×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Севда кърмила биологичното си бебе веднага след раждането и след това го разменили


Севда кърмила биологичното си бебе веднага след раждането и след това го разменили
Директорът на АГ болница „Шейново“ д-р Румен Велев разкри, че поне 20 души са имали контакт с разменените бебета. Не е ясно кой е виновен
Тема в развитие
Разменените в „Шейново” бебета вече са при биологичните си родители (СНИМКИ) Дисциплинарни наказания заради разменените бебета Д-р Георги Стаменов за разменените бебета: Не е нарочно, нека проявим съчувствие! Опитна акушерка със солиден стаж направила гафа с бебетата Експерт: Наказанието за отказ от връщане на чуждо дете е до 3 години затвор Севда кърмила биологичното си бебе веднага след раждането и след това го разменили Майката на едно от разменените бебета: Няма да го дам, хубаво е и не прилича на мен (НЕ)човешката грешка с разменените бебета Вижте къде живее едно от разменените бебета Адвокат: Съдебният процес при разменени бебета би продължил дълго време Директорът на АГ болница "Шейново": Размяната на бебетата станала след низ от нелепи случайности Прокуратурата: ДНК експертиза доказа размяната на бебетата в София Майката на едно от разменените деца: Не съм яла и спала, откакто разбрах Прокуратурата започна разследване за разменените бебета в София, млада майка си тръгна с чуждо дете
виж още
скрий
23 Декември 2022, Петък, 08:46 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Другата майка, която родила с цезарово сечение, въобще не е виждала рожбата си, потвърди шефът на АГ болница „Шейново“

Майката, която е родила с цезарово сечение никога не е виждала биологичното си бебе. Така се е случило на практика. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ директорът на АГ болница „Шейново“ д-р Румен Велев.

„Другата майка (б.а. Севда Михайлова), след като ражда, бебето стои два часа при нея в родилната зала. При нас ражданията стават в отделни зали, т.е. не е имало друга жена, нито бебе в стаята, в която тази жена е родила. Рожбата й стои при нея. Дори ние стимулираме първото закърмване да се случи точно в този период. Тя е била с биологичното си бебе два часа. След това сме я привели в стая в родилното отделение и след четири часа й е дадено бебе (б.а. размененото)“, добавя той.

„Четири са проверките в болницата. Най-важната от тях е разследването, което се провежда от Националната дирекция на полицията, заедно с прокуратурата, тъй като тя ще удостовери всички обстоятелства, които са довели до размяната на бебетата“, заяви д-р Велев. 

„Имаме проверка от РЗИ, от Столичната община от медицинския одит. Имаме си и вътрешно разследване“, добави той.

„Ражданията стават през септември. Едва в началото на декември една от майките се обръща към нас със съмнение, че може би бебето, за което тя се грижи, може да не е нейно. То се базира на това, че номерата на нейната гривничка и на бебето са различни. Тя се обърна към началникът на неонатологичното отделение д-р Узунова. Ние веднага реагирахме. Предложихме да се направи тест, защото искахме да се убедим, че това съмнение не е някаква случайност“, изтъкна шефът на АГ болницата. 

Процедурата ни за поставянето на гривничките и отразяването на нещата в документите е доста стриктен и до този момент не сме имали проблем, уверява той.

„След като се поставят гривните и бебето се превежда от залата, в която се е родило в неонатологичното отделение, акушерките сверяват не само гривните, но и дали номерът съответства в медицинските документи и дали е същият като в картончето, на което изписваме имената на майката и на гривничката. Поставяме го на количката, в която е поставено бебето. Отделно това се записва в специален журнал“, разказва лекарят. 

Той потвърди, че бебето е с коректна гривна, но кошчето е с друго име и с различен номер. 

И двете майки са изписани на третия ден след раждането, заяви д-р Велев. 

„При изписването се взима листът с историята на заболяването, който е за съответното бебе. Там също е записан номера. Сравняват се пола, цифрите от гривните и другите параметри. Няма как да не се забележи това нещо“, подчерта той.

„Над 20-25 човека са имали контакт с бебето. Теоретично всеки един от тях може да размени новородените, но ако се фокусираме само във времето, в което се е случило, този кръг от хора е доста по-малък. Говорил съм с всеки един от тях, включително с хората, които са били на смяна в момента. Какво точно се е случило, следствието ще установи категорично“, изтъкна лекарят. 

„Ако се установи, че аз не съм създал необходимия ред, по който тази размяна на бебета е могла да бъде избегната, ще подам оставка. Бих го направил, ако има възможност за пропуск при процедурите, които сме създали в болницата. Подаването на оставка пак е морален и личен акт. Смятам, че е по-полезно да приключим този случай и максимално бързо тези дечица да бъдат върнати на истинските им семейства. Готови сме да помогнем всякак – и чисто медицински, и психологически. Не се крием. Поемаме цялата отговорност“, добави той.

На въпроса дали болницата има перо в бюджета за плащане на финансови компенсации той отговори, че винаги може да се сключи споразумение. „Ние такива предвидени средства разбира се нямаме, но така или иначе е въпрос на медиация, на разговори. Извънсъдебни споразумения не е проблем да бъдат сключени“, заяви шефът на болницата. 

"Искам да намерим гривнички с баркод, за да бъде изключена възможността за някаква персонална грешка, т.е. да може след поставянето на гривничката на майката и на бебето, разчитайки ги с четецът, да поставяме стикер в историята на заболяването. По този начин много по-лесно ще може да се правят по-чести проверки и да се сравняват номерата на количките с тези, които са на гривничките", добави той.
 




Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
20
Коментара по темата
20.
Ъъъ...подавай оставка
23.12.2022 16:02:58
1
4
20 човека имали контакт а на бащата не му дават да види бебето. Господин доктор май се найграхте най после.
19.
Mu
23.12.2022 15:55:48
0
5
Шефа на болницата незабавно да бъде уволнен от министъра на здравеопазването...
Толкова..
Аз ако съм на бащите, ще му отрежа ташаците
18.
Ми
23.12.2022 15:51:29
0
5
Всичките лъжат като...
Гледат да замажат нещата, защото са унизителни за цялото ни общество, медиците от клиниката са затвор като цяло.
Този които е изписал майката и детето, е трябвало да провери при подписването на протокола.
Много е просто.
Просто шефа на болницата е мерзавец
Човек без достойнство...
Лъже..лъже...лъже. Идиот
17.
Банкя
23.12.2022 15:34:11
2
6
В България не вярваме на днк тест, вярваме само на меси от банкя. Да жирее СИК.
16.
Бабата
23.12.2022 12:53:55
0
12
Аз предлагам на следователите да търсят в немските сайтове обява от сорта на: "бяло бебе, нов внос, от първи собственик, изгодно". Може пък да излезе нещо?! Например телефона на смуглата.
15.
Как да няма ве? Просто сте повечко виновните
23.12.2022 12:16:10
0
14
поне 20 души са имали контакт с разменените бебета. Не е ясно кой е виновен
-----
E, как да не е ясно? Тези 20 човека, плюс ти, плюс заместниците ти сте виновни. Като се наложи болницата да плаща иска, се съберете и си разделете сумата спрямо отговорностите и йерархичната ви структура. Да не се налага народа да ви плаща бакиите
14.
Хххх
23.12.2022 11:27:20
0
13
Направо сте за разтрел цялото родилно отделение барабар с Вас !!!!!! Малоумници!
13.
пациентите май нямат значение
23.12.2022 11:13:40
0
11
Не се споменава, че майката с размененото бебе-циганче си е направила ДНК тест, който струва 2000 лв. Също ДНК тест на бебето...
И всичко заради грешка по вина на болницата.
Знаем лекарите никога не са виновни за смърт на пациент, а дори на студентите медици обясняват, че докато станат доктори, ще уморят поне 20 човека...
Тези лекарски обяснения виждаме и в случая на размяна на бебебета, което е недопустимо, но изглежда за лекарите пациентите нямат никакво значение...
12.
Алоооо
23.12.2022 10:51:30
1
20
"Над 20-25 човека са имали контакт с бебето". То при тези бебета е като разграден двор. За три дни 25 човека... И всеки може да размени бебетата... Алоооо.... Ако бащата иска да влезе при детето си, не може. А може 25 човека да маат крачоли покрай него.
11.
Хахах
23.12.2022 10:50:55
1
33
Севда си е набрала бяло бебе, мръсни мангали без значение мангал с пари или без, мангала е мангал, но бай ганьо мята кючеци и се кефи на циганите софка, азис и подобни
10.
До 7
23.12.2022 10:46:35
1
21
Доколкото виждам и чета, само едната майка си търси бебето !
Ама то трябва човек и да се замисли, нищо че е върл антифашист !
9.
така
23.12.2022 10:42:58
1
24
Бебетата ги дават с кошчетата, а не на ръка и се водят по номера на картончето което е закрепено на него. А и циганката с "големия" майчински инстинкт кърмила първо своето дете, а после хич не й прави впечатление че е друго дете. Май се е усетила, ама се скатала ми се струва. Я малко да я натиснат в полицията, може и да си признае
8.
До N 7
23.12.2022 10:39:56
0
19
Даааааааа, търсете парите , кой ги даде и кой ги взе ? За мангалите най-благото е бяло бебе , за всичко става в бъдеще.
7.
За трепане са болничните служители
23.12.2022 10:09:50
11
12
Истинските виновници са за трепане а не майките, които си търсят истинските бебета. Срамувам се, че живеем в общество с фашисти-расисти.
6.
явно
23.12.2022 10:01:52
0
12
номерата съвпадат само на майката и количката. Не може водещо да е номера на количката, но е налице недоглеждане от персонала. Но заради една количка да се влиза в дългогодишен съдебен спор ми се струва скъпо, излишно. Болницата да ги вика на контролен преглед, да ги размени и всяко у дома си.
5.
!!!
23.12.2022 09:58:39
8
7
Насочват да се приеме едната майка за виновна за нещо за което не е имала никаква възможност да причини тя, и тука разни приматчета връзват и повтарят типично за маймуни! А идеята на истинските отговорни е да спестят обезщетения на родителите на децата!
4.
Глупости
23.12.2022 09:55:20
1
15
Кога са проверили, че "кошчето било с друго име и с друг номер" ?
Три месеца след това ли? Те кошчетата за сувенири ли ги пазят?
Пък и акушерките като отида да вземат бебето за кърменето му, само номера на кошчето ли гледат?
Нали бебето не било вещ, не било предмет, а го уеднаквиха с кошчето!
3.
А защо
23.12.2022 09:50:19
19
3
не бъде проверена версията двете майки съвсем умишлено да са разиграли този сценарий ?
Така ще бъде осъдена болницата, ще падне някой лев компенсация и обезщетение ....!
Много тайнствено мълчи едната майка, може би да не се получи противоречие ?!
2.
Трябва да се трепят тия мангали
23.12.2022 09:16:25
3
23
да си знаят, че много си позволяват иначе!!!
1.
тая гурлива циганка
23.12.2022 09:12:56
2
34
е за трепане
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори