×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас пред риск да изгуби 5 млн.лв, нови работни места и инвеститори


Бургас пред риск да изгуби 5 млн.лв, нови работни места и инвеститори
Димитър Николов
Тема в развитие
виж още
скрий
20 Април 2011, Сряда, 14:58 ч.
Автор: Бесове

Кметът с призив към съветниците да не лишават града от индустриална зона

Кметът Димитър Николов се обърна днес с призив към общинските съветници да подкрепят създаването на индустриална зона в Бургас.

Решението ще бъде взето утре на заседание на местния парламент. Това е последният шанс Бургас да привлече инвеститори, да се открият нови работни места, да се създадат условия за малкия и среден бизнес.

Проектът се съфинансира от държавата с 5 млн. лв. и е подкрепен от всички работодателски организации.

Предложението за създаване на индустриална зона в Бургас се внася за втори път в ОбС от бургаския кмет. Ако общинските съветници утре не дадат съгласието си, държавното предприятие „Индустриални зони” ще бъде принудено да сключи договор с една от многото желаещи да реализират проекта други български общини.

Ето и становището на кмета Димитър Николов:

„Във всички проучвания, които са правени в Бургас, като № 1 проблем хората посочват безработицата, кризата, страховете си да не загубят работата си или да не могат да се реализират. Назад остават такива важни теми като здравеопазване, инфраструктура, чистота, пенсии. В същото време в предизборните си платформи партиите обещават създаването на нови работни места и възможности за бизнес. Утре избраните от бургаските граждани общински съветници ще трябва да докажат спазват ли си предизборните обещания или заради дребни боричкания са готови да лишат града от тези перспективи. Надявам се колегите да проумеят, че ако бъде създаден индустриалния парк в града, той ще съществува и ще се развива много след като всички ние излезем от политиката. И още - отказът им да подкрепят създаването на индустриална зона няма да им донесе предизборни политически дивиденти. Така те няма да „натрият носа” на кмета на Бургас, а на бургаските граждани. Това ще бъде категоричен отказ да се даде шанс на Бургас за привличане на инвеститори и създаването на нови работни места. И това ще трябва да обясняват на избирателите си.

Не мога да допусна, че докато си играем на местно инатене, инвеститорите ще ни подминат и ще отидат в Пловдив, Варна или пък в Раковски, а съответните общини доволно ще протриват ръце, че са „издърпали” тази възможност от Бургас. Когато се питаме защо магазините и заведенията нямат клиенти, трябва и да си отговорим, какво прави всеки един от нас, за да създаде условия за работа и по- добри заплати на съгражданите си. Когато си играем на местен шовинизъм, трябва да го подплатим с реални действия и конструктивни решения, а не с празнодумие.

Наскоро имах среща с бургаски студенти и първия въпрос, който ми зададоха бе, какво правят кмета и общинския съвет, за да създадат перспективи за реализацията им. Този висящ въпрос трябва да вълнува не само мен, а и всички, които в момента сме в местната власт. Много бих искал утре на сесията да покажем разум и отговорност към съгражданите ни и поведение показващо, че наистина се интересуваме от проблемите им.

Не с конформизъм трябва да завърши този мандат. И не кметът иска да направи индустриална зона за себе си. Реалните проблеми на града са тези – перспективата за работа и бизнес, опасността от строителството на АЕЦ до границата ни, а не дребните ни боричкания и дребните ни победи на сесии, които освен удовлетворяване на егото ни, не водят до нищо за града. И още: когато всички вкупом говорим как искаме да привлечем инвеститори, трябва да сме честни и да си признаем, че само с цветни брошурки и каталози това не може да стане. Бизнесът иска да види реално подадена ръка от нас – да му посочим изградения с инфраструктура терен, където да инвестира, да му съдействаме бързо и адекватно административно, да усеща, че местната власт го чака предлагайки конкретни възможности, а не спънки. Нека не даваме повод другите градове да се възползват от слабостите ни.


В категории: Бургас


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Columbo
21.04.2011 16:14:29
1
0
Do besen: tova dali kmeta Nikolov e u4astval v dalaveri za kamping Koral ili ne go re6ava sadat. Imame dobre rabote6ta sadebna sistema koqto da re6i koi kriv i koi prav. Kato obvinqva6 nqkogo, pone predstavi dokazatelstva v za6tita na tezata si. Lipsata na industrialna zona na grad Burgas nosi samo negativi. Trqbva da ima takava zona - ne moje ti da iska6 da doidat investitori, a da ne im osiguri6 mqsto za tova. Za sajalenie 15 ob6tinski savetnici provaliha proekta i sega investitorite 6te otidat vav Varna. i posle kak nqma varnenci da se titulovat "morska stolica". A nie 6te stoim s prast v usta!
7.
ТНТ
21.04.2011 16:03:04
0
0
Бургас загуби индустриалната зона и съответно придружаващите облаги за града, като нови работни места, нова силна икономика в района. Варна може да се похвали с втора такава зона, пък ние нямаме и първа. Честито на печелившите.
6.
бесен
21.04.2011 15:35:49
1
2
Кметът Николов е доказан участник в далавери със земята на къмпинг Корал - така че той има опит в такива сделки! Промишлена зона друг път - всичко е въпрос на спекула със земя и възлагане на поръчки след фиктивни конкурси на "наши" фирми. А пък форумните кухи лейки, дето защитават тия крадци да отидат да се прегледат!
5.
Ще я видим тая работа
21.04.2011 11:12:29
0
3
"Предложението за създаване на индустриална зона в Бургас се внася за втори път в ОбС от Кмета" ...Ясноо за пари става въпрос...
4.
Коста
20.04.2011 21:04:37
4
2
разходихте ли се по главната? Става хубаво май , а? Ама плюенето и злобата са си в кръвта на някои. Сега и промишлена зона не щат. Ами къде да ходят хората да работят бе? Вие като сте сити, знаете ли колко семейства плачат безработни, а?
3.
Сияна
20.04.2011 21:02:39
3
1
Факт е че кметът иска да се направи нещо за Бургас, ама понеже всички сте свикнали и още не можете да излезете от мракобесното време, когато нищо добро не се вършеше - затова сте такива неверници
2.
радиоточка
20.04.2011 20:33:10
0
2
и ква индустрия ще се развива в тази зона ИЛИ СИ НЯМАШ ПРЕДСТАВА ,ВАЖНОТО Е КЕЛЕПИРА като едно време по южното черноморие ,а .бая кинти бяха
1.
микимаус
20.04.2011 17:57:19
0
3
кмета лъже-„Индустриални зони” е съзадено 3 месеца преди края на тройната коалиция,като Р.Овч спешно уреди да му се прехвърлят 130 милиона лева при създаването му.„Индустриални зони” вече има 600 дка в свиленград,500 в русе,350 във видин -също така в стара загора и плевен,ако се не лъжа обшо 500 дка - трябват им и тези 300 дка в бургас за да бъде завършена окончателната собственост на държавната фирма-забележете,че тези декари или държавата или общините ги прехвърлят с неясни обещания за светло бъдеще ИНТЕРЕСНИ ЗАЩО НЕ ГИ КУПУВАТ,след като са търговско дружество,а трбява кметът,който е призван да пази общинска собственост,да настоява да им бъде подарено???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори