Рецепта за пилешка яхния с целина, домати и моркови
Продукти:
2 супени лъжици зехтин
400 г пилешко по избор
1 глава лук, нарязан
4 стръка целина, нарязана
2 моркова, нарязани
2 скилидки чесън, нарязан или пресован
120 мл пилешки бульон
400 г домати от консерва
2 супени лъжици доматено пюре
Щипка сол и черен пипер
Пресен магданоз
Приготвяне:
Загрейте голям и дълбок тиган на средна към висока температура. Запържете в него месото до златисто, като разбърквате. Добавете лука, целината, морковите, чесъна. Разбъркайте и излейте бульона. По желание можете да използвате и бяло вино.
Намалете котлона. Добавете доматите, пюрето, солта и пипера. Покрийте и оставете да къкри на тих огън за около час. От време на време разбърквайте. Преди да свалите от котлона поръсете с магданоз.
Станка Златева: На следващата олимпиада искаме българи, а не натурализирани състезатели
Агресивен нов вариант на грип А се разпространява по света: лекарите предупреждават за тежки симптоми
Китайската полиция тества смарт очила с изкуствен интелект и преводач
Съдът остави в ареста Росен Кръстев - Стъкларя, обвинен за лидер на престъпна група
Русия обяви Deutsche Welle за „нежелана“ и фактически забрани дейността ѝ
Все повече сигнали за хлебарки в жилищните сгради: експерт предупреждава за ръст на заразяванията
78 млн. лв. дупка в социалния бюджет: защо хората с ТЕЛК растат лавинообразно
Коледа и Нова година са най-рисковият период за изневерите
Кметът на Царево Марин Киров поздрави за младите спортисти от ФК "Странджанец"
Промени в движението по АМ „Струма“ край Перник от 17 до 22 декември
Столичната община започва зимна кампания с храна и топли напитки за хора в нужда
