×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас чества най-необичайния 3 март, продавачите скриха руските знамена, а две жени се сбиха (ОБЗОР)


Бургас чества най-необичайния 3 март, продавачите скриха руските знамена, а две жени се сбиха (ОБЗОР)
Момченце с българския флаг на площад "Атанас Сиреков" по време на тържественото издигане на знамената
03 Март 2022, Четвъртък, 12:45 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Бургаските духовници отслужиха молебен за мир

 

Националният празник в Бургас премина необичайно, а в определен момент напрежението ескалира.

Флагман.бг предаваше на живо молебена за мир, който отслужи бургаското духовенство на площад „Атанас Сиреков“, както и последвалото шествие и церемония по поднасяне на венци и цветя пред руския паметник до Френската гимназия.

Както вече писахме, точно там две жени стигнаха до бой заради издигнато украинско знаме.

Сутринта тържествата започнаха по отличен начин – с атрактивното автошествие и програма на Морска гара. Събитието се организира за пета поредна година от известния общественик и родолюбец Пламен Карашев.

В 11 часа на пл.“Атанас Сиреков“ се събра градският елит за издигането на националния флаг и знамената на ЕС и Община Бургас.

Сред официалните гости бяха кметът на града Димитър Николов, областният управител Стойко Танков, директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов, депутатите Деница Николова, Севим Али и Ешереф Ешереф, председателят на Общинския съвет в Бургас проф.Севдалина Турманова, бившият губернатор проф.Мария Нейкова, ексдепутатът Живко Табаков и други.

Те, заедно с духовниците се помолиха за край на военните действия в Украйна и покой за душите на загиналите.

Кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Стойко Танков, председателят на ОбС проф.Севдалина Турманова, депутатът Деница Николов и зам.-кметът на Бургас Диана Саватева 
Бившият областен управител проф.Мария Нейкова също бе сред официалните лица на молебена за мир. До нея са депутатите от ДПС Севим Али и Ешереф Ешереф
Директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов

Последва шествие до Руския паметник на бул.“Стефан Стамболов“. По традиция, руската диаспора бе на мястото, а с тях бе и почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев. Те обаче не създадоха напрежение, а две българки, които имаха диаметрално различни позиции за войната в Украйна.

Впечатление направи, че от главната улица „Александровска“ са изчезнали руските знамена. Продавачи разкриха, че се притесняват от ескалация на напрежението. В предишни години 20-ина процента от оборота им идвал от продажбата на флага на Руската федерация, но сега предпочели да го скрият, за да не става повод за конфликт. Вместо него на едно от местата се предлагаше за продажба украинското знаме.

Почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев пред руския паметник 

Флагман.бг разговаря с почти всички официални лица по време на днешната церемония, вижте видеото:

 




В категории: Бургас , Политика


15
Коментара по темата
15.
гост
03.03.2022 19:28:33
1
4
Сега ще ме изтрият, ама да кажа, че нашите свещеници имат толкова ВЯРА, колкото нашите политици МОРАЛ. Всичко е само празна показност! Ама иначе добре сте ги събрали! На нормалните БЪЛГАРИ носещи Левски и Ботев в сърцето си ,а не по плакати и афиши - Честит празник!
14.
Не е вярно
03.03.2022 18:21:49
0
4
Продавачите на Тройката друг път са скрили руските знаменца. Един даже не само ги продаваше на сергия до паметника откъм Дома на Нефтохимика, но правеше услуга на купувачите да ги снима със знамената на фона на паметника с Альоша.
13.
Asas
03.03.2022 16:53:42
0
4
Бре Буката и той нареден до кмета
12.
Анонимен
03.03.2022 16:42:03
3
2
Лошия матриял не заслужава да има държава !
11.
бургазлия
03.03.2022 16:07:10
3
8
до 8: Да сиренето е безплатно само в капана за мишки. Ако продължим малко твоите сметки- 32,5 т. злато, разхвърляни на глава от населението се падат по 4 гр. на човек, по 60 лв. грама прави 240 лв. Т.е. ти за 240 лв. си съгласен да се върнеш под турско робство. Браво, това се казва патриотизъм. Ще ни освобождават там някакви си руснаци без да ни питат, че и по 240 лв. ще ни таксуват :) Те ако не бяха ни освободили на следващата година братята американци щяха да ни освободят и пари нямаше да ни вземат, даже по 1 долар можеше да ни дадат.
10.
Burgas
03.03.2022 15:56:11
1
2
Не виждам новия Ректор на БСУ?
9.
Бай Иван
03.03.2022 14:33:18
2
17
Нито една медия обаче не ще и не ще да спомене...от кой точно сме се освободили ...случаенос....не мисля
8.
Безплатно сирене - само в капана за мишки!
03.03.2022 14:28:45
11
18
Тези дни бе осветлен един смайващ факт от нашата история, който досега бе огласяван по никакъв повод. От публикувания в Държавен вестник през януари в далечната 1884 г. Указ № 1144 става ясно, че „безкористната“ помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на тези пари в злато е била точно 32,5 тона злато!!!
7.
Да
03.03.2022 14:02:32
0
16
Празник като празник.Всеки път актьорите и статистите са едни и същи до болка познати лица.Важното е да мине масовката и после всеки да си вземе бонуса.Тук - там има и по някоя муха случайно попаднала там...точно такива остават без бонус :-).
6.
Браво бургазлии
03.03.2022 13:53:26
1
17
Честит празник мили бургазлии
5.
Защо руснаците развалят празника?
03.03.2022 13:46:42
9
13
Другия път да носят по едно българско . А ние правим паметник на Априлци и на Опълчението и да ги оставяме да се трепят до Гимназията с боксови ръкавици и протектори за зъби. Празноглав народ, сивото му е издухано от термобарични и водородни бомби.
4.
*********
03.03.2022 13:09:41
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
?
03.03.2022 13:05:27
2
26
Защо лъжете хората? Нямаше никакъв бой между когото и да е. Имаше пререкание, но не и бой. Отделен е въпроса, че всички "журналисти" се скупчихте около една баба, която дойде по-късно и носеше украинското знаме и чакахте с надежда да има провокации от някоя страна. Цялото тържество мина спокойно.
2.
...
03.03.2022 12:59:59
6
16
...бургаският елит...
1.
Гост
03.03.2022 12:56:40
26
18
Гледам и хохоли има ф@шисти.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори