×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гребенаров и Черноморец се разбраха да мълчат за радиоактивния плаж Вромос


Гребенаров и Черноморец се разбраха да мълчат за радиоактивния плаж Вромос
Табели като тази бяха поставени през 100 м в залива Вромос м.г., сега ще има обикновена табела за неохраняем плаж поради липса на спасители
Тема в развитие
виж още
скрий
14 Юни 2011, Вторник, 16:56 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Важна е печалбата, а не здравето на туристите, смятат гостоприемните домакини, областният управител на Бургас също

Дошъл съм при вас да се разберем и за плажа на Вромос. Всички знаете, че е опасен. Държавата е изготвила проект за чистенето му. Смятам да почнем да го чистим от септември нататък. Ще го чисти министерството на околната среда, казаха, че ще осигурят пари. Но аз съм длъжен да сложа табели. Нали знаете миналата година какви бяха табелите? Тая година ви предлагам да напишем друго - „НЕОХРАНЯЕМ ПЛАЖ“, както пише на другите плажове, които нямат спасители.

Това е точен цитат на областния управител на Бургас Константин Гребенаров. Предложението му бе направено пред жителите на курортния град Черноморец в неделя вечерта, след края на срещата му с тях по повод процедурата с връщането на земите  в апетитните местности край морето Червенка и Таласакра, попадащи в обсега на бившото военно поделение. Областният, още от началото на  своя мандат пое ангажимент пред черноморци, че направи всичко, което е по силите му, за да бъдат те върнати. Между другото в местността Акра, където земеделски терени на черноморци също бяха на военното ведомство, но държавата ги върна, вече се продава земя – тя върви 100-150 евро за кв.м. Местните от десетилетия се мъчат да възстановят бащината земя, за да я продадат и да станат богати. Сега е шансът им, благодарение на Гребенаров, да го постигнат.

Сделката за радиоактивния плаж обаче никак не прави чест и на двете страни. Защото миналата година, в средата на юли, областният управител обяви залива Вромос за опасен за здравето, позовавайки се на експертни изследвания на няколко авторитетни инстанции. Ето какво официално бе съобщено на 13 юли 2010 г. от самия областен управител Константин Гребенаров:

„Плажът на залива Вромос е опасен за здравето на хората заради повишения над два пъти радиоактивен фон на района. Това е заключение от изследванията, направени по поръчка на две министерства - на здравеопазването и на екологията.Проучванията са показали, че излъчванията на радий са до четири пъти по-високи от нормата, а на уран -  два пъти. В писмото на двете министерства се подчертава, че замърсяването на плажната ивица на залива е локално и не засяга околните плажове, включително и този на Черноморец.“

Това, което смята да направи г-н Гребенаров по отношение на опасната за живота и здравето плажова ивица тази година, бе прието радушно от черноморци, които се оттеглиха спокойни, че могат да посрещат туристите без да треперят, че някой ще повдигне въпроса доколко е здравословно да летуват в този район.

Миналата година табелите бяха със стряскащия текст „ЗАБРАНЕНО ПОЛЗВАНЕТО НА ПЛАЖНАТА ИВИЦА!Заповед №РД... 11.10.2010 областен управител Бургас“, сега на Вромос ще има най-обикновено уведомление, че плажът е неохраняем – каквито са повечето по Черноморието поради липсата на спасители, а не заради наличието на радиоактивност.


В категории: Бизнес , Созопол


25
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 1
25
Коментара по темата
25.
ненормален
19.06.2011 16:46:09
6
3
Човече, ти си по-ненормален от мен да знаиш. Как си мислиш,че Гребенаров не познава Касабова бе мушмурок?Въдицата е пусната за такива като теб от този,дет не му дреме, ама му дреме та се къса.Горкото момче Панайотчо...Пак ще се видим след 20 години...
24.
Нормален от Созопол
19.06.2011 00:11:39
4
7
Хора - тоя идиот Гребенаров действително е ръсел мозък пред черноморци че плажът им е радиоактивен без да мисли че вътре е била Катя Касабова. Наистина им направил пазарлък, и те като са будали - веднага като попчета се вързали на въдицата, Гребенаров съвсем се е сдухал човекът, докато го издигнат за кмет съвсем ще перкуляса, а на Рейзито му дреме на оная работа. По-добрпе идете вижте колко цитани от село Узунджово Хасковско регистрират в Созопол и ще разберете цялбата истина
23.
Мери
17.06.2011 11:08:28
2
10
Отговор до по-долу:
Не знам дали Созопол заслужава кмет като Гребенаров, защото не е ясно той какво е направил до този момент за града.Заслугите му са съмнителни, защото винаги изкача името на Божидар Димитров.
Ако той се кандидатира от ГЕРБ ще загуби, защото управлението на тази партия не е качествено и се вижда с просто око.
Ако се кандидатира като независим, ще спечели много повече. Нямам нищо против него, но няма да гласувам за ГЕРБ.
22.
неразбиращ
16.06.2011 23:04:55
3
4
Не можах да разбера какво толкова притесни подераторите в 3ти коментар та го изтриха. Нима е лъжа че Катя Стоянова е толкова алчна колкото Рейзи и като доверен негов човек е най облажилата се.за красимира германова какво да кажа винаги подпуйнала не изтрезнява завалийката Черноморския капацитет Павлова не подлежи на коментар.Вярно е че са за затвора и вместо да махате коментара се разровете в далаверите им.те обаче са ви платили с откраднатите от нас пари ивие като "честнижурналисти"ги прикривате.
21.
до Мери
16.06.2011 16:22:26
6
3
Мери, не е важно дали ГЕРБ заслужава Гребенаров,а дали Созопол има нужда от кмет като него. Намирам,че това е правилния въпрос, на който трябва да си отговори всеки от нас.Моят отговор е положителен, а твоят?
20.
Мери
16.06.2011 13:31:01
7
3
ГЕРБ не заслужава Гребенаров. Той е много повече от тази ченгеджийско- мутренска амалгама.
19.
Някой си
15.06.2011 22:41:55
10
3
Миленчо, доста неадекватен коментар. Вземи първо се запознай със ситуацията, пък тогава давай "велики идеи". Гребенаров го каза преди година и никога не се е отричал от думите си, че на плажа „Вромос” има радиация. Той се позова на резултати, предоставени му от Министерството на околната среда и водите. Въпреки негативите, които натрупа на гърба си и настройването на черноморци срещу себе си, той постъпи адекватно. Нито за миг Гребенаров не постави личните си/партийни/ интереси, над тези/ разбирай, здравето/ на почиващите. Макар да изгуби много от черноморските гласоподаватели, той не пристъпи закона и информира местното население и техните гости. За мен г-н Гребенаров е един достоен управник, защитаващ и пазещ интересите и здравето на хората.
18.
възмутен
15.06.2011 20:48:17
9
4
Как не разбрахте,че кметът Рейзи е най-добния лъжец, един болен мозък, болен за пари, власт и далавера. Как може него да каните за арбитър в спор? И дали забрана за Вромос от миналата година беше "приветствана" от вас "загрижените" за плажовете, или търсите само сензации за интриги.
17.
Милен
15.06.2011 18:39:30
3
10
Призовавам кметът на община Созопол Панайот Рейзи и кметът на Черноморец Добри Добрев да направят официално обръщение към обществеността и да кажат дали областният управител на Бургас Константин Гребенаров е казал че плажът на Вромос е радиоактивен, но тлябва да се мълчи, за да може той да спечели изборите за кмет.Нека да настояваме за това, защото това е по-важно, не е важно дали тези хора от Черноморец ще си върнат земите от Таласакра и Червенка. Разберете го!
16.
Стамболиева
15.06.2011 18:29:29
1
9
ама какво общо има тука кмета на Созопол панайот Рейзи - нали той не е бил на тая среща между областния управител и между жителите на Черноморец? Въпросът е тука - имало ли е такъв разговор да си мълчат и не е имало. Лъже ли Касабова за тая уговорка или не лъже? Това може ли някой да го каже, ама някой който да е бил там. Може би г-н Добри Добрев - нали и той е бил вътре?
15.
за да сме на ясно
15.06.2011 17:16:13
9
3
До № 14: ВСИЧКИ НИЕ НЕ ЧЕТЕМ ТОЗИ САЙТ,ПЪК И ВЕСТНИКА НА Г-ЖА кАСАБОВА ОТ ЛЮБОВ КЪМ НЕЙНАТА ЖУРНАЛИСТИКА,А ПОРАДИ ФАКТА,ЧЕ ТУК СЕ ОПИТВАТ ДА МАНИПУЛИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ,ОСМИВАЙКИ ЕДИН И ПРАВЕЙКИ ПЛАТЕНА РЕКЛАМА НА ДРУГ. В СЛУЧАЯ РЕКЛАМА НА КМЕТА КРАДЕЦ РЕЙЗИ,САМО ТОВА И НИЩО ПОВЕЧЕ.
14.
Поздрави от Елхово
15.06.2011 16:05:23
9
3
От коментарите, които прочетох, оставам с впечатлението, че този анти-информационен сайт се чете, макар и може би инцидентно и от нормални и адекватни хора. Чудя се обаче, защо, при положение, че цялата общественост знаят що за стока е списващата го – Елховската … , толкова явно мислещи хора ѝ обръщат внимание на материалчетата. Призовавам нормалните хора да спрат да влизат в диалог с „журналистката”, тъй като първо ще се изцапат доста и второ ще паднат много ниско – на нейното ниво. И без това почти никой не чете това нещо, не го четете и коментирайте и вие. Елховската/т.нар. Мадам К./, постоянно провокира, дразни и плюе хората. Точно на това се основава и наричаната от нея разследваща журналистика, нямаща обаче нищо общо с истинската такава, осъществявана от нейни колеги. Г-жо гледайте си вашите елементарни правописни грешки, които не допускат и първокласниците, а не коментирайте такива на обикновените граждани. За разлика от тях, за вас е недопустимо да ги допускате, нали все пак сте „журналистка”, пък било то и поръчкова.
13.
До 2
15.06.2011 12:58:56
8
2
Сега се зачетох и видях, че сте много зле, госпожице, и с пунктуацията. Втори безплатен урок - когато пред съюза "че" има съюзна дума, запетаята се поставя пред нея - "само че", "макар че", "въпреки че" и т.н., а не пред самия съюз, както правите вие. Урокът е от началния курс, но вие явно сте го пропуснали!
12.
До 2
15.06.2011 12:49:57
8
2
Пресмивате се на чуждия правопис, а самата вие сте неграмотна. Един безплатен урок - не се пише "по между си", а "помежду си".
11.
до 2
15.06.2011 12:33:26
10
4
Поздравления за уникално точната дисекция на цялата дребна интрижка, забъркана от Мадам К./ предполагам, че не идва от ку.ва, а от Касабова/. Ако бях на ваше място г-жо бих се заровила много на дълбоко, докъдето вие успяхте да стигнете в своята "работа"/поръчковата журналистика. Мен лично ме е срам от наличието на такива псевдожурналисти, като вас. Сменете си професията, докато е време и все още може да вървите, макар и гузно по бургаските, и не само такива, улици, а хората не са започнали да ви сочат с пръст и да ви целят с яйца. Съжалявам ви, Мадам К.!
10.
Realist
15.06.2011 10:11:19
1
11
Всички знаем,че плажът на Вромос е радиоактивен.Миналата година един вестник публикува снимка на младо семейство от Габрово с две малки дечица, които се къпеха там,без да подозират какво ги грози.Разбирам жителите на Черноморец - те се надяват на сезона,а плажът на селото е тесен за всички в активните месеци.И туристите търсят алтернатива - плажа на Градина,Созопол,Смокиня и естествено близкия Вромос.Но честността изисква да кажем на туристите - хора,Вромос е опасен,ходете другаде,докато не бъде изчистен.Вместо това,когато миналото лято бяха сложени табелите по заповед на Гребенаров,жители на Черноморец излязоха на протест, а един дори показа SMS за анулирана резервация.Аз обаче мисля не неговата резервация,а за здравето на хората.Въпрос на гледна точка.И на морал!
9.
до село на общината
15.06.2011 09:14:31
9
5
Бих казал и за вас: Щом толкова си харесвате Рейзи, направете си го кмет на селото. Много ще му отива и на фасона и акъла, пък и на вас ще ви е лика-прилика.Що се отнася до пречките да работи "любимия ви кмет", то ще ви върнем към вица за американската ракета, на която космосът и пречи.Ами самият ви кумир само преди няколко дни си счупи устата да хвали правителството на ГЕРБ, като най-доброто за него, с най-много пари дадени на Созопол. Пък държавата тук я представлява Гребенаров!!! Оплетохте се като пате в кълчища. Защо така?Вземете си го наистина на село и ни отървете от неприятното му присъствие. Халал да ви е!
8.
Пепиньо
15.06.2011 08:11:16
9
1
Никаква радиация няма там,изчистена е отдавна.Това е провокация и донос в полза на съседни наши държави.Наблизо е военноморска база Атия.Ако имаше проблеми то Нато щяха да реагират мигновено понеже сме членове на Алианса!
7.
село на общината
15.06.2011 00:21:45
4
10
До Жител на Черноморец.Щом толкова много харесвате Гребенаров изберете го за кмет на Черноморец.Ние от селата на община Созопол не го щем за кмет на Общината. Като стане кмет на Черноморец ще ви изпълни като добрата фея всички желания пък и на Рейзи няма да пречи да пооправи още малко селата и да се погрижи за нас малцинствата.
6.
бургазлия
14.06.2011 23:57:51
2
12
Срам, срам ГОЛЯМ СРАМ за вас черноморци.
Не искам да вярвам, че това се случва.
Как така вие достойните и честните се оставихте да ви забъркат в тази мръсна сделка за Вромос?! Значи връщането на земите ви и мераците на някой си на всяка цена кмет да става е по-важно от здравето на хората. Къде ви е достойнството бе хора? Къде е дядо Станко/постоянният коректив/?
Това, което смятате да направите с Гребенаров по отношение на опасната за живота и здравето на хората плажна ивица на Вромос е престъпление. И запомнете/както е казал Айнщайн/, че "Понякога плащаме най-скъпо за онези неща, които получаваме безплатно"...
5.
Жител на гр.Черноморец
14.06.2011 19:21:36
12
4
Г-жо Касабова, Вие май сте по-глупава отколкото Ви мислехме! Защо не се вслушвате в съветите на хората, ами продължавате да си правите свободни съчинения и да пишете нескопосани материалчета! Ама отваряйте си ушите и очите хубаво, защото започваме вече да си мислим, че имате проблем с тях! То е ясно, че това е най-блестящото, което можете да сътворите, ама на нас тези не ни минават!!! Въобще не се захващайте с нас - черноморци, защото бая зор ще видите! Пък и не можем да разберем какъв Ви е точно проблема със К.Гребенаров?! На нас това което той прави ни харесва, искаме си земята, наследство от дедите ни, искаме да се предприемат действия по почистването на залива Вромос искаме и други неща, но на Вас няма какво да Ви обясняваме, защото видно от Вашия стил на писане и разбирания, абсолютно нищо няма да Ви влезе в русата главица!
4.
Коко
14.06.2011 19:11:46
12
4
Поредната поръчкова публикация на Катя Касабова.
3.
*********
14.06.2011 19:02:04
4
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
До знаяч/ Мадам К./
14.06.2011 18:55:38
11
4
Мила ми мадам К., жълтините и смехориите ви продължават, излагациите ви също. Всеки ден вадите по някое ново ... ла.но, по адрес на г-н Гребенаров. Вече и на слепите е ясно, че сте поръчкова драскачка. Утре спокойно можем да очакваме, като ексклузивна новина, че Гребенаров и Рейзи ще сключват брак, по между си. Хаха. Много, ама много се изложихте този път! За два дни успяхте, не само да достигнете дъното, а да продължите да копаете и по-надолу. Това не само, че не изненадва никого, имайки предвид потенциала ви, а само затвърждава вашето място на "журналистическият небосклон". Колкото до черноморци, не говорете от наше име и спрете да ни подценявате. Имаме си глави на раменете и то пълни, за разлика от вашата и си правим нужните изводи сами. Дай Боже, Гребенаров да ни върне имотите, а пък ние ще си решим как да реагираме на предстоящите местни избори. За ваша информация и голямо съжаление, дори и това да не се случи, пак няма да гласуваме за Рейзи. Предвид унизителното му отношение към черноморци, той вече е персона нон грата. Направеното или по-скоро ненаправеното за нас не се забравя. Мадам К., спрете да се ровите в отношенията между черноморци и г-н Гребенаров. Най-добре е повече да не стъпвате в Черноморец, защото тук не сте желана.
Научете се на правопис най-накрая – „мест”, някоя нова българска дума ли е??? :))) ХАХАХАХАХАХАХА
1.
знаяч
14.06.2011 17:30:47
9
16
И друг път са се опитвали да подкупят хората от Черноморец, но никога не са успявали.
Мисля, че черноморци се подиграват на Гребенаров и му гледат сеира.Вече си препредават култови тъпи фрази на губернотара от телефон на телефон.
Дори и бай Станко е наясно ,че сделката зависи от друг, не от областния.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори