал грохналата конструкция и окончателно да се е изнесъл от „стратегическото“ място, извеждащо потока от хора от бул."Богориди" и бул "Демокрация" към терасата на Морското казино.

Нищо подобно. Директорът Стефан Дубаров показа кадри как на различни дати от март, когато времето е било топло, обектът работи и се пука по шевовете, тъй като наоколо подобни открити заведения по това време няма.

Установено е, че там бизнес от началото на март развива „Уорд бейби“ ЕООД, за която в Търговския регистър е вписано, че е с едноличен собственик Дончо Пирев от кв.“Долно Езерово“. Този човек няма никакви правоотношения с Общината.

Проектът на „Авалг“ ЕООД за новата визия на Гъбката засега остава замразен

При опитите на служители от Дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" (УКОРС) да въведат ред е установено, че става дума за самоуправство.

Сабах обаче не намира нищо нередно в това и оповести пред репортерите днес, че на него тази фирма му плащала 600 лева месечен наем – било напълно нормално и основателно си прибирал парите. Разбра се още, че г-н Сабах е ползвал години наред, безвъзмездно, като склад за каси, чадъри, столове, стока, част от военното съоръжение „бомбоубежище“, откъдето и до този момент, по думите на Дубаров, не си е изнесъл натуриите.

На заседанието на Комисиятя дойде  адвокатът на „Авалг“ ЕООД Трендафил Трендафилов, който опитваше с юридически термини да обясни правотата на своя клиент, но ливанецът изобщо не му даваше думата. Скандалът се изнесе в кулоарите на Общината и ехтеше в цялата сграда, до петия етаж, смущавайки работата на служителите. Сабах, крещеше с цяло гърло, че бил дал на прокурор общинския директор Дубаров, понеже спирал служебната си кола на пешеходната пътека пред Гъбката, за да снима клиентелата на заведението през март.

Изясни се, че на 3 януари, когато се внасяли документите за кандидатстване, Рауф грабнал от ръцете на Трендафил Трендафилов заявлението на клиента му, накъсал го на парчета и го хвърлил във въздуха, за да се разпръсне. Смятал, че така ще го изпревари.  Юристът положил всички усилия да се справи с форсмажорната ситуация и събрал пъзела от пода пред смаяните очи на останалите граждани за по-малко от минута, намерил тиксо и го сглобил. Днес репортерите видяха окаяното заявление, което е още едно доказателство за недопустимо поведение в публична институция, при подобна процедура.

В крайна сметка се разбра, че Рауф Сабах няма право да работи на „Гъбката“ под каквато и да е форма и че казусът ще се реши в съда, където и двете фирми са внесли жалби – неговата „Ди М Груп“ ЕООД и „Авалг“ ЕООД. Междувременно експертите на Областна управа са приключили преписката, предизвикана от Рауф Сабах с резултат, че нарушения на  законите от страна на ТД "Зора", няма. По преписката подробни доклади са предоставили  главният секретар на Общината Божидар Кънчев и зам.кметът по строителството инж. Чанка Коралска

Дотогава бургазлии и гостите на града ще виждат и подминават грозната и неподдържана „Гъбка“, за която Сабах твърди, че била негова собственост и нямал да я премахне. А проектът с новото красиво съоръжение ще стои нереализиран.

Може би това ще е първият летен сезон, в който любимата на много поколения „Гъбка“ ще остане с пуснати кепенци.

 

Гъбката от вчера привечер, на Рауф Сабах, където безимотен бургазлия продължава да продава кафета и питиета

 


В категории: Бизнес


39
Коментара по темата
39.
to
25.03.2023 15:30:30
1
1
Този наглия пак работи.
38.
Запознат
25.03.2023 09:06:13
0
2
„Ди М Груп“ преди беше на вечния общински съветник, тази година чукна 20 години на този пост Димо Грудев. Явно я е продал на ливанеца.
37.
Аз
25.03.2023 07:47:46
1
5
Дубаров кажи за твойте бордеи за сладолед в морската градина.
36.
ФРАНСИС
24.03.2023 13:22:51
0
4
Ма, да бе много добър и уважителен, с масур да го целуваш тоя рогач.
35.
ФРАНС
24.03.2023 09:51:19
6
10
Познавам Ралф като добър човек.
Той е винаги учтив и уважителен към всички.
Каква е тази тръжна процедура ???
Прозира явна корупция.
34.
Косъма
24.03.2023 09:04:21
4
9
Стига сте ни занимавали с тая гъба. На ливанеца му стана жежко отзад и взе да тръби за щяло и нещяло
33.
Селянин
24.03.2023 08:16:35
1
30
А е толкова лесно. Парвиш един публичен търг с ЯВНО натдаване за месечен наем, както е във всички бели държави. Идват заинтересованите и го взема този, който даде най много.
Обаче така схемите на общинарите няма да вървят, защото половината им роднини се хранят от тези неща.
32.
Д
24.03.2023 07:31:40
9
14
Ралф е пичага веднъж не е подминал приятел без да не му се обади или поздрави . Тези хиени от общината искат да прилапат обекта за някой техен човек и да направи голямо заведение там.
Ралф е умен и находчив .На времето от 7 варела и 7 кубика дъски начупи парата от кръглия бар тогава пак му завидяха и почнаха да му правят мизерии
31.
До 23
24.03.2023 07:05:08
5
3
Не е човек. Тероряга е.
30.
Гражданин
24.03.2023 06:34:30
5
19
Къде е Държавата и Общината?Кой позволява на това лице от арабски произход да прави всички на глупаци?Как така може да работи без договор за наем че и да преотдава на фирма фантом?Този е много нагъл!
29.
Интересно
24.03.2023 05:42:41
3
19
Имам обект на общинска земя. В договора с общината има клауза, че нямам право да го преотдавам под наем. Ако ме хванат договора се анулира и в едномесечен срок трябва да преместя обекта. При този как се получава? Риторичен въпрос.
28.
Тоя
23.03.2023 23:36:14
2
20
Тоя Дубаров няма ли един честен прокурор да го разследва ? Не е единствен за разследване разбира се ама е от най - долните
27.
ТБС
23.03.2023 23:13:38
4
18
А общинарите естествено са се наяли през годините и са продали сантиментален и обичан символ за града ни. Да ме извинят продалите на баба и дядо нивите и възприели се за граждани, селяндури.
26.
ГОЛЕМ КИКОТ
23.03.2023 23:09:12
2
23
АКО БЕШЕ НЯКОЙ БЪЛГАРИН В ЛИВАН ДА ОБСЕБВА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ ДО СЕГА ПОЛИЦИЯТА ДА ГО Е ЗАПРИЩИЛА В НАЙ ТЪМНИТЕ ЗАНДАНИ. НЯМАМЕ ДОСТОЙНСТВО И НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ ЩОТО ИЗБИРАМЕ АЛЧНИЦИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ. ПРАВЯТ СЕ НА ЛУДИ, ЧЕ УЖ УМУВАТ ПО ЗАКОНИТЕ ДО КАТО ПЛАТИЛИЯТ ИМ СЕ САМОНАСТАНИ.
25.
БУДНИЯТ
23.03.2023 22:14:54
4
25
Как може един нахалник да погазва всички нормативни актове на община Бургас. С изтекло разрешение , без наем за маси , без наем за бараката и да си работи безнаказано. Община БУРГАС направете нещо!
24.
*********
23.03.2023 21:57:25
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
23.
Работа работа работа
23.03.2023 21:23:54
15
20
Ей ,гербаджиите ше му вземат бизнеса на човека
22.
Сандо
23.03.2023 21:23:14
2
18
А вярно ли е и че първият тоест нашия печели въжало и за финансирането на медиите в община бургас.щото то явно е практика с която трябва да се занимаят едни спящи чичковци в полицията щото аз такъв начин за определяне на печаливши несъм чул да има някъде другаде освен града ни и моляви това не е надпревара за детска градина на детето дето сите плащат по равно
21.
Asas
23.03.2023 20:57:49
45
15
Разкарайте я тая глупост наречена гъба . Това не може да бъде никакъв символ смешно е това нещо да се нарича символ награда. Помислете колко комично е всичко това. Махайте гъби альоши и всякакви комунистически извращения.
20.
*********
23.03.2023 20:31:04
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
fffggttg
23.03.2023 20:25:10
4
26
Този ливанец толкова милиони е правил от кафета , че досега не Гъбката, а целия парк можеше да купи и печели само от наеми . Сега обаче ще се окаже че без Гъбката този остава без реални доходи и пари щото е живял ден за ден с презумцията, че рентата е вечна . Всичко е изпукал и изял.Като се мисли на дребно така е! Дойде ПО ГОЛЕМИЯ КОЖОДЕР .
18.
Бургазлия
23.03.2023 19:58:14
3
36
Няма такъв мошенник като тоя арабин, нека се поинтересуват колко хора е завлякъл с пари. И сега седи и се присмива ехидно на цялата община- СРАМ.......
17.
*************
23.03.2023 19:40:54
2
15
Гъбката всъщност е Червена мухоморка /Amanita muscaria/.
Има слабо халюциногенно действие, в големи дози е отровна /не смъртоносно/
16.
Greedy
23.03.2023 19:36:31
1
16
Гъбката отровна ли е или магическа?
15.
Чичо Скруч
23.03.2023 19:33:25
1
23
Вземете направете още една гъбка зад първата , че е смешно целия амбалаж да е в бомбоубежищито .
14.
Наблюдател
23.03.2023 19:06:13
11
50
Тоя па Дубаров не се наяде, уникално петно е за администрацията на Кмета Николов!
13.
*********
23.03.2023 18:37:55
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
12.
Бург
23.03.2023 18:36:50
5
32
Абсурдно слаба община
11.
До 10
23.03.2023 18:26:40
18
3
Ай стига глупости
Явно нямаш никаква идея какво е бомбоубежище
10.
Ако е вярно, че бомбоубежището е ползвано за скла
23.03.2023 18:11:31
3
61
Рaзбра сe oще, че г-н Сaбах е пoлзвал гoдини нaред, бeзвъзмездно, кaто склaд за кaси, чaдъри, стoлове, стoка, чaст от вoенното съoръжение „бoмбоубежище“, oткъдето и до тoзи мoмент, по думитe на Дубaров, не си е изнeсъл нaтуриите.
-----
Акo е вярнo че бoмбоубежището е пoлзвано за склaд, то пoне 10-15 чoвека от oбщината, нaчело с Дубaров са не сaмо за увoлнение, но и за съд.
9.
до Община Бургас
23.03.2023 18:11:16
5
62
Защо го траете този ливанец да ви прави на маймуни. Не стига че работи без разрешително, ами и схема си напраил да преотдава под наем на куха фирма. Почвайте го с Общинска Полиция, НАП, БАБХ, РЗИ и така нататък. Нямате ли право да му демонтирате обекта за негова сметка и да го оставите на наказателния паркинг докато дойде да си го прибере.
8.
Ако е вярно, че бомбоубежището е ползвано за скла
23.03.2023 18:09:34
2
61
Разбра се още, че г-н Сабах е ползвал години наред, безвъзмездно, като склад за каси, чадъри, столове, стока, част от военното съоръжение „бомбоубежище“, откъдето и до този момент, по думите на Дубаров, не си е изнесъл натуриите.
-----
Ако е вярно че бомбоубежището е ползвано за склад, то поне 10-15 човека от общината, начело с Дубаров са не само за уволнение, но и за съд.
7.
Коко
23.03.2023 18:09:18
2
40
Моля флагман да уповестява публично и за други подобни надбягвания -тип първия печели,за да мога и аз да се включа в надпреварата.Даже още утре отивам и паркирам на мястото на кумета пред общината и в следващите три години съм Я на туй място и нимош ма бутнеш
6.
До 3
23.03.2023 18:00:57
1
71
Само дето няма документ за собственост, а е на уговорка с някъв преди 300 години. Аз на друго се чудя, изтекъл преди месец договор и арабина я отдава под наем и държавата нищо не може да направи. Няма ли запечатване на обект, принудително извеждане и т.н.? Кметеее де си бе!
5.
Сандо
23.03.2023 17:51:05
1
82
Интересно търг пък първия подал документи печелел-интересен търг.Явно за общината парите не са важни-от друга страна друг анимационен герой с гъбка и запазено до живот място .Тая община трябва да се затвори и изрине от търгаши
4.
докато умните
23.03.2023 17:41:56
1
33
се наумуват.......????
лудите се налудуваха........
3.
До 1
23.03.2023 17:41:36
26
37
Всъщност бараката "гъбка" е собственос на арабина, но няма права над мястото. Скандала е заради мястото. Арабина има право да си дава бараката на когото си иска тя си е негова
2.
Я
23.03.2023 17:29:21
11
78
И тоя мингиш върти цялата община ли бе?
Я го почвайте всекидневно НАП,ХЕИ и всички останали,до седмица ще моли да се махне.
Наистина гъбката е гробница и вътре и вън,тоя не е хвърлил един лев за поддръжка,излагаме се пред туристите.
1.
Стоян
23.03.2023 17:23:22
8
102
Няма такъв нагъл мангал. Дава под наем нещо което не е негово. Махайте го тоя наглец. Бахти гадния циганин.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо да правим секс 3 пъти в седмицата Защо да правим секс 3 пъти в седмицата Експертът по интимните въпроси съветва двойките да приемат честия секс като терапия Най-честите грешки при пестенето на пари Най-честите грешки при пестенето на пари Ето кои са те  Зодиите, които споделят прекалено много с партньора Зодиите, които споделят прекалено много с партньора Ето кои са те Рецепта за картофени кюфтета с тиквички на фурна Рецепта за картофени кюфтета с тиквички на фурна Вкусни и здравословни Огнената стихия край Созопол можеше да превърне "Блу Ориндж" и "Хасиенда бийч" в пепел (СНИМКИ) Огнената стихия край Созопол можеше да превърне "Блу Ориндж" и "Хасиенда бийч" в пепел (СНИМКИ) Още не е ясна каква е причината за огромния пожар, който снощи вдигна на крак огнеборците Свлачище посреща туристи на метри от Царевец Свлачище посреща туристи на метри от Царевец Свлачището вероятно се е образувало след проливните дъждове от края на миналата и началото на тази седмица Обявиха проектокабинета "Денков": Депутат от ДБ става министър, Асен Василев ще е и вицепремиер Обявиха проектокабинета "Денков": Депутат от ДБ става министър, Асен Василев ще е и вицепремиер Ако промените тръгнат в грешна посока, номинираните за ротационни премиери щели да си подадат оставките Гешев поиска имунитета на Бойко Борисов Гешев поиска имунитета на Бойко Борисов От прокуратурата са подготвили обвинение срещу бившия премиер заради "Барселонагейт" Тошо Куката иска да излезе от ареста, бил безработен Тошо Куката иска да излезе от ареста, бил безработен Районен съд Пловдив решава дали да удовлетвори това искане Пеевски изненадващо се включи в преговорите около новата власт Пеевски изненадващо се включи в преговорите около новата власт Депутатът от ДПС участва в няколко срещи с представители на ГЕРБ и ПП-ДБ
61-годишна учителка давала уроци по секс на тийнейджър 61-годишна учителка давала уроци по секс на тийнейджър Обяснявала на младежа, че се учи от истинска жена ЕС ще налага санкции за доставка на военно оборудване за Русия ЕС ще налага санкции за доставка на военно оборудване за Русия Русия нанася въздушни удари в Украйна с ирански дронове Инфлaциятa в eвpoзoнaтa вeчe e нa нивoтo oтпpeди вoйнaтa в Уĸpaйнa Инфлaциятa в eвpoзoнaтa вeчe e нa нивoтo oтпpeди вoйнaтa в Уĸpaйнa Πoтpeбитeлcĸитe цeни в 20-тe дъpжaви, ĸoитo изпoлзвaт eвpoтo, ca ce пoвишили c 6.1% пpeз мaй нa гoдишнa бaзa, дoĸaтo пpeз aпpил бeшe 7% Екзекуцията на Къро е заснета с камера? Екзекуцията на Къро е заснета с камера? Записите показват, че в имението са нахлули 9 човека с униформи на ДЕА Сенатът на САЩ одобри закона за тавана на държавния дълг, фалитът избегнат Сенатът на САЩ одобри закона за тавана на държавния дълг, фалитът избегнат  Промените предвиждат ограничаване на разходите, без тези за отбрана и отлагане на плащането на дълга за две години Зеленски критикува кмета на Киев за смъртта на дете и две жени Зеленски критикува кмета на Киев за смъртта на дете и две жени Президентът на Украйна коментира убийството на 9-годишно момиченце, майка му и още една жена с руска ракета Джо Байдън се спъна и падна по време на церемония във Военновъздушната академия на САЩ Джо Байдън се спъна и падна по време на церемония във Военновъздушната академия на САЩ От Белия дом Бен посочиха, че Байдън е добре   Взривове в Белгород, 50 проукраински бойци убити? Взривове в Белгород, 50 проукраински бойци убити? Руснаците „изпекли“ със „Солцепек“ и 4 бойни бронирани машини, РСЗО „Град“ и 1 пикап Британският крал Чарлз Трети пристига на петдневно посещение в Румъния Британският крал Чарлз Трети пристига на петдневно посещение в Румъния Утре крал Чарлз Трети ще пристигне в Букурещ и ще бъде приет от президента Клаус Йоханис в двореца "Котрочени" Взривове в Киев, има загинали деца Взривове в Киев, има загинали деца Десетки автомобили и сгради пък са поразени в руския град Шебекино 
Гълъб ДОНЕВ, служебен премиер Гълъб ДОНЕВ, служебен премиер Да се погрижим за счетоводните записи на държавата Виц на деня Виц на деня - Излез, подъл сърахливецо! Стани и се бий!
- Марийке, престани да ми крещиш в гащите. Изобщо не е възбуждащо.
Виц на деня Виц на деня Баба се кара на внучката:
- Къде си хукнала така, ма?
- На купон.
- Бърже да си сложиш гащи!
- Бабо, ти на опера като ходиш, слагаш ли си тапи в ушите?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Казват, че пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха. Това е северният път, има и южен.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече