×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

И Борисов клекна пред антибългарската Северна Македония, предаваме България и историята си


И Борисов клекна пред антибългарската Северна Македония, предаваме България и историята си
Борисов обеща, че неговите 59 депутати ще подкрепят френското предложение
Тема в развитие
ГЕРБ ще се откаже от мандата, ако отиде при тях: "Не е редно вторият да прави правителство" Корнелия Нинова: Предсрочни избори са най-тежкият вариант, новата коалиция ще създаде хаос в държавата Кирил Петков: Чест е, че водих правителство, свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова Падна правителството на Кирил Петков (ВИДЕО) Подкрепящите правителството изпълниха площада, но шансът то да оцелее е малък И Борисов клекна пред антибългарската Северна Македония, предаваме България и историята си И Пеевски пристигна в парламента, за да свали кабинета "Петков", поведе протест ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" провалиха и заседанието на външната комисия за „френското предложение“ Премиерът с остри критики към „новото мнозинство“ за проваления кворум в НС Утре в 19,10 ч. решават съдбата на кабинета „Петков“ Нов митинг в подкрепа на кабинета "Петков", но този път зад парламента Започна антиправителственият протест на „Възраждане“, Костадинов скочи на медиите и службите Вицепремиерът към премиера: Като ме гледате в очите, ще излъжете ли? Излезте и кажете точно какво се случи! Затишие пред парламента след три малки протеста, но ще има ли сблъсъци довечера? ВМРО и ДПС доведоха протестиращи пред парламента Асен Василев скандализира депутатите с „да го духат бедните“ - това било философия на ГЕРБ Стартира първият антиправителствен протест за днес - на "Хан Кубрат" Жечо Станков: Правителството е некадърно, теглят кредити на два пъти по-високи лихви Започват дебатите по вота на недоверие, ще има ли още отцепници от ИТН
виж още
скрий
22 Юни 2022, Сряда, 17:58 ч.
Автор: Веселин Василев

Правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти бе истински защитник на българския национален интерес, но сега експремиерът прави завой

Най-големият защитник на ГЕРБ и Бойко Борисов – бившият конституционен съдия Георги Марков, не веднъж е повтарял, че „Продължаваме промяната“ с Кирил Петков и Асен Василев са инсталирани във властта от САЩ и Сорос, за да изпълнят две основни задачи – да махнат ветото пред Северна Македония и да приемат т.нар. Истанбулска конвенция, от която самата Турция се отказа още миналата година.

Според Марков, кабинетът „Борисов“ е бил стожерът на българския национален интерес в казуса с РСМ и бариера пред Истанбулската конвенция. /Макар че Цецка Цачева, като председател на НС, и Мая Манолова, като омбудсман, страстно агитираха за нея, като твърдяха, че конвенцията била за защита на жените от насилие, а не за прокарване на дефиницията, че полът не е биологична даденост, е социална конструкция/.

На 10 октомври 2019 година кабинетът на ГЕРБ и Обединени патриоти излезе с рамкова позиция за условията, при които ще подкрепи евроинтеграцията на Северна Македония и Албания. На следващия ден парламентът гласува собствена декларация. Тя бе внесена от депутати на ГЕРБ, БСП, „Обединени патриоти“ и „Воля“ и почти не се различаваше от тази на правителството.

В декларацията се посочваше, че подкрепата на България за евроинтеграцията на РСМ не може да става за сметка на изопачаване на исторически събития, документи и артефакти, както и на ролята и възгледите на личности от българската история.

Парламентът призова властите в Северна Македония да прилагат договора за добросъседство, подписан от Бойко Борисов и Зоран Заев през 2017 г., да не претендират за признаване на „македонско малцинство“, да се придържат към „научно тълкуване на историческите събития“, да се реабилитират репресираните от комунистическа Югославия заради българското им самосъзнание и др.

Днес обаче Бойко Борисов заяви, че ще  помоли депутатите си да подкрепят френското предложение, а процесът за евроинтеграцията на РМС да се отпушел.

Ето какво мисли по този въпрос журналистът от Скопие Виктор Канзуров.

„Бойко Борисов клекна и обеща да пусне в преговорен процес с ЕС Република Северна Македония, в нейния сегашен, нереформиран и шовинистичен антибългарски вид и смисъл на съществуване… Откакто РСМ е създадена като комунистическа югославска република на 2 август 1944 г., тя подменя българската етническа идентичност на преобладаващото население на Македония в миналото, на 100-на възрожденци и революционери, на хиляди комити, четници, въстаници, на повече революционни и културно-просветни организации.
Тази подмяна ражда омразата и враждебността на политици и граждани на РСМ спрямо България и българите. Възпитаваните в духа на тази подмяна мислят, че България и българите крадат техни герои и организации, смятайки собствените си съграждани с българско самосъзнание за предатели и продажници.

Българското МВнР, ръководено от кадър на политическата партия ИТН, не си е свършило добре работата. Липсата на фокус в двустранния протокол върху премахване на историческите фалшификации, е още по-трагична на фона на изявленията на външния министър на РСМ Буяр Османи, че няма да приеме никакви условия, свързани с историята.
Държавният глава на РСМ Стево Коминтерната Пендаровски повтаря в още по-груб вид думите на Османи, позволявайки си да хули и плюе България.
Включването на българите в преамбюла на Конституцията на РСМ, получаването на работни места на държавна служба на основа на етнически квоти, няма да реши проблемите с враждата и омразата.

Това е капан, представен през последната година като основно българско искане. Той е залегнал на централно място във „френското предложение“. От самото начало беше ясно, че това е умело вкаран троянски кон, който да послужи за търговия – България получава вафла, а дава верига от магазини“.

"Продължаваме промяната", "Да България" и ДПС отдавна не крият, че са против ветото. Сега към тях се присъедини и ГЕРБ. Против са само БСП, ИТН и „Възраждане“, но те са малцинство в парламента. Звучи абсурдно, но последната надежда на българите да защитят историята и достойнството си сега е в … Скопие. Там и управляващи, и опозиция са толкова нагли и самонадеяни, че е напълно възможно те да отхвърлят т.нар. „френско предложение“.


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
Г–Н Василев
24.06.2022 21:46:22
0
0
НЕПОЗНАВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ НЕ ОНЕВИНЯВА !ВАШО ЗАДЪЛЖЕНИЕ Е ДА СЛЕДИТЕ ""МЕДИАТОР "" ООД ДА СПАЗВА ЗАКОНИТЕ В Р.Бълария !!!!!!!!!!!!!!ИМАМ ДОКУМЕНТИРАНИ НАД 1000 ЕКРАННИ СНИМКИ С ОБИДИ КЛЕВЕТИ НАБЕЖДАВАНЕ В ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРИКРИВАНЕ НА ТАКИВА //след узнаване сте длъжни да съобщите на компетентен орган//!!!!!! ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ НА ЧЛ39 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НА Р. БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ЦЕНЗУРА ПРИЗИВИ КЪМ НАСИЛИЕ И МН. ДРУГИ НА СТРАНИЦИТЕ НА ФЛАГМАН ЗА КОЕТО СТЕ ОТГОВОРЕН ВИЕ СЛЕД КАТО НЕ СТЕ ВЪВЕЛИ ПРАВОВ РЕД НЕДОПУСКАЩ ТОВА !!!!!!!!!!!!!!
16.
Еееееее
23.06.2022 00:17:38
0
2
Какво искаме това ще стане , и това предложение го потвърждава. Не някои хора си приказват.
15.
До дебилаN5
22.06.2022 23:04:58
1
13
Нищо от френското предложение не е прието от РСМ. Нима си промениха Конституцията или учебниците,или ангибъргарското говорене !?
14.
УЛТРАС ЛЕВСКИ 1914
22.06.2022 23:01:42
2
8
ВАНГА Е КАЗАЛА , ЧЕ ЕДИН ДЕН МАКЕДОНИЯ ПАК ЩЕ БЪДЕ В ПРЕДЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ , ЗАЩОТО Е БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ.
13.
Маке
22.06.2022 22:50:48
7
1
Па ке биде велика МАКЕДОНИЯ
12.
г–н Василев
22.06.2022 22:10:30
5
0
Прекратете незабавно ДЕИНОСТА на форума !!!!!!!!!
11.
!!!
22.06.2022 21:21:57
3
9
Предателство,и към мъртвите дали живота си за Македония,и към живите- тъпкани малетретирани и унижавани в изкуствено създадената измислена държава! Носете срама и позора,след вашето предателство,нищо няма да е сещото
10.
!!!!
22.06.2022 21:10:02
0
9
Нека,носим,срама по челото,нека ни проклина,историята,Нека! Български народе виждаш ли какви,предатели оластяваш! Ветропоказатели,и родоостъпници!
9.
Пълен нещастник!
22.06.2022 19:47:43
1
24
Какъв мъж си ти бе, Борисов?! През 2017 г. говори едно, през 2022 г. вече говориш коренно различни неща. И какво се промени от страна на така наречената ,,Северна Македония", спряха ли с омразата към България, спряха ли да ни наричат фашисти и да горят българска знамена? Може да се провери, че ,,тяхната" столица Скопие е била 20 години столица на Първата българска държава! Заради такива опити за национално предателство, заслужаваш да бъдеш заплют от всеки българин!
8.
Барба Яни
22.06.2022 19:47:25
2
23
До преди няколко дни ГЕРБ твърдо бяха за вето срещу Македония, но днес "Банкянския тигър" се събуди нов европеец. Какъв артист е загубила театралната сцена в България. И после как да му вярва човек на този балкански Мюнхаузен.
7.
*********
22.06.2022 18:50:27
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
*********
22.06.2022 18:45:56
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
дебили бургас
22.06.2022 18:38:57
12
6
Авторе, прочете ли какво съдържа "френското" предложение? Та в него е сложено всичко което иска България. Защо си против? Так анаредиха от Кремъл ли?
4.
*********
22.06.2022 18:31:53
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
...
22.06.2022 18:21:55
0
4
Хахаха!
2.
ТО Е ОЧЕВИДНО
22.06.2022 18:21:48
4
33
От Козяк са му обещали да го върнат във властта. Щото на ГЕРБ им огладня г..за. И заслепен от тази възможност, глупака повярва и тръгна с рогата напред-да предаде България и историята и,и да събори властта .
Чест,достойнство-това за ББ са празни приказки!!!
1.
*********
22.06.2022 18:14:43
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Петър Петров демонстрирал пренебрежение към институцията Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Привлеченият дялов капитал през първите два месеца на годината възлиза на 16,6 млн. евро Чия е служебната строителна министърка? Чия е служебната строителна министърка? И Виолета Коритарова се използва като аргумент в спора дали ГЕРБ или ПП-ДБ има (по-голям) дял в кабинета "Главчев" Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Хейтът тотално съсипва попфолк певецът Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Собственикът „Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор заради опита за неправомерна продажба Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние
Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори