×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Президентът назначи депутати от ПП и БСП за министри в служебния кабинет, премиер е Гълъб Донев


Президентът назначи депутати от ПП и БСП за министри в служебния кабинет, премиер е Гълъб Донев
Служебният кабинет влиза в правомощията си от утре
01 Август 2022, Понеделник, 13:21 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Парламентарните избори са насрочени за 2 октомври

На основание чл. 99, ал. 5 от Конституцията на Република България президентът Румен Радев подписа указ за разпускане на 2 август 2022 г. на 47-ото Народно събрание. Държавният глава насрочва избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 г., съобщава пресцентърът на "Дондуков" 2. 

С друг свой указ президентът Румен Радев назначава служебно правителство от 2 август 2022 г. Държавният глава ще представи задачите и приоритетите на служебното правителство на церемония в Гербовата зала в президентската институция от 12.00 часа на 2 август.

От справката става ясно, че двама депутати от отиващия си парламент стават служебни министри. Това са Крум Зарков от БСП и Илин Димитров от "Продължаваме Промяната" (ПП). Някои от министрите се повтарят от предните служебни кабинети, назначени от Румен Радев. 

Състав на служебното правителство:

Гълъб Спасов Донев за служебен министър-председател на Република България;

Лазар Манолов Лазаров за служебен заместник министър-председател по социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика;

Христо Владимиров Алексиев за служебен заместник министър-председател по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията;

Иван Петев Демерджиев за служебен заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи;

Атанас Ангелов Пеканов за служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства;

Росица Атанасова Велкова-Желева за служебен министър на финансите;

Димитър Желязков Стоянов за служебен министър на отбраната;

Асен Георгиев Меджидиев за служебен министър на здравеопазването;

Иван Димитров Шишков за служебен министър на регионалното развитие и благоустройството;

Сашо Георгиев Пенов за служебен министър на образованието и науката;

Николай Милков Милков за служебен министър на външните работи;

Крум Костадинов Зарков  за служебен министър на правосъдието;

Велислав Величков Минеков  за служебен министър на културата;

Росица Атанасова Карамфилова-Благова за служебен министър на околната среда и водите;

Явор Илиев Гечев за служебен министър на земеделието;

Никола Руменов Стоянов за служебен министър на икономиката и индустрията;

Росен Иванов Христов за служебен министър на енергетиката;

Александър Георгиев Пулев за служебен министър на иновациите и растежа;

Илин Павлинов Димитров за служебен министър на туризма;

Весела Николаева Лечева за служебен министър на младежта и спорта.

Георги Георгиев Тодоров за служебен министър на електронното управление.

***

Биографични справки

Гълъб Донев е роден през 1967 г. в София.

Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. Придобива магистърска степен по „Финанси“ в УНСС и по право в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Специализира „Бизнес и мениджмънт“ в УНСС.

От 2005 до 2006 г. е и.д. главен секретар на Министерството на труда и социалната политика. От 2007 до 2009 г. е член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. През 2008 г. става председател на Надзорния съвет на Националния институт за помирение и арбитраж.

От 2001 до 2007 г. Гълъб Донев е директор на дирекция “Условия на труд и управление при кризи” в Министерството на труда и социалната политика.

От 2007 до 2009 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, а през 2009 г. става зам.-председател на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси”.

От 2014 до 2016 г. е заместник-министър на Министерството на труда и социалната политика. Сред длъжностите, които заема след това, са зам.-директор на дирекция „Административно и информационно обслужване“ и зам.-директор на дирекция „Вътрешен одит“ на Министерството на отбраната.

Заема поста служебен министър на труда и социалната политика в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев през януари 2017 г. От май до декември 2021 г. Гълъб Донев е заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Назначен е за секретар по социални политики и здравеопазване на президента на Република България с указ № 120 от 9 май 2017 г. Във втория мандат на президента Румен Радев е назначен за секретар по социални политики и здравеопазване с указ № 19 от 22 януари 2022 г. Преназначен е на длъжността секретар по демография и социални политики с указ № 97 от 30 март 2022 г.

Лазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.

Завършил е УНСС, специалност „Макроикономика“ през 1996 г. Магистър по икономика. Завършил е и курс по „Мониторинг и оценка на социални програми и проекти по методологията на Международната организация на труда“.

От 1995 г. последователно е заемал консултантски, експертни и управленски позиции в Националната служба по заетостта (понастоящем Агенция по заетостта), Българската стопанска камара, Икономическия и социален съвет, Народното събрание, Министерството на труда и социалната политика и Фонд „Условия на труд“.

Бил е съветник на министъра на труда и социалната политика от август 2005 до ноември 2007 г., а от ноември 2007 г. до юли 2009 г. Лазар Лазаров е заместник-министър на труда и социалната политика. От август 2009 г. до юни 2013 г. е бил главен експертен сътрудник към Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание. В периодите юни 2013 - август 2014 г., ноември 2014 г. - май 2016 г., февруари 2017 г.- май 2017 г., както и от края на септември 2017 г. досега Лазар Лазаров е заместник-министър на труда и социалната политика.

Председателствал е редица тристранни органи за социален диалог в областта на пазара на труда, трудовата миграция и трудовата мобилност, политиките за хората с увреждания, равните възможности на мъжете и жените и др.

Христо Алексиев е магистър по „Международни икономически отношения“ от УНСС и бакалавър по политология от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Притежава редица допълнителни квалификации и сертификати в сферата на икономиката, управлението и дигитализацията от Импириъл Колидж Лондон, Бизнес училището на Оксфордския университет и други международни образователни институции.

През годините е заемал позиции като икономически експерт и консултант по проекта за изграждане на Интермодален контейнерен терминал в Пловдив, член на съвета на директорите на Зона за обществен достъп в "Пристанище Бургас", председател на съвета на директорите на "Пристанище Бургас" ЕАД и председател на управителния съвет и заместник генерален директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура".

Бил е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев през януари 2017 година. От септември до декември 2021 година отново е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство, назначено от държавния глава.

От март 2022 г. заема длъжността секретар по икономика на президента.

Иван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит. Роден е през 1975 г. в Пловдив.

През 2001 г. завършва магистърска степен по право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

От февруари 2007 г. е съдружник и управител на Адвокатско дружество „Демерджиев, Петров и Баев“. От юни 2016 г. е член на Адвокатски съвет към Адвокатска колегия  – Пловдив, като от юли 2016 г. до февруари 2019 г. е негов секретар. През февруари 2019 г. става председател на Адвокатска колегия – Пловдив. Напуска поста, след като през май 2021 година е назначен за заместник-министър на правосъдието в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев.

През октомври същата година с указ на президента Румен Радев е назначен за служебен министър на правосъдието.

След края на мандата се връща към адвокатската си практика. Като адвокат е известен със силните си обществени позиции. Взима активно участие при обсъждането на важните теми в сферата на правосъдието.

Атанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO) във Виена, Австрия, и лектор във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien).

Преди това е работил в Европейската централна банка във Франкфурт, Германия. Завършил е бакалавърска степен по икономика във Виенския университет по Икономика и бизнес и магистратура по Икономическа политика в University College London.

Вицепремиер по управление на европейските средства от май до декември 2021 г. в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Докторант по икономика във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien) с фокус върху темите Парична и Фискална политика. Два пъти е избран за стипендиант на Българската народна банка (2015, 2019). През 2019 г. печели стипендия „Фулбрай“ и посещава икономическия факултет на Harvard University, където работи върху дисертацията си в сферата на паричната политика.

Росица Велкова е родена през 1972 г. в София. Придобива магистърска степен по финанси в Университета за национално и световно стопанство.

През 1993 г. започва работа в Министерството на финансите (МФ) и притежава професионален опит в МФ от 28 години. От 2001 г. до 2017 е началник на отдел „Устойчиво икономическо развитие” в дирекция „Държавни разходи“ със сфера на дейност бюджетно финансиране на първостепенни разпоредители с бюджет. В периода 2000-2001 г. е заместник-председател на съществуващата по това време „Държавна агенция за осигурителен надзор“.

През 2008-2009 г. представлява Република България в групата на финансовите експерти и във Финансовата комисия, които обсъждат бюджетните, финансовите и административните въпроси на ЮНЕСКО.

В периода ноември 2017 - април 2021 г. е заместник-министър  на финансите, от април 2021 г. до декември 2021 г. е изпълнявала длъжността директор на дирекция „Държавни разходи“ в МФ и от декември 2021 г. до момента е заместник-министър на финансите.

Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.

През 1986 г. завършва Математическа гимназия в Хасково. В периода 1986-1991 г. продължава образованието си във Висшето военновъздушно училище – Долна Митрополия. През 2001 г. завършва Командно-щабната академия на Военната академия „Г. С. Раковски”. Възпитаник е и на Военновъздушния колеж „Максуел”, САЩ.

Димитър Стоянов започва военната си кариера като техник в изтребителен авиационен полк в Узунджово. Преминал е през редица командно-инженерни длъжности, последната от които е заместник-командир по авиационна техника и въоръжение в Трета изтребителна авиобаза "Граф Игнатиево". От 2009 г. е началник на щаб в авиобазата. През периода 2013 – 2016 г. заема различни длъжности в Командването на Военновъздушните сили на Република България, последната от които е началник на щаба на ВВС.

С указ №44 от 23 януари 2017 г. е назначен за главен секретар на президента Румен Радев. Във втория мандат на президента Радев е назначен за главен секретар с указ №10 от 22 януари 2022 г.

Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.

Завършва медицина към Висшия медицински институт в София през 1994 г. В началото на професионалното си развитие работи като лекар-ординатор в Отделение по белодробни болести на Пета градска клинична болница. В периода 1995 г. - 2011 г. е УНГ специалист и бронхоскопист към Клиника по оториноларингология и лицево-челюстна хирургия на УМБАЛ "Св. Анна". През 2010 г. завършва и висше образование по Здравен мениджмънт към Медицинския университет в София.

От 2012 г. е част от екипа на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Създава и ръководи първото отделение по УНГ болести в лечебното заведение и инициира Националната програма „Детско здраве „Пирогов“ за провеждане на високоспециализирани профилактични прегледи в страната. 

Д-р Меджидиев има редица публикации на тема УНГ и бронхология в български и международни издания. Взима участие във форуми и конгреси в страната и чужбина. Има проведени специализации в Германия, Хърватия и Швейцария. Член е на Българския лекарски съюз (БЛС), като от 2018 г. е председател на УС на Столичната лекарска колегия към БЛС.

Иван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по „Архитектура“ през 1990 във ВИАС София.

Арх. Шишков е работил като проектант в „Интерпроект“ и „Софпроект“. В периода 1992г. - 2000г. е заемал длъжността на главен архитект на Община Драгоман, от 2002 г. до 2008 г. - главен архитект на Район „Банкя“ в Столичната община (СО), а от 2008 г. до 2021 г. е бил главен архитект на Район „Триадица“ – СО.

От 1996 г. до 2006 г. e член на Общински експертен съвет по устройство на територията.

От 2007 г. до 2015 г. е експерт в Комисия по устройство на територията и жилищна политика към СОС.

По време на двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев през 2021 година, е съветник и заместник-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Към днешна дата работи като архитект.

Проф. д-р Сашо Пенов е магистър по право от Юридически факултет (ЮФ) на Софийски университет “ Св. Климент Охридски“ (1986).

Преподавател в Юридическия факултет от 1987 г. (асистент), 2000 г. (доцент), 2012 г. ( професор) по дисциплините финансово право, данъчно право, международно данъчно право в ЮФ. Доктор по право (1996 г.).

Специализирал е в университета в Хамбург, Германия (с Вайтзекерова стипендия и защитена магистърска степен по право в същия университет 1991-1992), в Международния център за подготовка на кадри при ОИСР - Виена, Австрия (1993); в университета в Атина, Гърция (1995); в университета в Саарбрюкен, Германия (2001, 2004); в САЩ (2002).

Ръководител на Катедрата по административноправни науки (2010-2018 г.), декан на ЮФ (2011-2018). Работил е като експерт в Главно управление на данъчната администрация (1989-1990) и ръководител на отдел „Данъчни спогодби“ (1992-1994 г.). Бил е член на Консултативния съвет по законодателството при ХХХІХ (2001-2005) и ХL (2005-2009) Народно събрание. Член на Правния съвет при Президента на Република България и председател на Комисията за опрощаване на несъбираеми държавни вземания в периода от 2002 г. до 2011 г.

Адвокат в Софийска адвокатска колегия от 1994 г.

Николай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.

Завършил е Френската гимназия в София, а висшето си образование получава в Департамента по Международни отношения на УНСС.

Професионалното си развитие започва в научната сфера, а през 1991 г. му е присъдена научната степен доктор за дисертация в сферата на международните отношения и най-новата история.

В държавната администрация започва работа през 1992 г., като първоначално заема различни длъжности на цивилен служител в Министерството на отбраната. След това преминава на работа в Министерството на външните работи, но през 2010 г. след конкурс се завръща в Министерството на отбраната като постоянен секретар.

В МВнР е на работа от 1997 г. В дипломатическата служба е заемал различни длъжности, сред които директор на Дирекция „Външнополитическо планиране, информация и координация“, заместник-министър на външните работи с ресори на отговорност европейски страни, включително ЮИЕ, и въпроси на сигурността. В това си качество е член на Комисията за експортен контрол и секретар на Междуведомствения комитет за членството на Република България в НАТО. Бил е посланик на България в Румъния и Канада, генерален консул в Ню Йорк. Понастоящем е извънреден и пълномощен посланик във Френската република и Княжество Монако и постоянен представител в ЮНЕСКО.

Крум Зарков е роден през 1982 г. в София.

Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ в София. През 2007 г. се дипломира като магистър в Университета Париж 1 „Пантеон - Сорбона“ в специалност „Международно право и право на международните организации“. В същата година получава диплома за завършен курс от Института по политически науки – Париж, Франция.

От 2007 г. до 2010 г. се занимава с изследователска и научна дейност в Центъра за изследване и науки в областта на международното публично право на Университета Париж 1 „Пантеон - Сорбона“. През 2010 г. постъпва на работа като инспектор – юрист в Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.  

В 41-ото и 42-ото Народно събрание работи като главен експертен сътрудник към Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. В периода 2014 – 2016 г. е експертен сътрудник към депутата от Европейския парламент Георги Пирински (Групата на социалистите и демократите).

Народен представител и член на Комисията по правните въпроси в 44-ото, 45-ото, 46-oто и 47-ото Народно събрание.

Велислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА).

Завършва образованието си в Националната художествена академия и специализира в Хамбург, Германия. Преподавател е по скулптура, металодизайн, художествено метолеене, художествено каменоделие и реставрация в България, Германия, Турция и ОАЕ. Представен е с монументални и кавалетни творби в България, САЩ, Германия, Русия, Украйна, Корея, Испания, Италия, Люксембург, Холандия, Дания, Швеция, Швейцария, Сингапур, Китай, Мароко, Ливан, Босна, Сърбия, Бразилия и Обединените арабски емирства.

Награждаван е като участник в множество международни симпозиуми, конкурси и изложби. Член е на творчески съюзи в Европа и организации, подпомагащи закрилата на културното наследство.

Проф. Минеков е граждански и политически активист. Участва в инициативи за промяна на закони в областта на културата, музейното дело, правния статут на колекционерите и авторските права.

Министър на културата от май до декември 2021 г. в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Д-р инж. Росица Карамфилова е експерт с дългогодишен опит в областта на управление на околната среда.

Повече от 17 години работи в системата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), последователно заемайки експертни и ръководни длъжности – от младши експерт до изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС).

Магистър-инженер е по „Екология и опазване на околната среда“ в Химико-технологичен и металургичен университет (ХТМУ) в София. Защитава успешно докторска степен на тема „Изследване възможността за получаване на биогаз чрез анаеробно разграждане на някои нетрадиционни отпадъчни биопродукти“ в ХТМУ, където е работила и като хоноруван преподавател. 

През 2005 г. започва трудовия си стаж в ИАОС към МОСВ и в продължение на 11 години заема различни експертни длъжности в сферата на управление и мониторинг на отпадъците, екологични индикатори, контрол на качеството при инвентаризация на парниковите газове и национален координатор (NFP) към Европейската агенция по околна среда. От 2016 г. заема ръководни позиции към звената за стратегическо планиране и международни програми и проекти в МОСВ.

Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по околна среда от април 2021 г. Член на Борда на директорите на Европейската агенция по околна среда. Притежава и опит от участие в редица национални и международни проекти в сферата на околната среда. 

Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.

През 2001 г. завършва Аграрен университет Пловдив. Магистър е по “Растителна защита”. Има няколко специализации – професионални квалификации по “Управленски умения”, “Политически мениджмънт”, “Публични политики” и “Политически мениджмънт” в Нов български университет, Българско училище за политика и Съвета на Европа /Страсбург/.

Първите години от професионалната му биография са на земеделски производител. След това започва да трупа сериозен професионален опит в Държавен фонд „Земеделие“, започва като експерт и стига до поста ръководител на Регионална разплащателна агенция – Пловдив.

От 2013 г. е депутат в 42-ото Народно събрание. През същата година е назначен за заместник-министър на земеделието и храните.

Явор Гечев е третият председател на Национален съюз на земеделските кооперации в България. Избран е на този пост на 28 юни 2016 г. и го заема до май 2021 г., когато е поканен и впоследствие заема отново поста на заместник-министър на земеделието, храните и горите в двете служебни правителства, назначени от  президента Румен Радев.

Никола Стоянов е роден през 1976 г. в София.

Завършва „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Дипломиран е в магистърските програми „Европейско и международно търговско право“ и „Немско право за чужденци“ в Мюнхенския университет “Ludwig-Maximilian”. Притежава опит в развитието на стартиращи компании, подкрепа за малки и средни предприятия и инвестициите.

В частния сектор е основал, ръководил и подпомагал множество компании. В период от 8 години ръководи компания, която е ексклузивен партньор за Югоизточна Европа на експортни организации, Агенции за подпомагане на малки и средни предприятия и Агенции за инвестиции от Европа, Азия и САЩ. Участва като ръководител или експерт в над 1000 проекта, като стратегически партньор на чужди компании при навлизането им на пазари в Източна Европа, търсене на нови доставчици, преструктуриране и инвестиции.

В публичния сектор е заемал позициите съветник в Министерството на икономиката, както и изпълнителен директор и заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Насърчаване на малките и средните предприятия“. През 2021 г. е назначен за председател на Съвета на директорите на „Вазовски машиностроителни заводи“ ЕАД, като участва в ръководството на дружеството до средата на 2022 г.

Росен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския университет в САЩ.

Има многогодишен опит в енергетиката, заемайки високи отговорни позиции в международни компании. Международно признат специалист по придобивания и реструктуриране на предприятия, решаване на кризисни ситуации, стратегии и развитие.

Работил е за италианската енергийна компания „Енел“, отговаряйки за реструктурирането и интеграцията на придобитите мащабни енергийни дъщерни компании в Гърция, Франция и Русия. След това е регионален директор за Източна Европа и Латинска Америка в нидерландската компания за ремонт и поддръжка на енергийни активи „Дицман“ и ръководи придобиването на „Енергоремонт Холдинг“ в България, на която става по-късно председател на управителния съвет.

В последните години се занимава с инвестиции в стартиращи компании с фокус върху зелените технологии. Говори свободно 4 езика и е член на МЕНСА.

Александър Пулев е роден на 5 февруари 1981 г. в Пловдив.

Той е магистър по финанси на Оксфордския университет и бакалавър по информационни системи и финанси на Университета в Мейн, САЩ.

Професионалната му кариера преминава през „УниКредит“, където четири години е бил директор „Инвестиционно банкиране“; Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в която шест години е главен банкер; мениджър „Консултации по сделки“ в „Ърнст и Янг“.

Работил е в международни компании като „Ситигруп Глоубъл Маркетс“, „Браун Брадърс Хариман“ и „Дженеръл Електрик“.

Александър Пулев има дългогодишен опит в проектното финансиране и в структурирането на транзакции, вариращи от дялово инвестиране до синдикиране на хибриден и старши дълг. Управлявал е портфолио от стартиращи компании на „Булбанк“ и е бил координатор на програмата за рисков капитал на ЕБВР за Балканите.

Заместник-министър на транспорта и съобщенията в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев за периода от септември до декември 2021 г.

Илин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на немски език „Гео Милев“ в Добрич.

Притежава 3 бакалавърски степени от различни университети и колежи (по управление на хотели и ресторанти, стопанско управление, маркетинг и мениджмънт), магистратура („Стопанско управление“) и докторска степен в направление „Туризъм“.

Работи в сектора на туризма от 2000 година, като е преминал през различни длъжности. В периода 2020-2021 е председател на Варненска туристическа камара.

Преподавател от 11 години в Колеж по туризъм-Варна и директор на център „Кариери, Маркетинг и Предприемачество“ в ИУ-Варна. От 2008 до 2021 се занимава паралелно с предприемаческа дейност.

В 47-ото Народно събрание е председател на постоянната Комисия по туризъм.

Весела Лечева е родена на 20 май 1964 г. във Велико Търново. Завършва Националната спортна академия със степен доктор на спортните науки.

Постиженията й в спортната стрелба я поставят сред най-значимите спортисти на България за всички времена – сребърни медали от Олимпийските игри в Сеул (1988 г.) и в Барселона (1992 г.), петкратен световен шампион, осемкратен европейски шампион, четирикратен носител на Световната купа, многократен световен рекордьор. През 2007 година в Мюнхен е избрана за стрелец на ХХ век. За постигнатите върхови европейски, световни и олимпийски резултати в спортната стрелба Весела Лечева е обявена за почетен гражданин на Велико Търново.

Народен представител е в 39-ото, 40-ото, 44-ото и 45-ото Народно събрание. В периода 2005-2009 година е председател на Държавната агенция за младежта и спорта. Под нейното ръководство институцията става двигател на множество програми, насочени към достъп до спорт на децата в училище, както и за подкрепа и развитие на млади спортни таланти.

Георги Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Столична община и частния бизнес.

През годините е бил министър и заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в четири правителства, председател на Управителния съвет на ДП „Пристанищна инфраструктура“, председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ АД, председател на Съвета на директорите на „Български пощи“ АД, заместник-председател на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас“, член на Съвета на директорите на „България Еър“ ЕАД и пр.

Георги Тодоров притежава дългогодишен експертен и управленски опит, отговарял е както за сектор „Информационни технологии и съобщения“, така и за сектор „Транспорт“, както и за процеса по цифровизация.

 


В категории: Политика


18
Коментара
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 0
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 2
18
Коментара по темата
18.
Майкооооо
01.08.2022 20:14:34
0
1
Иван Демерджиев министър на милицията Фанмака е в деменция
17.
морски
01.08.2022 16:52:34
0
3
Ве со ми как да стане като МО съ що е пенсионер от години Айде той е политик в изпълнителната власт Вероятно ще се вслушат в послените коментари на експерти и МО Заков който бе разочарован че армията се превърнала на пенсионерски клуб с 10 процента пенсионери на щат Докато в МВР ПОЛОЖЕНИЕТО НЕ Е ПО БЛЕСТЯЩО ТАМ ПЕНСИОНЕРИТЕ СА ДВОЙНО ПОВЕЧЕ .адано но на дали .
16.
Весо
01.08.2022 15:33:03
0
19
Първото нещо дето трябва да направят е всички "пенсионери с оставане" в МВР и МО веднага да бъдат освободени,задръстено е с тях-хем пенсия,хем заплата.
15.
Харвард се провали тотално
01.08.2022 15:10:31
0
22
Оксфорд ще ни довърши!
Ружа Игнатова също е от Оксфорд, трябваше нея да назначи :)))))
14.
XX
01.08.2022 14:49:06
3
18
"... ако и сега не оправят таз държава значи в тез университети развъждат само идиоти" - МАЛКО ли пъти бяха такива, че още го пишеш условно и имаш съмнение? Той Борисов правилно ВИ каза на европеидите преди 10 години вече, че СТЕ про'стаци.
13.
Ай стига бе
01.08.2022 14:41:55
3
34
Пак едни и същи стари муцуни!
Мунчо, дай нови хора, бе, гусин президент!
12.
Bbb
01.08.2022 14:21:11
1
32
Хайде пак Всички със по 5 или 6 дипломи и квалификации в чужбината,ако и сега не оправят таз държава значи в тез университети развъждат само идиоти.Такава е логиката нали.
ХА ха ха
11.
Batman до 7
01.08.2022 14:13:22
0
30
Колега стига с тва ако не си с Радев значи си с Бойко !!! Нито искам едното нито другото !! Просто хората са с компромати !!!! Нито експерти нито с опит !
10.
Fuck_ПП
01.08.2022 14:12:46
20
22
Дежурният нов премиер на България се казва Гълъб Донев.

Първото му назначение като зам. министър беше по времето на ГЕРБ.

Предполагам, че именно затова думата "мафия" ще бъде позабравена в неговия служебен мандат.

Юмрукът го няма. Жалейките за демокрацията също ги няма.

Сега всички се надяваме повече да не виждаме следа от борците срещу шуробаджанащината, сем. Лорер, сем. Асен и Румен Спецов, сем. Лена и Миро Почтипеткови, семейството на Корал, кръгът Иванчева.

Останалите могат да продължат с карикатурите - това е изконно право на всеки, изкарал милиард в републиката и все още необявен за враг на народа.

Пеканов ще трябва да почака. Иванов да си подготви пенсионирането. Пепетата да си подготвят документите за съда.

Идват избори. Иде и зимата.

Честито на победените!
9.
Batman
01.08.2022 14:09:51
3
46
Зарков който беше известен с фразата ``бях на лов за дядовци `` , дядо му комунистически генерал ! Дерменджиев .... бях точен с парите !! Човек на Гергов !! Лечевата казина и схеми !! Тоя на транспорта дето 2 месеца не успя да издърпа Вера Су и говореше по цял ден глупости ! Гълъба който е в много тесни връзки с Митрофанова !!!! Митко смс-а другия военен дето упражнява смс контрол над съда!!! Тоя Пеканов провали плана от Европа и имаше 49 забележки ??? Минеков дето хвърляше яйца по държавните институции ми го правиш културен!!! Пародия Пародия
8.
Пешо
01.08.2022 14:08:40
2
44
Крум Зарков , непомирисал съдебна система - министър на правосъдието... политически назначения, къде е експертния кабинет?
7.
До 3
01.08.2022 14:07:33
30
15
Е кого да назначи, тулупа за министър председате ли, че да си напълни шкафчето с обществени пари, или Данчо ментата за министър на вътрешните работи, че ена действителна бюлетина да няма.
Крадци и мафиоти не трябва да се допускат до обществените пари.
6.
Тръпки ме побиват
01.08.2022 14:01:17
3
18
като гледам министъра на медицинския фашизъм! И носът му нещо не се връзва с името ... Сигурно е от прикритите малки шапчици.
5.
Аман от този
01.08.2022 13:57:50
9
37
Хайде пак този неадекватник и изкуфял дъртак Минетков! Голяма любов, голяма страст по комунистическа линия! От гилдията на културните дейци ще има рев и гняв от недоволство.
4.
А
01.08.2022 13:57:31
2
28
И тоз няма да махне пенсионерите в МВР!!!!
3.
Batman
01.08.2022 13:56:44
4
42
Радев пак назначава негови пионки а не експерти ! Всички до един от неговия кабинет или инициативни комитети ! Радев ако те беше грижа за България щеше да събереш най доброто а ти сега се чудиш как да скриеш провалите на предния ти кабинет !
2.
Радев
01.08.2022 13:46:22
4
43
Пак ли Иван Дерменджиев!
Но бива, бива, но този и за буклуджия не става, както и твоя Митко СМС-а!
1.
Ало Вараца?
01.08.2022 13:36:23
7
39
Радев пропадна тотално. Трябваше да сложи лице, които не са били дебутати предният парламент от управляващите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори