×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Забраняват паленето на огън в Гърция
  • Баба хвърли през терасата торба с близо 50 бона на ало измамник
  • Гешев иска очна ставка с Борисов за атентата срещу него
  • Започна регистрацията в ЦИК на партии и коалиции за вота през юни
  • Алла Пугачова празнува рождения си ден в бункер в Израел
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заведенията към Борисов: При колко заразени на 100 хил. отваряме и при колко затваряме?


Заведенията към Борисов: При колко заразени на 100 хил. отваряме и при колко затваряме?
Протестите категорично показаха – браншът трябва да отвори от 1 февруари, а вече многократно доказахме, че сме отговорни и искаме просто да работим, категорични са от браншовите организации
29 Януари 2021, Петък, 13:09 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Въпреки обещанията на министъра на здравеопазването, че при под 120 положителни на 100 хил. от населението ще отворим, това все още не се се случило. Защо, питат от БАЗ и СЗБ

Здравният министър Костадин Ангелов да каже и напише черно на бяло при какви бройки на 100 хил. души заразени заведенията ще отворят и при какви ще затварят по време на продължаващата пандемия. Това призовават в отворено писмо до премиера Бойко Борисов от Българската асоциация на заведенията и Сдружение на заведенията в България. Те припомнят, че при поредното затваряне селд 27 номеври – малко след като пика на епидемията беше преминат у нас – Ангелов бе обещал да отвори заведенията веднага след като броят на новозаразените спадне под 120 на 100 хил. В момента той е под 100 на 100 хил. човека, а заведенията продължават да са затворени.

„Г-н Борисов, преди два дни в национален ефир Вие предложихте два варианта за нашето отваряне: От 1 февруари до 22:30 ч. с риск да бъдем отново затворени, ако се вдигнат отново случаите; или от 1 март, като за февруари нашите служители получат компенсации. Ден по-късно здравният министър се срещнал с браншова организация, представляваща основни интересите на хотелиерите – бизнесът, който е отворен от около месец – на която той им обяснил, че единственият вариант е отваряне на 1 март и съответно 15 март за дискотеките. Това противоречи на предложениете от Вас варианти и определено не е в полза на нашия бранш“, пиша в отвореното писмо до премиера от БАЗ и СЗБ. 

Те припомнят за протеста на 27 януари т.г., оприличен от министъра на здравеопазването катоуличен бой“, на който се включиха хиляди хора, засегнати от затварянето на заведенията, които ясно демонстрираха кой от двата варианта, предложени от Борисов, са избрали – отваряне на заведенията на 1 февруари.

„Както вече многократно показахме, ние сме разумни и отговорни хора, и искаме да работим законно, да спазваме обществения ред, както и всички нормативни документи“, пишат още в отвореното си писмо браншовите организации.

Флагман.БГ припомня, че обещаните помощи от държавата за затворения бизнес все още не са пристигнали при очакващите ги вече втори месец служители на заведенията.Те определиха случващото се за „геноцид“, тъй като вече втори месец са без какъвто и да е доход въпреки обещанията на държавата. 

Къде са обещаните от държавата помощи за затворените ресторанти и заведения?

Вместо реално да получат средствата, които са минимални в размер на 24 лв. на ден, оплакванията на персонала бяха посрещанти с оправдания и дори обвинения от страна на социалното министерство, че едва ли не те не са попълнили правилно документите. 

Както Флагман.БГ писа обаче, за всяка нова заповед или промяна на такава, издадена от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов , собствениците на заведенията (които, като самоосигуряващи се, не получават нищо от държавата) трябваше да подават нови и нови декларации за участие в програмите. Така реално за периода 27 ноември 31 декември, служителите и собствениците на затворените заведения е трябвало да се сблъскат поне 4 пъти с бюрокрацията, подавайки 4 или 5 пъти документите си за обещаната помощ.

В същото време на фона на всичко това броят направени тестове на ден се завиши драстично, достигайки рекордни стойности от над 15 хиляди. Това днес оказва влияние и на „кривата“ на заболеваемостта. Докато допреди седмица тя показваше категоричен спад, днес ситуацията не изглежда съвсем такава.

Припомняме обаче, че процентното съотношение на новите положителни спрямо броят тестове, въпреки големите на пръв поглед числа от около 500 за ден, продължава да спада, което е истинският показател за заболеваемостта у нас. В същото време спада и броят на смъртните случаи  и увеличение в броя на оздравелите, който в действителност е числото на хората под карантина, които са излезли от нея след 10 или 14-дневния срок от положителния им тест. 
 




11
Коментара
Само три съставки - Салата „Нищо“
Само три съставки - Салата „Нищо“ 15/04/2024, Понеделник 21:00 0
Как да се справим с мазната кожа
Как да се справим с мазната кожа 15/04/2024, Понеделник 20:40 0
11
Коментара по темата
11.
я
29.01.2021 15:04:08
2
7
Ало ресторантьорите кога сте работили честно и законно Ако един от вас каже че плаща всички осигуровки на работниците си и плаща данъци върху целия оборот не ползва фалшив алкохол и разни други направо заслужава да стане герой на РБългария
10.
хахаха ПАК ВИ ЗАЛОВИХ ФЛАГМАН!!!!!!!!!!!!!
29.01.2021 14:44:21
26
0
ЗАЩО ИЗБУХАХТЕ МИНУСИ НА КОМЕНТАРИ 1,4,7 И НАЙ-ВЕЧЕ НА 8????????????????????""ПРИГОТВЕТЕ СЕ ЗА ЖАЛБА ДО КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!"""АЗ СЪЩО СМЕ ЧОВЕК""НЕЗАВИСИМО ЧЕ СЪМ ОБРАТЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СЕ БОРЯ ЗА ПРАВАТА СИ!!!!!!!!!РАЗБРАХТЕ ЛИ!!!!!!БЕ
9.
До джендъра с големите букви
29.01.2021 14:36:20
0
7
Пак ли ти ве, пробита педеруга мръсна? Кво ни занимаваш с твоите манафски наклонности ве пърдухал миризлив. Чак позволение да ти порят халката ли си тръгнал да искаш ве джендър недоклатен? Айде мажи се с вазелина и скачай на мотора с кожениите дисаги, пропадняк долен!
8.
до АДМИНИСТРАТОРИТЕ НА СТРАНИЦАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!
29.01.2021 14:28:39
27
1
""ФЛАГМАН КОГА ЩЕ НАПИШЕТЕ СТАТИЯ ЗА ПРАВАТА НА ГЕЙ ОБЩНОСТТА В БУРГАС!!!!!!!!!!!!!!! СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ С ТЕЗИ ПИЯВИЦИ РЕСТОРАНТЬОРИТЕ////////НИЕ СЪЩО СМЕ ХОРА И ИСКАМЕ ДА ИМАМЕ РАВНИ ПРАВА""!!!!!!!!!!!ЗАЩО НЕ ОТРАЗИХТЕ ПОСЛЕДНИЯТ НИ ФШАШ МОБ В ЦЕНТЪРА???????????????АЗ И МОЯТ ПРИЯТЕЛ ЖЕЛАЕМ ДА БЪДЕМ ПОКАНЕНИ ЗА ИНТЕРВЮ!!!!!!!!!!РАЗБРАХТЕ ЛИ БЕ??????????
7.
ало АДМИНИСТРАТОРА
29.01.2021 14:26:06
24
3
хаха ТАКА ДЕ НАПРАВО 31 ОТРИЦАТИЛНИ ХАХА КО ШИ СИ ИГРАЙШ НА ДРЕБНО ???????????СПОМЕНЕ ЛИ СЕ НА ГРОБ ""СТАБИЛНОСТА""В КОРУПЦИЯТА ВЕДНАГА РЕАГИРАТЕ С ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ !!!!!!!!!!НЯМА ТАКОВА НЕЩО НИЕ ФЛАГМАН НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ//затова ни плащат ///!!!!!!!!!!!!
6.
БорисOFF - дръпнете му шалтера
29.01.2021 13:46:31
3
9
Не го притискайте, той Борисов не може да си направи план за деня какво да говори и къде да ходи, вие искате да действа по план! Тоя е свободен електрон. Дали му дреме за вас?
5.
БорисOFF - дръпнете му шалтера
29.01.2021 13:46:15
2
7
Не го притискайте, той Борисов не може да си направи план за деня какво да говори и къде да ходи, вие искате да действа по план! Тоя е свободен електрон. Дали му дреме за вас?
4.
ХАХА АДМИНИСТРАТОРА
29.01.2021 13:41:01
38
11
ДАВАЙ ПО СМЕЛО С ОТРИЦАТЕЛНИЯ ВОТ ХАХА !!!!!!!ТОЙ И АМЕРИКАНСКИ ПРОКУРОР ПОТВЪРДИ ТОВА КОЕТО Е ОБЩЕСТВЕНА ""ТАЙНА"" ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ !!!!!!!!НО ТЕЗ КОИТО СА НА ""КОПАНКАТА""/и вие/ЛОША ДУМА НЕ ДАВАТЕ ДА СЕ КАЖЕ ЩОТО ЩЕ СЕ РАЗВАЛИ """СТАБИЛНОСТА"""!!!!!!!!!!!!!!!ХАХА СТАБИЛНА КОРУПЦИЯ ЩО ДА Я РАЗВАЛЯМЕ
3.
До 1ви болния неудачник
29.01.2021 13:36:26
7
25
Пич, лекувай се, защото си много зле! Това, че майка ти е водила най-различни мъже в дома си и са я опъвали, а ти си гледал и слушал, как крещи от кеф, не те оправдава и спасява от психичното заболяване. Лекувай се незабавно!
2.
Бобо
29.01.2021 13:27:56
4
5
На банско и боровец нали работи всичко другите неме интересуват
1.
хаха ОТВАРЯЙ ЗАТВАРЯЙ!!!!!!!!!!!!!!
29.01.2021 13:22:38
42
14
Е КАТО НАМЕК ЗА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ""ЧЕКМЕДЖЕТУ""!!!ИМЕНО ТОВА ПОТВЪРДИ В СТАТИЯТА"""Олигархично влияние злоупотреби.....АМЕРИКАНСКИ ПРОКУРОР ОБЯСНИ ЗАЩО БЪЛГАРИЯ Е НАЙ КОРУМПИРАНА В ЕС""""!!!!!!!!!!!ТАЗИ ТЕМА Е ЗАБРАНЕНА ВЪВ ФЛАГМАН !!!!!!!ЗА гробарите ИЛИ САМО ДОБРО ИЛИ НИЩО ХАХА!!!!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас 31-годишният Димитър Димов разби боксова круша и машина за топчета 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете Повечето от представителите на силния пол знаят, че "не е важно колко дълго е зарядното, а колко всъщност издържа батерията" С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват Силните жени са откровени и прями Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце С безупречното си чувство за баланс и хармония, Везните знаят точно как да накарат другите да се почувстват специални и оценени Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София На място веднага пристигнали медици, които установили смъртта на 44-годишния мъж Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Атаката на Техеран се провали, а отговорът на Йерусалим беше оставен, за когато му дойде времето Само три съставки - Салата „Нищо“ Само три съставки - Салата „Нищо“ Вижте рецептата Как да се справим с мазната кожа Как да се справим с мазната кожа Експерти дадоха ценни съвети как да предпазим кожата от прекомерно омазняване Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Те са езотерични вещици и плашат всеки ухажор, прекрачил прага на жилището ви Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие
Иран разкри с какви ракети и дронове е обстрелван Израел Иран разкри с какви ракети и дронове е обстрелван Израел Нападението засили опасенията от голям конфликт в Близкия изток Тревога в ООН! Опасно близо сме до ядрена катастрофа, обяви шефът на МААЕ Тревога в ООН! Опасно близо сме до ядрена катастрофа, обяви шефът на МААЕ Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси  критикувайки неотдавнашните атаки срещу Запорожката АЕЦ Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Най-вероятно церемонията ще се състои на "Стад дьо Франс” Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Разследват се причините за смъртта на един човек и раняването на 17 Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си "С една пръчица колкото пръста ми може ли да се убие? Аз само ги шибнах малко и толкова беше. Исках да ударя майката, да се наплаши, защото ми изяде кокошката. Но, когато отидох, майката я нямаше”, казва Василева МВР с подробности за тази брутална катастрофа МВР с подробности за тази брутална катастрофа Лек автомобил навлязъл в насрещното и блъснал тир  Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Евгени се съобразява с капризите на  Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Продукциите са свързани с готвенето и с американския шампионат по поло Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" За повечето хора Галена и Петър прекаляват с драмата и ако не плаче единият, то плаче другият Самсунг е най-купуваният телефон, измести Епъл от челното място по продажби Самсунг е най-купуваният телефон, измести Епъл от челното място по продажби Делът на корейската корейската фирма на световния пазар на смартфони е достигнал 20,8 на сто през първите три месеца на годината
Делян ДОБРЕВ Делян ДОБРЕВ Към ПП: Научете си уроците вкъщи, не в министерствата Виц на деня Виц на деня -- Мацко, в с*кса каква поза предпочиташ?
- Отгоре.
- Защо?
- Като ми писне, ставам и си тръгвам.
Виц на деня Виц на деня Студент праща телеграма до сестра си:
"Скъсан по математика, подготви баща ни!"
На другия ден получава отговор:
"Баща ни подготвен, подготви се ТИ!..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Каква е разликата между ерген и семеен?
- Ергенът хапва каквото иска, семейният каквото му наготвят!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори