×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проф. Кантарджиев убеден: Имаме ваксини за две Българии


01 Май 2021, Събота, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Когато си навън и има вятър, рискът от заразяване е много нисък, каза бившия член на НОЩ

Нека семействата и родовете се събират на Великден, но да е навън. Това заяви за БНТ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. "Виждате, че държавата и икономиката се освободи след успешна кампания, за която и Израл, и Испания бяха критикувани, но нека оставим критиците. Доказано е, че ваксините действат", заяви той.

"Слава богу, че е хубаво времето и има вятър. Когато си навън и има вятър, рискът от заразяване е много нисък. Инфекцията е аерозолна - ситните капчици в застоялия въздух са причина за заразяванията", уточни проф. Кантарджиев. "За 14 месеца страната ни, благодарение на много работа, правихме така, че мерките да не са досадни. Въпреки критиците, които питат защо затваряме, а после - защо отваряме... Не може винаги да казваш обратното на нашето и вечно да си прав", добави той. Проф. Кантарджиев насочи вниманието, че вчера са регистрирани 280 нови случая на 14-дневна база за 100 хил. население. През април бяхме 720, а сега - 280.

"Най-важно е хората да осъзнаят, че трябва да се проветрява и, ако може, да са навън. Отделно не съм сигурен, че за дискотеките ще има този наплив. Навън ли си, има ли лек ветрец, не е опасно", каза проф. Кантарджиев. Той коментира и притесненията на хората относно това кои ваксини са опасни и кои - не.

"Има икономическите интереси на фирмите производители - лекарите стоим настрани, щабът гледаме да казваме само истината и да не преекспонираме нещата. Тромбози-тромбози... ама на колко милиона души колко малко са тромбозите. Това са преекспонирани неща за ваксините. Тези ваксини, които са сега в Европа, са добри", заяви експертът.

"Аз бях първи в България, който каза че лично познава директора на "Гамалея" - това е огромен институт в Русия с традиции. Самият Гамалея е пряк ученик на Луи Пастьор. Казах, че са направили подобна ваксина за ебола и казах, че ваксината вероятно ще има бъдеще, както се доказа", добави проф. Кантарджиев.

"Най-много са кърлежите в големите градове в България и носят лаймска болест. Има ги в междублоковите пространства и парковете. Трябва да се коси тревата, да не се допускат бурени и треви в междублоковите пространства и да се пръска, когато се очаква 2-3 дни да не вали дъжд", каза той.


В категории: Животът


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
8
Коментара по темата
8.
Какво става
01.05.2021 18:53:16
1
4
ако вятърът духа към теб и слюнките на отсрещния летят неистово (хахаха) към теб? Тоя ще престане ли да ръси глупости? Навън - да, на открито - да, но това с вятъра е много странно. Кантарджиев, важно е накъде духа вятърът!
7.
#5
01.05.2021 18:38:27
1
8
Проблемът не е в плащането, а в намирането на достатъчно идиоти за изпълнението на първия етап на поставения им План Геноцид!
6.
Nostradamus
01.05.2021 17:09:59
3
9
Лекарите в София се бият за флаконче ваксини,
Хората чакат с часове и накрая Няма ваксини,
А тоя Урунгел ни Манипулира, че имаме ваксини за две Българии...
Тия Крадливи и Престъпни герберунги
вече Не желая да ги коментирам!
5.
един нормален
01.05.2021 17:05:58
1
7
За първи път му вярвам на този идиот!
Проблемът в момента е откъде ще намерим толкова хора за тези ваксини!
Защото имаме договор и щем, не щем, ше трябва да ги платим!
Още една корупционна практика на ГЕРБ, за която сега ще трябва да плащаме всички ние! А ваксините ще бъдат бракувани естествено!

Хубаво е да има съд и присъди за определине гербаджии и приближените им бизнесмени, но да видим...
4.
Няма светлина в тунела докато не си отидат бойкови
01.05.2021 16:58:45
1
8
Какво си казал и кой познаваш не е важно. Сърбите ще произвеждат руската ваксина, турците я разрешиха за 2 дни и ще внесат количества, а ние ручаме доматите с колците. Какви количества ваксини имате не ме интересува. Интересува ме какви ваксини има налични за ваксинация. Като махнем Астра Зенека каква е ситуацията? Всяка вечер гледам по новините как джипита чакат на опашки и се бият за 2-3 флакона, щото държавата дава по 10лв на личните лекари за ваксиниран пациент. Та работата е трагедия, дет се вика няма видело
3.
Опаааа
01.05.2021 16:31:44
0
6
Кланяне на ляво и надясно. Хем управляваме пандемията, хем сме в киреча с резултатите. Хем не можем да ваксинираме по никой график, направен от тях самите, хем ваксини за две Българии. Хем нещем Спутника, хем ги поздравяваме. Явно и на тоя почва да му просветва какво ще им се случи съвсем скоро на гробарите. Пък аз като кибик да попитам-ще ни слагат по две ваксини или пак напълнихме джоба на големия брат
2.
girla
01.05.2021 16:05:47
1
9
и за какво са ви толкова много?
1.
_nib_
01.05.2021 12:30:33
2
9
Халал да ви са....Хакайте си ги.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори