×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правителството иска 1 млрд. лв. заем от ЕК


Правителството иска 1 млрд. лв. заем от ЕК
Това е второто искане от България за заем по инструмента SURE
20 Април 2022, Сряда, 19:33 ч.
Автор: Флагман.бг

Кабинетът упълномощи министъра на труда да подпише искането

Правителството одобри проект на официално искане до Европейската комисия за получаване на финансова помощ от 999,4 млн. лв. под формата на заем по Европейския инструмент за временна подкрепа с цел смекчаване на рисковете от безработица вследствие на пандемията от COVID-19, известен като „инструмента SURE“. Кабинетът упълномощи министъра на труда и социалната политика да подпише искането от името на Република България.

Инструментът SURE допълва националните мерки, предприети от засегнатите държави, членки на ЕС, чрез предоставяне на финансов ресурс, който да им помогне да се справят с внезапното и съществено увеличение на публичните разходи, необходими за смекчаване на преките икономически, социални и свързани със здравето последици от коронавирусната пандемия.

Това е второто искане от България за заем по инструмента SURE. С получените финансови средства ще се подкрепи държавния бюджет за реализиране на мярката 60 на 40 за запазване заетостта на работниците и служителите в предприятия, засегнати от пандемията COVID-19.


В категории: Политика


19
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 0
19
Коментара по темата
19.
13 ти,
21.04.2022 07:45:24
1
4
Като цяло си прав .Имало е 760, от които 130 са декапитализирани от Баневи: готовата продукция - пласирана, материалите и машините и имуществото - разпродадено, инсталациите - нарязани и предадени за скраб, хората - на улицата. Сега чакат някой балък, да наеме или купи сградите и земята на кв м. САМО ТЕ. Осъдиха държавата, че златния трон не се събира в килията и няма гледка към плажа. Ако бяха читави,сега щяха да имат холдинг, по- голям от BASF, ама той е шлосер, при това мързелив. Един ден Съдебната палата в София трябва да се преименува "Иван Гешев"
18.
Аз
21.04.2022 05:02:07
1
6
Живей у заеми,да те помнят хората. Кирчо убитака
17.
Great Reset
21.04.2022 01:19:05
4
5
Геополитическата доминация на САЩ ще се превърне в глобална диктатура. Вашингтон ще стане световна метрополия, еднолично управляваща всичките процеси в света, опирайки се на своите безволеви и зависими васали (проектът на „Лигата на демокрациите“ и стратегиите за „цветни революции“ са ярък образец на онова, за което иде реч). Въз основа на това открито ще бъде установена власт на световното правителство.
Либерализмът окончателно ще се утвърди под форма на тоталитарна идеология (третият тоталитаризъм), недопускащ самата възможност да не бъдеш либерал (десен, ляв, крайнодесен, крайноляв, но задължително либерал) под заплаха от репресии ( от социален остракизъм до юридическо преследване).
Цялата икономическа власт ще се съсредоточи в ръцете на световната финансова олигархия, напълно занулила значението на труда и реалния сектор в полза на виртуални манипулации с финанси.
Зависимостта на обществото и човека от технологиите ще се издигне до такова ниво, че ще възникне истинска симбиоза на човека и машината (трансхуманизъм).
С приключването на джендърната политика на триумфите за опционалността на пола, който ще може лесно и многократно да се сменя по избор, ще е демонтиран ейдетическия концепт на човека в полза на чистия индивидуум, способен да приема различни форми (машинни, видови, виртуални и т.н.). Всичките социални връзки ще бъдат окончателно прекъснати. Нормативността на индивидуума постепенно ще прерасне в нормативност на дивидуума – двойствения индивидуум.
Всички граници, предлагащи в една или друга степен поливерсалност, ще бъдат премахнати, всички различия – отменени. В рамките на тоталната прозрачност ще изчезнат градациите на светлината и мрака, предмета и сянката. Световният ден на глобалния свят ще стане неотделим от световната нощ. Еднополярността ще се превърне в безполюсност, където вездесъщата диктатура на тоталитарно-либералното световно правителство ще настигне неподчинилия се във всяка точка на пространството, включително на виртуалното пространство. При това отмяната на границите ще реконфигурира не само полето на международната политика, но и различията между живота и смъртта, измислицата и действителността, виртуалността и реалността, миналото и бъдещето. Абсолютният ред съвпада с абсолютния хаос.
Елементи на такъв утрешен ден вече са налице и онези, които активно способстваха днешния ден да бъде именно такъв, какъвто е, не могат да не се досещат какво ни чака утре, ако всичко върви по план. Възможно е за човешкото същество това въобще да е недостъпно и ужасът ще спира движението към хаоса. Затова ще са необходими нови постчовешки същества, капитани на бъдещето на глобализма, с нов набор от свойства и компетенции, възпитани във виртуална среда (желателно в рамките на еднополово семейство), усъвършенствани с помощта на най-нови технологични устройства, позволяващи по-далече да виждат, по-добре да чуват, по-бързо да бягат, по-силно да бият… На бъдещето са му необходими „позитивни мутанти“, способни да прекрачат естествените рамки на човечеството, вървейки по тъмния път на либерализма. Тяхното приближаване се усеща, тревожно виси във въздуха предчувствието за „нови същества“.
Приказката за глобализацията и модернизацията почти стана истинска случка, но се оказа, че това е много страшна приказка, сказание за антихриста. Изглежда, човешкият род има намерение да стигне до самия център на нощта, за да достигне нейния край.
16.
Тано Кариди
21.04.2022 01:13:52
1
7
Италианският писател Курцио Малапарте е казал: „Нищо не е изгубено, докато не е изгубено всичко“. Засега не е изгубено всичко – това е сигурно, затова бъдещето има свободен контур, различен от „края на историята“ в нейният либерален еднополюсен израз. Но ако ние не съберем кураж, след определено време вече ще бъде изгубено всичко.
15.
Голямото Нулиране 2022
21.04.2022 01:00:24
1
6
Трудно е да се каже как по-ефективно да събудиш спящите: дали като им опишеш прелестта на пробуждането или предсказвайки ужаса на причакващия ги кошмар. Този проблем е решавал Заратустра в началото на своята проповед. Той разказал на хората за свръхчовека, за да ги възхити, но никой не го слушал. Тогава той решил да ги стресне и засрами, като разказал за „последните хора“. Ефектът бил неочакван – това така им харесало, че те извикали: „Дай ни тези последни хора, Заратустра“. Да внуши страх също не се получило. Заратустра плюл, махнал с ръка и отишъл в планината. Изглежда, във всичко трябва да се стигне предела.
14.
Голямото Нулиране 2022
21.04.2022 01:00:14
1
5
Трудно е да се каже как по-ефективно да събудиш спящите: дали като им опишеш прелестта на пробуждането или предсказвайки ужаса на причакващия ги кошмар. Този проблем е решавал Заратустра в началото на своята проповед. Той разказал на хората за свръхчовека, за да ги възхити, но никой не го слушал. Тогава той решил да ги стресне и засрами, като разказал за „последните хора“. Ефектът бил неочакван – това така им харесало, че те извикали: „Дай ни тези последни хора, Заратустра“. Да внуши страх също не се получило. Заратустра плюл, махнал с ръка и отишъл в планината. Изглежда, във всичко трябва да се стигне предела.
13.
Га га га гааааа
20.04.2022 23:13:28
4
13
Колкото и да се напъвате и да го мислите,истината е само една:
България до 1989г имаше 760 ЗАВОДА които произвеждаха продукция за вътрешния и външния пазар.Сега за тези 32г с помощта на "запада" имам предвид САЩ и силните държави които създават политиката на Европейския съюз имаме точно НУЛА.
Това че произвеждаме няколко вида нискокачествени кисели млека,салами,лимонади,бири,вафли и то пак с вносни суровини не ни прави икономически силни.Имаме едно строителство което с лавиране заобикаля данъците,което работи с изцяло вносни материали и т.н.
Извода е един:Никой от така наречените европейски съюзници няма да позволи да произвеждаме каквото и да било.Защото така могат лесно да ни манипулират,да сме зависими и защото купуваме изцяло техни стоки.
На ден през границите ни преминават по 200 тира и всички са с вносна стока която изкупуваме и по този начин оправяме чуждите икономики.
12.
Гошо с Аудито
20.04.2022 22:53:49
5
11
Със това 60/40, само спонсорирате На Бойко Фирмите...
И на Пеевски също. спрете да им наливате....
ДОСТАТЪЧНО!!!!
11.
До 10
20.04.2022 22:39:41
2
19
Ти сериозно ли мислиш , че кварталната бакалия ще докара държавата до фалит? А не крупните далавери , точене на здравната каса, злоупотреби с пътища и още куп други едри кражби ? В турция дребните магазинчета незнам дали имат даже касови апарати.
10.
Vlado
20.04.2022 22:34:00
7
10
Следващият път като ходите до кварталния зеленчук или фризьор и не ви издадат касова бележка подсетете се колко пари има да връща държавата и от къде ще ги вземе като никой не си плаща данъците, а върти далавери. В България има много пари в сивата икономика. Просто си плащайте данъците, защото ще я закъсаме здраво. За всяка стока или услуга изисквайте фискален бон.
9.
Германец
20.04.2022 21:47:27
0
11
Дано да не им дадат. И тая мандра ще секне скоро и трябва да хващаме мотиките и да произвеждаме час по скоро...
8.
Сега
20.04.2022 21:12:39
1
9
като ни надрусат здраво съз заеми, и като прибавим всичко останало, не само ще пукнем от глад и студ, но при следващата ПЛАНдемия ще ни гърчат като гърците!
7.
king for a day, fool for a lifetime
20.04.2022 21:02:41
1
7
Защо не искаме от руснака или от Бай дън, защото ако съм на мястото на Лагард една стинка няма да им дам на тея прошляци.
Ванкувър май не е много далече от Столипиново: 12 млрд кат' не мое, белким дайте един.
6.
Хххх
20.04.2022 20:45:08
1
16
Ах,каква изнинада,ПП за първи път теглят заем,уааааау
5.
ПП
20.04.2022 20:22:45
2
28
Мошенициии! Крадцииии! Башибозуциии!
4.
Га га га гааааа
20.04.2022 20:13:59
9
21
Не се заблуждавайте,че ако дойде някой друг няма да е същото.
България винаги е била в заеми и дългове,така ще бъде и за напред.Без реална икономика и най вече външни пазари за които да се изнася продукция с голяма печалба на която да и се плащат данъците на 100 процента няма как да има пари за развитие.Само с износ на пшеница и на скраб няма как да сме без заеми.
3.
Без думи
20.04.2022 19:59:31
14
34
Къде си Бойко, къде си?
2.
Вървете си некадърници по живо по здраво!
20.04.2022 19:59:28
5
45
За тези 32 г. не сме имали такива некадърни помияри! Биха по всички направления банкянския убитак!
Имаме една народна мъдрост:- " Не е луд този, който яде зелника" ! Идиотите, които ги избраха, трябва да замълчат завинаги!
1.
Marinero
20.04.2022 19:47:36
5
24
Голям заем лапни, голяма дума не казвай.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори