×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще се измъкнат ли чисти пак култовите автокрадци Пахама и Даката? Вижте какво й куца на прокуратурата


Ще се измъкнат ли чисти пак култовите автокрадци Пахама и Даката? Вижте какво й куца на прокуратурата
Даката и Пахама се появиха в съдебната зала с тениски на главите, не искаха да бъдат снимани от журналисти
Тема в развитие
От последните минути: Отложиха мярката за неотклонение на Пахама и Даката Прокуратурата повдигна тежки обвинения срещу Пахама и Даката, грозят ги до 10 години затвор „Изгоря“ и бос на рент-а-кар в Поморие – осигурявал транспорт на Пахама и Даката Задържан е легендарният автокрадец Вальо Пахама Само във Флагман.бг! Вижте супер техниката, иззета от неуловимите автоджамбази Пахама и Даката Първо във Флагман.бг! Топавтоджамбазите Пахама и Даката обжалват условни присъди, не се признават за виновни След рекордно дълго разследване: Тръгна процесът срещу неуловимите автоджамбази Пахама и Даката. Ще им се размине ли? Само във Флагман.бг! Вижте как неуловимите автоджабази Пахама и Даката отключвали лимузините, разследването пред финал Само във Флагман.бг! Бургаски автоджамбази въвели у нас супер джаджа за отключване на коли, модифицирана от руски хакери Първо във Флагман! Уникално устройство, с което Пахама и Даката отваряли колите, бави делото срещу топ автоджамбазите Тихомълколм и срещу скромна гаранция пуснаха неуловимия автоджамбазин Вальо Пахама Гледаха мярката на Пахама при закрити врата, оставиха го в ареста Видеокамери заснели акцията срещу неуловимите автоджамбази Пахама и Даката в Несебър Крадецът на лимузини Даката изплака: Безработен съм, жена ми издържа мен и децата Автокрадците Пахама и Даката остават в ареста, крият лицата си от Флагман (СНИМКИ) Само във Флагман! Издирват съучастник на Пахама и Даката, чакал ги с друга кола в Несебър Три месеца дебнат Вальо Пахама преди ареста в чуждо ауди Автоджамбазинът Пахама хванат зад волана на полско „Ауди Q7“ под носа на РУП-Несебър Спецакция в Поморие! Задържаха Вальо Пахама при опит за кражба на кола
виж още
скрий
06 Август 2021, Петък, 17:26 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

ДНК и отпечатъци по открадната Тойота Раф 4 , както и намереният й талон в Аудито на Пахама, май няма да стигнат за обвинение

Днес, след като бе удължена със 72 часа мярката за неотклонение на култовите крадци Божидар Благоев-Даката и Валентин Стойков-Пахама, обвинени, че са задигнали супер скъпарски автомобил – Тойота Раф 4 хибрид, произведен 2020 г., двамата застанаха на подсъдимата скамейка. Засега е установена и документирана кражбата на джипа, който е собственост на чешки гражданин. Колата е била паркирана пред блок 13 в ж.к.“Лазур“, но в нощта на 11.07.2021 г. изчезнала безследно.

Към момента Прокуратурата разполага с ДНК експертизи и отпечатъци на Даката по три обекта вътре в автомобила, а в Аудито на Пахама, под резервната гума в багажника е бил намерен талонът на японския джип.

По думите на прокурор Тони Петрова има реална опасност двамата да се укрият или да извършват ново престъпление, тъй като по време на претърсванията и изземванията се е оказало, че Пахама и Даката живеят на адреси, различни от тези в личните им карти. В ЛК на Стойков е посочен постоянен адрес в Поморие, но той живее в Бургас, ж.к.“Изгрев“, където на 4 август бе зрелищно арестуван.

Държавното обвинение изтъкна още, че справка в съдебните масиви показа, че срещу двете лица има друго съдебно производство от 2015 г., което е неприключено до момента.

Прокуратурата е категорична, че Пахама и Даката трябва да бъдат пратени зад решетките, тъй като били лица с висока степен на обществена опасност, както и че се отличава тенденция този тип престъпления да пораждат критично отношение у обществото и да застрашават сигурността на гражданите. Наказанието, което предвижда законът за действията на тандема Даката-Пахама е от 3 до 15 г. затвор, както и конфискация на ½ от собствеността им.

Даката и Пахама се криеха по същия начин и през 2015 година

Припомняме, че Благоев и Стойков са стари познайници на органите на реда, въпреки че към днешна дата са с чисти съдебни досиета. 50-годишният крадец на автомобили Пахама се счита за най-виртуозният майстор на джаджи, с които може да блокира и най-надеждната алармена система. Пахама се разхожда на свобода, след като срещу него и партньора му Божидар Благоев-Даката се проведе бутафорно съдебно дело с условни присъди преди 2 години, които тандемът допълнително обжалваше пред Върховен съд. Полицейското разследване за кражбата на скъпи автомобили от бандата на Пахама продължи 4 години – от 2014 г. до 2018 г. На няколко пъти то бе спирано и продължавано, а доказателствата на криминалистите ту „тежаха“, ту „олекваха“ пред държавното обвинение и съдиите.

Според защитника на Даката – адв. Виктор Паскалев, няма причини да се смята, че Благоев може да се укрие. От 2018 г. досега не е ставал пречка съдебното производство по предишното обвинение да се прекъсва или да не се явява, когато е било нужно. Трябвало съдът да вземе предвид, че Даката е с чисто съдебно минало, макар да има висящи дела, не следва да се предполага, че може да извърши друго престъпление. Благоев е разведен, има две деца. От съда поиска домашен арест, за да се грижи за тях, въпреки че, по думите му, е безработен.

Адвокатът на Пахама – Яни Николов пък подчерта, че в обвинителният акт е споменато трето лице – помагач, за което нищо повече не се знае. Както и наличието на технически средства, подпомогнали кражбата на автомобила. В съдебната зала обаче не стана ясно какви точно са те и за какво са служили.

„По същия начин е конструиран обвинителният акт по предходното престъпление, като съдебното производство се точи вече 5 година. Не може да говорим за неустановено лице и неустановени вещи. Влизаме в същата спирала, което означава, че и този процес ще се протаква много време. Подзащитният ми е неосъждан , има безупречно процесуално поведение, въпреки че има висящо съдебно производство“, каза адвокат Яни Николов.

Във връзка с довода, че живее на различен адрес от този на ЛК, той заяви, че 90 % от хора живеели на адреси, различни от постоянните им, и че ако Пахама е искал да се укрие, е щял да го направи много отдавна. 

До минуити с очаква да стане ясно дали съдията ще уважи резултатите постигнати от прокуратурата и МВР и дали ще прати автокрадците в затвора. 

ОБНОВЕНА В 18:00 ЧАСА

Районният съд в Бургас остави в ареста Божидар Благоев и Валентин Стойков, защото счете, че има опасност да се укрият или да попречат на разследването. Определението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Бургас.


В категории: Темида


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
19
Коментара по темата
19.
Пахама дъртия швестър
07.08.2021 10:58:33
2
4
Аз и Даката сме хомогангста
18.
Ще ще
07.08.2021 10:39:53
0
2
Докато в прокуратурата не носят отговорност за провалите си все ще е така. Престъпността се громи само по медиите и после тишина. 90 на сто от присъдите които постига прокуратурата са по елементарни дела. По тежките дела само в медиите.
17.
Кокошинката
07.08.2021 10:22:05
0
6
Култови?!!
Ай стига е!
То с такива прокурори и съдии,и Пинко розовата пантера ще е култов в България!
16.
Цирк.
07.08.2021 08:42:21
0
8
30 г. се занимаваме с този Пахам!
15.
до 14
07.08.2021 07:38:39
3
0
като чета статията са имали достатъчно и преди обиските
14.
итн
07.08.2021 06:14:57
2
3
Новата власт показва мускули но не попадна на точните хора. Пахама е гърмян заек .Никога няма да се издъни При обиските у тях не намериха нищо Сега полицията се чуди как да замажи нещата
13.
Той
07.08.2021 00:45:29
0
1
А джанго не спира да готви пико и търговията върви
12.
До съда
06.08.2021 22:10:19
1
13
Ако прокуратурата не е събрала адекватно доказателства, ако съда ги пусне ей така, си върнете заплатите. Хем на вас мили органи плащаме месечни възнаграждения, хем в ареста плащаме храна, ток и т.н. на двама търтеи.
11.
До органите
06.08.2021 22:04:56
1
16
Не ви ли е срам. Две лекета с 8-ми клас, да имат интелектуален потенциал, че да извършват грабежи и вие да нямате адекватни лостове за да ги пратите в затвор.
10.
Пууууу...
06.08.2021 21:41:29
0
8
Боклуци !
9.
Тедка_Солетка
06.08.2021 21:08:32
1
27
"ДНК и отпечатъци по открадната Тойота Раф 4 , както и намереният й талон в Аудито на Пахама, май няма да стигнат за обвинение"

ЕБАХ ТИ СЪДА. ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ КВИ СТЕ. МЪРШИ АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ ОСЪДИТЕ МАРШ ОТ ТАМ. БАХТИ СЪДА. КАКВО ДРУГО ДОКАЗАТЕЛСТВО ИСКАТЕ БЕ МЪРШИ ДОЛНИ
8.
до 6
06.08.2021 20:38:59
4
4
Ти позволяваш ли всеки да те снима ве тъп
7.
до 1
06.08.2021 20:10:02
0
3
каква присъда бе ТЪП!
правиш ли разлика между присъда и мярка?
или са като драскачаката написла това, дето не значе кога се внася обвинителен акт?
6.
Gt
06.08.2021 19:54:30
1
3
щом си крият лицата според вас ще се измъкнат ли ?
5.
Пахама дъртия швестър
06.08.2021 19:14:06
0
5
Пак ще ми се размине, все пак живеем в Абсурдистан. А освен това съм много красив и спортна натура. Ходя на фитнес и съм дъ бест.
4.
Сиджимката
06.08.2021 19:06:30
5
5
stiga veche be lainoqdi ne vi li pisna da si cheshite ezicite a
nima vinagi spirate na pozvoleni mesta pokazvate vsichkite si dohodi i plashtate na darjavata danaci vie neste li kradci ne narushavate li zakonite s kvo vie ste po dobri ot koito i da e kriminalno proqven prosto ste mishki i nikoi ne vi ebava za slivi jalki podobiq na hora ne e vajno vie da ste dobre vajno vi e drugite da sa zle togava ste iistiinski shtastlivi pedalii kurvi nenachesani
3.
X
06.08.2021 18:24:02
0
16
Ще се измъкнат рабира се!Това е България вие к'во очаквате!Откраднете на комшийката пенсията и няма да се измъкнете никога!За кокошка няма прошка и нататък го знаете...мега корумпираната система/България......дори да не се измъкнат ще лежат символично някви месеци!
2.
KOKO
06.08.2021 17:57:23
4
8
KAKVA PRO...KUR....A...TURA....
1.
До прокуратурата
06.08.2021 17:35:22
3
32
Всички знаем че са крадци на коли. Топката е у вас. Ако не можете да си свършите работата или сте с тях или сте некомпетентни и неуспешни полицаи. Аз като човек що годе имащ се за нормален ще си направя изводите след тази присъда. И .....следващото оставам само за себе си.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса и всички ангажирани със сезона институции
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори