×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Областният управител на Бургас проф.Мария Нейкова забрани изграждането на плажни диги


Областният управител на Бургас проф.Мария Нейкова забрани изграждането на плажни диги
Проф.Мария Нейкова е получила сигнали за изграждането на диги на няколко плажа в Бургаско през последните дни
08 Декември 2021, Сряда, 13:59 ч.
Автор: Флагман.бг

Губернаторът възложи на РИОСВ, Басейнова дирекция и ОД на МВР в Бургас да извършват редовни проверки

 

Областният управител на Бургас проф.Мария Нейкова издаде заповед, с която забрани "извършването на действия, които нарушават повърхността и целостта на крайбрежната плажна ивица", съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Повод за разпоредителните действия са постъпилите сигнали от граждани за изграждане на пясъчни диги с тежка техника по Южното Черноморие. В последните дни имаше няколко подобни случая - от Равда и Несебър.

Областният управител проф.Мария Нейкова е възложила на РИОСВ-Бургас, Басейнова дирекция „Черноморски район“ и ОД на МВР-Бургас да извършват проверки и да осъществяват контрол за недопускане на дейности, нарушаващи целостта на плажните ивици. В случай че се констатира нарушаване на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и Закона за опазване на околната среда нарушителите ще бъдат санкционирани, уточняват от областна администрация

Заповедта е издадена днес, а контролът по изпълнението й ще се осъществява лично от областния управител.

Ето и точния текст на заповедта:

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ОБЛАСТEН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ БУРГАС

 

 

З А П О В Е Д      ПРЕПИС

 

№ РД-10-274

 

Бургас,08.12.2021 год.

 

            На основание чл.32, ал.1 от Закона за администрацията и по повод сигнали за извършване на незаконосъобразни действия, а именно изграждане на пясъчни диги с тежка техника върху крайбрежната плажна ивица в териториалния обхват на Южното Черноморско крайбрежие, и на основание чл. 158, ал.1, т.4 от Закона за опазване на околната среда, във връзка с чл.30, ал.3 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, както и във връзка с чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс,

 

ЗАПОВЯДВАМ:

 

1. Възлагам на директора на РИОСВ – Бургас и на директора на Басейнова дирекция „Черноморски район“ като контролни органи съгласно чл. 158, ал.1, т.4 от Закона за опазване на околната среда да не допускат извършването на действия, които нарушават повърхността и целостта на крайбрежната плажна ивица, както и стриктно да следят за извършването на нарушения и да реализират административнонаказателната отговорност спрямо нарушителите чрез налагане на предвидените в закона санкции и принудителни административни мерки.

2. Възлагам на директора на ОД на МВР - Бургас като контролен орган, който следи за извършването на административни нарушения или на престъпни посегателства срещу държавната собственост или установения в страната правов ред, да извърши проверка за наличието на данни за извършени административни нарушения по чл.30, ал.3 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие на територията на морския плаж и/или данни за извършено престъпление по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс, съответно да реализира административнонаказателна или наказателна отговорност спрямо виновните лица.

Копие от заповедта да се публикува на интернет страницата на Областна администрация Бургас, да се разгласи чрез средствата за масова информация и да се изпрати на посочените органи за сведение и изпълнение.

Настоящата заповед да се доведе до знанието на директорите на РИОСВ – Бургас, Басейнова дирекция „Черноморски район“ и на ОД МВР - Бургас, които да ми докладват за установените обстоятелства и предприетите действия.

Контрол по изпълнение на настоящата заповед ще осъществявам лично.

 

Проф.д.н. МАРИЯ НЕЙКОВА / п /

Областен управител на област Бургас




Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 0
28
Коментара по темата
28.
Одобряващ
10.12.2021 05:46:05
0
1
Край на безумието! Природата си знае своето. Едно време (преди около 40 г.), за да минем от новия до стария (след моста) плаж, шляпахме по водата. Сега пясъчната ивица е повече от 15 м. Поздравления за взетото решение! Искаме си морето целогодишно!
27.
Ждролю Скейборда
09.12.2021 09:20:58
1
7
Кой обект по плажа брани дигата, защото в никакъв случай не брани количеството пясък по него. Ако има силна буря, тя може да си идърпа без проблем и дигата на дадено място, но това не пречи с нищо на цялата площ на плажната ивица. Бранят си с тези грозни могили само и единствено дъсчените бараки, коуто са също толкова грозни колкото и дигите им. Дига от пясък не брани от високи вълни, бе планинци бистандбии! Амо се цели пазене на бряг се строят съоръжения които се наричат БУНИ и те се натрупват на определи места навътре в морето, след съответни изследвания на посоките на теченията и особеностите на конкретния залив. Така само и единствено с буни се постига намаляне силата на прибоя, а и се спомага за натрупване на нови количества пясък по брега. Всичкият пясък по бъргаския плаж се натрупа толкова много след поставянето на буни, не след риене на могили. Трябва да се мисли и действа за изграждане на няколко нови и по- масивни буни в площтта от Моста до Капаните. Само това и никакви могили и загробвания с пясък!
26.
Ждролю Скейборда
09.12.2021 09:08:51
1
11
До мутренските селстаци под мен. Кои сте вие, че ще си мислите, че имате собственост над плажове, които са публична държавна собственост? Концесията над тези площи не ви дава право да се разпореждате както ви скимне с плажа, бе овчари селташкиd2f9a!! Селтаците решили да трупат три метра могили с които да пазят ВРЕМЕННИТЕ постройки, които са заведения дъсчени бараки и заради няколко бараки ще ми зариват километри пясък и ще ограничават достъпа до морето 8 от 12 месеца, така ли бе калъфи шушлякови селташки? Абе калтаци, като ви е страх, че някоя буря ще ви залее дъсчената барака си натрупайте чували с пясък плутно около тъпата барака зарийте я до покрива, само не ми обяснявайте как дигите пазели целия плаж да не го изядяло морето... тия детски приказки на някой овчар във ващо село ги разправяйте! Плажните ивици са увеличени на ширина през последните десетилетия, не са намалели и без селташките ви могили и овчарски действия. Нагли селтаци концесионерски
25.
чудо
09.12.2021 07:56:28
13
3
И тая била юристка. Коя си ти , че да се намесваш в собственост, която не е в твое управление? Не ти ли е ясно, че нямаш компетенции? Никой от кадърните ти юристи в администрацията ти не ти каза, че не е твоя работа да се месиш по плажовете.?
24.
До-20
08.12.2021 23:43:13
1
2
А ти не разбра ли иронията на въпроса ми ?
23.
До 19
08.12.2021 20:38:19
0
4
Златке и Веске знаете от личен опит как се реве,ама още рев ще има щото са ви големи плювалниците и дебелите ви кратуни само от чимбери разбират.
22.
*********
08.12.2021 18:34:22
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
21.
Или концесионерчетата
08.12.2021 17:34:45
4
7
имат много приятелчета, или цялата редакцийка се е трудила неуморно над тези коментари и вотове.
20.
до 16
08.12.2021 16:36:09
4
7
От ирония ли не разбираш? Просто преписах това, което с хибридната атака по всички направления се цели да се втълпи в главата на българите. Чекмеджета, чували с пари от магистрали и т.н.
Излезе една статия, че кампанията на ПП е била организирана от фирма с директор, който е бивш шеф в МОСАД. На сайта на тази фирма много добре е описано как и какво се прави в този случай, а сценария в България е едно към едно. От съобщенията в платформите от типа фейсбук и др, до персоналните съобщения във вайбър и т.н. Тези хора са професионалисти... Съвсем спокойно могат да изкарат и снимка на Борисов на яхта в Барселона на фона на вилата му :))) А ние се възхищаваме на няколко пачки и малки кюлчета...
Не съм фен на ББ, но това подценяване на българина ме дразни. Вярно, че напоследък доста изпростя народа, ама чак пък толкова...
19.
Николайка
08.12.2021 16:32:42
3
13
Въййй ся почвам да рева по всички медии на които си плащам.
18.
Е на тва
08.12.2021 16:19:06
20
9
Уважаема Другарко Нейкова Мария, професор по устройство и експлоатация на плажната ивица по Българското черноморие.
Вероятно защитата на професурата ви била за ролята на водораслите в живота на скаридата в Черно море а не за укрепването и защитата на плажната ивица. Като проследявам пътя на израстването ви се убеждавам че сте издънка на БКП която хабер си няма от това което заповядва.
17.
Бат Сали
08.12.2021 15:58:06
5
20
Алооо ... оффф-чо,плажове си имаше и преди да има концесионери,даже бяха по-хубави и чисти.
16.
До14
08.12.2021 15:54:04
3
3
Виждам че си много компетентен , моля да посочиш имена на осъдени ? С уважение - ГешеФ
15.
Селяк
08.12.2021 15:53:28
9
14
Тук 12 е прав, помня камионите, а и надали концесионерите ей така ще влагат парите си в издигането на диги и развалянето на диги на пролет, кой би влагал такива пари в нещо което не му е от полза? В случая ползата е да има широка ивица което съвпада и с желанието на плажуващите.
14.
до 2
08.12.2021 15:48:00
7
5
и мислиш ли, че като й обясни ще те разбере? На подобни хора само далавери са им в главите. Ама не се замислят какво се случва на практика. Важното е, че ГЕРБ са мафия и са откраднали всичко. И всички работили с тях и те са за затвора.
След малко очаквам Селянина да се включи и той, че всичките концесионери са от ГЕРБ и съответно са мошеници.
13.
batebogo
08.12.2021 15:34:33
4
3
Мария Фурия на финала....
12.
оффф...
08.12.2021 15:17:38
16
21
Tinker Bell Ако се беше поинтересувала, преди да тръгнеш да обиждаш хората по местоположение, щеше да знаеш, че дигите не се правят, защото "им пречи морето". По-запознатите с влиянието на вълнението върху брега през зимата знаят, че всяка зима вълнението изсмуква пясъка от крайбрежната ивица навътре и я прави по-тънка.

Заинтересовайте се какво стана в Крайморие миналата година и на Вромос преди 2-3.

ПРАВА СТЕ, за това, че преди концесиите не се правеха диги, но това не означава, че не са били необходими. Общината организираше камиони да носят пясък от провинцията, за да наиспват отново на плажа. Това помните ли го?

"Вандализъм" на пясък? Хайде по-сериозно. Искате ли през Май да има плаж или не?
Концесионерите са хора като мен и вас и предпазват плажа със собствени средства вместо да оставят общината да харчи общински пари
11.
Тъпа и куха лейка
08.12.2021 15:00:23
24
18
На калпавите пилоти, водораслите и дигите им пречат!
Едногънговия Радев е събрал от чергата всички комплексирани калинки стръвници!
Само тъп провинциалист може да пише подобни небивалици, че дигите нарушавали целостта на държавата!
Много зелено селячество се възкачи над нивото си на компетентност!
Да работиш по сигнали е милиционерщина от всякъде.
10.
Tinker Bell
08.12.2021 14:49:47
20
42
За първи път ми харесва тази жена, голямо браво! Абсолютно е права, няма разумно е законна причина да се се толерира вандализма на концесионерите. Плажовете са тук преди нас и ще останат след нас, ако не се намесваме. Родените и израсналите на брега знаят, че такива диги никога не са били издигани преди концесиите. Ако на концесионерите им пречи морето, да си отиват обратно откъдето са дошли, на калпава ракета, космосът й крив. Дано да започнат от бургаския плаж. Миналата година пясъчната ивица беше безобразно съсипана от някакви багери и булдозери. Всеки недорасъл селяндур се вижда като Господ - създател в държава, доминирана от простаци.
9.
Споко
08.12.2021 14:44:23
8
7
Спокойно бе хора в статията пише
"заповед, с която забрави"
Забравила е! Не е забранявала, много сте недоверчиви, повярвайте им най сетне на флагман.
8.
ко?
08.12.2021 14:42:04
6
28
А защо най хубавите плажове са там където никога не е имало диги?
7.
хитрите концисионери МУТРИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
08.12.2021 14:40:54
11
27
ИЗВЛАЧВАТ ПЯСЪКА С ЦЕЛ УВЕЛИЧАВАНЕ КОНЦИСИОННАТА ПЛОЩ ЗАЩОТО 10% МОГАТ ДА ПРЕОТДАВАТ ЗА ТЪРГОВСКИ НУЖДИ !!!!!!!!!!!!!!МЪ ЧИ С ТВА ПРЕРАВЯНЕ ОСИРАТ ЕКОСИТЕМАТА ХИЧ НЕ ГИ Е ЕНЯ !!!!!!!!!!!!!МУТРИ СЪР
6.
*********
08.12.2021 14:40:26
6
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
dano
08.12.2021 14:37:58
10
26
Това е добре, сега ако може "временните обекти" да се махат в края на сезона ще е още по нормално.
4.
Пешо кура
08.12.2021 14:35:25
28
21
Така е като назначават калинки. Дигите пазят плажа от провезата ,ама чобаните не разбират.Тази си мисли че морето е гьол.
3.
.
08.12.2021 14:35:24
10
18
Аман от невежи популисти
2.
Една свястна
08.12.2021 14:30:02
9
20
новина да видя!

до #1 - концесионерче, ако се съди по манипулацията на вота, флегмичките са с теб
1.
Марш
08.12.2021 14:19:11
29
18
Айде тая да си ходи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори