×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Два гласа не стигнаха, за да излезем от блатото


Два гласа не стигнаха, за да излезем от блатото
На Деян Стойков ще му е трудно да обясни защо гласува против, след като „Атака” безрезервно подкрепя проекта
Тема в развитие
виж още
скрий
21 Април 2011, Четвъртък, 18:01 ч.
Автор: Веселин ВАСИЛЕВ

Тепърва трябва да се разнищва защо сигурни гласове от ГЕРБ, СЕК и „Атака” бяха загубени, за „Независимите” и Георги Иванов се знаеше, че ще бъдат против

Ресторантът на хотел „България”, малко след 13 часа. На една от масите говорят Семир Абумелих и д-р Антонио Душепеев от ГЕРБ, когато влиза шефът на „Индустриални зони” ЕАД Валери Андреев. „Г-н Андреев, съжалявам, че днес загубихте”, казва Абумелих. „Не загубих аз, загуби Бургас”, отвръща възпитано Андреев. Той още не може да проумее защо минути по-рано общинските съветници в Бургас отхвърлиха за втори път предложението на кмета за създаване на „Логичистичен и индустриален парк - Бургас” ЕАД, с което да стартира проектът за индустриална зона в Бургас и държавата да налее тук 5 милиона лева.

Андреев е и един от създателите на такава зона в Русе. През 2005 година френската фирма „Монтюпе” иска да купи там 140 дка общинска земя по 1 евро на квадрат. Решението е в ръцете на ОбС и се изисква пълно единодушие. „Макар че беше отпускарско време, дойдоха 47 общински съветници и всички до един гласуваха „за”, а между тях имаше хора, които просто не можеха да се понасят. Но загърбиха партийните пристрастия и гласуваха в името на града. После получихме от държавата 8,6 милиона лева за развитието на зоната”, казва Андреев.

Днес той дойде и на сесията в Бургас, за да разкаже на съветниците как се развиват нещата в русенската зона и да отговори на въпросите им. Според него в Русе за 6 години са налети над 130 милиона евро – 80 милиона от французите, 30 милиона от испанска корпорация и 20 милиона от българската „Бългериан пропърти девелпмънт”. Още четири фирми са купили терени, последните продажби вече са не за 1, а за 28 евро на квадрат. Разкрити са над 450 работни места. Тази зона е една от причините Русе да се изкачи на второ място по инвестиции у нас, казва Андреев.

След него думата взема Златина Георгиева, юрист в общината, която обяснява, че опасенията на част от съветниците земята да не бъде по-късно разпродадена на безценица на наши хора са неоснователни, защото и уставът на бъдещото ЕАД, и Законът за общинска собственост предвиждат всички разпоредителски сделки да стават с решение на ОбС.

„Бургазлии са сърдечни хора, но много умуват. Затова във Варна, а не тук построиха спортната зала, там отиде телевизионният център, танкерният флот, кардиоцентърът. Защото все ни е страх, че някой ще ни мине. Справка от Агенцията по заетостта показва, че от 103 000 души активно население, в момента имаме 6385 безработни. Изводът е – безработицата бавно, но сигурно расте. Докато други градове – Стара Загора, Габрово - се развиват. При нас бизнесът беше основно в недвижимите имоти. Когато те умряха, лъсна фактът, че Бургас няма никакво производство. Големите компании затварят. В корабостроителницата в момента има един директор и един човек личен състав, бившата фабрика „Яна Лъскова” затвори. Сега директорът й се хвали как във Виетнам направили хубаво предприятие. Доре, но къде да работят хората в Бургас? Градът има нужда не само от хубави улици и инфраструктура, на нас ни трябва индустрия. Хвалим се, че имаме гранд-хотел „Приморец”, но и десет такива хотела да имаме, с по 200 души персонал, са две хиляди. Къде да работят останалите? Държавата иска да има индустриална зона край морето и ако ние се ослушваме, ще я направят във Варна”, каза зам.кметът по финанси Красимир Стойчев.

Както и на предишното гласуване, съветниците бяха на различни позиции. „Когато приехме меморандума за създаване на такава зона през май миналата година, държавното участие бе определено на 10 милиона лева. Сега, година по-късно, вече се говори за 5 милиона лева. Утре може да станат два. Аз съм убеден, че след четири години в тази зона няма да има нищо”, каза Ваклин Стойновски.

Според Валентин Касабов властта подготвя тайна приватизация малко преди изтичане на мандата и затова сега се бърза с гласуването. Ако подкрепим, ще извършим поредния подарък на партията, която се готви да управлява още един мандат, каза той. „Независимите” са против земите в една бъдеща индустриална зона да се продават. Валери Симеонов попита инвестирани ли са досега там някакви средства и колко. "Имам информация, че са похарчени над 2 милиона", каза той.

"Една важна тема стана предизборна кампания. Какво лошо има, че един инвеститор, дошъл тук да хвърли толкова много пари, иска да си купи земята. Г-н Симеонов, и вие си купихте земята в комплекс „Зорница”, защото искате сигурност. Аз ви подкрепих, подкрепих и г-н Людиев, когато искаше да купува. Няма нищо лошо, така трябва да е. Ако се страхувате, че земята ще се продава евтино, влезте в борда, получете гаранции, но не бива да спираме развитието на града. Държавата ни дава 5 милиона наготово, защо да не ги вземем?", попита Семир Абумелих.

В края на дългите дебати думата отново бе дадена на Андреев, за да отговори има ли реални инвеститори, заявили готовност да дойдат в Бургас, ако бъде създадена такава зона. „Дори само на базата на подписания между нас меморандум миналата година – ние започнахме да маркетираме този проект – направихме диплянки и там Бургас е включен. Имаме и заявени конкретни инвеститорски намерения – повечето от фирмите не желаят да огласяват предварително намеренията си, за да не се използва това от конкурентите им. Но една фирма открито афишира готовност да дойде в Бургас – това е японската корпорация „Сумитомо кемикъл” с 38 000 персонал. Нейна делегация беше в града през февруари,  водеше я лично вицепрезидента й, ходихме на терена, за да го видят. За Бургас като място за инвестиции се  чу вече и в Китай, в Катар, когато бяхме там със зам.министъра на икономиката и говорихме за Бургас като място за стоки и товари, предназначени за Европа”, каза Андреев. Той добави, че на този етап за бъдещия парк наистина са похарчени пари, но единствено за довеждаща инфраструктура.

Днес обаче Бургас за пореден път нямаше късмет - само два гласа не стигнаха за стартиране на зоната. Както и първия път, против гласува групата на „Независимите” и Георги Иванов, Ваклин Стойновски се въздържа. Голямата изненада дойде от д-р Деян Стойков от „Атака” и Мехмед Катърджъоглу от ДПС, които гласуваха „въздържал се” (в случая равносилно на „против”). Атакистите са партньори на ГЕРБ в парламента, а само преди два месеца, при обсъждането на бюджета, кметът Димитър Николов прие всички предложения на двамата общински съветници от ДПС. Затова сега се очакваше Стойков и Катарджъоглу да подкрепят докладната. Още двама общински съветници, които можеха да наклонят везните в подкрепа на проекта, отсъстваха – Евгения Попеску от ГЕРБ и Вартерес Чулуян от СЕК. Лидерът на партията Георги Манев няколко пъти говори от трибуната и каза, че партията е „за” логистичния парк. В подкрепа на докладната се изказа и лидерът на „Атака” в Бургас Димчо Грудев, но Деян Стойков го предаде.

Минути след края на гласуването декларация до медиите изпратиха от партия ГЕРБ и кметът Димитър Николов, който с ирония съобщи, че ще изпрати поздравителен адрес на Варна, защото те ще имат две индустриални зони, а ние – нито една. Какво мисли по въпроса и самият Валери Андреев четете по-късно в сайта.  


В категории: Власт , Политика


29
Коментара
Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
29
Коментара по темата
29.
Небостъргача
27.04.2011 18:11:40
0
0
Чудя се - дали да не зема сам да са построя накрая!
28.
от блатото
27.04.2011 04:39:00
0
3
ква, ква? колко трябва да сте нещастни бургазлии,че няма да имате ЗОНА. Нима си нямате няколко, за които нито кмет нито главен архитект си мърдат пръста да направят необходимата инхраструктура и да помогнат на местния бизнес,а и на собствениците на имоти там- виж СЕВЕРНА ПРОМИШЛЕНА ЗОНА, земя има колкото искаш ,но няма инфраструктура...... а като я няма нея няма и инвеститори.Ако нямат личен интерес горните двама няма да си мръднат пръста за нищо. Нека да изградят първо съществуващите пустеещи зони, пък после да се напъват за нови.
27.
завистлив селянин
26.04.2011 18:39:58
1
2
Драги съселяни, нека да ви обЯсня: тези работни места, с които ви замайва кмета Николов са точно толкова реални и възможни, колкото и небостъргача на Ваклин! Сещати ли са или пак да повторя - работните места са само красиви пожелания!!!
26.
Vvvv
26.04.2011 16:24:49
2
1
Мен това решение не ме учудва. В Бургас, за разлика от Варна, манталитетът е доста селски. Има едни хитри, алчни и завистливи селяни, които мислят единствено за това какво ще има за тях. Не за общото благо. Освен това т. нар. бизнесмени като Стойновски, нямат нужда от ниска безработица в града, защото тогава няма да могат да намерят работна ръка за жълти стотинки - както е сега. Ама бургазлии са си глупави и навни, щом въобще са гласували за такива нещастници, които да провалят развитието на града им. Нека да мислят сега за кого ще гласуват есента!
25.
До предния
25.04.2011 21:02:37
3
4
Ами ако атмосферата на този град нещо не ви изнася да си уредите вашата далавера, ако настроенията не ви харесват - що не си изберете някой друг?
24.
до Тарантула
25.04.2011 20:51:54
3
3
Eй, гражданино - от Европата идваме да ви наливаме пари в селската икономика! И ти пак защитаваш далаверите на елементарните тарикати като Митко Вафлата! Стой си на 500лв заплатка и яж боклуците които ти продават в магазина! И недей да даваш акъл защото ти липсва!
23.
ТАРАнтула
25.04.2011 19:42:31
2
3
...въъъй,въй, много мъка има по този свят, много!
Много сте зле хора с този селски манталитет... Да не изяде милионите някой! Ами ако не е той ,ще е другият , ти за кого ще гласуваш за симеонов или за ваклин? Павилионите с висящите гащи и герданчета от мидички ли ще ти липсват? Не е ли по важно да се случва все пак нещо по-голямо в този град , ти в европа стъпвал ли си изобщо?
22.
Asen Prodanov, Burgas
25.04.2011 17:38:34
2
4
Действително, общинските съветници, които провалиха перспективата за нова индустриална зона в Бургас, прецакаха шансовете на хиляди наши съграждани за намиране на работа. Това гласуване "Против" бе чиста проба безпринципно противопоставяне на идеята, единствено защото е инициатива на най-деятелния кмет в историята на Бургас. Завист и неразбиране рушат още в зародиш възможностите за по-добро бъдеще.
21.
Poli80
24.04.2011 22:50:21
3
1
MAHAITE SE PREDATELI.
20.
ТНТ
24.04.2011 22:47:36
2
1
ТАКИВА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ БИВШИ АТАКИСТИ - СЕГА НЕКВИ ИЗМИСЛЕНИ НЕЗАВИСИМИ НЯМАТ МЯСТО В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА БУРГАС, КАКТО И ЕЛЕКА И ТЕМ ПОДОБНИТЕ ИМ ПОДЛОГИ. САМО ПРОВАЛЯТ ГРАДА НИ.
19.
гагаузин от варненското
23.04.2011 15:13:18
0
1
тия вашите общинари ми мязат на емблемата на една кола
18.
Милиционера
22.04.2011 23:09:16
2
4
Браво на Стойков че е проевил характер а не продажност като Димчо Грудев /пастата/. Катарждаоглу евала браточка че си се опанал на Исата. Той лапа сам и те будалка, ама добре си го наврял точ пат. Георги Иванов е камикадзе и му се чудя как му стиска да ги сече така яко... абе браво на всички дето спряха далаверата на ГЕРБ.
17.
До предния
22.04.2011 22:30:46
2
2
Като дойдат на власт комунистите, да се обадиш
16.
nai-dobria
22.04.2011 16:26:07
5
6
Не разбрахте ли че тоя номер с индустриалната зона е отклоняване на вниманието на публиката от по-важния скандал, за ученикьт-отличник на Данчо Ментата - Коце Боце.Тамьн скандальт избухна и трьгна като лавина , и опа що сьветниците не гласували,ами как да гласуват гратис бе аланколу. За коце боце и бай митьо милионите , а за баламите к.р, Те са свикнали да делят на 1 , комунистите поне деляха по пиратски 1 на теб , 1 на мен тъй по бива , ама Данчо Ментата ги е учил - Момчета падне ли власта лапайте като пеликани, щото после пак комунистите идват. И публиката пак се върза на тоя номер с зоната и забрави за Коце Боце.
15.
Дядо Йоцо
22.04.2011 13:48:03
1
3
Железницата видях, ама индустриалната зона няма да я видя, бабо Бунооо, бабо Буно!
14.
Красимира
22.04.2011 13:40:30
3
1
Мисли различно, ама и логично. Не ти ли се иска и на теб да има повече молове и кина, работни места? Знае се че в Бургас просто няма какво да се работи.
13.
баба Буна
22.04.2011 10:56:25
3
7
Няма да се оправи тази държава, щом има хора, които мислят различно от властта.
По моему трябва да се случи следното- Бойко-президент, Цветанов- премиер, депутати-239 от ГЕРБ, кметовете да се назначават от ГЕРБ , и общинските съветници само от ГЕРБ.
И тогава каква радост и благоденствие ще настъпят.
А тези, по- долу дето мислят различно- в Белене, ама не АЕЦ-а.
12.
Благомир
22.04.2011 10:22:24
3
3
Виж сега, не си права. Няма защо да бъързат. Те ще имат и следващия мандат на разположение. Хората ги харесват. Имам предвид кмета. Така че зоната беше наистина едно добро предложение. Но вие сте свикнали във всяко нещо да съзирате заговори, останало ви е от едно време. Не натоварвайте обаче другите с филмите си.
11.
осведомена
22.04.2011 10:06:06
1
2
В Русе една от фирмите инвеститори са осигурили от момента на стартиране на проекта - 2009г. - 20 работни места , като се задължава до 2011г. броят им да достигне до огромната цифра 36 . За какви работни места става въпрос .Скъпи съграждани поровете се малко за инфо преди да коментирате. Държавата ни подари земя и Митето и цялата шайка от ГЕРБ бързат преди изборите да я продадат на свои хора за да опънат някой лев за изборите.
10.
осведомена
22.04.2011 09:59:58
1
2
За нас е особено важно да се направи всичко необходимо да се съхрани местният инвеститор”, заяви по време на презентацията кметът Николов. Той подчерта, че общината ще бъде особено гъвкава в предложението си към всички потенциални инвеститори-и при оперирането със собствеността, и с цените на терените. Парцелите са разделени на големина от 2 до 35 декара, като това ще дава възможност за ползване на терен според финансовите възможности на всеки инвеститор. Освен това терените ще могат да се отдават под наем, да се купуват в брой или на разсрочено плащане. Съществува и опция за ползване на отстъпено право на строеж.
9.
Яна
22.04.2011 09:33:13
8
3
Бургазлии харесват Николов и ще го изберат отново. Но трябва да се замислят когато гласуват за съветници!
8.
nai-dobria
22.04.2011 08:08:54
2
11
Хора, този общински сьвет трябва да влезе в рекордите на Гинес заради индивидите в него. Има ли в света обшински сьветници- убйци на сьдружници,кокаиномани,продавачи на пуканки , агенти на дьржавна сигурност, бивши катаджии хванати и изгонени за рушвет, араби сьс сьмнителни капитали, продавач на развалени климатици,ученици-отличници на Данчо Ментата ,провалени адвокати с ампутирана сьвест,шофьори на саксии,доктор на магарета,комплексари от нефтозавода ,певци които не могат да пеят,продавач на развалени луканки които ги подарява на сьпартийците си да ги ядат..........и още,и още.....................! Гинес не е достоен за вас. Междугалактическия Гинес единствен може да ви побере идиоти такива.
7.
Sasko
22.04.2011 00:01:03
3
7
Митьо е за затвор бе - ако не беше станал кмет щяха да го ушият за контрабанда в особено големи размери, ама му смотаха делото щото стана кмет от ГЕРБ. Въкла козиата си мени, но нрава никога. Я си спомнете далаверата за Колодрума, в името на Победа!
6.
бесен
21.04.2011 23:34:58
3
10
Eй чета статията - много ще ме ядоса Митето и останалите далавераджии! Не мога да повярвам кой идиот ще се върже на приказките им???? Ами като ще идват тия инвеститори - що да не вземат да дойдат, като са им толкова сериозни намеренията! САМО ЧЕ - НЕКА ДА КУПЯТ ЗЕМЯТА! За огромен японски или катарски инвеститор цената на тая земя е най-малкия проблем! СТИГА ДЕБЕЛООЧИЕ КМЕТЕ!!!!!! По-големия проблем е, че няма кадри и че има крещяща корупция - ЗАТОВА НЕ ИДВАТ ИНВЕСТИТОРИ ТУК! НЕ ЗАЩОТО НЕ ИМ СЕ ПОДАРЯВА ЗЕМЯ!!!
5.
Бургас
21.04.2011 22:07:30
4
2
Варна пак ни изпревари. После не ми се сърдете на мен - с такива съветници това е положението.
4.
Маша
21.04.2011 21:45:22
1
5
Жал ми е за Бургас. Хорицата нямат вина че са калпави съветниците им. Болни амбиции и инат им ядат от хляба
3.
burgas
21.04.2011 21:27:34
2
5
Deian Stoikov skoro pak shte pazi na niakoia bariera.
2.
тъпанар
21.04.2011 19:58:42
1
10
най-красивият град с най-тъпите общински съветници
1.
nai-dobria-Милен Николов М. Рудник
21.04.2011 19:17:20
2
5
Божее, боже сьветниците мислели за безработицата като проблем , а като гласуваха наредбата за павилионите , и последвалия геноцид над хиляди тьрговци , и хилядите бургазлии останали без препитание не беше толкоз важно.....................................................................................
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна след нападки народният представител от ПП-ДБ  Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори