Рецепта за неустоима паста с пиле и пармезан на фурна
Вкусна съботна вечеря
Продукти:
½ пакет паста фусили
3 супени лъжици зехтин
4 броя пилешки гърди, нарязани
1 супена лъжица лук на прах
Сол и черен пипер на вкус
Чеснов прах на вкус
1 супена лъжица сушен босилек
1 супена лъжица сушен магданоз
300 мл пилешки бульон
200 мл гъбен бульон
325 г замразени зеленчуци микс
110 г галета
2 супени лъжици настърган пармезан
2 супени лъжици масло, разтопено
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина тава за печене. Кипнете подсолена вода. Сварете пастата и я отцедете. В дълбок тиган загрейте мазнина на средна температура. Запържете пилешкото. Овкусете с лука, солта, пипера, чесъна, босилека и магданоза. Гответе, докато соковете на пилешкото се избистрят. Добавете пастата, бульоните и зеленчуците.
Прехвърлете продуктите в тавата за печене. Поръсете с пармезана и залейте с разтопеното масло. Поръсете с галетата и разбъркайте. Печете за 30 минути в загрята фурна или до златиста коричка на пармезана.
 
 
													 
													 
													 
													 
													 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 Суперлуна е в телец. Какво да очаквате
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Суперлуна е в телец. Какво да очаквате
													
													
																													 
															 
															 Николай Димитров: Черно море е нашият общ дом и вдъхновение
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Николай Димитров: Черно море е нашият общ дом и вдъхновение
													
													
																													 
															 
														 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
							 
							 
							 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										