Рецепта за крем супа с карфиол и кашу
Лека, вкусна и ароматна
Продукти:
4 чаши карфиол на розички
2 чаени лъжици къри на прах
3 супени лъжици зехтин
1 чаша лук, ситно нарязан
2 чаши зеленчуков бульон, разтворен
1 чаша мляко от кашу
3 супени лъжици мая
1 чаена лъжица сол
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. Смесете карфиола с къри пудрата и две супени лъжици от зехтина. Разбъркайте добре, може и с ръце, докато се овкуси навсякъде. Разпръснете в тава за печене с хартия. Печете в загрята фурна, докато омекне и хване загар или за около 45 минути.
Междувременно загрейте останалата една лъжица зехтин в тиган на средна температура. Запържете лука, като разбърквате постоянно, докато омекне или около 5-6 минути.
Добавете печения карфиол в тигана към лука. Залейте с бульона, млякото от кашу, маята, солта. Разбъркайте и оставете да заври на средна към висока температура за няколко минути. Свалете от котлона. Пасирайте с пасатор или в блендер, докато се получи кремообразна смес.
Млади таланти озариха празничната сцена на Коледния фестивал в Царево
Revolut закрива левовите сметки: автоматична конверсия в евро от 17 декември 2025 г.
Мъгливи сутрини и слънчеви следобеди: Температурите тръгват нагоре до уикенда
На 17 декември почитаме Свети пророк Даниил - покровител на вярата, дома и благоденствието
Гъсти мъгли, заледени пътища и ограничения по магистралите в навечерието на празниците
Директор на училище задържан за скрити камери в ученически тоалетни
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
