Рецепта за бутчета със спанак и картофи
Бутчета със спанак и картофи ухаят ароматно и са готови за сервиране на един перфектен есенен обяд или вечеря
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета - 2 бр. цели
лук - 2 глави
тиквички - 1 бр.
спанак - 200 г
картофи - 1 кг
олио
черен пипер
чубрица
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Спанакът се накисва във вода. Лукът се почиства и нарязва на едро. Тиквичката се обелва и нарязва на едри кубчета. Спанакът се изплаква и отцежда. Нарязва се на лентички. Подготвените зеленчуци се слагат в тава. Добавят се чубрицата, черният пипер и олио. Овкусява се със сол и се разбърква.
Пилешките бутчета се разрязват на 2 части и се осоляват. Слагат се върху зеленчуците и се добавя вода. Слага се във фурната, за да се задуши спанакът и да спадне. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на лентички. Добавят се в тавата. Всичко се разбърква отново и се пече.
Бутчета се завъртат, за да се изпекат и от двете страни. Бутчета със спанак и картофи ухаят ароматно и са готови за сервиране.
Експерт по киберсигурност: Камерите в 138-о училище 100% са злонамерени, има ясен умисъл
4 зодии ще получат всичко, за което мечатят през 2026 г.
Всяка година на Бъдни вечер правя мачкан боб с подправки по тази рецепта
Гъвкаво работно време за родители: Какво ще се промени в бизнеса и в живота на хората с деца
Антония Петрова обяви най-радостната вест
Всички, тръгнали на път, трябва да прочетат това - актуална пътна обстановка за 20.12
Постна шоколадова торта – пухкав, сочен блат, целият пропит с много крем!
Рим въвежда платен достъп за туристи до фонтана "Треви"
В тази страна не се плаща кеш
Еврото и Португалия: Ефектите от единната валута 25 години по-късно
Тръмп не изключва възможността за война с Венецуела
Гастроентеролог: Малко парче сланина подобрява имунитета и либидото
