×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Линч в ГЕРБ: Съдят Диана Йорданова за неподчинение пред Таралови


05 Юли 2011, Вторник, 17:29 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Снимка архив besove.bg

Шефката на ГЕРБ в местния парламент на Бургас поддържала кандидат за общинските пазари, който не устройвал противниковото лоби

Диана Йорданова - най-ярката фигура на ГЕРБ в местния парламент на Бургас, бе изправена на другарски съд в понеделник вечерта, научи besove.bg от присъствали на своеобразния унизителен процес, който свидетелства за пропаст, зейнала между отделни лобита в битката за избираеми места в новата листа.

В голямата зала на партерния етаж в офиса на ГЕРБ на ул.“Конт Андрованти“5, ние видяхме как се събират десетки членове, предимно от клуба в жк „Славейков“. Обикновено централата на партията на този адрес се ползва в понеделник само от актива и той се събира на втория етаж.

Този път обаче ситуацията бе различна.

„Не разрешаваме да снимате присъстващите, защото събирането е по-различно“, заяви пресаташето на ГЕРБ Калояна Живкова и отпрати екипа ни. Подчинихме се. До вратата като пазачи бяха застанали Семир Абумелих и още две жени, които плътно закриваха през стъклената врата ставащото в претъпканата зала. Ние все пак успяхме да видим, че върху бюрото, на преден план, бе седнал областният лидер Димитър Бойчев, а до него, но на по-ниска позиция, на стол, бе общинският отговорник на партията Иван Вълков. Забелязахме сред множеството още зам.областната управителка Златина Дукова, както и младежките лидери Тодор Йосифов и Антон Берданков. Не можахме да фиксираме къде сред множеството седи Йорданова. Свиканото събиране е било посветено на нейното поведение в ОбС.

Присъствали почти всички от клуба в „Славейков“, където ръководна роля играе съпругът на Веселина Таралова – Щерю Таралов. Таралова е началничка по образованието в общинската администрация и е сестра на областния шеф Димитър Бойчев, а зет му Щерю е кандидат за съветник.

Според нашия източник, именно Таралови били иницаторите на линча срещу Йорданова. Тя трябвало да отговори на основен въпрос: защо не е подкрепила кандидата за управител на общинските пазари Калчо Стефанов, а е призовавала от трибуната по време на сесията на 23 юни да се подкрепя Младен Славов. Както besove.bg вече писа, Стефанов е бивш служител във фирмата на Димитър Людиев, но в момента е без работа. Стефанов и съпругата му са сред активистите на ГЕРБ, а той самият е кандидат да общински съветник. Общинският съветник Людиев пък през 2007 г. бе водач на герберовата листа и веднага след вота бе излъчен за председател на групата. Половин година след това обаче бе сменен от Диана Йорданова, която успя да си извоюва лидерската позиция благодарение на всеотдайна работа и хъса, с който защитава позициите на ГЕРБ от трибуната.

„Йорданова бе поставена снощи в ситуация да се оправдава за нещо, за което не е длъжна. Правилникът на ОбС не забранява да кажеш на глас името на този, за когото ще гласуваш в един таен вот, какъвто бе изборът на управител на общинските пазари. Така или иначе и двамата ни кандидати – все хора от ГЕРБ, събраха срамно малък брой гласове, чийто сбор нямаше да стигне, третият кандидат Руско Хънков бе най-добре подготвен и той, съвсем нормално, взе най-много гласове“, каза ни нашият източник.

Искало се от Йорданова да отговори и защо двама съветници от групата – Роза Желева и Георги Георгиев са се размотавали някъде из кулоарите и не са гласували. Дали са направили услуга на опозицията, която подкрепяше Хънков или са в съюз с Йорданова, която ги е помолила да не наливат вода в мелницата на Калчо Стефанов.

Листата на ГЕРБ продължава да стои неподредена, а боричкането вътре започва да загрубява, казаха привърженици на Йорданова. Зад нея стои основно младежката част на партията. Досега не бе избуявало толкова силно лошото отношение на новосформирания лагер около Людиев, който вероятно е настроен реваншистки, а това напълно устройва Таралови, които по този начин си разчиствали пътя от неудобни.


В категории: Власт , Политика


32
Коментара
32
Коментара по темата
32.
007
17.07.2011 22:24:49
2
2
ГЛАСУВАЙКИ ЗА ДИАНА ИЗБИРАТЕ марков марков марков морков !
31.
TDZ
11.07.2011 20:57:18
1
1
Хайде всички да се помолим на Света Диана Йорданова за прошка и благоденствие. АМИН
30.
до всички
11.07.2011 19:11:58
1
6
Диана Йорданова е един достоен човек.Тя е готова да помогне и помага на всички.За това много хора и завиждат.
29.
Тарал0
11.07.2011 14:37:12
0
2
А това всичко,което е написано,вярно ли е??? Някой да е присъствал на събранието? Някъде да имча име на "източника"?? Г-жо Касабова,престанете със "СКАТ"аджийските си методи! Много ще ходите по съдилищата,да ви кажа честно,много! направо започвайте да учите право,че да не плащате вие или валката грешни хонорари. Поогледайте си първо "вашата къщичка"! подредете я,ако ви е възможно,че направо е завоняла от смрад! Направо ви се смея на телевизийката и на журналистиката! как е възможно да пръскате такава жлъч и смрад!?? Всеки ден само хулите ,но идва Видовден....!
28.
Йоан Костадинов
07.07.2011 17:59:14
3
1
Извинете ме че се намесвам в тази тъй интересна дискусия. Може ли и на мен дами ударят рамо - някъде в образованието да уча подрастващите как да боравят с алкохола. Благодаря предварително.
27.
Коко
07.07.2011 17:57:10
2
2
Депутатът им се оформя като Данчо Цонев Втори
26.
Безработна
07.07.2011 17:55:29
2
4
Моля някой да подшушне на Таралови че търся работа. Нека ми намерят нещо, може и в Бюрото по труда.
25.
Mариана
07.07.2011 17:54:19
4
1
Гласувайки за всеки друг- Таралови- КАДРОВИЦИТЕ!!!!!!
24.
znam
07.07.2011 14:04:27
4
5
ГЛАСУВАЙКИ ЗА ДИАНА ИЗБИРАТЕ КАСАБОВ !
23.
до Борисов
06.07.2011 22:37:57
1
10
Време е да изчистиш къщичката си в Бургас.
22.
Дъщерята на Таралови
06.07.2011 21:37:48
5
14
Аз съм Катя Таралова и мен ме уредиха да работя като старши инспектор в Инспекцията по труда - на държавна служба. Мама знаете как я нареди вуйчо Димитър Бойчев - изфабрикуваха конкурс и тя от детска учителка израсна като началник на цялото образование в община Бургас. Пък татко Щерю нали знаете къде го уредиха от ГЕРБ - ми той стана най-големия началник на общинската фирма "Бургасинвест" - изгониха оттам един търтей дето въртеше големите далавери и сложиха татко. На татко това не му стига и сега вуйчо ще го направи общински съветник. защото е много високообразован. Ми то и вуйчо е толкоз образован колкото е и татко - що не го питате какво му е образованието на вуйчо, бе абдали такива
21.
Извадка от статията
06.07.2011 20:17:31
1
10
""Листата на ГЕРБ продължава да стои неподредена, а боричкането вътре започва да загрубява, казаха привърженици на Йорданова. Зад нея стои основно младежката част на партията"" - ЕТО АВТОРА НА СТАТИЯТА......АЛО ГЕРБ СЪБУДЕТЕ СЕ ТОДОР ЙОСИФОВ ПАК ВИ ......
20.
Diana
06.07.2011 19:55:37
3
3
Откога и тук в Бесове почнаха да се пишат поръчкови статии. Tя не ви е разказала всичко подробно. Може да я попитате за детайлите.
19.
Петко
06.07.2011 18:13:22
3
5
Не ви е виновна ни Диана, ни пък Бесовете. Толкоз кухи лейки има в групата на съветниците, че нямам думи. Чух че една от съветничките днеска цъфнала при Дянков и разправяла за смесени бани - на мъже и жени. Само това ибило в главата. Маджарова пък не спиралада плюе Йарданова подпът и над път. Срам!
18.
lenin
06.07.2011 11:41:35
3
4
SMQH V ZALATA SPRETE SE........ VIE PREVARNAHTE V BIZNES PARTIQTA V SOBSTVSTVENI OODETA NA BOI4EV,VALKOV,SEMIR I TOQ TAPAK LUDIEV..SRAM SRAM
17.
Възмутен
06.07.2011 11:41:06
2
11
Наистина тези хора от фамилия Таралови си помислиха, че управляват ГЕРБ. Не може така, като някаква инквизиция да искат обяснение защо еди кой си е гласувал и казал така. То по тази логика всеки клуб в ГЕРБ-Бургас може да иска обяснение, защо хора от клуба не са назначени някъде си, а да не говорим за младежите най-прецакани. И още нещо на г-н Таралов образователният му ценз е до средно образование. Аз не желая такива хора да ме управляват. А Вие???????????????
16.
До Студенткта от Завършила
06.07.2011 10:17:06
2
5
то по изказванията ти си личи ,че си студентка, и такава май ще си останеш като ти чета коментара!
15.
парти тайм
06.07.2011 10:03:35
2
8
хаха тука все едни и същи хора на Тараловци плюят... да не са ви обещали да броят леФче на писан коментар? Или мже би правят икономии и самите Таролови си пишат коментарите и плюят по Диана... Всеизвестно е, че никой не харесва некадърни връзкари като ТаралО и ТаралОвица
14.
Чочо Петков
06.07.2011 09:56:54
3
6
Браво, Дианче - хубаво ходиш да плюеш ГЕРБ по бесовете. Евала ;-)
13.
Студентката
06.07.2011 09:45:03
3
3
хахаха колко сте жалки - пишете си сами коментарит, че а се залъгвате, че сте много четени - да ама не. Това е поредната помия. Какво ме интересува, какви са въобще тия хора - това новинка само за журналисти и пиари ли е?, защпото те знаят кои а тия хора,ама аз съм обикновенна студентка и не съм ги чувала даже. Под сякаква критика сте - прочетете Закона за електронните меди, в момента го уча и ако някой се заяде с вас ще ви разкатае. Извинявам се ама си позволявате квалификации, обиждате някакви хора - а тяхното мнение къде е ?
12.
vitkko
06.07.2011 09:21:16
4
7
Така нека се знае, противни са с поведението си вече, аз няма да гласувам за герб, писнаха ми тези недояли баджанаци, и изцепките им
11.
Без патрони
06.07.2011 08:55:39
2
8
Бесове сте единствените, соито винаги търсите различната гледна точка, продължавайте така!
10.
за Бургас
06.07.2011 03:27:58
1
6
Всички тези измислени и нещастни герои вън от обществения живот в Бургас.
9.
Nenovica
05.07.2011 23:46:50
2
4
abe taka kat cheta nalqvo nadqsno iz neta... tez Taralovi sa bahti lakomite maznqri.. Diana da si gleda rabotata da bachka zdravo i da likvidira takfiz postaveni kat Taralovica.. Mitko Nikolov FOREVER
8.
Петко
05.07.2011 22:56:16
2
7
Бойчев и Таралови май нещо са против кмета, те искат властта
7.
Цецка цачева
05.07.2011 22:47:29
3
10
Компетентните нямат място вГЕРБ! Там се разпореждат простаци като Таралови,Людиеви идр.подобна измет.Дияна вече ще го разбере,че боклуците завладяват ГЕРБ.
6.
Rosko
05.07.2011 22:37:21
5
5
Добрата Диана явно е пила дълго кафе с Касабова :-)
5.
избирател
05.07.2011 21:50:37
3
5
Поръчкова статия! Време е "старите-нови" да отстъпят място на по-компетентните и работещи хора.
4.
егати
05.07.2011 20:57:50
3
7
ей тва е Цирк. чакаме включване за още
3.
митьо ладата
05.07.2011 19:40:16
3
9
посерковци гладни за власт ,АЛООООООООООООООООООООООО ТРЕБЕ И АКЪЛ ,САМО МЕРАКА НЕ СТИГА
2.
нормална читателка
05.07.2011 19:28:10
2
14
добре че е този сайт че да разберем какво става в ГЕРБ,иначе ако чакаме другите медии трябва да мислим че всимко им е наред на герберите, само тука пишат какво става вътре и все е истина накрая
1.
lal4o
05.07.2011 19:24:54
9
4
AMAN OT VA6ITE PROSTOTII
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид Бивш лидер на БСП се отцепи от партията и отиде в коалиция „Левицата“ Бивш лидер на БСП се отцепи от партията и отиде в коалиция „Левицата“ Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси, обяви Михаил Миков Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“  бе връчена на най-добрите в спорта Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе връчена на най-добрите в спорта Събитието бе открито от Ректора на Университета – проф. д-р Христо Бозов До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн.
Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори