×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Агресията срещу Украйна е окончателният край на коронавирусната пандемия


Агресията срещу Украйна е окончателният край на коронавирусната пандемия
Всичко е така добре подредено - краят на пандемията и началото на войната съвпаднаха буквално с дни, че човек започва да си мисли дали пък шефът на ЦРУ Уилям Бърнс – изявен глобалист - не е договарял именно конкретните дати за всичко това
24 Февруари 2022, Четвъртък, 19:03 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Русия започна поредната спасителна за империята война, от която САЩ ще получат глътка въздух, а глобалистите – необходимото заплесване на света, за да ударят пак наесен

Общото между Рибентроп – външния министър на Хитлер, и Лавров – министърът на външните работи на Путин, е в аристократичното им излъчване. Негови съвременници описват Рибентроп като спокоен, изключително умерен за мащабите на нацистка Германия и диалогичен политик. Без да е бил пряк потомък на благородници, семейството му е имало все пак далечни роднини аристократи, на които Рибентроп се е възхищавал и е подражавал. Лавров също не е потомък на фамилии със синя кръв, но знае четири езика. Не просто общува свободно със западните дипломати, но и се чувства в свои води сред тях. Нищо общо със закостенелите съветски апаратчици, като Андрей Громико, които с десетилетия бяха лицата на външната политика в Кремъл. Неслучайно Хитлер праща Рибентроп, а не отива сам в Москва, за да договори сделката със Сталин, част от която е и тайната клауза за подялбата на част от Европа. И неслучайно Лавров и до момента никога не нарича Запада „нашите противници“, а винаги използва свойското „нашите партньори“. Звучи по-благороднически.

Незавидна участ на толкова мили и спокойни, почти аристократи, когато бъдат поставени за лица на империи, е че в един момент от цялата им благородническа осанка не остава и троха. Всичко се разпада на пух и прах. Защото всяка империя прави мили очички и се харесва, за да трупа време, докато се подготвя за същинското си занимание - постоянно да се разширява, да завзема нови пазари и територии, за да прехвърля своите вътрешни противоречия навън. Спре ли да го прави, те я прояждат отвътре и тя загива.

29 август 1939 година, Сталин приема Рибентроп в Кремъл

След като Хитлер започва същинската фаза на Втората световна война, Рибентроп просто изчезва от сцената. Остава проформа външен министър, но империята вече няма нужда от неговите услуги. Макар агресията на Русия срещу Украйна да не е Трета световна война, най-вероятно и съдбата на Лавров ще е да остане проформа министър. Империята просто няма повече нужда от услугите му. Сега тя е заета да се разширява. И за нищо на света няма да спре да го прави. Примерът със Съединените щати, които противоречията вече разяждат като червеи и разцепиха на две, е прекалено ярък.

Лавров и президента на САЩ Доналд Тръмп, 10 декември 2019 година

Никак не е случайно, че времето, в което САЩ не просто спряха да се разширяват навън, а дори започнаха да се свиват (например с паническото бягство от Афганистан), съвпадна с това, в което Американската империя за първи път от края на Гражданската война е разделена на две непримирими части. Тя все още де юре е единна страна, но вододелът там е виден. Той минава по границите между щатите, управлявани от републиканци, и тези, където на власт са хора на Демократическата партия. Всичко между тях е различно. Като почнем от отношението към задължителната ваксинация срещу коронавируса, доведена до психиатрични нива на диктатура в демократическите щати, и забранена дори законово в републиканските (във Флорида например). Минем през расовата учебна програма в училищата (според която белите по подразбиране са расисти), въведена задължително в демократическите щати и забранена в републиканските. През отношението към последните „най-честни“ американски избори. И стигнем до спорта, където демократите законово разрешиха на хора с мъжки полови белези, само защото са обявили, че вече се чувстват жени, да се състезават в женски отбори – нещо, което в републиканските щати, също на законова основа, е забранено.

Путин наблюдава много внимателно всичко това и знае, че цял отбор републики, нямащи нищо общо нито със славяните, нито с християнството, чака само сгоден момент, за да разцепи Руската империя и да я напусне. Затова войната за него е оцеляване на живот и смърт. Откакто е на власт, и всички русофилски анализатори му се възхищават, че е засилил Русия, той всъщност не е спрял да води войни. Спре ли – това ще началото на края. И на неговото имперстване. И на империята. От Чечня, през окупирането на части от Грузия, през завземането на Крим, навлизането в Нагорни Карабах (под маската на миротворец), до Украйна сега – войни, войни, войни. Кървави и не толкова. Но животоспасяващи империята войни.

Русия подготвяше отдавна населението си за братоубийствената война с другия славянски народ. На 25.04.2019 г. държавната телевизия „Россия 1“ излъчва от кабинета на Владимир Жириновски как той празнува рождения си ден

Но да се твърди, че само Русия има жизнена нужда от агресията срещу горката Украйна е напълно погрешно. Още няколко играчи гледат с огромно задоволство на случващото се. Отиващата си Американска империя вижда в това събитие последна спасителна „глътка въздух“. Възможност да поразкърши старите си кокали, да напомпи остаряващото си тяло с енергия и да се опита да стегне – за последен път - дисциплината сред слугинажа си. Близките и далечни съседи на Русия ще са в шок, ще се сплотят около стария си господар, ще започнат да поръчват оръжия и муниции за армиите си. От друга страна войната е и подходящото оправдание за финансовия ужас, до който срутващата се американска икономика и безумните затваряния около коронавируса ще доведат още тази или следващата година. Затова тази война бе така желана и в Америка. Не минаваше и ден напоследък, в който официални американски лица да не натъртваха, дори и без да са ги питали, че САЩ няма да изпращат войски в Украйна и няма да се бият на нейна страна. Което директно си звучеше като подкана към Путин: Моля, нахлувай си на воля, няма да ти пречим. Дори днес, в самото начало на агресията, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пак го повтори – за всеки случай, ако Путин случайно нещо не е доразбрал: НАТО няма планове да изпраща войски в помощ на Киев.

Управлението на империя изисква пълно подчинение на императора. Затова дори на важните постове той е поставил карикатури, като директора на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин

Войната идва като златен шанс и за банкерите либерал-глобалисти от известните фамилии Рокфелер, Ротшилд, Сорос… С нея от една страна е обявен и официалният край на модерната китайска болест, пусната от Ухан. От друга – се дава кратка отсрочка, леко разсейване, малко залисване на населението – основно в Европа и САЩ, което неочаквано да бъде ударено наесен със следващата приумица от списъка на Клаус Шваб, съдържащ се в книгите му, чиято крайна цел е построяването на световната диктатура.

Всичко е така добре подредено - краят на пандемията и началото на войната съвпаднаха буквално с дни – че човек започва да си мисли дали пък шефът на ЦРУ Уилям Бърнс – изявен глобалист - не е договарял именно конкретните дати за всичко това, докато бе на странните си разговори в Кремъл в началото на ноември 2021 година. Москва има дълги традиции в подписването на тайни протоколи за подялба на света – правила го е с Рибентроп, с Чърчил… Колко му е да го е сторила и сега с Бърнс. Тайните все някога излизат на бял свят.

Заслужилият артист на Русия, певецът певец Валерий Меладзе, бе сред малкото приближени на Кремъл знаменитости, който зае позиция след началото на войната

Следващият играч, който е щастлив от тази война, е Китай. Тя ще му развърже ръцете скоро на свой ред да нападне Тайван, когото той смята за „разбунтувал се остров“, за да го „върне в лоното на родината“.

Макар емоциите в момента да са свързани - понеже ни е наблизо - с Украйна, на която империята не прости, че иска да е независима страна, не трябва да забравяме, че Саудитска Арабия воюва срещу Йемен вече 7-ма година. 7 години целенасочено избива хора - ден след ден, защото не прости на малкия съсед, че има други планове за бъдещето си, различни от саудитските. И защото реши, че малкия съсед лесно ще бъде смачкан и превзет. Там поводът не е по-различен - от властта в Сана бе изметена саудитската марионетка Абд Мансур Хади, която в момента е приютена от голямото тоталитарно кралство. Както от Украйна някога бе изметена руската марионетка Виктор Янукович, приютена на секундата от своя господар.

Русия е много по-мощна от Саудитска Арабия, но и Украйна е много по-силна от Йемен. Бедните, беззащитни на практика йеменци успяват 7 години да устояват на наглия си безмилостен съсед. Независимо какво  говори проамериканската пропаганда за бунтовниците хуси, предвождащи в момента държавата, понеже, като шиити, са подпомагани от Иран, заклет враг на САЩ. На фона на изнурените йеменци украинците имат избор – да се бият за свободата и независимостта си с цената на много жертви и дълга война, или – по примера на французите спрямо Хитлер - да клекнат и се дадат лесно и без бой, приемайки безропотно поредната руска марионетка, която вече чака в някой кремълски кабинет империята да им я инсталира на върха.


В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
18
Коментара по темата
18.
2x2
26.02.2022 18:47:29
1
0
Само от заглавието някои специлисти могат да определят диагноза
17.
Критик
25.02.2022 13:45:47
0
3
Браво на автора
16.
Абе, къде е Плевню?
25.02.2022 11:55:41
0
1
Само капацитета Плевналиев ми се губи де е
15.
Русия
25.02.2022 08:27:33
1
4
Чрез хибридните си войски опипа почвата. В България не е изненада, че почвата е изключително благодатна за руските интереси. Тъпаците у нас не си дават сметка, че в резултат само на опипването загинаха повече българи в България отколкото, украинци в Украйна от ръцете на руската армия и чеченския башибозук. Както казах почвата у нас е благоприятна за тях и матриал има доста.
14.
Ето едно видео да видите
25.02.2022 06:20:28
1
1
Новият Строй


https://youtu.be/jFKZbbHyJiw
13.
НВО
24.02.2022 23:00:08
7
11
Божков, кога си повярва пич. Че си дорасъл да коментираш личности като Рибентроп и Лавров.
12.
bkjo
24.02.2022 22:01:12
11
16
Путин нека види съдбата на
Хитлер, това го чака и него!
Нека му е честито!
11.
айде
24.02.2022 21:19:42
7
15
Тези със зелевите сертификата да хващат пътя за фронта, че да не се зарази някой там. Цирка продължава. Да му мислят бедните.
10.
Помориец
24.02.2022 21:02:51
19
22
как може да публикувате такива простотии? Хаховците, антиваксърите и конспираторите няма да могат да заспят от възбуда от новата теорията
9.
Здраствуйте братушки
24.02.2022 20:50:29
13
17
Мамо, мамо, я ги виж!

– Що е? – Идат, погледни ги.

С пушки, с саби... – Що стоиш?

Скоро, чедо, поздрави ги!

Тях ги бог прати насам,

да помагат, чедо, нам. –

И детето дава крушки

на солдатите без страх

и крещи на тях:

здравствуйте, братушки!



Генералът кат орел

ескадроните повежда,

а орачът се запрел

и омаян ги изглежда:

чини му се, че е сън...

Изведнъж с туптенье, с звън

приближават кат вихрушки.

Той си шапката свали

и ги поздрави:

здравствуйте, братушки!
8.
Наско от Славейков
24.02.2022 20:28:57
5
32
Това е пълно безумие честно казано.В 21 век живеем.Направо жалка работа.Искам да кажа ,че последиците ще са за сметка на нормалните граждани,било то руски ,украйнски и така нататък.Колко трябва да не си наред с главата за да започнеш такива военни действия в днешно време ,а и по принцип.Този които вади нож от нож умира.
7.
Мани
24.02.2022 20:21:45
16
25
Къф край бе смешници децата ви ходят маскирани ходите забулени из вериги и навсякъде и сте на 98% набодени какъв край сънувате ва ?Краят ще е когато измрете всички невменяеми тъпунгери взимащи лекарства и ходещи през ден на лекари вие PCR тествани графенови ненормалници .
6.
Пеерас
24.02.2022 20:14:37
13
28
Само на мен ли ми се струва че Русия и САЩ работят заедно за да таковат майката на Европа и светът?
5.
Стефан
24.02.2022 19:56:58
10
17
Честито на ваксинираните
4.
б
24.02.2022 19:51:41
4
20
,,22.04.2014 12:30 Нюланд призна: САЩ са инвестирали 5 милиарда долара в демокрацията ???????? в Украйна............На въпрос на журналист, вярна ли е информацията за това, че САЩ са изразходвали 5 милиарда долара за развитието на демокрацията в Украйна, Нюланд отговори, че „САЩ са вложили около 5 милиарда долара в Украйна от 1991 година, откогато тя отново стана независима държава след разпада на Съветския съюз.............''
3.
Xaxo
24.02.2022 19:34:24
1
53
Значи, хвърляме маските и слагаме каските а?
2.
Бълвоча
24.02.2022 19:31:15
13
29
Кой друг ако не Божката не се беше изказал още по темата? Великият Тръмпист Божката... Даже няма да чета какво си писал пич. Ясно ми е че ще наклепаш Байдън, че не действа яко като Тръмп :-) И макар и да излезеш прав, ако точно това си писал, защото няма да го чета, то пак мога да ти кажа че си много далече от разбирането на международната политика
1.
глупости
24.02.2022 19:21:58
11
27
Ква агресия ве Флагман. То война, те агресия. Агресия е когато
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори