×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Окаяната сграда на бившето Логопедично училище в Айтос остава в историята (СНИМКИ)


Окаяната сграда на бившето Логопедично училище в Айтос остава в историята (СНИМКИ)
Ще бъде преобразена в модерен младежки център
31 Октомври 2022, Понеделник, 18:33 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Общината получи зелена светлина за кандидатстване за средства по проект 

Сивата и мрачна сграда на бившето Логопедично училище в Айтос ще бъде превърната в модерен младежки център. Това става възможно, след като Общинският съвет подкрепи предложението на кмета Васил Едрев за кандидатстване с проектно предложение по Националния план за възстановяване и устойчивост. 

Училището е закрито още в първите години на прехода. Сега сградата е в окаяно състояние, няма покрив, а само част от кабинетите се използват за инвентара на Общината. Намира се на комуникативно място – в центъра на града.
Иначе отговаря на изискванията по процедурата - има добра конструкция и много помещения на двата етажа. Васил Едрев припомни за още изисквания за избора на сграда, които са спазени - да е в центъра на града и да не бъде обитавана. 

Друго изискване към проекта за реконструкция е да бъде изградена конферентна зала с минимум 50-60 места. В новия Младежки център е мястото и на нова Изложбена зала, тъй като сегашната е неподходяща, а към нея - и зала за занимания на децата с рисуване и приложни изкуства.

"Администрацията има идеи за обособяване на тематични зали за "Стих, мелодия, театър", за модерни и народни танци. Архитектурата на първия етаж пък позволява изграждането на Арт зала - там още при строежа на сградата са оформени арки. В крайна сметка архитектите ще предложат какво да бъде разположението на залите", заяви Едрев.

В двора на ексшколото ще има спортна площадка и паркинг, а помощните сгради също ще бъдат ремонтирани.

Кметът Васил Едрев заяви, че администрацията отдавна работи с идеята да вдъхне нов живот на красивата и необитаема сграда. През месец септември т.г. е обявена покана за кандидатстване по процедура „Дейност 2: Изграждане на младежки центрове (в градове, които не са областни)“. Целта на процедурата е изграждане и осигуряване на ефективно функциониране през първите години на 10 младежки центрове, които предоставят разнообразни дейности (вкл. международни дейности) и цялостни услуги в помощ на личностното развитие и пригодността за заетост на учениците и младежите на възраст до 29 години. Общинската администрация в Айтос се оказа в списъка на 23-те допустими кандидати. Минималният размер на помощта по процедурата е 1 400 000 лева, а максималният - 1 800 000 лeва. Безвъзмездната финансова помощ за проект е 100 % от допустимите разходи.
 




В категории: Айтос


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
*********
15.11.2022 12:41:39
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Зоро
02.11.2022 14:53:10
0
1
И аз не вярвам да стане нещо както го описват, тази сграда е строена преди може би 50-60 или повече години има специално построена за целта сграда ,която иска довършителни ремонти много по модерна .
7.
Петър Янев
01.11.2022 22:29:35
0
4
А защо никой не казва нищо за училище,,Любен Каравелов" каква му е съдбата?Пустеещо и полуразрушено. Училище с физкултурен салон и големи просторни стаи. Може да стане поне детска градина . Или целта е рухне и след това да се купи за жълти стотинки.
6.
до 1
01.11.2022 09:31:24
1
5
Хайде да не пишем глупости,съд и прокуратура нямат нищо общо с общината,редно е държавата да ги премести.А тази прекрасна сграда за която пишеш не е 100% собственост на общината,затова няма как да се направи там.Но най лесно е да пишем глупости,а не да се радваме,че ще има с какво да се занимават децата ни.
5.
до 1
01.11.2022 06:35:58
0
2
Има едни пари за усвояване точно за младежки дом до края на годината, и затова бързат :) Шегувам се, заради програмите и процентите за участие - толкова е просто. Узаконено лично усавояване се нарича :) - патент на банкянския ни батко. Когато има пари по проекти, може да
се работи със светкавично темпо - администрацията , кмета и т.н. :)
4.
до 1.
31.10.2022 23:38:08
3
4
Ако се затрудняват с изкачването на стълбите,да напуснат.На никого няма да липсват.
3.
до 1.
31.10.2022 23:35:39
4
1
Направо изби рибата баш там играят мангизите под масата.Ще се качват ,трябва да си ги заслужат.Не всеки може да се вреди на лапаницата.
2.
Мери
31.10.2022 20:03:35
2
4
Родната ми къща е срещу това училище. Познавам добре мястото, играли сме като деца там. Може да се построи нова сграда за нуждите на града. Непосредствено е до единствената църква и едва ли е подходящо да е младежки дом, шумно и развлекателно място.
1.
Браво
31.10.2022 19:35:01
2
17
Ще има АМ АМ.
А знаете ли на кой етаж в града е районния съд,прокуратура и администрацията им обслужваща 2 общини с 60 хилядно население.
На 4 ет.без асансьор.
На кой етаж е поземлената служба на 5 ет.без асансьор,на кой е НОИ и пенсионно на 6 ет.
Стотици хора на ден се мъчат да изкачват стълбища ама няма аванта.
В айтос има прекрасна ,почти нова сграда в центъра,строена специално за младежки дом,но е отдадена под наем и занимарена.така че на други говорете
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори