Рецепта за италианска паста "Примавера"
Магията на италианската кухня
Продукти:
2 супени лъжици масло
1 супена лъжица зехтин
1 малка тиквичка, нарязана
½ чаша грах, варен или замразен
½ чушка, нарязана
150 г чери домати
1 малък морков, нарязан
3 скилидки чесън, пресован
1 чаена лъжица лимонов сок
1 щипка италиански микс подправки
1 супена лъжица пресен босилек
½ чаша настърган пармезан
1 пакет паста
Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете и запазете водата. В голям дълбок тиган сложете зехтина и маслото. Загрейте на средна към висока температура. След като се загрее добре, добавете зеленчуците и чесъна. Сотирайте, като разбърквате често за около 5 минути.
Добавете лимоновия сок, босилека и италианската подправка. Преди да сложите пастата, добавете малко от водата в тигана. Добавете и пастата. Преди да сервирате, добавете пармезана. Овкусете със сол и пипер.
Забележка: Тиквичката може да е предварително грилована по желание.
Revolut премахна лева
Радев: Работната атмосфера в парламента се влошава с всеки изминал ден
Даниела Рупецова разкри: В живота ми има мъж - и не е беден
Терзиев даде заден за боклука и прие две скъпи оферти
Вандал наряза гумите на близо 30 автомобила в столичен квартал
Български топ щангист е уличен в ползване на допинг
Корнелия Нинова с нова визия и каубойски стил – язди към политическо завръщане
Sport Republic се оттегля от преговорите за мажоритарен дял в Левски
Кметът Николай Димитров: Бъдещето на футбола в Несебър е в сигурни ръце
Паника с монетите: Хиляди щурмуват банки и магазини преди еврото
Откраднаха колата и инвалидната количка на самотен баща в София
Виктор не е никакъв милионер, вместо на Сейшелите ме заведе в евтиното в Албания, ядосва се Дениз
