×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доживяхме: Депутат от ГЕРБ хвали червения кмет на Карнобат


14 Април 2011, Четвъртък, 14:20 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА
Източник: Снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

Благодаря на г-жа Вяра Петрова, не знаех, че сме изпреварили Пловдив по брой на спечелени проекти, връща й жеста Георги Димитров

Необяснимо разбирателство се възцари в Карнобатска община днес, след като спряганата за кандидат-кмет от ГЕРБ депутатка Вяра Петрова внезапно даде висока оценка на свършеното от конкурента й Георги Димитров през настоящия мандат. Димитров е ортодоксален червен активист, дългогодишен председател на общинската организация на БСП и като такъв два мандата бе председател на местния парламент, а от 2007 г. управлява като кмет. Всеизвестен факт досега бе, че след бургаския герберов кмет Димитър Николов, който е национален първенец по брой  спечелени проекти и привлечени пари от ЕС, на второ място, по този най-важен показател за успешно управление, на територията на Бургаска област, е именно червеният Георги Димитров. Не се знаеше обаче, че малогабаритната и скромна община Карнобат е с повече проекти от Пловдив. Днес депутатът Вяра Петрова го обяви в прессъобщение до медиите, а именно: „Правителството на ПП ГЕРБ положи огромни усилия за да има България възможност отново да се възползва от фондовете. Община Карнобат успя да спечели повече проекти, отколкото Община Пловдив“.

Тя обаче изказва и своите опасения, че по един от проектите – този за реконструиране на ЦГЧ, работата може да се забави, защото Комисията за защита на конкуренцията го е стопирала. Заведеното дело може да забави изпълнението, но не и реализацията като цяло. Вяра Петрова цитира и решението на КЗК, че кметът е взел незаконосъобразно решение като е поставил изисквания които ограничават потенциалните участници в процедурата – за общ оборот през последните 3 години (до 2009 г. включително), както и за реализиран оборот при изпълнение на ВиК дейности и електро услугиу, така е лишил участниците от възможността да използват подизпълнители, което противоречи на чл. 25, ал. 5 от ЗОП“.

Всичко това означавало, че спечеленият по време на управлението на правителството на ПП ГЕРБ проект, на стойност 4,28 млн. лева, няма да започне да се изпълнява в срок, а гражданите няма да могат скоро да видят реконструиран центъра си. Това са дейности по създаване на изцяло пешеходна зона между площада и булевард „България”, за да могат минувачите да се разхождат спокойно, нова транспортна схема, която да регулира паркирането около площада и сградата на общината, както и високо равнище на достъпност за хората с увреждания, които сега трудно се придвижват между паркираните автомобили и разбитите тротоари в центъра на Карнобат. Заради незаконосъобразната кметска разпоредба градският парк също ще остане за неопределено време тъмно и опасно място за жителите на града, смята тя.

 „Но най-неприятното е, че повече от 200 души от Община Карнобат няма да имат препитание. Правителството на ПП ГЕРБ и аз в качеството ми на народен представител сме партньори на общината и искаме тя да се развива. Нека всички спечелени проекти да бъдат изпълнени, а да не бъдат забавяни или проваляни заради дискриминационни условия по изпълнението им”, завършва Вяра Петрова.

„Благодаря на г-жа Петрова за високата оценка – не подозирах, че сме спечелили повече проекти по европейските програми, отколкото община Пловдив, която е несравнимо по-голяма като територия, население, ресурси и влияние на местната власт“, каза в отговор кметът Димитров, когото за отговор извадихме от заседание на Управителния съвет на Сдружението на общините, с министър Томислав Дончев, провеждащо се именно по проблемите със забавянето на средствата по европейските програми. През този мандат общината е привлякла от европроекти около 20 млн. лв. Кметът добави, че е готов да посочи с доказателства конкретни случаи, в които г-жа Петрова не само не е съдействала на общината пред съответните министерства на ГЕРБ, а и умишлено е опитвала да провали проекти, предвид започналата за нея предизборна кампания за кмет.

В категории: Карнобат


Флагман.БГ Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! 19/05/2024, Неделя 08:00 0
16
Коментара по темата
16.
padaneto na dr Dimitrov
06.09.2011 20:04:45
1
1
kali6tetie kato padne6 v koq mi6a dypka 6tese kri6 a gerge apa6a kade 6tete krie qzqk che iskara edin mandat no nai verniteti hora 6tete predadat obedensam , povqrvaimi vie ste kapetaliti a ne komonisti starite hora trqbva da razberat che oniq komonizam nqma da dode samo boiko 6teve opravi no i mai toi e kato vas
15.
Karnobat
18.04.2011 13:07:41
0
8
Над 50% от обществените поръчки за големите инфраструктурни проекти в България минават през обжалване, по-добре човек да е политик с грешки, отколкото политик по погрешка.
14.
Мода
17.04.2011 18:16:38
1
7
"Уникално модерна визия"-явно се шегувате."пример за подражание"-някой си прави жесток майтап с нея.Ако Вярка е "пример за подражание"-тежко им на българските мъже.
13.
Цензура
17.04.2011 17:14:26
0
9
Защо се покриха всичките далавери на депутатката Петрова?Защо вече никой не пише за катастрофата която предизвика мъжа и в нетрезво състояние?Страх ли го е някой от г-жа Петрова?
12.
koko
16.04.2011 20:24:20
0
4
По-скоро ще духа на Рейзи, нежели да го издуха.
11.
АЗ
15.04.2011 21:05:54
1
7
Леле,тая флъорца Вярка и интервюта ли можела да дава?Та тя в парламента мълчи като мушната гайда.Какво е направила за града Ви?Опита се да затвори болница,читалище и сега с цялата си наглост и за кмет ще се кандидатира.Направете и паметник/на незнайния депутат/обаче.
10.
до коко
15.04.2011 17:48:36
2
3
Коко, това е областният управител от ГЕРб Гребенаров дето ще става кмет на Созопол. По-внимателно с него, защото той ще издуха Панайот Рейзи. Госпожа Вяра Петрова заслужава да е кмет на Карнобат, много ще му утива на Карнобат тя да кметува. Като модна икона е. Сега ще кажа на мойта женка да вземе пример как да се облича. Ама съм сигурен, че тая както ходи на полето със същата мазна коса ходи и по жълтите павета в софия. СРааааммммм
9.
фортуна
15.04.2011 14:41:35
1
8
оооо визията на г-жа Петрова в случая е направо прилична, къде по тежки моменти е имало. Винаги съм се чудил в ГЕРБ нямат ли някакъв критерий за външен вид и на никой ли не му прави впечатление това модно недоразумение
8.
koko
15.04.2011 14:01:14
0
3
А бе кой е тоя кривокракия до Петрова?
7.
баба Буна
15.04.2011 13:58:38
0
7
По отношение на заглавието на статията съм длъжна да спомена, че Верчето няма друг избор, след като Минко е по- близо до Димитров, отколкото до нея- и не само на снимката.
6.
От Хопси До 2
15.04.2011 11:51:23
1
9
Ти да не би да имаш проблеми със зрението? Първо- вълненкото панталонче и е доста късичко.Второ-палтенцето изглежда така, като че ли е минала покрай някоя локва и случайно я е опръскала минаваща наоколо кола.Трето-коса й е в тежко състояние.Друг път не пиши глупости как изглежда добре една жена.
5.
комня
15.04.2011 09:51:27
5
2
Не познавате достатъчно кмета,той винаги има някакви доказателства ,а накрая се оказва,че той просто си говори,защото червените бабички му вярват.
4.
Петя
15.04.2011 08:54:16
6
1
Е хайде като сте готови КМЕТЕ, посочете с доказателства конкретни случаи. Но да са истински, а не пак да излъжете, както правите обичайно.
3.
мария
15.04.2011 07:19:35
6
1
Кмета пак говори за някакъв заговор срещу него,та ти си просто некадърник.Ще се радвам, ако тази млада госпожа се кандидатира за кмет на Карнобат.
2.
До Г-жа Петрова
14.04.2011 20:01:56
7
2
Уникално модерна визия имате уважаема Госпожо Петрова, Вие сте за мене пример за подражание, защото точно така трябва да изглежда съвременната, високо интелигентна и образована жена в политиката, поздравявам ви!!!
1.
do kmeta
14.04.2011 17:40:48
4
8
gotin e na6ij kmet hareswame si go
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 19 май 2024, неделя  Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък
Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори