Рецепта за дип от картофи и каперси
Ето как да ги приготвите
Продукти:
500 г картофи
150–200 г кисело мляко
5 скилидки чесън
100 г каперси
1/4 връзка копър
кората и сокът от 1 лимон
100 мл зехтин
сол на вкус
зехтин и копър за поднасяне
Начин на приготвяне:
Обелете и сварете картофите в подсолена вода.
След това, докато са още горещи, направете пюре с помощта на преса за картофи. Разбъркайте ги с киселото мляко. Обелете чесъна и го смелете в блендер заедно с каперсите, наситнения копър, настърганата кората от лимона и неговия сок.
Добавете картофите и зехтина и отново разбъркайте. Поднесете с още малко зехтин и листенца копър.
Двама крадци отнесоха банкомат от магазин
Пиенето на кафе влияе на нивото на кръвната захар, намалете го
Северна Македония отказа помощта на България за електроснабдяване
Започна сезонът на сухата кожа: какво съветват козметолозите
Латвия тресна забрана на Русия, влиза в сила след Нова година
Проходите Шипка и Хаинбоаз побеляха, вали обилно сняг
Почина легендата в хвърлянето на чук Анатолий Бондарчук на 85 години
Президентът Румен Радев честити Рождество Христово на българите
Папа Лъв XIV отслужи първата си литургия за Рождество Христово
Пеевски: Честито Рождество! Пожелавам ви мир, сигурност и успех
Над 20 красиви имена черпят на Рождество Христово
Силни снеговалежи за осем области на Коледа, обявен е оранжев код
