×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Апелативният прокурор на София подаде оставка
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой ще спечели изборите? Топи се разликата между ГЕРБ и ИТН


Кой ще спечели изборите? Топи се разликата между ГЕРБ и ИТН
Не можем да кажем коя партия би спечелила изборите в неделя, защото е под 1% разликата между ГЕРБ и „Има такъв народ“, призна социологът Добромир Живков
05 Юли 2021, Понеделник, 08:55 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Възможна е драма и за третото място, защото „Демократична България“ има периферия, която в момента активно се опитва да привлече

Изборите в неделя ще са много оспорвани. Разликата между двете политически сили, на които залагат да спечелят вота на 11 юли се топи. Тя е под 1% според последното съвместно проучване на бТВ и „Маркет линкс“, финансирано и реализирано от „Маркет линкс“ сред 1075 пълнолетни българи в периода 18-25 юни.

19,7 на сто биха гласували за ГЕРБ-СДС, а за „Има такъв народ“ - 18,8%. 

„Има обаче тенденции, които дават малко по-висока тежест на сценария „Има такъв народ“ да е първа политическа сила, защото през последния месец отчитаме известен спад в подкрепата за ГЕРБ – СДС, който поставя границата под въпрос“, заяви социологът Добромир Живков, представяйки данните в студиото на „Тази сутрин“. 

„Резултатът между първите две политически сили може да се нарече еднакъв, защото разликата е по-малка от процентите за статистическа грешка. Не можем да кажем коя партия би ги спечелила“, призна той.

„Очаквам приближаване на резултатите на третата и четвъртата партия (б.а. на БСП и „Демократична България“). Всичко зависи от избирателната активност, от мобилизацията на отделните електорати. При партията на Христо Иванов има периферия, която в момента хората му активно се опитват да привлекат“, коментира Живков. 

Общественото доверие в служебното правителство е доста високо – 42% спрямо предишният кабинет, което бе с одобрение под 20%, добави той. 

„Българите одобряват действията действията на служебното правителство. Разликата в доверието между кабинета и премиера е минимална. Това е нормален процес“, заяви социологът. 

Според него избирателната активност на предстоящите избори ще е близка с тази, която имахме на 4 април. 

„Трудно е да предвидим каква роля ще изиграе машинният вот относно избирателната активност. Няма как за някои български граждани той да не е като бариера за гласуване, но се надяваме образователната кампания, която в момента тече, да свърши своята работа“, каза още той. 
 






Напусна ни емблематична актриса
Напусна ни емблематична актриса 20/05/2024, Понеделник 14:17 0
Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 1
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
26
Коментара по темата
26.
Много ми хареса
05.07.2021 13:34:50
0
0
това стихче-коментар от друг сайт, но не мога да дам кредит на човека, защото ще се изтрие като "спам".

Народът - прост
Животът - тежък, скучен.
Живот със маска, но без грим.
Озъбено свирепо куче.

по Вапцаров
25.
До19
05.07.2021 13:17:24
0
2
А от тези 19 % на ГЕРБ, казваш 119 % ще отидат да гласуват и то по два пъти хем съвсем, ама съвсем безкористно и то не защото жената, балдъзата и снахата работят из общината и министерствата, а защото Боко е умен, честен, начетен и интелигентен човек, тези край него са същите, че и по-добри....! Хеле кмета и министъра, като хора на Бокича , които назначиха женурята са направо прекрасни хора....!
24.
Трудно е да се предполага...
05.07.2021 13:06:40
0
2
Откровено циничният и нагъл лозунг на ГЕРБ "Ред в Хаоса", сиреч Новият Световен Ред, който се планира откак свят светува, те кара да мислиш че наглеците се смятат за недосегаеми и ще бъдат (с)електирани. От друга страна, по-трудно се научава какъв всъщност е сценарият за България, така че това може да е и обратна психология... Така или иначе, няма никакво значение. Просто трябва да се запасим с повече лубрикант, докато и той не е почнал да пречи на климата и да изчезне.
23.
До 16
05.07.2021 13:04:49
0
4
Дрън,дрън, не само че си от ГЕРБ, ами и доста близко стоиш до "Г-н Борисов".Обзалагам се , че само като напишеш "Г-н Борисов" и ставаш прав , в стойка мирно или се навеждаш в стойка партер!
По какво се познава ли? Ами Иван Костов и Слави не ги титулуваш с "Г-н", а Бокича -да ....Такива елементарета сте, че не се усещате колко сте смешни и жалки ?!
22.
Пурко
05.07.2021 13:02:57
0
6
Мощна коряга за буци и герб
21.
ГЕРБ трол
05.07.2021 12:47:06
7
0
Мачкай, Бойко! Мачкай чалгарите и червената хунта на фатмака Радев!
Само ти и Пеевски ще оправите тази държава, казвал съм го и преди и пак ще го кажа- само вие двамата имате топки да се справите с боклуците на Радев!
На 11 юли гласувайте или за ГЕРБ, или за ДПС! В краен случай за Патриотите!
20.
do 19
05.07.2021 12:34:34
1
8
Забрави да добавиш, че от тези 19% за ГЕРБ 10% няма да идат на изборите, защото 8% не са им платили и ще идат да "берат" желязо и 2% ще гласуват за друг, защото вече не работят в държавната администрация и няма с какво да ги плашат
19.
Стъкмистиците пак няма да познаят
05.07.2021 12:29:53
7
1
От тези 18% за Слави 10% няма да идат на изборите защото 8% са на море и 2% ще гласуват за друг (лъжепатриотите).
От тези 16% за БСП 6% няма да се справят с машините, 2% ще идат при Жан, а други 2 % ще се пръснат по Възраждане и пр. "леви"/руски партии.
От тези 12% за ДБ - 10% ще са на море, защото техният електорат е в София, а през юли софиянци са или на море или по родните си места (на село).
От тези 5% за ИСМВ 2% няма да се справят с машините, 1% ще идат при лъжепатриотите
18.
ЧИЧО КМЕТ
05.07.2021 12:21:52
0
12
Maчкай, Слави!
Изчегъртай герберастката мафия от управлението на страната!
17.
Боцмана
05.07.2021 11:59:19
4
3
Изборите няма да бъдат спечелени от ГЕРБ! - Лошото е, че тези дето ще ги спечелят не стават за нищо!)... Явно модела на управление трябва вече да е друг!
16.
14 до 15
05.07.2021 11:43:13
2
7
За твое сведение не съм за ГЕРБ и няма да гласувам за тях . И дай боже да не съм безработен , но все пак не работя в България , благодарение на европейския съюз работя в Европа за пари в пъти повече от това , което биха ми плащали в България. Крайно време е да се спре да се плюем един друг . Докато сме разделени ще става все по- зле. За съжаление няма обединител а само жадни за власт и пари. И мога да ти пиша още много за нещата , които научавам когато съм в България , а аз съм често в родната си страна , не се изнесох със семейството си. Но виждам как едни забогатели хора стават от скромни арогантни. И както написах в предния коментар , гласувайте както ви е на сърце. Важното е да има активност, която май няма да е има , защото активните са някъде по света и работят за съжаление .
15.
до 14
05.07.2021 11:28:19
3
14
Трол, как не те домързя да го напишеш всичко това, само и само да подкрепиш ГЕРБ?

След 11-ти нали знаете, че ще сте безработни цялата армия от тролове на ГЕРБ?
14.
Да ама не.
05.07.2021 11:23:23
13
5
Абсолютно никой не се показа по телевизията да каже истината. Поради тази причина политическата криза ще се задълбочи, на фона на световната криза заради вируса положението на България ще е добро , заради валутния борд. Валутния борд се провали в доста страни , но както знаем там корупцията е доста по - голяма . Г-н Борисов допусна грешката , която и Иван Костов направи , а тя е , цялото внимание към външната политика и това е причината за загубата на предните избори. За съжаление беше подведен от най- близките си . Помня ,че по телевизията на на едно тяхно събрание им каза да си разчистят къщичката , но уви никой не го направи а злоупотребите с власт се увеличиха драстично. Абсолютно несериозно е да очакваме от хора без опит в политиката да провеждат успешна такава . Лично аз не бих гласувал за ИТН ,но разбирам , че хората го правят един вид с цел шоуто да е пълно, не вярвам някой да вярва на Слави Трифонов да вдигне стандарта на България. Реално ,какво ще се случва в България зависи от самите граждани , тяхното възпитание и държание. Най - лошото ще е ако покажем на Европа ,че кризата се задълбочава . Никой няма да дойде да инвестира парите си на място ,където утре не знае какво ще бъде . Партии като ДПС , БСП няма смисъл да се коментират те са показали на какво са способни . Лично аз съм доволен ,че по времето на ГЕРБ партиите ДПС и БСП се разцепиха, а криминално проявени лица известни в цялата държава, позволяващи си своеволия засягащи обикновения гражданин са по затворите и арестите с куп дела срещу тях, всички знаем каква ни е съдебната система и истината е ,че така трябва да е първата и най- голяма промяна . Който ви обещава повишаване на заплатите просто ей така , ви лъже. Без производство и нови технологии няма да има промяна в това направление. И така братя българи гласувайте така както ви е на сърце. Хубаво и слънчево лято на всички.
13.
минка
05.07.2021 10:59:59
3
19
Все още хрантутниците от Общини ,институции,Военни и друга сган си искат ГЕРБ-А.......иначе трчбва да си търсчт нормална работа
12.
Простотията не ходи по гората
05.07.2021 10:53:37
3
17
Защо изобщо се говори за герб като за българска партия??? Да вземем да проверим лидерите на кои партии отидоха в Турция да целуват ..... на Ердоган. Опааа ДПС - АМА ТЕ СА СИ ОТКРОВЕНО НЕБЪЛГАРСКА ПАРТИЯ. ОПААА ГЕРБ И КАКВА СТАНА ТЯ??? Пичове, работата е ясна. Захвърлете тяснопартийното мислене, бъдете БЪЛГАРИ. Пък който е способен, знаещ и можещ ще е добре приет навсякъде, независимо кой е на власт
11.
Вальо
05.07.2021 10:45:21
1
14
Флагман заповядайте в Айтос да видите как общински сгради са налепени с плакати на една партия.Назрява политически скандал
10.
Ужас
05.07.2021 10:28:21
19
6
Как да гласува човек за ИТН, само им вижте депутагите от прости по-прости, тая дебелана най -накрая и измислиха директорка на рибарите, вие добре ли сте, другага върти обръч и мята топки, така и за тоя толуп Бойко разбира се не зтам кой ще гласува, порожението е трагично
9.
Де
05.07.2021 09:52:26
18
7
Че какво му е лошото на Ердоган, вижте Турция какъв износ има, каква социална политика и какви пътища и инфраструктура. В пъти по-добри от всички държави членки от бившия източен блок.
8.
Б.Б.
05.07.2021 09:33:06
3
32
Искам да попитам, на изборите в Благоевград ГЕРБ на кое място завършиха?
7.
до Крас
05.07.2021 09:28:32
20
6
Ама ти си по - прост и от Радев май.
6.
мислещ
05.07.2021 09:28:11
5
38
Щом и социологическата агенция на ГЕРБ им дава толкова малко проценти, смятайте реално колко ще вземат!
Битката за третото място ще е оспорвана между ГЕРБ, ДПС и Демократична България!
5.
Бойка,кадъната на Ердоган
05.07.2021 09:26:04
6
18
Заради такива верни привърженици като 4-ти,съм готова да ощастливя Ердоган.
4.
Гадовете на кРадев
05.07.2021 09:21:02
52
10
Киро Харварда – микробиолог, театрал, специалист по история на Средиземноморието!
Лъжец и крадец,Харвард на картинка видял!!!
Това е новата нормалалност начело с Рашков 12 кенефа!
Славчо си е мутра
3.
Бойка,кадъната на Ердоган
05.07.2021 09:20:29
7
36
Гласувате за мен,получавате Ердоган
2.
Крас
05.07.2021 09:15:13
9
39
Герб са втори или дори трети.Колата се обърна, който е по умен ще се спасява преди изборите.Другите ще играят ролята на шамандури да крепят ББ над водата.
1.
Бат Бойко
05.07.2021 09:09:47
33
7
Ще ги поря пак с 200
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" НАП пусна на търг нови предложения на автомобили иззети от пияни и дрогирани водачи Напусна ни емблематична актриса Напусна ни емблематична актриса Носителка е на десетки награди и отличия от национални и международни фестивали Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора На място е изпратен екип на „Пътна полиция“, който е установил, че лек автомобил „Фолксваген“ е катастрофирал и починалият е неговият водач Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време
4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори