×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кандидат-кметът Стоян Колев захапа сестрата на червения кмет Врабчев


Кандидат-кметът Стоян Колев захапа сестрата на червения кмет Врабчев
Битката тази есен би се разиграла основно между Евгени Врабчев (вдясно) и Стоян Колев, ако ДПС бе пропуснало да издигне свой кандидат. В Айтос ще е напечено на балотажа
23 Август 2011, Вторник, 15:36 ч.
Автор: Бесове.бг

Финансовото състояние на общината било плачевно, а Врабчев укривал в колко от проектите участие имала Татяна , въпреки че всички в Айтос са наясно с ценза и способностите й

Месец, след като кметът на община Айтос Евгени Врабчев обясни обстойно в интервю на Бесове.бг с какво се занимава сестра му Татяна, с какъв образователен ценз е и от какво се препитава и изнесе наяве имотното си състояние, днес неговият основен конкурент за стола – безнесменът Стоян Колев, отново го захапа по мястото, където най-боли. В прессъобщение до медиите Колев и общинската структура на СДС, начело на шефа й Петър Янчев отново обвиниха Врабчев, че криел участието на сестра си Татяна Врабчева в проекти, финансирани от общината. „Градоначалникът умишлено избягва да отговаря на въпроси колко пари получава сестра му от общинския бюджет и защо е консултант на проекти за социални дейности в Айтос. В същото време днес той е свикал пресконференция, на която да се хвали с единствения спечелен проект в последните няколко години. Целта е прозрачна – да се отклони общественото внимание от истинския проблем – че общината няма капацитет нито да пише, нито да печели проекти.“, казва Стоян Колев, който едновременно с кампанията по прибиране на реколтата върти и кампания да стане кмет.

СДС подало питане до кмета по Закона за достъп до обществена информация, за да научи колко са спечелените от Община Айтос проекти, колко са загубените и каква е ролята на оглавяваното от кметската сестра г-жа Татяна Врабчева нестопанско сдружение “Алтернативи” в писането и печеленето на проектите.

“Получихме изключително мъгляв отговор, в който бяха изброени няколко проекта, които Община Айтос уж е спечелила, без конкретика какво представляват те. В същото време се оказа, че по някои от тях парите въобще не са получени, в други общината е само партньор, а по трети заради пропуски в документацията парите са отказани. Такъв е случаят с проект “Изграждане на канализационна мрежа в Айтос”, по който Общината е осъдена да плати около 1 млн. лв. на фирма “Северни води”. Това умишлено се крие от жителите на града”, обясни кандидат-кметът на “Синята коалиция” - Айтос Стоян Колев. Този дълг ще бъде завещан на следващия кмет, а ще го плащат всички жители на Айтос. Възможно е дори да няма пари за общински дейности – болници, детски градини, заплати, защото 1 млн. лв. е огромна сума за бюджета на Айтос, чиито собствени приходи са не повече от 7-8 млн. лв. По проект “Красива България” за ремонт на центъра са получени само 50 000 лв. за първия етап, а по втория и третия документацията не е била наред и са платени от общинския бюджет, за да се облагодетелстват определени фирми, с които кметът работи много добре, даде и друг пример Стоян Колев.

В същото време служители от финансовия отдел на общината са били “помолени” да не издават колко плачевно е финансовото състояние на общината.

На въпроса каква е ролята на г-жа Врабчева в изготвянето на европроектите, г-н Врабчев въобще не е отговорил, макар че в града отдавна се знае, че сестрата на кмета е с предимство, когато става въпрос за съфинансиране на проекти от общинския бюджет. Проверка на СДС показа, че за последните два мандата организацията на г-жа Врабчева е получила от бюджета на Айтос 74 600 лв. Това е публична информация от Информационния портал за неправителствените организации в България. “Алтернативи” ползва и общинско помещениеот 181 кв. м., а сметките се плащат от общината. “Това е класически конфликт на интереси, в който братът дава на сестра си общински пари. Възмутително!”, е мнението на СДС-Айтос.

Кметът Евгени Врабчев не е отговорил и на други въпроси от питането по Закона за достъп до обществена информация – например по какви критерии са подбирани консултантските фирми по общинските проекти и колко пари са получили от бюджета за несвършената работа.

Засега Колев е основният претендент за стола на Евгени Врабчев и на практика дебатът за настоящето и бъдещето на смесената община се води само от тях двамата. Врабчев се състезава сам в доказването на постигнатото през тези два мандата, докато зад бизнесмена Колев явно и прикрито стоят няколко сериозни политически сили. Козовете се държат обаче от ДПС, което там в крайна сметка ще издигне свой кандидат, но ще каже тежката си дума на балотажа. Името на кандидата на ДПС ще стане ясно до 10 септември.


В категории: Айтос


30
Коментара
30
Коментара по темата
30.
Димитър
27.08.2011 09:33:44
1
5
Ментата, остави го тоя ttt. поредния комунист, който си мисли, че хората му се вързаха, като говори "ексклузивни" новини.. Големия Шерлок Хоумс..
29.
Ментата
26.08.2011 11:57:42
3
8
Не мога да разбера какво ги интересува щаба на Колев, че Ружди Хасан бил кандидат за кмет на ДПС. Та това всеки го знаеше още преди 5 месеца. Нищо ново. Хем знаете, че ДПС ще подкрепят Едрев, хем спрягате Колев. Тази песен вече не е хит. Пуснете нещо ново, което да заинтригува хората.
28.
Палача
25.08.2011 16:28:31
2
8
Врабчев, тази кампания най-добре си изиграй добре картите, защото като гледам не само ти, ами и цялата ти рода и близки приятели ще си изгубите работните местата,които така нагло взехте от народа, забатачихте се, барикадирахте се и забихте Айтос в безвремието...Ама всяко нещо си има край...
27.
AITOZLIIKA
25.08.2011 15:11:38
0
7
Vrab4ev kolko otkradna ne ti li stigat 4e se natiska6 pak za treti mandat
26.
AITOZLIIKA
25.08.2011 15:11:36
0
3
Vrab4ev kolko otkradna ne ti li stigat 4e se natiska6 pak za treti mandat
25.
До Оптимист
25.08.2011 14:05:58
3
4
ама си двуличник, ей! Значи на миналите избори оплюхте Колев, че бил подкрепян от ДПС, а сега, когато ДПС застана зад Едрев запяхте друга песен: "Те са фактор, трябва да се съобразяваме с тях". Ми съобразявайте се, турете си и по един фес заедно с ченгето Едрев, вашите съседи, приятели, колеги и любовници, и се намажете хубаво с вазелин, че...
24.
ttt
25.08.2011 14:03:35
4
2
Вчера до 22.00 а и малко след това продължги заседанието на ДПС.
Листата е наредена! Кандидата определен: Р.Хасан. Ало щаба на Перлата! Сега да кажете нещо?
23.
Димитър
25.08.2011 13:26:32
0
5
Даа дайте да гледаме да остане, че иначе как ще я караме. Дайте да стане и още 4ри години да излязат от града 4 випуска, да се затворят 1-2 градини и училища,няколко магазина и кафета да фалират..аа да и 4випуска нови турчаля по центъра... ми тва общо взето... ии да не забравя най-важното, някоя друга пейка нова на центъра, нашата най-голяма гордост..какво ли бихме правили без Врабчев не знам..
22.
аз
25.08.2011 08:32:50
2
4
Брей, ама вие много разбирате от избори бе! Ама май не ви стиска да се кандидатирате, защото за тая работа трябва и дупе и акъл! Само лаете като побеснели! Гледайте да си остане Врабчев на власт, че без него майка да ви е жална!
21.
Оптимист
24.08.2011 19:15:20
5
3
Ехооо, щабът на Перлата, по-спокойно. Едрев ще е кмет и това е най- добрият вариянт за града ни !!! Ще ви издуха всички - Перла, Врабчев, Орлов и каквото още се появи.А относно ДПС- те са фактор в града ни и да искаме да ги игнорираме - не можем. Живеем заедно, съседи сме, колеги, приятели.... така е, това е животът ни.
20.
Добавете коментар
24.08.2011 16:57:20
1
1
"За годините от който ДПС управляват не е станало нищо и това е ФАКТ."
Исках да кажа БСП, извинявам се за грешката, макар че на общинските съвети БСП и ДПС гласуват отборно...
19.
Добавете коментар
24.08.2011 16:54:48
3
3
ttt, Не знам за какъв общ бизнес говориш, но знам едно- важни са целите и посоката. Стоян Колев не му е помогнал нито Ружди Хасан, нито Бойко да стане това, което е в момента. Той като личност се е доказал, а личността управлява малкия град. С приказки пред мен, както и пред всеки мислещ човек нищо няма да промениш. За годините от който ДПС управляват не е станало нищо и това е ФАКТ. Само лъжи и замазване на положението. И ти самият, не знам кой си зад компютъра , помагаш това да продължава. Сигурно имаш някаква лична изгода, но децата ти няма да имат. И когато идват след време да видят дядото, ще гледат да си тръгнат час по-скоро, защото не им се стои в циганското село Айтос, защото вие и вашето управление водите към това и изгонихте всички свесни млади хора. Относно Едрев, това е най-най-лошото, което може да се случи на Айтос.Корумпиран полицай, мениджър на охранителна фирма и човек подкрепян от ДПС и БСП да управлява..
18.
ttt
24.08.2011 16:38:03
2
3
Колев -предния път не беше ли подкрепен от ДПС -беше! Имаш ли общ бизнес с Р.Хасан -имаш. Срещаш ли се с него в к.к. Сл.Бряг за да не те види никой-срещаш се. И този път ще ви излезе крива сметката с него. Нито ти нито Руждито ще бъдете кмет на Айтос.
17.
Добавете коментар
24.08.2011 16:06:55
2
1
ДПС, не ми се вярва хората да подкрепят бивш полицай, който е бил подкрепен от ДПС в миналото вече един път. Дори и само с гласовете на ДПС едва ли пак ще стане кмет. Аман от схемаджии.
16.
ДПС
24.08.2011 15:43:44
2
1
Докато двама се карат, а българите се настървяват, трети печели. Едрев вече си е договорил гласовете на ДПС и той ще е новият кмет. А вие си лайте тука, щом не виждате. Едрев ще е кметът, листа не води - класически сценарий, по който ДПС на миналите избори хързулнаха Колев. Сега жертвата им е Едрев, ще бъде избран с гласовете на ДПС.
15.
Детелина
24.08.2011 14:46:19
2
2
Не искам да споря с неграмотници. Първо се научете да пишете правилно! А ttt има достатъчно време да скалъпи добър етнически сценарий. Естествено последната седмица. Ще чакам с интерес. Да видим този път кой ще се върже. Извикай и мен да помагам ttt- мога да ти дам много по-оригинални идеи. Този слух вече се изтърка в пространството. Изборната сцена този път ще е доста пъстроцветна и нямам търпение да започне същинската кампания.
14.
19
24.08.2011 14:29:11
2
1
NE E SLUH,A SI E TAKA...OSTE OT PREDI 4 GOD SE RABOTI ZA DAMOJE DA STANE KMET PERLATA
13.
:D:D:D
24.08.2011 13:47:32
1
5
Това пък беше най-смешния слух, който бях чувал. Ружди Хасан и Стоян Колев на балотаж. Ще ме убиете. Явно така гледате да настървявате хората и да правите вота етнически. Така хората са лесно манипулируеми, а? Това до нищо хубаво не води.
12.
Безпристрастен
24.08.2011 13:39:05
0
2
Абе толкова е просто. Ако проектите бяха наред, Стоян сега щеше да си вкара автогол, защото Врабчев щеше да го направи на 2 стотинки. Няма смисъл да се ровя, то от това по-ясно няма. Аз не съм видял нещо ново в Айтос. Айде за центъра разбрах вече. Вижте в Бургас се махнаха комунистите и дойдоха десните. Какво е там още като влезеш и само гледаш спечелени проекти. Това е истината бе хора.
11.
ttt
24.08.2011 13:17:19
1
0
До Детелина.
Записа и снимките през кампанията ще ги пусна. Чакам още да видя до къде ще стигне една болна амбиция и платеното му обкражение.
10.
Кирил
24.08.2011 13:05:35
1
1
Абе народе прост. Навсякъде по европа всички хора на подобни длъжности открито си дават отчети не през година, а през месец и то по телевизии, по интернет, навсякъде. А тук с официално питане не можеш да разбереш нищо и вие долу ще ми говорите някакви празни приказки колко велики били Врабчеви. Защо крият тогава. Ето горе е статията пише си черно на бяло там ли да вярвам какво пише или на вашите безпочвени коментари. Ние селяните може да сме прости, ама можем да четем. От всички велики проекти сме видяли само един център, в който както стана ясно са влезли само 50 хиляди, а другото е било платено от нас,заради неизрясносто.
9.
Детелина
24.08.2011 12:27:54
0
2
До ttt. Интересно! А ти защо не записа договорките и не засне срещата. Та да повярваме на схемата. Поредният слух! Браво! Голямо въображение. То си е направо изкуство. Направо ме кефите! Забавни сте. Чакам още по темата...
8.
аз
24.08.2011 10:54:39
2
1
до банкерь- много добре го обясни и знам че е така, защото това ми е работата, не във вашия град естествено. Но на селяни каквото и да обясняваш си е без значение. Няма да те разберат!А на Врабчев само могат да благодарят, защото при него бяха спечелени наистина много и качествени проекти.
7.
ttt
24.08.2011 10:54:33
0
3
Няколко факта:
Поне 5-6 месеца преди изборите Р.Хасан и Колев се договориха: 1.Последния да бъде издигнат от друга политическа сила-различна от ДПС.
2.Кандидата Колев и ДПС да демонстрират влошени отношения.
3.ДПС издига кандидат-вероятно Ружди Хасан.
4.Разпределение на гласовете на ДПС с цел достигане до балотаж на Колев и Ружди Хасан.
5........................
6.
До вафла споко
24.08.2011 10:40:33
2
2
Стига сте плюли г-н Колев, че Айтос ще се наводни от плювни, ама то само това можете, нямате сили за друго. Вместо да се замислите в какво положение е градът, вие се занимавате с глупости и безпочвени обвинения.
5.
Димитър
24.08.2011 09:32:45
2
3
Защо плюете Колев?! Не ви ли омръзна да ви лъжат и манипулират?! СДС са единствените в момента в града, които искат отчет на кмета по всички въпроси. Не се страхуват да търсят отговорност открито. Всичко в общината е такава каша, че просто не виждам следващия кмет как ще оправи бакиите на Врабчев. Не ви ли интересува в кой джоб отиват парите ни. Хем сте безучастни, хем плюете. Направете нещо и вие за този град. Излезте поне от анонимността. Страхливци!!! Застанете открито пред хората и им кажете право в лицето какво мислите за тях. Достойнството е привилегия на силните. СДС работят с документи и факти, а не с голи приказки. Кметът е слуга на гражданите, които са го избрали. Носи морална и политическа отговорност за всяко свое действие или бездействие.
4.
Споко
23.08.2011 22:58:59
3
7
А, бре Стоенчо, много си дребен .Хай стига се прави на интересен. Ще духаш праха след Врабчев бая. Къде и той, где си ти. А той може само да се гордее със сестра си. Кво му завиждаш.Проекти се печелят с можене. Пък ти се глей търговийката. И да плащащ на работничките си, търговче. Нещо май ги прецакваш. И да караш бавничката "Мерцедесчетата". Много ти стана.
3.
ti li@
23.08.2011 20:44:08
2
2
Не е Петър Янчев, а е Петър Янев. Проверявайте си поне имената, като пишете!
Иначе Колев е прав, хората в Айтос си знаят, че само сестрата на кмета печели пари от общината, но никой не се осмелява да го каже.
2.
аз
23.08.2011 18:56:04
4
10
На кого ги обяснявате, то има ли кой да разбере? Колев схвана ли какво ти казват хората? Скрий се, не се напъвай толкова.Нищо няма да направиш отново. Ще те отвеят набързо.
1.
Банкеръ
23.08.2011 16:32:13
3
10
Процесът на одобрение на един проект, финансиран от европейските фондове, и получаването на плащане по него са два различни момента. Плащанията се делят на - авансово, междинно и окончателно. Авансово плащане имаме в момента, в който иобщината подаде искане за плащане придружено от документи, от които определящ е сключен договор с изпълнител за СМР, доставка или услуга. Отделно този етап - преди сключването на договор, одобрение на тръжната документация от оперативаната програма примерно е до 4 месеца/в най-лошия случай/, след одобрението на тръжната документация се стартира обществената поръчка за избор на изпълнител. Всичко това изисква време.След избора на изпълнител и сключването на договор общината подава искането за плащане- реално тя започва проекта със собствени средства до момента на първото плащане, което както се разбира във времето се разтяга, отделно "благоволението" на чиновниците в София може да забави това плащане с месеци- примери много...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Трябва да се обединим за високи цели, те ще ни диктуват и друго поведение, и друг диалог в парламента, посочи тя БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ Поднесоха венци и цветя на мемориала в Топчийско Кога най-после ще се оженят тези двамата Кога най-после ще се оженят тези двамата Появата на дъщеря им Амая през 2019 г. даде нов фокус на известните родители и плановете им за сватба минаха на заден план Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Противозмийската ваксина липсва от аптеките ни от поне 10 години Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка 
Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори