×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Асен Василев: Твърдението за вдигане на корпоративния данък с 50% е целенасочена лъжа


Асен Василев: Твърдението за вдигане на корпоративния данък с 50% е целенасочена лъжа
Тази инициатива е за големи компании от чужбина. Тук няма нищо кардинално като позиция, каза Василев
05 Юли 2021, Понеделник, 17:10 ч.
Автор: Флагман.бг

Финансовият министър увери, че данъкът ще остане 10% за българските компании

Твърдението, че се готви вдигане на корпоративния данък с 50% е пълна глупост и целенасочена лъжа. Това обяви на брифинг служебният финансов министър Асен Василев в отговор на пресконференцият на ГЕРБ по-рано пред деня.

Служебното правителство възнамерява да повиши корпоративния данък с минимум 50% - това, заявиха от партията. Василев увери, че данъкът ще остане 10% за българските компании.

ГЕРБ: Служебният кабинет тайно вдига корпоративния данък с поне 50%

„По повод това изказване мога само да кажа, че това са пълни глупости. Според мен - целенасочени лъжи. Тази инициатива е за големи компании от чужбина. Тук няма нищо кардинално като позиция”, каза Василев. Обясни, че преди тази инициатива да стане факт, тя първо трябва да "мине" през Европейската комисия, а след това и да бъде одобрена в българското законодателство.

"Преди седмица България изрази позиция относно желанието на големите държави да налагат минимална данъчна ставка на транснационални компании по филър 1, с оборот над 20 млрд. евро, и по филър 2 – с оборот над 750 млн. евро при условие, че тези компании нямат солидно присъствие в държавата, където данъчната ставка трябва да бъде наложена.

На неспециализиран език това означава, че ако една чужда компания работи в България и има оборот под 750 млн. евро и по-малко от 25% от нейните работници, нейните активи или общата сума на работниците, която се плаща в България, тя ще подлежи на подобна ставка. Това ще се случи напред във времето. Това е една предварителна нагласа на различните държави. Ако сте българска компания, това не се отнася за вас”, обясни Асен Василев.

Той съобщи, че планът за въвеждане на еврото у нас вече е публикуван за обществено обсъждане. Според Асен Василев 5 месеца преди и 12 месеца след въвеждането му стоките ще имат две цени - в лева и в евро. Това ще се прави, за да не се вдигат цените. 6 или 12 месеца ще бъде периодът, в който българите ще могат да си превалутират левовете в евро, пише Труд.

„Не се очаква еврото да генерира инфлация. В държавите, където не е задържана изкуствено инфлацията, това не се случва. В България сме във валутен борд. И да искаме, не можем да потискаме инфлацията, тя си върви паралелно на еврото. Курсът си остава така, както е записан в БНБ - 1.99583”, обясни Василев.


В категории: Политика


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
vini
06.07.2021 10:03:47
1
1
откриха ви тайните замисли и се чудите как да замажете
13.
Амет чобанина
05.07.2021 19:38:43
10
3
Туй хюмне съм го порил на къра
12.
Десен мигач.
05.07.2021 19:19:57
3
11
То от Герб освен лъжи друго не сме видели.За СДС или добро ,или нищо,мъртъвци са .
11.
Бройер
05.07.2021 19:15:37
3
5
Герб-сдс със заловените от полицията 29000 купени гласове ли е в социологическото проучвпроучване ,или без?
10.
Гадовете на кРадев
05.07.2021 19:08:19
13
6
Този с навлажнения поглед си фалира фирмата,остави 9 млн.паунда задължения към инвеститорите,като ги прехвърли в офшорка!
Колко ли ще щипне от България?
Риторичен въпрос, отговор за 1 млрд!!!
Запътил се бил уж за Харвард,ама объркал посоката ;)
Далавераджии с измислени биографии,измекяри също като Радев!
9.
О
05.07.2021 18:22:53
8
12
Има 12 годишни деца вече в България които ги лъжат че има демокрация а те само са чували за Борисов на власт. И пак иска да се бута там. Това е много нахален игоист човек - той не може да остави за другите 7 милиона човека да изберат нови лидери от по добри университети от по добри лаборатории и световни личности.
Защо вече 12 години този посредствен човек пречи на истинските талантливи хора да се изявят? Той ги прекъсва, не ги оставят да вземат думата, това е един невъзпитан игоист самозабравил се.
Ще нараним децата си ако го оставим да спечели. Борете се против ББ.
Всички на избори. Време е да завършим прехода с чест и честна република както е казал Левски.
8.
До 4
05.07.2021 18:21:20
1
4
Кък влажен бе,таз дето я избрахте за ква беше на бургас има даже по кофти изкочили и криви очи
7.
Ша
05.07.2021 18:14:04
3
13
Няма да забравя има уж среща на ГЕРБ младите на видео. Борисов не остава един млад да си каже мнението. И когато се окаже че има 1-2ма завършили в чужбина или знаят езици Борисов веднага променя темата става му неудобно че има умни хора в стаята почва са говори пак за себе си, да се дуе, колко бил велик, колко биел другите, колко бил дал за това колко бил платил за това и онова.
Ужасна простотия - този човек не е лош но простотията и игото му вече са на диктаторска основа, той има психологически проблеми, той е опасен не само за ГЕРБ ами за децата ни които трябва да свикват с такива диктатори и с такава посредственост.
6.
П
05.07.2021 18:04:52
10
13
Само се подсетете кой оставя Бургас без летище през зимата и без качествен БДЖ транспорт и със сирийска Тракия магистрала и веднага става ясно за кой няма да гласувам.

Благодаря на това момче че вместо да прави $150,000 като президент на глобална компания той си дава времето младостта и нервите да помага на България.

Подкрепям правителството на Радев и повечето му министри включително това момче.

Бих нахокал Борисов да си ходи да си знае мястото да си сяда на дупата — защото няма качествени хора нито той е качествен.
5.
ИЗВЪНРЕДНО
05.07.2021 17:48:03
5
10
"Патриотите прескачат бариерата за парламента с 4,8%" прескачат от уй на уй.
4.
Орбанист
05.07.2021 17:45:24
10
4
С този влажен поглед, на левандул ми мяза.
3.
мдааа
05.07.2021 17:38:15
5
10
Ami te TikviteАми те герберите какво разбират от политика - нищо, затова и бързат да се изходят по въпрос, който не им е ясен, обаче да стресират бизнеса у нас с поредната лъжа.
2.
CTAHKO
05.07.2021 17:24:31
4
8
До1вия
Щото не е много сигурен
1.
Man_with_no_name
05.07.2021 17:13:55
8
5
ТоС,що гледа тъЙ!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори