×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Да знаете, че Абумелих не е лесен, д-р Матев още повече


Да знаете, че Абумелих не е лесен, д-р Матев още повече
Лекарите на Абумелих (в ляво) и на д-р Матев се скараха на тема що е исторически байпас и има ли той почва в Бургас
Тема в развитие
виж още
скрий
25 Февруари 2011, Петък, 13:42 ч.

От гафа с байпаса ще произтече конкуренция и това е най-хубавото, което може да се случи

 Конфузът, в който изпадна частната болница „Дева Мария“ в кв. Ветрен чрез злополучната „първа“ операция на байпас не е нищо повече освен поредното огромно усилие на бизнесмена Семир Абумелих да налага чрез реклама своя продукт на пазара. Служа си с термини „бизнес“, „продукт“ и „пазар“, защото здравеопазването в развитите държави е точно това, а не състрадание и „чупене на китки“ от гладни до свирепост доктори и медицински сестри, каквито са в най-голямата ни болница – МБАЛ-Бургас.

Абумелих никак не е лесен, познават го в бизнессредите, в политиката, така също и в общественозначимите неправителствени организации. Болезнено амбициозен и пословично трудолюбив. Затова, че го опровергават за вестта как неговите хора са направили първия байпас в Бургас онзи ден, той няма да преглътне и ще отвърне на удара, който му нанесе държавно-общинската МБАЛ, начело на която отскоро стои не кой да е, а самият д-р Георги Матев. Въпрос на време е Абумелих да контраатакува. Този същият Матев обаче вече две десетилетия следи под лупа всичко случващо се в системата на здравеопазването в региона и като шеф на интензивното отделение по анестезиология и реанимация всъщност дърпаше невидимите конци на цяла плеяда изпълнителни директори, защото без  него реално болницата отдавна да си бе отишла. В тази връзка посочвам напр. „недоразумението“ доц. Стефан Станчев, който ако беше допуснат от ГЕРБ още няколко месеца на отговорния пост, в моргата днес щеше да има повече пациенти, отколкото в отделенията. Но да се върнем на Матев, който пое здравното заведение през ноември м.г. в отчайващо състояние. Сега персоналът изглежда леко обнадежден, въпреки натрупаните дългове. Не се чува за поредното ято медицински сестри и доктори, поело в странство заради мизерните заплати. Матев се е наел да реанимира агонизиращите отделения и няма да допусне някой от конкуренцията да се хвали, а той да гледа като бито куче встрани. Точно затова оттук-нататък Абумелих, (при когото наистина работят светила на медицината, двете му болници „Св.София“ и „Дева Мария“ блестят от чистота и лукс, а дисциплината е гестаповска), ще наблюдава МБАЛ и няма да пропуска да й каже, когато сбърка. Отсрещната страна също ще е нащрек.

Всъщност в тази ситуация няма нищо лошо. Сблъсък има само там, където реално се работи и има стремеж към постигане на резултати. От конкуренцията ще спечелим всички ние, обикновените пациенти. Но нали затова се борим!




12
Коментара по темата
12.
рибов
25.01.2013 13:20:01
0
0
не забравяйте ,че и Матев не е стока ,защото анестезиолозите напуснаха и от неговото отделение ,а също и че с европейски пари без подкрепата на герб в частност д-р Милева ,която не беше отначало много голям приятел с Матев сега е вече лисица в овча кожа с Матев ,а че вече една година болницата от наказания и неуредени и сгрешени документи от които бълбукат няма да си представите какви диагнози Здравната каса имаше средно решение поради приятелството на Матев с бившата шефка на касата добри отношения ,а от тука и глобите ,но все пак глоби достатъчно се снижаваха ,но това не може дза докаже защо една година пътеки не се вземат от персонала ,който напусна именно по времето на мАТЕВ И СЕГА Е ВАЖНО ,ЧЕ ИМА ЗАБЪРКАНИ РАБОТИ ,КОИТО НЯМА ДА ИЗЛЯЗАТ ЗАЩОТО СЕ ПРИКРИВАТ ОТ "УСПЕХИТЕ СРЕЩУ ТЕРОРИЗМА В БУРГАСКАТА БОЛНИЦА И СДЕЛКИ КОИТО НЯМА КАК ДА ВИДИТЕ ПРИКРИТИ С ДОКУМЕНТАЦИИ ,КАКТО И ЗАЩО ХОРАТА ХОДЯТ В ДЕВА МАРИЯ И ПОНТИКА ,ЗАЩОТО НЯМА СКЛЮЧЕНИ КАДЪРНИ ДОГОВОРИ МЕЖДЗУ БОЛНИЦИТЕ ЗА ОБМЯНА НА КАДРИ И ЛЕЧЕНИЕТО Е ЕДНО И СЪЩО ПРОСТО ТЕЗИ ХОРА ПРИКРИТИ ЗАД ЗДРАВНИЯ МЕНИНЖМЪНТ НА ЕДНА ДЕБЕЛА ЮРИСТКА - МИМИ ИВАНОВА Е ТАКА НАПРАВЕН ,ЧЕ АКО ОТИДИТЕ И ПИТАТЕ ХОРАТА РАБОТЕЩИ ТАМ ТЕ САМИ ЩЕ ВИ КАЖАТ - ТОВА СЕ ЗНАЕ НО АСЕН НЕДЯЛКОВ И ДР ЖУРНАЛИСТИ НЕ СИ ПРАВЯТ ТРУДА ДА ГО НАПРАВЯТ ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ ЩЕ ЯДАТ ГОЛЯМАТА РУПАВНИЦА КАКТО Д-Р ТОМЧЕВ Я ИЗЯДЕ СРЕЩУ Д-Р СТОЕВ И УМРЯ КАТО СКОТ В КЪЩИ МАКАР ,ЧЕ ВЕЧЕ ИМАШЕ СПЕЦИАЛИЗИРАНА КАРДИОЛОГИЧНА ПОМОЩ В БУРГАС ,ТАКА И Д-Р ГЕОРГИЕВ ПРИКРИХА КАК ЛЕКАРСКАТА ГРЕШКА ПРИЧИНА ЗА СМЪРТТА МУ СЕ ПРЕВЪРНА В 1% БОЛЕСТНОСТ КОЯТО СЕ СЛУЧИ И НА +СВЕТИЛОТО ИВО ПЕТРОВ" И МНОГО ДРУГИ МАЗНИ СЪГЛАШЕНИЯ МЕЖДУ ЗДРАВНИ ИНСТИТУЦИИ ОТ КОИТО СЕ ЛАПАТ ГОЛЕМИ ПАРИ- - ПРИМЕР - ВИЖТЕ КОЛИТЕ НА МАТЕВ СЛЕД КАТО СТАНА ДИРЕКТОР НА БОЛНИЦАТА ,АРАБИНА НЕ ГО БАРАМЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЩО ЗА СТОКА Е ,А ПОНТИКА ТЕПЪРВА ЩЕ ИЗЛЕЗАТ НЯКОЙ НЕЩА ОТНОСНО ЗДРАВНИЯ ИМ МЕНИДЖМЪНТ И 6 ПЪТИ КАНДИДАТСТВУВАНЕТО ПО МЕДИЦИНА НА Д-Р КОНТЕВА-МОНТЕВА И
11.
4и4и
07.03.2011 22:31:32
0
0
Коментарът е от прост по-прост.Хора с алчни ламтежи за пари от нещастните болни той Господ ще си ги накаже-ако не тях,знаете кого.Тези хоре не са лечители,те са просто бакали с докторски титли и престилки,но артелчици по душа.Въпросът е защо ние ги понасяме и им снасяме когато ни опре яйцето пак знаете къде.Вярно е само едно за тях и то е :пази Боже сляпо да прогледа!
10.
д-р ГОЛЕМанов
27.02.2011 15:14:45
0
0
И веднага отговор за тези,които ги интересува случаят д-р Велик Стефанов: Ами излъгаха го човека,като нищо го излъгаха и даже пушек не се вдигна.След като 2-3 месеца не му платиха договорената четирицифрена заплата,му остана само да си ближе раните с малко небет-шекер за упойка.Но когато отвоюваният с толкова кръв,пот и пари специалист с безупречна репутация си тръгна тихо-тихо от Ветренската МБАЛ,новина нямаше-то се знае.Пуснаха,естествено разни пъртенки,че бил "изгонен","уволнен" и пр.дивотии.Човекът е толкова възпитан и хрисим,само да му се радваш.Обаче ветровито си е мястото, не случайно е привлякло и привлича Точните хора. Вятър-работи стават там,дорде не речеш !
9.
антиоксиком
27.02.2011 14:59:04
0
0
Това добре,но първо не е доцент и второ далеч не е най-добрия във Варна.Просто си е намерил пътека и ниша да чопли венички-сладка и незадължаваща процедура.Що не вземе да понаправи някой байпас? Тъпите Абу-пиарки ряпа с халва да ядат,защото който мисли повече и си работи тихомълком стига най-далеч.
8.
Алексова
27.02.2011 00:29:31
0
0
Абумелих, това пълни щуротии,с лазерна техника най-добрият доцент от Варна вече пет години оперира успешно разширени вени в Оксиком - стига глупости и тъпи пиари от тъпи пиарки дето вчера се излюпиха и днеска дават акъл
7.
д-р ГОЛЕМанов
26.02.2011 22:58:32
0
0
А я тази "новина" ,изпълзяла през м.май 2010г от злополучната болница под заглавие"Бургас спечели битката с Варна за най-добър съдов хирург !": "Заради новото професионално предизвикателство главният асистент специалист д-р Георги Стефанов напуска Варна и ще се установи за постоянно в Бургас. Това е невероятно признание на здравеопазването в нашия град - коментира собственикът на болницата Семир Абумелих. Според него привличането на специалист с подобна отлична репутация означава, че обслужването и грижите за пациентите ще достигнат много високо ниво, а присъствието на д-р Стефанов ще даде възможност и на много млади специалисти от региона да придобият нови умения в областта на съдовата хирургия. Д-р Георги Стефанов ще извършва амбулаторни прегледи, доплерови изследвания на артериите и на вените на горни и долни крайници, ще провежда всички съдови реконструктивни операции „байпас", ще оперира дълбоки и подкожни вени ....."
6.
Брат,чед
26.02.2011 20:57:01
0
0
Да,ама не! Що за новина е липсата на такава? Новина няма,а има най-обикновена реклама на частна болница.Агресивна реклама под маската на новина.Явно на арабски думата за новина е "реклама" и обратно.Все пак е доста аматьорско да пишеш,че ти е за "първи път" път,когато на доста други не им е за първи път и по тази причина си работят мирно и тихо,без да си правят бърз пи-ар.В случая,обаче си направиха Черен пи-ар.А пък иначе-браво Борко,браво Денчев !18-тия ти братовчед от Сусурлево те поздравява,че си опитал топлата вода ! Да си ни жив и здрав да го направиш и втори път !!
5.
OTEC ANTONIY
26.02.2011 13:08:49
1
1
DA NI PAZI GOSPOD OT LEKARI-BIZNESMENI!
4.
Ястребовски
25.02.2011 23:25:04
1
5
Преди всичко трябва да си зададем въпроса:доколко е морално един човек,който не е лекар,да се разпорежда "гестаповски" с нещастните жертви на измислените реформи в здравеопазването? Нима бургаските лекари и граждани се нуждаеха от спасителя от източен произход,който е всичко останало,но не и хуманист?Как един НЕлекар дава особенно ценни указания на бургаските лекари и навира в очите на обществото зле прикритата си перачница? Бургаските медии отдавна са наясно с мистър По-по-най,но трябва да забележат и кои точно лекари работят при него, и че съвсем не са представителна извадка от най-доброто тесто на гилдията.Трябва да се знае и колко много сестри и др.персонал напускат разочаровани ежемесечно принца от 1001 нощ и кухите му обещания.Иначе не се иска много акъл да си правиш пи ар от всяко врабче,кихнало в задния двор на иначе образцовата частна структура......
3.
Благомир
25.02.2011 19:36:41
0
2
Голям майтап. А коя ли болница първа е открила вземането на кръв за кръвна картина?
2.
Глас от публиката
25.02.2011 17:05:20
0
4
Като за пред публика става. ;-)
Виждам, виждам - всичко виждам, казал Юнакът що бозал 20 години от Ламята.
1.
Стефка Русева
25.02.2011 16:31:22
2
2
Нищо няма да произтече - всичките са едни и същи лекарите от МБАЛ работят при Абумелих, това не е здравеопозване, мародери са и двамата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Цените не са мръднали от миналата година, твърди Румен Драганов
Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори