Рецепта за пилешки бутчета със сметана и манатарки
Сочни бутчета в сметана и гъби .....ММммм, Да!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета - 8 бр. или 500 г филе
краве масло - 70 г лук
- 1 глава кромид брашно - 2 с.л.
сметана - 500 мл готварска течна
кашкавал - 200 г
сол
черен пипер - на вкус
манатарки - 10 броя гъби
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се нареждат в подходящ съд за печене. В друг съд сгорещяваме маслото, в което леко се запържва лукът и брашното, добавят се и гъбите, за да поомекнат.
Прибавя се кашкавалът, подправките и сметаната. Бъркаме непрекъснато, след като заври сместа се сваля от огъня и с нея обилно се обливат бутчетата в тавата. Запичаме в загрята фурна за 25-30 минути, докато сосът леко се посгъсти.
При сервиране на пилешките бутчета със сметана и манатарки по-желание се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Декемврийски финансов пробив за Лъвовете: звездите отварят вратата към успеха
82 кг марихуана заловени на Дунав мост - наркотикът бил скрит в климатични панели
Стилиян Петров с тежка изповед: Българският футбол е обречен
Как да премахнем миризмата на канализация в банята - ефективни методи у дома
Божидар Андреев: Взех веществото, за да може жена ми да забременее
Карлос Насар и Александра Костадинова избягаха в природата - романтика на коне под открито небе
Декемврийско чудо за Лъв и Козирог: една мечта се сбъдва преди Коледа
България отново влиза в радара на глобалните инвеститори в имоти
Мирослав Боршош очерта стабилна рамка за развитието на туризма през 2026 година
Опасна схема с фалшиви обяви за коли удря български купувачи в мрежата
Защо не бива да мием пода в петък - традицията, която крие мъдрост, а не суеверие
Вселената се усмихва на Рак и Скорпион: съдбата им се обръща от 18 декември
