×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

300 нови сгради са построени през 2020 г. в Бургаско, старите жилища - предимно от средата на миналия век


300 нови сгради са построени през 2020 г. в Бургаско, старите жилища - предимно от средата на миналия век
В област Бургас преобладават двустайните жилища - 114 400, тристайните са 85 300, а тези с четири и повече стаи - 51 800, показват данните в края на 2020 г.
11 Юни 2021, Петък, 17:44 ч.
Автор: Флагман.бг

В областта преобладават жилищни сгради, строени в периода от 1946-1960 година

104 300 са жилищните сгради в цялата Бургаска област, показват данните от НСИ към края на 2020 г. За изминалата година в областта са построени 300 здания. В градовете се намират 48 500  жилищни сгради, а в селата - 55 800. Жилищните сгради в област Бургас представляват 5.0% от всички в България.

Според разпределението по конструкция преобладават тухлените сгради с гредоред - 47.7 хил. или 45.8% от всички жилищни сгради, следвани от тухлените сгради с бетонна плоча - 40.6 хил. или 39.0%. Стоманобетонните жилищни сгради в областта са 8.2%, а панелните - 1.3%. В градовете преобладават тухлените сгради с бетонна плоча - 51.8%, а в селата тухлените с гредоред - 58.3%.

Към 31.12.2020 г. в област Бургас преобладават едноетажните жилищни сгради - 52.5 хил. или 50.4% от всички сгради в областта. Сградите на два етажа са 36.8 хил. (35.3%), триетажните са 8.7 хил., а жилищните сгради на четири и повече етажа са 6.3 хиляди.

Най-висок е относителният дял на жилищните сгради построени в периода 1946 - 1960 г. -  22.0%, а най-нисък на тези, построени до 1918 г. - 1.3% (фиг.1).

Към 31.12.2020 г. броят на жилищата в област Бургас е 293.3 хиляди. В градовете се намират 224.4 хил. жилища или 76.5% от общия брой

Осигуреността с жилища в област Бургас на 1 000 души от населението през 2020 г. е 716, като в градовете тя е 721, а в селата - 699. През предходната година стойността на показателя за областта е 713 жилища, съответно 712 в градовете и 715 - в селата.

В края на 2020 г. в област Бургас 114.4 хил. жилища са двустайни, следвани от тристайните -  85.3 хил., а тези с четири и повече стаи достигат 51.8 хиляди. В градовете на областта 41.8% от жилищата са двустайни, 27.9% са тристайни, 15.8% са едностайни и 14.5% са с четири и повече стаи.

В селата 33.0% от жилищата са тристайни, следвани от двустайните - 29.7%, с четири и повече стаи - 28.0% и едностайните - 9.3%.

Средният брой лица в едно жилище в област Бургас е 1.4, както в градовете така и в селата.

Преобладаващата част от жилищата са собственост на частни физически лица - 266.0 хил. или 90.7% от общия жилищен фонд на област Бургас. Общата полезна площ на жилищата в областта е 20 571.1 хил. кв. м., като делът на полезната площ на жилищата в градовете е 77.0% от общата полезна площ на всички жилища. Средната полезна площ на едно жилище в областта е 70.1 кв. м., като от градовете тя е 70.6 кв. м., в селата - 68.7 кв. метра.

Средната жилищна площ на човек от населението в област Бургас е 42.3 кв. м., като за градовете тя е 42.7 кв. м., а за селата 41.0 кв. метра.

Основните признаци, характеризиращи благоустроеността на жилищата, са електрификация, водоснабденост, канализация, и изградена инсталация за централно или местно отопление (парно или газ). От всички 293.3 хил. жилища в област Бургас 74.0% са електрифицирани, с водопровод и канализация.

Електрифицираните жилища с водопровод, канализация и с централно или местно отопление са 22.3%, електрифицираните само с водопровод - 2.4%, а само електрифицирани - 1.2%.


В категории: Бургас


1
Коментара
Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
1
Коментара по темата
1.
Някой
12.06.2021 08:11:27
1
1
Гето Бургас. Само блокове и нищо друго. Грозен град от смешни кооперации на цени все едно купуваш в Испания.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа 
Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори