×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С анонимки Вяра Петрова обяви война на карнобатския кмет


С анонимки Вяра Петрова обяви война на карнобатския кмет
Вяра Петрова срещу Георги Димитров: рунд Първи
Тема в развитие
виж още
скрий
22 Март 2011, Вторник, 19:11 ч.

Червеният Георги Димитров работел срещу бизнеса, но не става ясно кои са бизнесмените, които се жалват

Пресцентърът на ГЕРБ-Бургас разпространи съобщение, според което излиза, че бизнесмени от Карнобат са потърсили помощ от депутатката Вяра Петрова и общинските съветници на ГЕРБ, защото кметът Георги Димитров работи срещу тях.

„Кметът и общинската администрация на Карнобат работят срещу бизнеса в общината. Около това мнение се обединиха представители на фирми от региона, които посетиха приемните на общинските съветници от ПП ГЕРБ-Карнобат. Предприемачите са притеснени от новите общински решения относно местните такси и търсят съдействие от ПП ГЕРБ.

На заседание на 31 януари 2011г. е прието изменение на чл.16 ал.4 от Наредба №1 за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги на територията на Община Карнобат. Изменението е прието, както е предложено в Докладна записка на кмета на Община Карнобат / вх.№839-21.01.2011г./.

При входиране на докладните записки, е обърнато специално внимание на Наредба №1, за промяна на местните такси. Още същия ден става ясно, че това ще доведе до увеличаване на такса смет за нежилищни имоти на фирмите. На сесията от 31 януари 2011г. общинските съветници от ПП ГЕРБ предлагат такса смет да се определя върху отчетната стойност на недвижимите имоти на предприятията и с действащия промил за 2010г. (т.е. да остане основа и промил от 2010 г.). Това предложение, обаче не е прието и мнозинството на кметското обкръжения надделява при гласуването. Днес собствениците на фирми протестират срещу новия висок размер на такса смет за 2011 г., но общинска администрация отказва да ги чуе“, се казва в прессъобщението.

Според Вяра Петрова това било безобразие на  фона на сложната икономическа ситуация в България. „На всички е ясно, че в Община Карнобат предприятията и големите фирми не са толкова много. Те дават препитание на стотици наши съграждани, а тази политика на БСП управниците от региона ги кара все по-често да се замислят дали има смисъл да правят бизнес в Карнобат. Призовавам кмета да преосмисли политиката

си и да подаде ръка на бизнеса, а не да им пречи на работата”, коментира общинският ръководител на ПП ГЕРБ-Карнобат и народен представител Вяра Петрова.

Увеличението на такса смет в Карнобат е между 7 и 10 пъти. Предприятия, които са плащали по 1000 лв. сега трябва да отделят по над 7000 лв., се уточнява в прессъобщението. Няма обаче никакви имена на фирми, нито на бизнесмени, които са посетили приемната и които изразяват недоволство от несправедливостта.

„Не съм изненадан, разбрах за тази приемна, очевидно става въпрос за започнала предизборна кампания.  Бих разбрал г-жа Петрова само при условие, че предлага алтернатива, вместо да чувам популистки изявления. Но ще й припомня, че тя е народен представител на Карнобат и би трябвало да защитава интересите на своите съграждани“, каза кметът.

Четете утре отговора на Георги Димитров, с който на практика се слага старт на предизборните кампании на двамата за кметското кресло през есента.




11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
36-zasedanie-mesni-danaci-i-taksi-Karnobat
28.03.2011 15:50:53
0
2
http://www.youtube.com/watch?v=THMdPdO9Hl4
10.
koko
23.03.2011 21:29:48
2
4
Абе ,ей Общинските съветници от БСП предвождани от
кмета Г.Димитров с тяхните гласове увеличиха такса
смет и данък сгради на фирмите.В подписката срещу
кмета се е включил и общ. съветник от БСП, който не е
разбрал,че гласува за увеличение на таксата си за
смет.На това какво му се казва...,че в Карнобат ни
управляват 100% ОЛИГОФРЕНИ
9.
наблюдател
23.03.2011 21:03:00
4
3
Катя не мога да разбера какво му харесваш на тоя черньо. Добре плаща може би иначе да ти кажа честно не ти подхожда на фасадата!!!! Ама айде стига ниска топка е за тебе пък и е бита карта вече. Наммери някой по-млад в тоя град та да дръпне напред!!!!!!!!!!
8.
неподбиращ
23.03.2011 17:24:52
3
2
Много сте капризни, аз на Вярчето ще й го сложа без да се замисля
7.
Mili
23.03.2011 15:33:33
3
6
Аве Лилинку къf нокаут, кфи 5 лева? Георги Димитров е и ще си остане най-добрият кмет на Карнобат, пък герберите да вземат да си приберат тази космата топка - Верчето, че на нищо не прилича!
6.
lili
23.03.2011 15:08:09
3
3
Вяра Петрова срещу Георги Димитров: рунд Първи -печели Вяра Петрова с нокаут
5.
видьо
23.03.2011 14:52:54
3
3
Да,100% твърдя,че имаше среща на предприемачи с Вяра Петрова.Въпросът ми е, какъв старт се слага на предизборна кампания като Г.Димитров е бита карта от около две години.
4.
бизнесмен
23.03.2011 12:56:05
3
4
През 2009 г. мнозинството на ГЕРБ в парламента прие закон, който влезе в сила тази година и заради който някои фирми сега ще плащат по- високи данъци.
Казвам някои ,защото повечeто фирми, които имат читави счетоводители успяха да се справят със ситуацията наложена от закона, приет с мнозинството на ГЕРБ в Народното събрание.
3.
Pich
23.03.2011 09:12:33
2
2
muhahahah tfa li vi e kriteriq za hubava jena v Karnobatcsko, Ivich? Ili prosto ti si padash po mustakati?
2.
Ivicha
22.03.2011 21:58:29
4
5
Georgi Dimitrov-durtioooooooooooo Karnobat zamira zaradi nego. Kraino vreme e VqraPetrowa da se subudu ot zimniq syn v parlamenta i da sisedne na dupenceto v Karnobat, a stopuki nie da si nqme hubava kmetica s vruzi v parlamenta
1.
rosito
22.03.2011 21:14:25
4
5
това червено кеметче май го хвана шубето то в Карнобат почти няма бизнес ама айде ся имаме си винпромче и някоя друга фабрика, а и най-важното имаме си пазар в понеделник там са най-големите бизнесмени. Та в този контекст екрайно нелогично червеното кметче да вдига таксите. Крайно време е Врчето да се пробъуди, даже закъсня с предизборната кампания мисе струва.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори