×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Христо Иванов: ИТН да преосмисли предложението си за кабинет, нужен е разговор за политики


13 Юли 2021, Вторник, 21:14 ч.
Автор: Флагман

Очевидно подкрепата на “Демократична България” не се търси, констатира Христо Иванов

 

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова “Има такъв народ” да преосмисли предложения състав на правителство и да се върне “към реалностите и здравия разум” като отговори на очакванията на хилядите протестиращи миналото лято българи.

“Очевидно подкрепата на “Демократична България” не се търси. Не се търси не просто наша подкрепа, а подкрепа от онези граждани, които протестираха”, заяви той в предаването “Лице в лице” по BTV. Иванов припомни за какво се обявиха протестиращите - изхвърляне на ГЕРБ от властта, но и оставка на Иван Гешев, срещу едноличния начин на вземане на решения и срещу сарайския модел.

“Надявам се да става дума за грешка, а не за план, няма да изгоря мостовете, но призовавам тези, които влязат в парламента, да проявят разум и да се върнем към приоритетите на протеста”, каза Христо Иванов. Той подчерта, че диалогът трябва да се води в парламента, публично и от избраните за народни представители. "Ние трябва да се върнем към мандата за прекъсване на този модел, който е заченат от сараите и ДСП. Затова ни пратиха в парламента", каза съпредседателят на “Демократична България”.

Той попита къде в изказването на Трифонов е Иван Гешев, но също антикорупционната комисия и Цацаров. Призова бъдещите депутати от „Има такъв народ“ да се върнат към приоритетите на протеста, не към „претопляне на някаква манджа отпреди 15 години“.

Той посочи конституционната реформа, лустрацията и скъсване на връзките с Държавна сигурност като приоритетни.

„Дайте да се захванем с конституционната реформа, с истинска лустрация, да скъсаме с Държавна сигурност, време е вече. Да си гарантираме, че Ахмед Доган и неговия Сарай не може да припари до това управление по един прост начин - да направим една решителна комисия за Росенец и за ТЕЦ Варна, защото това са двете теми, свързани с възможността на Ахмед Доган да оказва влияние върху българската политика. Това ще изгради един санитарен кордон пред Сарая да не може да влияе. Изобщо не става дума за порции. Ние от “Демократична България” сме готови да дадем подкрепа за програма и за хора, които представляват протеста, да се върнем към представителството и автентичното лидерство на хора, които са били на улицата. Не може да бъде министър-председател човек, който никой не го е виждал да протестира. Той няма една снимка от протеста”, каза още Иванов.

“Това, че някой си мисли, че еднолично може да взима решения и да прави политика с 60 депутати, няма как да стане. Хората гласуваха срещу това. Ние не можем да сменим джипката с кабеларката”, заяви още той. На въпрос дали ще подкрепи или не предложения от лидера на “Има такъв народ” кабинет каза, че целта му е изобщо да не се стига до такова гласуване.

“Ние не можем да допуснем страната да влиза в спирала от избори в избори. Имаме шанс да излъчим управление на дълбоката промяна. Това сме обещали на хората и те много ясно за казала какво представлява тя и кого разпознават като неин потенциален носител.Затова призовавам да се върнем към представителността и институциите и отговорността пред хората. Тогава нещата ще се подредят”, допълни той.


В категории: Политика


9
Коментара по темата
9.
Ичо е слънчасал
14.07.2021 09:40:58
0
1
И как ще стане мнозинство без ГЕРБ, БСП и ДПС?!? 24%+12%+5% не прави 121 %, колкото трябват за правителство, а още по-малко за промени в конституцията. Ако има правителство пак Доган ще раздава порциите!
8.
1234
14.07.2021 04:27:54
2
2
Умно изказване - това и трабва да се случи, за да може да се опитаме да оправим нещата в държавата.
7.
Забелязвам
13.07.2021 22:53:26
2
3
Че тези малоумници, които са били наети преди изборите да цъкат плюсове и минуси на изгодните им коментари.
В зависимост от това дали е в полза или не на техните господари от подмяната.Вече не са активни и не го правят, защото изборите минаха и кинтите са спрени за мизериите им.
Много е интересно това фактче
заслужава си да си помислите и за тази измекярщина.
6.
С Вас сме г-н Иванов
13.07.2021 22:39:09
12
3
Заедно срещу тегавата ,крадлива сган.Самозабравиха се в крадене и оплюване на пострадалия български народ.Такава измет не заслужава да и се плаща от джоба ни.
5.
Одобрявам
13.07.2021 22:22:29
8
11
Иванов.Човекът си има програма и принципи-ред,законост и съдебна реформа,болната тема на корумпирани полицаи,съдии,прокурори.Не знам дали е останал и един неомърсен там.На тях наистена им пречи и на измамниците и на монополистите.Има ли ред и законост тези са аут.Интелегентна София е с него,това красноречиво говори кой е човека.На кой му пука ,че селяните и мангалите не го харесвали.
4.
CTAI-lKO
13.07.2021 22:08:29
2
16
Тоз разтяга локуми.
Аз миналото лято освен максимум стотина пройдохи, наркомани, алкохолици и психично болни други не видях да тровят живота на хората в столицата.И криминално проявени.
3.
До 2
13.07.2021 21:49:40
6
6
ами следва път към Изгрев с ляв мигач, опело, поп и ГРОБ, в който да Те заровят во веки веков!
И ако се сети някой да дойде да те спомене, Слава на Бога!
Защото и Иван Гешев и Цацаров ще си изкарат мандата, а тебе могат и да те сгащят някъде и при бай Ставри!
2.
До 1
13.07.2021 21:33:44
11
9
Ти си питай, но не забравяй и рецептата от психиатъра - 3 пъти по 2 всеки ден. Я ни кажи сега, какво още знаеш, за което ние, простосмъртните, сме невежи и неосведомени?
1.
За един приятел да попитам
13.07.2021 21:31:45
10
19
Кому пречат Иван Гешев и Сотир Цацаров?
Единствено на олигарсите Васил Божков, Цветан Василев, Иво Прокопиев и естествено на Мунчо - президента Радев и екипа му руски подлоги!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците
Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори