×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кого да слушат концесионерите на плажове – Нейкова или Маринов? Държавата се изложи в Бургас


Кого да слушат концесионерите на плажове – Нейкова или Маринов? Държавата се изложи в Бургас
Умишлено или не бившият губернатор Павел Маринов (вдясно), който стана онзи ден директор на РИОСВ, издаде контра на заповед на Мария Нейкова
09 Декември 2021, Четвъртък, 11:01 ч.
Автор: Флагман.БГ

След недоволството на граждани, че машини разорават плажовете през зимата вчера тази дейност бе забранена от областния управител, но вижте днес какво изпратиха в редакционната ни поща

Областният управител Мария Нейкова изпадна току-що в неловка ситуация пред бизнеса, тъй като се оказа, че нейните заповеди нямат значение за новия директор на РИОСВ-Бургас Павел Маринов. Копие от писмо на Маринов, разписано от него с вчерашна дата, потвърждава липсата на връзка и координация между главния представител на държавата в лицето на областния управител и местната екоинспекция.

Възможно е и г-н Маринов, който е бивш областен управител на Бургас (2012-2014 г.), да смята, че Нейкова не му е началник и че не е длъжен да се съобразява с нея. Павел Маринов е изпратил писмо до „Л-Петрол инвестмънт“ ООД, концесионер на плажа „Ахтопол-север – източна зона“, с което му разрешава да депонира пясък под формата на насипи на своя територия.

Сега ситуацията е патова, тъй като вчера областният управител проф. Мария Нейкова издаде забранителна заповед за „извършването на действия, които нарушават повърхността и целостта на крайбрежната плажна ивица“. С тази заповед Нейкова задължи РИОСВ-Бургас, Басейнова дирекция „Черноморски район“ и ОДМВР-Бургас да започнат проверки и да осъществяват контрол, ако някой концесионер си позволи да наруши целостта на плажната ивица. Нейкова стига и по-далеч – тя задължава трите инстанции да санкционират нарушителите.  Вижте пълния текст на заповедта от 8 декември 2021 г. 

Областният управител на Бургас проф.Мария Нейкова забрани изграждането на плажни диги

Съгласувателното становище, с което Павел Маринов съдейства на концесионера в Ахтопол е също с вчерашна дата.
Съгласувателното становище, с което Павел Маринов съдейства на концесионера в Ахтопол е също с вчерашна дата.
 

 


В категории: Бургас


13
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
13
Коментара по темата
13.
Принципен
10.12.2021 14:37:59
1
6
Трябва ясно да се разбере, че за директори на РИОСВ не трябва да се назначават хора, които НЕ са специалисти по нито един компонент на околната среда. Освен това нямащи никакви реални допирни точки, както и ден трудов стаж в тази област! Сегашният бил юрист, завършил милиционерската Магнаурска школа в Симеоново. Но като не разбира НИЩО по същество от екология и опазване на околната среда, как очаквате после като ръководител да взема адекватни решения?! Не може човек единствено с гимназиални познания (от преди 40 години!) по химия, биология, физика и т.н. да преценява достоверността на предложените от служителите му или външни експерти специализирани решения на проблемите! Пример: юрист НЕ може да бъде назначен за шеф на Регионалната здравна инспекция, нито на Регионална дирекция по горите. Защо тогава юристи (без друга квалификация) се назначават за шефове в РИОСВ, при положение, че там си има достатъчно щатни юрисконсулти? Директор на РИОСВ експертна длъжност ли е, или политическа?!! Крайно време е този въпрос да намери категоричен отговор!
12.
*********
10.12.2021 01:34:48
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Ха-ха
09.12.2021 16:43:49
0
8
Флегмите продължават да се опитват да накланят везните в полза на любимите си спонсори/мутри!
10.
SEAHORSE
09.12.2021 15:48:18
1
12
Време е герберската калинка/П,Маринов/да бъде отсвирен за саботиране на Държавата, А ти Пешо не продавай краставици на краставичара, Да плажът трябва да се почиства ,но не ида влизат багери и да правят диги , Но тя селянията няма граници!
9.
Пешо кура
09.12.2021 14:17:43
10
5
Аве ,селяци.Лятото всяка сутрин рано минава трактор който разорава, чисти и заглажда пясъка за да ви е чисто на калпавите гъзове .Хабер имате ...
8.
Била
09.12.2021 13:44:27
1
18
Изпаднала в неловка ситуация пред бизнеса...
Какви бизнесмени са тия мутри питам аз, заради които ни се смее цял свят, че ни продават сянка?
Я марш на къра.
7.
Кьосев
09.12.2021 12:26:54
3
15
Аман от тъпи ри!)) Бившия е бивш и настоящия определя кой ще кара влака!)
6.
До 4
09.12.2021 11:51:22
0
17
Справи се с нормативите, че Областната администрация също е държавна структура, представляваща държавата в дадената област!
Тя има по-силна административна власт от малките , пръснати из цялата държава агенции, комисии,инспекции , комитети и подобни , макар че някои от тях се заблуждават, че са на пряко подчинение на съответното министерство!
Областната администрация е местната държавна власт, чрез нея държавата контролира поделенията си!
5.
Флагмане
09.12.2021 11:43:13
2
22
Разбирам неистовото ви желание да осмеете държавата и да защитите концесионерите, разораващи плажовете, но не сте коректни !
Всеки начинаеш юрист, дори и вашият юрисконсулт ще ви каже, че писмото на щефа на РИОС е ....ПИСМО , а заповедта на Областния управител е ..ЗАПОВЕД !
И ситуацията въобще не е патова- заповедта на областния е по-силна от писмото на шефа на РИОС , тъй като РИОС са длъжни да спазват разпорежданията на местната власт !
Това , че Маринов си е с комплекса на бивш областен си е негов проблем и вероятно ще си плати за това !
Хайде със здраве и концесионерите да прибират багерите !
Ако искат да си опазят плажовете да строят буни, макар че те са многократно по-скъпи , но затова са инвестиция в бъдещето!
Нашето бъдеще, на всички нас и децата ни, а не само краткосрочното едносезонно бъдеще на концесионерите!
4.
смях
09.12.2021 11:30:36
7
16
Най-жалката областна администрация от години. Задължава държавните институции да изпълняват законовите си задължение. Излиза ,че ако не беше ги задължила, можеше да не ги изпълняват. И това не е единствения подобен случай с тази администрация.
3.
Куку
09.12.2021 11:17:47
6
9
ето първите двама държавни служители за съкращение в списъка на
а.василев
2.
Архитект
09.12.2021 11:16:10
6
6
Новият областен Емил Пейчев ще ги оправи всички, ще им сложи климатици.
1.
Ами просто е
09.12.2021 11:14:48
1
29
Дух под опашката на господина Маринов и да отива да става пазач при концесионерите !
Тази заповед (от 08.12) е пусната впоследствие, след като концесионера на Равда разора плажа , демек спусна му чадър , не съвсем безплатен, разбира се !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори