×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • В УМБАЛ-Бургас пристигна фризер за замразена кръвна плазма
  • Владимир Каролев е претърпял операция по спешност
НА ЖИВО

18 опасни дървета запалиха контрапротест на мирни хора срещу еколозите на Бургас


18 опасни дървета запалиха контрапротест на мирни хора срещу еколозите на Бургас
Ремонтът по ул.”Св. св. Кирил Методий” е стопиран от природозащитниците без основание, жалват се живущите наоколо
Тема в развитие
виж още
скрий
17 Април 2021, Събота, 11:20 ч.
Автор: Флагман.БГ, Снимка и видео: Георги РУСЧЕВ

В понеделник привечер се очаква гражданско неподчинение да затвори възлово кръстовище 

В понеделник, 19 април 2021 г., Бургас може да стане първия град след парламентарните избори, в който избуелият реваншизъм да доведе до гражданско неподчинение на мирни хора. 

 Вчера група от петима души, представящи се за природозащитници – без да се легитимират, са атакували ремонта на отсечката по ул.”Св.св.Кирил и Методий” – между ул.”Ас.Златаров” и бул.”Демокрация”. Еколозите  са успели на 8 април да издействат документ от Общината, възпрепятстващ план за отстраняване на опасните стари 18 дървета и замяната им с нови, подходящи за съвременната градска среда. Според тях старите дървета няма да пречат на генералния ремонт по отсечката, която е около 140 м.

От около месец, в района на новата библиотека бургазлии се радват на обновената пътна настилка, тротоарите и  подменените холандски дървета, които даже и са се разлистили. Красивата картина свършва рязко до пресечката с ул.”Ас.Златаров”. И не е ясно колко време ще е така оттук-нататък.

 Неколцината природозащитници  са се активирали веднага след вота в София и заплашват Общината, че ще има съд до дупка, ако изкоренят старите дървета, понеже все още били здрави и в тях има живот. 

Вижте гледката по ул.”Св.св.Кирил и Методий” в нашето видео, заснето днес около обед, когато наш екип отиде на място:

Заварихме техническото ръководство на „Щрабаг” да изтегля машините от района, работниците обясниха, че няма как да продължат, докато спорът между еколозите и живущите на тази улица не бъде разрешен.

„Потресени сме от поведението на една жена и четиримата мъже с нея, които не се легитимираха пред нас вчера. Двама от тях говореха сравнително компетентно, другите нямаха никаква идея защо протестират – били граждани с активна позиция. Те доведоха тук, за среща с нас зам.кмета по строителството Чанка Коралска и главния лесовъд на Общината Светла Танева. Целта им бе да покажат основание, според което се налага допълнителна оценка на предвидените за отстраняване дървета. Ние, от наша страна, бяхме около 20 човека – все съседи, живеещи на тази отсечка от ул.”Св.св.Кирил и Методий”. Държаха се  арогантно и не искаха да проумеят действителния проблем, останаха глухи и за некролозите на близката до нас ул.”Гурко”, където точно такова старо дърво уби млад човек”, казаха пред екипа ни от Инициативния комите, сформиран от живущи наоколо.

В разговора ни днес се включиха бившият главен архитект на Бургас Константин Коцев, Илия Терзиев – корабен инженер и Георги Алексиев – бивш главен еколог на голямо държавно предприятие. Алексиев е човекът, който  пусна преди няколко дни електронна петицията до Общината като контрапункт на протестна подписка на еколозите, защитници на старите дървета. 

Каква е реалната ситуация, която видя екипът ни: Коренищата на засадените през 1974-75 г. дървета, чията височина надхвърля 30 м, а короната им почва след 15-тия метър на стъблото, са навлезли в темелите на сградите, накъсали са кабели и тръби от подземните комуникации. При ветровито време отклонението на застрашително изкривените стъбла е до 2-3 м, короните рушат покривни конструкции, тераси, прозорци. Неведнъж при бури са се отчупвали клони и са ставали реална заплаха за човешки живот по тази важна артерия. Улуците се пълнят с шушулки и листа и се налага чистенето им всяка година, а полените предизвикват алергични реакции.

Терасите се превръщат в басейни при всеки дъжд, защото се пълнят с листа и вейки. Лятно време, заради образуващия се от листата на короните похлупак над улицата, препречващ слънчевата светлина, хората стоят по домовете си  и през деня с включено електрическо осветление. Унищожени са фасадите на сградите, избите са пълни с вода. 

През миналата година ВиК ремонтира компрометираните участъци и поставя пластмасови безвредни тръби, минаващи под асфалтовата настилка покрай бистро „Мастро Лоренцо”.

„ До няколко месеца тези нови екотръби ще бъдат накъсани от корените на дърветата, които вече са ги обхванали. Ако сега Община Бургас се огъне пред тези еколози и продължи ремонта без замяна с култивирани видове явор и ясен, както е в долната част на улицата, след около година резултатът по улицата ще е същият, какъвто го виждате, тогава Прокуратурата ще пита защо се хвърлят пари на данъкоплатците за некачествени ремонти”, казват гневни съседите наоколо и предупреждават, че ако до понеделник преди обед кметът Димитър Николов не излезе  с решение да се продължи ремонтът във вида, в който е бил предвиден – с премахването на старите дървета, те ще окупират в час пик привечер възловото кръстовище на улицата им с бул. ”Демокрация”.

Вижте в това видео за какво обаче най-вече предупреждават хората от ул. "Св. св. Кирил и Методий":

Предстоят тежки часове за общинската администрация. Утре и в неделя се очакват проливни дъждове. Кореновата система на половината от дърветата е  разкрита и дъждът може да се окаже фатален -  да доведе до рухването на неукрепените стъблата. За да не създават неудобство за магазините от двете страни по окаяната улица, от Щрабаг насипаха чакъл в прокопаната от тях част по тротоарите, с което допълнително натовариха собствената си дейност. 
  
 


В категории: Бургас


56
Коментара
56
Коментара по темата
56.
Ами...
17.04.2021 18:46:20
3
11
...въпросните "природозащитници" да го ду...т. Решението трябва да го вземат пряко засегнатите хора, пък ако трябва и местен референдум да направим! Това е демократичното, не някакви измисляци да внасят протестни ноти, да смучат пари от чужбина и да ни определят живота.
55.
Бург
17.04.2021 17:31:22
4
12
Нека ги подменят с подходящи за градска среда.Избите са пълни с корени и вода като завали дъжд.Тези дървета са като камшици по фасадата на блока когато задуха силно.
Тези"зелените"ще ми сменят счупените стъкла????????
54.
Бургас
17.04.2021 17:23:34
4
10
Нямам против дърветата,те са сянка,въздух и т.н.,но тези високи пръчки са опасни не само за движещите се по улицата,но и за сградите около тях. Хайде всички така наречени природозащитници да не дават мнения за неща които не са преживели,а именно да будуват цяла нощ, защото при вятър /което не е рядко в Бургас/ дървото пред входа се блъска в прозореца и стената и целия блок се тресе.
53.
GABIMAN
17.04.2021 17:16:01
2
6
До 52 - по изказа и съжденията си личи и нивото ти, най вероятно си под 30 от младото модерно поколение, по известни като черешо и ягодоберачи, завърнали се сега след пандемията и искащи да определят дневния ред, стига вече, да досега ако е било блато, това което ни се сервира сега е тиня
52.
ДО51 ТЪПИЯ трол """журналист"&
17.04.2021 16:34:18
6
1
АИДЕ ВРЪЩАЙ СЕ В ХЕСЕКИЯТА ДА ПАСЕШ КАЧУРИТЕ !!!!!!ДОШЪЛ СИ АКЪЛ ДА РЪСИШ И ДА ВИКАШ НА МОСТА КЕЙ ХАХА ХАХА !!!!!!!!!!!ЗА БУРГАЗЛИИ ""МОСТА Е ЕМБЛЕМА !!!!!!!!!!!!!!ИМАМ СНИМКА НА 3 ГОДИНИ НА СТАРИЯ МОСТ!!!!!!!!АЙ СИКТЕР СЕЛЯНДУРИ !!!!!!!
51.
GABIMAN
17.04.2021 16:09:24
8
9
Вече взе да ми писва от разни анти природозащитници, защо се отрязало едно дърво, защо се отрязъл един храст, пълни малоумници и хора които нямат какво да правят и си търсят медийно внимание.
Значи ако наистина много милеят за гората да ходят и да живеят там, стига вече станахме по демократи и от американците, всеки с мнение и искане за нещо.
50.
До 40
17.04.2021 15:38:57
3
12
Ландшафтният архитект на Общината Светла Танева каза пред 40 души на улица Кирил и Методий, цитирам: "ако тези опасни дървета не бъдат премахнати, аз си подава оставката"!
Това е позиция!
49.
ДО 47 ФЛАГМАНСКИЯ"" ЖУРНАЛИСТ""
17.04.2021 15:04:23
2
3
ТРОЛ ПРОВОКАТОР!!!!!!!!!!!!КАТО МНОГО ПОМНИШ ХАЙДЕ КАЖИ КЪДЕ БЕШЕ ШКОЛАТА ЗА ШОФЬОРИ /предказармена подготовка /И С КАКВА РАЗСТИТЕЛНОСТ БЕШЕ ОГРАДАТА КЪМ УЛИЦА ""ТОЛБУХИН""/тогава /!!!!!!!!!!!!!!А ДА ТЕ ВИДЯ БЕ ЛЪЖЕЦ !!!!!!!!!!!!!!ЧЕТВЪРТО ПОКОЛЕНИЕ СТРАНДЖАНСИ КАЧУР СИ ТИ!!!!!!!!!!!!!
48.
до 45 НЕ МУ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ !!!!!!!!!!!!!
17.04.2021 14:53:06
0
4
НА ТЪПАНАРА ОТ СЕКИЯТА /от къде пода надоле/ !!!!!!!!!!!!!!ПРЕДИ ТЯХ ИМАШЕ БРЕЗИ И СЛАДКАРНИЦА ""БРЕЗА""НА ЪГАЛА СРЕЩУ НЕМСКАТА БОЛНИЦА !!!!!!!!!!!!!!!!!
47.
До 37, от помнещия
17.04.2021 14:50:47
7
10
АЗ СЪМ 4ТО ПОКОЛЕНИЕ В ТОЗИ ГРАД! НЕ МЕ ПОЗНАВАШ, А И НЕ Е НУЖНО! ПредЦИТЕ МИ СА ОСТАВИЛИ СЛЕДА В ТОЗИ ГРАД, КОЯТО Е В ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ! НО ТОВА НЕ Е ВАЖНО, КАКТО И ТОВА, ЧЕ СЪМ ПЛАЩАЛ НА НАРОДНАТА ВЛАСТ ЗА "ГРЕХОВЕТЕ" НА РОДИТЕЛИТЕ СИ ДО 89А!!!! НЕ ДЕМОНСТРИРАЙ СЕЛЯНДУРСКИЯ СИ МАНТАЛИТЕТ В ГРАДА, ЧЕ СТАВАШ ЗА СМЯХ! СЕГА ДА ТЕ ПИТАМ: ТИ КАТО СИ КАРАШ ПРЕМИУМ 20 ГОДИШНИЯ ТАРАЛЯСНИК ПО НОВИТЕ УЛИЦИ В ГРАДА ЩО НЕ ПРОТЕСТИРАШ????? АЗ ПЛАЩАМ НА ГОДИНА НА ТАЗИ ОБЩИНА ДАНЪЦИ В 5 /ПЕТ!!/ ЦИФРЕНА СУМА И НЕ ПРОТЕСТИРАМ!!!! ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАШ КАТО СЕ РАЗХОЖДАШ В ПАРКА И ЛЮСКАШ БИРИТЕ ПО ЗАВЕДЕНИЯТА ЛЯТОТО???? А ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАШ, КОГАТО ОБЩИНАТА ВСЯКО ЛЯТО, ПО ДВА ПЪТИ КОСИ ТРЕВАТА ПРЕД 30 ГОДИШНАТА ТИ ПАНЕЛКА??? КАТО СИ СЪВЕСТЕН ГРАЖДАНИН, ПРАВИ ГО ТИ! ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАШ КОГАТО ТИ ПРАВИ ПАРКИНГИ ПРЕД СЪЩАТА ТАЗИ ПАНЕЛКА???ДА СЕ ЧЕТЕ ЕВАНГЕЛИЕТО НАОБРАТНО, КАТО ДЯВОЛА НЕ Е ДОСТОЙНО! И ДА ТИ КАЖА НЕЩО ЗА МИНАЛОТО, ЗА КОЕТО ТИ ДАЖЕ НЕ СИ ЧЕЛ, ЗАЩОТО ТИ Е ТРУДНО: МЛАДОЦИТЕ КАТО ТЕБ ПОНЕ ЗНАЕХА ЕЗИКА СИ И ПИШЕХА БЕЗ ПРАВОПИСНИ И ГРАМАТИЧЕСКИ ГРЕШКИ!
46.
до 45 тоз е ТРОЛ ЖУРНАЛИСТ !!!!!!!!!!!!
17.04.2021 14:47:32
3
2
ОТ ФЛАГМАН И ПИШЕ ПОВЕЧЕТО КОМЕНТАРИ С ЦЕЛ ДА """ПРОВОКИРА""ГРАЖДАНИТЕ ДА ДРАЩЯТ В ЖЪЛТО КАФЕВИЯ ФЛАГМАН!!!!!!!!!!!!!!
45.
До 44
17.04.2021 13:48:54
1
4
Приятелю, инфото не ти е вярно, влизах в казармата през 1974, когато почнаха да засаждат чинарите!
44.
Да попитам за един приятел
17.04.2021 13:47:49
4
18
А бе тези т.нар. Защитници на дърветата, къде бяха, като сякоха вековни дървета в Странджа? Или само в града са "Велики"!
Ами ясно е, там се стреля на месо, а тези са плашипутарници и само могат да се репчат на Кмета!
А точно в Странджа трябва да защитават горите от масова сеч!
43.
6666
17.04.2021 12:25:49
10
13
Чинарите на ул.Кирил и Методий са засадени в началот на 60 а не 1974/75 год. Височината им е над 30 м и затруднява подържането им. Последната резидба беше пради пет години , само в долната част на ствола и те избояха още повече. Разлистват се през май ,листопада започва в края на юни до края на януари и улицата е мрасотия до шия .Уважаеми общинари довършете ремонта на улицата и в този участък !
42.
Кореняк бургазлии
17.04.2021 12:05:59
5
16
За сведение на пишещите хейтъри, ние сме се родили, живеем и ще умрем в този район и на тази улица! Нито един от нас, не се е родил на село!
Обичаме дърветата, но когато са подходящи за градска среда, а не тези чинари, които са над 30 метра и са опасни!
Някой знае ли, какъв е критерият за здраво дърво? Та то започва да гние от сърцевината, има "мъртво" дърво, наклонено е, все признаци, че дървото умира!
Ако управниците, които са ги засадили преди 46-47 години, са се грижили за тях и не им позволяваха да растат на толкова голяма височина, но те са с голяма, огромна коренова система, която създава проблеми - късат подземни комуникации (водопроводи, канализации, съобщителни и други комуникации), влизат в основите на сградите, вмъкват се между пръстените на канализационната система. А сега, след като ВиК подмениха водопроводите с полиетиленови, рискът за аварии става все по-голям!
А ако сега се поставят нови бордюри и плочки по тротоарите, след година отново ще бъдат надигнати и кой ще е виновен - Общината!
Дъждовете ги подкопават и ако някое падне и убие вас или децата ви, смачка автомобилите -кой ще е виновен - Общината!
Все още на паркинга на Гурко (ДКЦ2) стои надписа - Едно навреме отсечено дърво, един спасен човешки живот! Заради защитата на дърветата си отиде един млад човешки живот - Пеьо Янев, съпруг и баща на малко дете!
Утре всеки един от нас може да е жертва на "здравите" дървета!
И ние сме Зелени и ние обичаме дърветата, но не от този тип, а дървета, пригодени за градска среда!
НАШИЯТ ЖИВОТ И ЖИВОТЪТ НА ДЕЦАТА НИ, НИ Е ПО-МИЛ!
41.
ХАХА ДО МЛАДИЯ МАЛОУМНИК !!!!!!!!!!!!!
17.04.2021 12:05:45
2
1
ЖУРНАЛИСТА ТРОЛ ОТ ФЛАГМАН ПИШЕЩ ВСИЧКИ ТЪПИ КОМЕНТАРИ ТУК!!!!!!!!!!!!!АЛО ТЪПАНАР ЩО СЛОЖИ ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ НА 37 !!!!!!!ЩОТО МАЙ ТИ СИ ПИСЪЛ СУПЕР ТЪПИЯ КОМЕНТАР №30 ""Българин гражданин на Бургас от 4 поколения """
40.
fen
17.04.2021 11:52:25
7
7
А сега да видим кой ще си тръгне от Общината.Преди месец за едно изгнило дърво уволниха сума ти невинни служители само защото идваха избори, а сега за 80 здрави дървета по Кирил и Методи нищо.
39.
ivo
17.04.2021 11:38:47
4
13
екозащитниците пак алчнеят за парички
38.
Хаха
17.04.2021 09:49:01
11
12
Трима шкембелии и една малоумна леля решили, че дърветата им пречат и улицата била тяхна. Няма такъв смях, честно:)))
37.
ДО 30 ДЪРТИЯ МАЛОУМНИК
17.04.2021 09:43:17
6
2
ЖИВЕЙ СИ В ТВОЯ ОТМИНЪЛ СВЯТ /не че е бил лош /НО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОВТОРИ ЩОТО ХЕРАКЛИТ Е ИЗРЕКЪЛ ПАНТА РЕЙ /текът безвъзвратни процеси/!!!!!!!!!!!!!!ЯВНО СИ САМО ОДЪРТЯЛ НО НЕ И ПОМЪДРЯЛ!!!!!!!!!!!!!!!А И МАЛКО СИ ЧЕЛ ИЛИ СИ ЧЕЛ КОМУНИСТИЧЕСКИ БЪЛВОЧИ ЗА ""СВЕТЛОТО"" БЪДЕЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!! ПРОЧЕТИ """ ШОК ОТ БЪДЕЩЕТО"" ОТ Алвин Тофлър ЗА ДА ТИ СЕ ПРОЯСНИ КАРТИНАТА В СКЛЕРОЗИРАЛИЯ МОЗЪК!!!!!!!!!!!!!!!!И ТЕМАТА ТУК Е ЗАЩО УПРАВНИЦИТЕ НА БУРГАС ВЗЕМАТ ТАКИВА РЕШЕНИЯ ДА СЕКЪТ ДА РУШЪТ /масивна сграда на немската болница /И ""РАЗНИ""" ДРУГИ"" ПРОЕКТИ"""/като пътя до плажа в ""РОСЕНЕЦ""!!!!!!!!ДАЛИ ЗАД ТЕЗИ ""ПРОЕКТИ""С НАШИТЕ ПАРИ НЕ СТОЯТ ДРУГИ ЦЕЛИ!!!!!!!!!!!!!!!
36.
Вашите и нашите
17.04.2021 09:41:16
8
13
"Вашата" улица ще е, ако сте я купили и покажете документи за нея. Типични странджански селяни сте. Такива, които живели цял живот някъде, слагат туби с вода отпред, защото и местата за паркиране са "техни". Селяк до селяка. Айде марш у дома да си пишете коментари с главни букви. Кръв щяла да се лее, чички смешници.

И Флагман им приглася "опасни" били дърветата. Дипломи по лесовъдство имате сигрно. Ясно е, че общината иска да сече, пък вие да си оправдаете стинките. Долу до Приморец изсечените дървета и те "опасни" бяха сигурно. Айде трийте сега коментара, че ще го прочете бургаският Делян Пеевски и ще се обиди.
35.
ДО 34 САМО ДА ТЕ ДОПЪЛНЯ !!!!!!!!!!!!!!!
17.04.2021 09:18:25
5
7
НЕ СЕ ПРАВИ ОТ ПРОСТОТИЯ А ОТ АЛЧНОСТ ЗА ""УСВОЯВАНЕ"" ПАРИТЕ НА БУРГАЗЛИИ !!!!!!!!!!!!!НАЙ ПРИОРИТЕТНИ ЗА АДМИНИСТРАЦИЯТА СА ПРОЕКТИ ОТ КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ОТКРАДНЕ НАЙ МНОГО!!!!!!!!!!!!!
34.
Идеалът на "бургазлията"
17.04.2021 08:52:37
2
18
от околните села и съседни области - масова сеч в центъра на града, грозни сиви плочки трето качество и асфалт до първия дъжд, вкл и по тротоарите вече.
Ако "бургазрията" беше ходил из Европата, щеше да знае, че в центровете на европейските градове никой не сече вековни дървета, щото ще му отсекат кунките, пази се и се поддържа градската настилка - паважът, и не се рутят строените от някой Тоскани сгради, за да се турнат многоетажни мутровкусови стъкларии в историческия център.
33.
Ха..
17.04.2021 07:11:51
3
11
Защо не им теглихте един природомилостив бой?
32.
до 21
17.04.2021 00:59:58
3
2
пак ли ти в с твоя 1984. Прочел една книжка и решил че много разбира сатанизъм. Айде обясни какво точно е сатанизъм нали со много напред с материала? Shagrath сатанист ли е или клоун? А Варг Викернес? То не е лесно да си прост....
31.
До 26, кислородния
17.04.2021 00:16:15
28
15
Само 100 метра по надолу, В посока изток е парка! Та да те питам: защо когато всяка година косят тревата не протестираш? Що не протестираш, че в парка има сигурно 50 заведения? Що не протестираш че има асфалтирани алеи? Ми нали искаш кислород? Що не ходиш по черни пътища, що не караш колата си по баирите, а за да отидеш от т А до т Б се качваш на автобус, кола или велосипед? Ми ходи пеша бе! Ходи по чернозем! Що си в града?????
30.
Българин, гражданин на Бургас от 4 поколения
17.04.2021 00:09:02
7
8
"Човек и добре да живее, умира и друг се ражда. Нека роденият по-късно, като гледа този надпис, да си спомни за оногова, който го е направил.” ТОЗИ НАДПИС Е ОТ ВРЕМЕТО НА ОМУРТАГ! БЪЛГАРСКИ ХАН, ВЛЯЗЪЛ В ИСТОРИЯТА! НАДПИС, ПРЕЖИВЯЛ СТОЛЕТИЯ! ВЛЕЗТЕ В БИБЛИОТЕКАТА И СИ ВЗЕМЕТЕ КНИГА, ПРОЧЕТЕТЕ! ЗАЩОТО СЛЕДВАЙКИ ВАШАТА ЛОГИКА, БИБЛИОТЕКАТА НА ВАТИКАНА, АМЕРИКАНСКИЯ КОНГРЕС, ФРЕСКИТЕ Н ЛЕОНАРДО, МИКЕЛАНДЖЕЛО, СА ИЗЛИШНИ! НАЛИ ИМА ИНТЕРНЕТ? Я ДА ГИ СРИНЕМ СЪС ЗЕМЯТА! ДА НАПРАВИМ ТАМ НЯКОЕ КРЪЧМЕ! И БИХ ИСКАЛ ДА ЗАДАМ ЕДИН ПРОСТИЧЪК ВЪПРОС НА ПСЕВДО ПРЪКНАЛИ СЕ ОТ ТЪМАТА ДЕМОКРАТИ: ВИЕ, КАКВО ЩЕ ОСТАВИТЕ, КОГАТО ЕДИН ДЕН, СЛЕД 60-70 ГОДИНИ, ОТВОРИ ЛЮБИМИЯ ВИ ИНТЕРНЕТ И ПРОЧЕТЕ ЗА БЕЗУМИЯТА ВИ? ТЕЗИ ДЪРВЕТА, ЗА КОИТО ИЗОБЩО ВСЪЩНОСТ НЕ ВИ ДРЕМЕ НЯМА ДА ГИ ИМА СЛЕД 10 ГОДИНИ, ТРОТОАРЪТ ЩЕ Е НАТРОШЕН И САМО ВЪОБРАЖЕНИЕТО ЩЕ ПОКАЗВА ЧЕ ГО Е ИМАЛО, А НЕ ДАЙ БОГ, НЯКОЕ ГРОХНАЛО ДЪРВО ЩЕ Е ПРЕМАЗАЛО НЯКОЙ, ИЛИ НЕЩО???? ВИЕ КАКВО ЩЕ ОСТАВИТЕ, МЛАДЕЖИ? КАКЪВ СПОМЕН? За ПИЯНСКИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ В КРЪЧМИТЕ? ЗА КУПОНИТЕ С ДРОГА? ЗА ГЕРОЙСТВАТА ДА ЛЮСНЕШ НЯКОЯ ВОДКА И ДА СЕ ПРАВИШ НА АКТИВЕН ГРАЖДАНИН, ЗА ЕВТИНАТА СЛАВА ДА ГОРИШ МАСКИ, ДА ТРОШИШ КОЛИ С ДЕЦА В ТЯХ, ДА КРЕЩИШ СЛЕД ВЪЗРАСТНИ ХОРА, КОГАТО СА ТЕ ХВАНАЛИ В КОРУПЦИЯ В СЕРИОЗНИ МАЩАБИ???? ТОЗИ.ЛИ СПОМЕН ИСКАТЕ? ЧОВЕК СЕ РАЖДА, ЖИВЕЕ, УМИРА... НО СТОРЕНОТО ОСТАВА!!!!!
29.
До живущите в Бургас
16.04.2021 23:04:54
6
20
Ама наистина кьор Бургас. Нали тези дървета са били малки,преди да станат каквито са в момента.Прави се цялостен ремонт,сега е момента за смяна.След някоя година ще каталясат и пак разкопаване и други простотии.Прав е бил Фердинанд!
28.
До 27
16.04.2021 22:34:31
16
8
Душите ни са градски, тук сме родени, тук ще умрем и с кръв ще защитаваме нашата улица!
Няма да позволим на разни 20 годишни келемета да ни определят живота!
Улица Кирил и Методий е наша и не я даваме!
Обещаваме, че кръв ще се лее!
27.
До 23
16.04.2021 22:03:30
4
14
"Няма хора от селата по тази улица, всички сме родени през периода 1945 - 1980!"

Душите ви са селски приятелю.
26.
ПАРИ - ВМЕСТО КИСЛОРОД
16.04.2021 22:00:46
15
38
ОДРЯЗАХА КОРЕНИТЕ - И ПОСЛЕ КАЗВАТ ЧЕ КОРЕНИТЕ БИЛИ КЪСИ ! МАМА ВИ ПРОДАЖНА ! МАСОВО СЕ ИНСТАЛИРА 5G В ЦЯЛ БУРГАС, А ДЪРВЕТАТА СА ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО РУШАТ СИГНАЛА НА ТАЯ САТАНИНСКА МРЕЖА !
НАДОЛУ ПО КИРИЛ И МЕТОДИЙ , КОГАТО ОЗРЯЗОХА ДРУГИТЕ ДЪРВЕТА, МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ В СТАТИИТЕ НА САЙТА, НАПЪЛНО ЗДРАВИ ДЪРВЕТА БЯХА - КАТО ВСЕ ЕДНО СА 2 ГОДИШНИ !!!! ТАКОВА НЕЩО АКО СЕ СЛУЧИ В ДРУГА ДЪРЖАВА.... ЩЕ ВИ ОСТАНАТ РЪЦЕТЕ НА УЛИЦАТА ! БУКВАЛНО ГОВОРЯ ! И РЪЦЕ И КРАКА ЩЕ ВИ ГИ ОДРЕЖАТ,, НО ДЪРВОТО ЩЕ БЪДЕ ЖИВО И ЗДРАВО !
А ЗА ГУРКО ДЕТО ПОЧИНА МОМЧЕТО ОТ ДЪРВО.... ДЪРВЕТАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПОДКАСТРЯТ, А НЕ ДА СЕ РЕЖАТ НАЦЯЛО !
ОТИДЕТЕ В ТУРЦИЯ, ДУБАЙ, ХОЛАНДИЯ, ШВЕЙЦАРИЯ .. И ДРУГИ ДЪРЖАВИ... И СЕ ПРОБВАЙТЕ ДА ОДРЕЖИТЕ 1 КЛОН САМО ОТ ДЪРВО... 1 КЛОН САМО !!! ОСВЕН ЧЕ ЩЕ ВИ СЪДЯТ АМИ ЩЕ ТЕГЛИТЕ 20 ЗАЕМА ЗА ДА СИ ПЛАТИТЕ ГЛОБАТА.... А В ТУРЦИЯ ПЪК ЩЕ ИМА МАСОВ ЛИНЧ !!! ИЗБИХТЕ ЖИВОТНИТЕ... ОЗДРЯЗОХТЕ ДЪРВЕТАТА.... ИЗПРАЗНИХТЕ ЯЗОВИРИТЕ.... СКОРО ЩЕ СЕ ЛЕЕ КРЪВ ! И НЯМА ДА Е НА ДЪРВЕТАТА КРЪВТА ! А ЩЕ Е НА ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ДА СПРАТ КИСЛОРОДА НА ЗЕМЯТА !
25.
До живущите
16.04.2021 21:49:54
12
34
Вие може и да живеете на улицата, но това не я прави ваша собственост, а собственост на всички бургазлии. Очевидна е масовата сеч. На хората им писна и така ще бъде оттук-нататък. Ще се научите да се съобразявате, а дървета ще се секат само когато са доказано болни. Обиколете да видите дънерите на изсечените дървета, няма един изгнил. И престанете да спекулирате със смъртта на момчето, защото ако общината си беше свършила работата да оглежда и сече болни дървета, а не здрави, то щеше да е живо. Бургас е горещ град, направихте го още по-горещ с масовото унищожване на зеленината. На Тройката няма грам сянка и е 50 градуса лятото. Същото ще стане и на "Кирил и Методий", ама като го разберете, ще е късно. Хората масово залесяват на Запад, само ние тука сечем и садим нови, за да върви оборотът към определени фирми.
24.
*********
16.04.2021 21:41:44
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
23.
До 22
16.04.2021 21:39:52
11
11
Ние сме тук в района на улица Кирил и Методий преди 65 години и помним първите дървета, нискостеблени, които през 1974-75 година, комунистите замениха с тези чинари, които не се поддържаха!
Няма хора от селата по тази улица, всички сме родени през периода 1945 - 1980!
22.
Мдаааа
16.04.2021 21:30:40
21
12
Повечето бургазлии са от селата и дърветата им напомнят за родните им места, затова не ги искат.
21.
злоба към дърветата
16.04.2021 21:21:16
3
7
При сатанизма, както и в книгата 1984, която отразява същото (за протестиращите неосведомени), всичко е обърнато наопаки. Министерството на Мира е Министерство на Войната, демокрацията е тирания, здравеопазването е медицински фашизъм, и т.н. Та по същата логика, Бургас се води за най-"зеления" град с най-"зеления" (4-буквена дума която започва с К и завършва с Т) и затова се унищожават най-много дървета.
20.
vvv
16.04.2021 21:06:56
13
30
Идиоти, спрете с това безразборно отсичане на здрави дървета и последващо засаждане на храсти. Не остана зелена улица в тази град. Как е възможно такава злоба към дърветата, това не е отдел/дирекция "Озеленяване", а "Обезлесяване".
19.
Асен Йорданов
16.04.2021 20:25:12
14
15
стои зад всички т.нар. несъгласия за ремонтите и подмяна на старата и опасна дървесна растителност в Бургас! Праща своите репортери и провокатори на срещите с хората!
Що не си гледа Биволъ и да спре да ни тормози?!
18.
да искаш да ти е сиво и грозно
16.04.2021 20:20:42
5
28
Това е целта на занятието. Не си ли забелязъл как всичко красиво, изискано и качествено се заменя постепенно с грозно и пошло...? Погледни архитектурата, мебелите, градините, вещите, дрехите от миналото, и сегашните! Същото се отнася и до заменянето на ценностите с откровена простащина и духовна нищета...
17.
Бургас
16.04.2021 20:13:50
29
32
Спрете ги тези псевдоеколози,последователи на своя гуру-Недялко Йорданов.Минете по "Цар Симеон" и вижте къде е най-грозно- пред заграбената къща на "поета"!Че и пуснал в двора помияри,които лаят всеки минаващ!Както хората умират,така и дърветата умират.Законите на природата са такива.Подменете тези стари и грозни дървета и се радвайте на живота.Не живея там,но минавайки с колата,съжалявах живущите там-ВЕЧНА ТЪМНИЦА.Няма ден,няма слънце,а вечна тъма.Отворете улицата с простор както душите си.Не си кривете душите- стана широка и светла улица до библиотеката,а сега до края.Малко остана,не саботирайте красивото.Не напразно Фердинанд е казал- кьор Бургас!
16.
ФЛАГМАН
16.04.2021 20:07:41
5
10
ТРИЕНЕТО НА МНЕНИЯ Е ПРЕСТЪПЕН ПРОИЗВОЛ!!!!!!!!!МНЕНИЯТА НА ГРАЖДАНИТЕ СА ЗАЩИТЕНИ ЧРЕЗ ЧЛ39/1/ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА И ЛИСАБОНСКИЯ ДОГОВОР!!!!!!!!!!ВАШИТЕ """ПРАВИЛА""ПРОТИВОРЕЧЪТ НА ВИСШАТА ПРАВНА НОРМА ЧЛ39/1/ ПОРАДИ КОЕТО СА НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ /измама за гражданите !!///////ПОРАДИ СИСТЕМЕН ПРЕСТЪПЕН ПРОИЗВОЛ МЕДИИНА ФИЛМА ""ФЛАГМАН""ЩЕ БЪДЕ ЗАКРИТА ОТ ПРОКУРАТУРАТА И СЪДА !!!!!!!!!!!!!ПРОСТО Е ПРЕСТЪПНИКА НАРУШАВАЗ СИСТЕМНО ЗАКОНА ЛЕЖИ В ПАНДИЗА !!!!!!!!!!!!!!ТЪРГОВСКИ СУБЕКТ СИСТЕМНО ОТНЕМАЩ ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ БИВА ЗАЛИЧАВАН ОТСРАНЯВАН!!!!!!!!!!!!!!
15.
Антикметтрол
16.04.2021 20:03:06
25
44
Такава красива улица все едно минаваш под зелен тунел. Какъв изрод жалък трябва да си, да искаш да ти е сиво и грозно ве. Целия град отсече този мръсен гад.
14.
"почти нито дума
16.04.2021 19:54:43
2
4
за парламентарния ден"

Е, тая катастрофа за какво мислиш беше...? Нали нещо трябва да те разсейва от важните неща?
13.
до 6 ТИ ИДИОТ ЛИ СИ ИЛИ ДА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16.04.2021 19:52:55
8
24
ИМА ЛИ СПОРЕД ТЕБ РАЗЛИКА ДАЛИ ЩЕ ЧЕТЕШ КНИГИ В СГРАДА ОТ 1 МИЛИОН ИЛИ ОТ 10 МИЛИОНА БЕ ИДИОТ !!!!!!!!!!!!!РАЗЛИКАТА Е 9 МИЛИОНА ИЗЛИШНО ДАДЕНИ ПАРИ НА БУРГАЗЛИИ НА ""НАША ""ФИРМА А НА ВСИЧКИ Е ЯСЕН МЕХАНИЗМА ПО КОЙТО ТАЗИ ФИРМА СЕ ОТБЛАГОДАРЯВА !!!!!!!!!!!!!!!!!ТА ТОВА ЧЕ ТИ СИ ИДИОТ НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ И ГРАЖДАНИТЕ СА ТАКИВА!!!!!!!!!!!
12.
Gordon Shumway
16.04.2021 19:40:34
13
23
Флагман, поздравявам ви. Днес почти нито дума за парламентарния ден, в който народните представители приеха почти единодушно, доктор-професор-академик-генерал Методиев Борисов да бъде докаран принудително в НС, за да даде отчет какво е вършел като автократ. Чудя се кога ще се ориентирате придворните медии в новата политическа обстановка.
11.
*********
16.04.2021 19:34:03
3
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
бургазлийка
16.04.2021 19:28:49
18
29
До ЦЯЛАТА """УЙДУРМА"" Е
Елате да видите как изглеждат дърветата и застанете под тях , сега се чакат валежи. Те ,"зелените" граждани, дето не се представиха и бяха анонимни, предложиха сеч на дърветата на 2 етапа , тази и другата година, значи 2 пъти да се прави ремонт, пак от нашите пари. Това са дървета , които вече са опасни , не са живи, надвесени са под ъгъл 45-50* , пък тогава и вие може да минете с колата си и да бъдете притиснат случайно. Голям вой за тези дървета, къде са екологчетата за Странджа, където има сеч в чудовищни размери, но там играят едни големи пари и се стреля на месо. Ясно е на всички , които ги видят, че тези дървета , трябва да бъдат заменени с по -млади, за градска среда , много е лесно да се философства отстрани.Елате да видите как корените влизат в основите на сградите, късат комуникации, ежедневно падат огромни сухи клони , при най - малкия вятър .Както е в човешкия живот , дърветата не са вечни - умират, сега се решава кое е по-важно дърветата или човешкия живот.
9.
*********
16.04.2021 19:24:00
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Hail Satan!
16.04.2021 19:19:39
10
15
18 (9) дървета
Петък, 18 (9):42 (6) ч.
19 (ИЗМАМА-19) април

Може ли някой илюминат любезно да ме илюминира какво общо имат дърветата с басейните на терасите им?
7.
К
16.04.2021 19:19:19
24
29
Аве нямали кой да им начупи китарите на тия зелени тъпаци , аман от тъпабари. Защо не отидат в странджата да протестират ,че се изсича масово гората ? Защото ще се изгубят рязко в странджата .
6.
ДО 1
16.04.2021 19:14:53
18
20
АМИ НАПРАВИ СИ ТИ ФИРМА! А ЗА БИБЛИОТЕКАТА, ТЯ НАИСТИНА НЕ Е ЗА ХОРА КАТО ТЕБ, КОИТО НАЙ МНОГО ДА ПРОЧЕТАТ МЕНЮТО В КРЪЧМАТА!!!/?
5.
СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ
16.04.2021 19:13:19
14
31
И В БУРГАС ГЕРБ ЩЕ СА ЧАО!
4.
д-р Иванов
16.04.2021 19:12:51
31
42
Улицата беше най-красивата в Бургас, преди общината да отсече дърветата. Всички бяха в цветущо здраве. Успях да направя няколко снимки преди чевръстите дървосекачи да ги извозят. А, новата библиотека е по-страшна и от немската болница.
3.
Аз
16.04.2021 19:12:08
28
28
СЪМ НА 52 Г, ОТ 1ВАТА СИ СЕК ОТ ЖИВОТА ЖИВЕЯ В ТОЗИ ГРАД, В ЦЕНТРАЛНА ЧАСТ И СЪМ СВИДЕТЕЛ Н ВСИЧКО ПРЕЗ КОЕТО МИНА ТОЗИ ГРАД ОТ РАННИТЕ МИ СПОМЕНИ! НЕ МЕ Е СТРАХ ОТ ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ, БЕЗВОДИЕ, ЛИПСА НА ТОК! МИНАХ ПРЕЗ ВСИЧКО, КАКТО ХОРАТА НА МОЯТА ВЪЗРАСТ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ! НАЙ МНОГО МЕ Е СТРАХ ОТ ГЛУПОСТТА, БЕЗПАРДОННИЯ КАРИЕРИЗЪМ И ПРОСТОТИЯТА, ЛИПСАТА НА ПАМЕТ! ЗА ОНОВА МОМЧЕ КОЕТО ЗАГИНА НА ГУРКО, ЗАЩОТО ЕДИН МАНУК МАНУКЯН, БОГ ДА ГО ПРОСТИ С ЕДНИ ЧУЖДИ ПАРИ ЗАВЕДЕ ДЕЛО И СПРЯ РЕМОНТА НА Гурко, ЦАР СИМЕОН! ДАЛИ На ТЕЗИ.НЕЩАСТНИ МСЛОУМНИЦИ ЩЕ ИМ Е ПРИЯТНО ВСЯКА ГОДИНЯ ДА ЧИСТЯТ ПОКРИВИ, КАНАЛИ ИЛИ ДА ИМ ПАДНЕ НЯКОЙ ИЗГНИЛ КЛОН ВЪРХУ 15 ГОДИШНИЯ ТАРАЛЯСНИК? ЗАЩОТО ГО ИМАМ ТОЗИ ПРОБЛЕМ! ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПРОТЕСТИРА, ПЪК МОЖЕ Я ДЕПУТАТИН Я МИНИСТЪР ДА СТАНЕШ! КЕЛЕПИР Е ТОВА! ЕХ, СЕЛО, ЕХ ПРОСТОТИЯ, ЕХ МЪРЗЕЛ, ЕХ ЛИЗАЧИ!!!!!!!
2.
д-р Иванов
16.04.2021 19:08:39
30
36
Улицата беше най-красивата в Бургас преди общината да отсече дърветата. Всички бяха в цветущо здраве. Успях да направя снимки преди чевръстите дървосекачи да ги извозят. В момента е като самолетна писта, а новата библиотека допълва хорър гледката.
1.
ЦЯЛАТА """УЙДУРМА"" Е
16.04.2021 19:07:13
17
31
КАК ЕДНИ ФИРМИ ДА ВЗЕМАТ НАШИТЕ ПАРИ ЗА РЯЗАНЕ И ЗАЛЕСЯВАНЕ !!!!!!НИКОЙ НЕ ГО Е ЕНЯ ЗА ДРУГО А КАК ДА ВЗЕМАТ КИНТИ ЗА ТАЗИ"""УСЛУГА ""!!!!!!!!!!!!СЪЩОТО БЕШЕ И С ""БИБЛИОТЕКАТА""СТАБИЛНА СГРАДА ЗА ОЩЕ 200 ГОДИНИ С МАЛКО ТРУД ЩЕШЕ ДА ЗАПЪЛНИ ТАЗИ ПОТРЕБНОСТ//щото със сегашните възможности за информация тя и сега е НЕНУЖНА !!!!!!!!////
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Монтират 50 нови осветителни стълба по протежението на велоалеята към Сарафово Монтират 50 нови осветителни стълба по протежението на велоалеята към Сарафово Те са по-издръжливи на вятър, вода, сол и корозия, с по-голяма яркост и по-висока енергийна ефективност   Английската гимназия изпрати своите абитуриенти със специална церемония Английската гимназия изпрати своите абитуриенти със специална церемония АЕГ „Гео Милев“ празнува и 50 години от основаването си С минерална вода пълнят вода басейна във Ветрен С минерална вода пълнят вода басейна във Ветрен В момента съоръжението се подготвя за активния сезон като се подменят увредени плочки, извършва се почистване и профилактика на обслужващите инсталации   Слънчев бряг започва сезона на 1 юни, увеличиха паркоместата и обновиха инфраструктурата Слънчев бряг започва сезона на 1 юни, увеличиха паркоместата и обновиха инфраструктурата Въпреки кризата в сектора, „Слънчев бряг“ АД се старае да обезпечи по най-добрия възможен начин успешното провеждане на летен туристически сезон 2021 г   Вижте какви дигитални тайни ще разкрие библиотеката през този уикенд Вижте какви дигитални тайни ще разкрие библиотеката през този уикенд Сред тях са архиви на известни бургазлии, които са дигитализирани, пощенски картички, грамофонни плочи класическа и народна музика, документални филми с местно и национално значение   Павел Тонев сменя Георги Костов като шеф на Агенция „Митници“ Павел Тонев сменя Георги Костов като шеф на Агенция „Митници“ Новият началник има над 20-годишен опит в агенцията, обяви финансовият министър Шампион по културизъм поема ръководството на данъчните Шампион по културизъм поема ръководството на данъчните Румен Спецов днес бе представен в Министерството на финансите Откриват изложба с картини на Лора в Бургас, лекарите още се грижат за сина й Откриват изложба с картини на Лора в Бургас, лекарите още се грижат за сина й Тя много обичаше Бургас и затова в творбите й може да видите, рибари, морски елементи, мостът, каза съпругът й  Опашка в Слънчев бряг за ваксини Опашка в Слънчев бряг за ваксини  Да се включат в имунизацията са изявили желание служителите в над 80 хотела Партиите не се разбраха, ЦИК ще определи ръководството на РИК-Бургас Партиите не се разбраха, ЦИК ще определи ръководството на РИК-Бургас Голямата изненада бе, че хората на Слави Трифонов не предложиха кандидатура за председател на избирателната комисия
Гърция отваря врати за туристи Гърция отваря врати за туристи Отпадат редица ограничения в страната Мистерия: НЛО като от иконата с Разпятието снимано от МКС Мистерия: НЛО като от иконата с Разпятието снимано от МКС  Обектът, преминаващ край ракетата SpaceX Starlink, удивително много прилича на нарисуването през 1350 година В Испания ще пътуват по-лесно с ковид сертификати В Испания ще пътуват по-лесно с ковид сертификати Те ще могат да се използват от юни Първи случаи на заразени с индийския вариант на COVID-19 в Русия Първи случаи на заразени с индийския вариант на COVID-19 в Русия Открит миналата година в Индия, той допринесе за скокообразен ръст на броя на случаите на коронавирус За пръв път: Жена застава начело на италианските тайни служби За пръв път: Жена застава начело на италианските тайни служби Елизабет Белони е заемала редица важни постове в системата на италианското външно министерство Има ли българска следа в кибератаката на нефтопровод в САЩ? Има ли българска следа в кибератаката на нефтопровод в САЩ? Вече има жена, починала вследствие на този удар, каза Симеон Гаспаров Пандемията от COVID-19 била предотвратима Пандемията от COVID-19 била предотвратима  Според експерти повечето държави са реагирали твърде бавно и не са ограничили вируса Ваксинират и в метрото в Ню Йорк, имунизираните ще пътуват безплатно Ваксинират и в метрото в Ню Йорк, имунизираните ще пътуват безплатно Хората, които са се престрашили да се ваксинират, могат да вземат карта за безплатни пътувания, която важи една седмица Късметлия заряза $26 милиона, не си е потърсил печалбата от лотарията Късметлия заряза $26 милиона, не си е потърсил печалбата от лотарията Срокът на печелившия билет изтича днес Петзнаци се родиха в турския град Измит Петзнаци се родиха в турския град Измит Имената на бебетата - три момчета и две момичета, са Хюсеин, Али, Азат, Азра и Шура
Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ ГЕРБ не прилича на НДСВ или на някои други партии еднодневки Виц на деня Виц на деня - Защо се разведохте?
- По здравословни причини.
- В смисъл?
- Като го видя и ми призляваше.
Виц на деня Виц на деня Циганка в предродилна зала.
- Ти с контракции ли дойде при нас?
- Не бе докторе, с такси!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори