×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ако слушахме нашите „ангели в бяло“, нямаше да сме на този хал


Ако слушахме нашите „ангели в бяло“, нямаше да сме на този хал
Не споделям, че има хаос в държавата - тя действа адекватно, но с известно закъснение, смята Валери Симеонов
24 Ноември 2020, Вторник, 19:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Отпреди 5 ноември съм настоявал пред Борисов за по-строги мерки, но неговото разбиране беше друго, казва лидерът на НФСБ

В неделя Валери Симеонов поиска ред строги мерки заради кризата в здравната система, свързана с разпространението на коронавируса Covid-19. В понеделник те бяха предложени от здравния министър Костадин Ангелов. Случайно ли е това и защо се стигна дотук – потърсихме за коментар лидера на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) и зам.-председател на парламента.

- Г-н Симеонов, новите мерки, които здравният министър предложи вчера, доста приличат на това, което поискахте Вие. Това случайно ли е?

- Не знам дали е случайно, питайте здравния министър. Всъщност предложението е на Здравното министерство и на Щаба и то съвпада с това, което изложих като мое виждане и като виждане на Националния фронт за спасение на България още на 5 ноември. Ако тези мерки бяха приети и наложени, аз съм сигурен, че сега вече щяхме да сме създали низходяща тенденция в развитието на епидемията – така, както стана при редица други държави като Белгия, Полша, Германия... Когато се наложат малко по-строги ограничителни мерки, особено свързани със спирането на учениците и на децата в детските градини, тъй като те се явявят невинни преносители, без да боледуват, - то след 2-3 седмици резултатът е налице. Така че се надявам някъде към средата на декември вече да имаме добър резултат, ако мерките бъдат потвърдени от Министерски съвет (МС), а аз съм сигурен, че ще бъдат.

- Логично ли е това, което здравният министър поиска – МС да гласува и мерките да влязат в сила чак в петък?

- Какво да ви кажа? Това са взаимоотношения между представители и институции от изпълнителната власт.

- Все пак не проявявате ли разбиране към това, което до момента Борисов поддържаше – реално той настояваше да не спират училищата, заведенията и т.н.?

- Аз не мога да проявя никакво разбиране, когато виждам, че държавата отива към самоубийство; и още отпреди 5 ноември съм настоявал пред него за налагане на по-строги мерки. Неговото разбиране е друго, изчакваше до последния момент, аз не мисля, че това беше правилно. Самите жертви доказват това. Самият той беше жертва. Четирима депутати от Националния фронт за спасение на България са потърпевши. Имаме и хора, които в момента са в болница в тежко състояние. Как да приема аз отлагането на мерките? Абсурд! Никога няма да го приема, винаги съм бил против това. Мисля, че България започна много добре в началото на епидемията като мерки и като отношение към тази заплаха, но лятното отпускане след това сега си го платихме многократно. Както виждате, ние оглавихме класацията по смъртни случаи.

- От правителството и от Националния оперативен щаб (НОЩ) често обвиняват гражданите, че не са достатъчно дисциплинирани. Съгласен ли сте?

- Съгласен съм, естествено! От самото начало на епидемията винаги съм повтарял едно и също и смятам, че всички българи и всеки човек, който е отговорен и мисли за бъдещето  - и на себе си и на децата си, следва да има твърдата позиция, че каквото кажат специалистите, то трябва да се спазва. Никой не трябва да го оспорва и никой не трябва да го подлага на съмнение. Ако слушахме нашите „ангели в бяло“, нямаше да сме на този хал. Те са абсолютно прави, защото голяма част от хората нямат даже елементарно чувство за самосъхранение. Ние бяхме свидетели на какви ли не нагли нарушения, включително като започнете от малобройните митинги, минете през спортните срещи и запалянковците, които се събираха в един сектор, през дискотеките с нагла демонстрация на безсмъртие... Ами видяхме го безсмъртието, видяхме го! Стигнахме първо място по смъртност.

- Казахте за „ангелите в бяло“, но в лекарското съсловие също има разделение.

- Аз знам гледната точка на медиите – винаги да се търси някакво противоречие, винаги да се търси някакъв скандал и винаги върху бялото трябва да има някакво кафяво. Ако имате предвид уникалните схващания на един видимо психически недобре човек, просто няма да влизам в никакъв разговор по този въпрос. Мнението на специалистите и на хората, които лекуват и които изнемогват, е едно. От самото начало досега то е едно. Аз се солидаризирам изцяло с позициите и аргументите на ген. Мутафчийски, проф. Балтов, проф. Кантарджиев, главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Лично ги познавам тези хора, знам и как работят. Нямам никакъв повод за каквото и да било съмнение или упрек към тях.

- Днес Корнелия Нинова обяви от трибуната, че правителството не е изпълнило решението на парламента за вкарване в действие на Плана за готовност при пандемии. Има ли право тя, защото като че ли има един хаос в държавата?

- Не споделям, че има хаос в държавата. Държавата действа адекватно, но с известно закъснение. И в тази ситуация, когато здравните ни специалисти се чудят откъде да намерят още някое легло, как да задържат скапаните от работа лекари и сестри, които изнемогват и седмици и месеци не са излизали от болница, в такъв момент да им се възлага задължението да правят някакви планове - просто не мисля, че сега е времето за това.

- Поискахте парламентът да работи онлайн. Има ли движение по този въпрос?

- И днес сме се разправяли с Караянчева. Утре ще има Председателски съвет, пак ще го поставя на разискване. Все още нямам подкрепата, но се надявам да я получа.

 


В категории: Политика , COVID-19


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
38
Коментара по темата
38.
До мислещ
25.11.2020 17:16:07
0
1
Ами като в годините назад са им регистрирали практиките като търговски предприятия нали трябва да отчитат приходи от услуги, да се самоосигуряват за пенсии и други социални рискове, да плащат месечни възнаграждение на наетите медицински сестри към практиките и колко др.разходи за оперативната дейност.
37.
мислещ
25.11.2020 12:14:04
2
7
Ангелите в бяло преди пандемията гледаха на хората като на ходещи портмонета,ама сега изведнъж станаха светци....айде нЕма нужда !
36.
До престилка
25.11.2020 10:18:59
1
1
Това със заплатите е една симулационна игра, в която водещи са тия на които са им уредени. Тая игра се играе годишно по няколко пъти поне от 25години.
Не се хващайте за участници в нея.
Искайте други социални придобивки- дългосрочни договори за заетост, осигурени общински жилища, междудневни и междуседмични почивки, поне по двама дежурни в отделения в почивни и празнични дни и при намалена натовареност на всеки един може и възнагражденията да не са най-ниските.
Все пак обучението във висшето образование не е изцяло платено от обучаващите се, че после да се искат възнаграждения над средните за страната.
35.
Престилка
25.11.2020 09:22:39
7
4
Ето затова те харесваме г-н Симеонов, винаги казваш нещата точно и ясно,смел си.Така е ако бяха слушали лекарите,които са на изчезване,а не хората от улиците, досега епидемията щеше да е
забравена.Но време е да се помисли за увеличение на заплатите на лекари и сестри, а не да се дават добавки.Както е при учители, полицаи да има реално увеличение.Лекарите у нас са с най-ниските заплати не само у нас ,но и в Европа. Новозавършил лекар - 980 лв бруто, по- малко от магазинер, лекар със специалност- със 100- 200 лв. повече.Ами няма да останат лекари в България и да работят денонощно.Ще има и други епидемии.Какво ще прави държавата тогава? На тебе разчита българският лекар...
34.
Самата истина
25.11.2020 09:10:14
0
3
Има там едни на власт. Те все пак трябва да направят нещо. Сигурно е има вирус. Няма лек. Кой да слушаме , не се знае. Имаше времена , когато се твърдеше цигарите са полезни също така и захарта. После светила от цял свят твърдяха ,че захарта е вредна и започнаха да ни хранят с месо,мляко и яйца. Сега казват всичко това е вредно има няма след около 100 години. Че кой да слушаме? Ясно е,знае се вирус ,как се спира затваряме! Но сега е моментът господа политици да се покажете като способни. Знаете какво е положението на народа. Бъдете това за което се представяте пред народа и това за ,което сте избрани. Намерете начин да обясните на нашите силни и богати съюзници в какво положение сме и направете така че да има пари за затворения народ . Много наши политици преди вас успяваха даже и Бай Тошо успя макар да ни затвори за 45 години глад нямаше. А това , което е постигнал ЦАР БОРИС ТРЕТИ въобще няма да го коментирам. Така хващайте се знаете при кой да ходите и какво да искате. Милиарди за оръжие има но оръжие коронавируса не го мори. Във война сме, българина е жилав много може да понесе но трябва да ни покажете ,че си заслужава .
33.
Валентин
25.11.2020 07:49:38
2
3
Скоро ще има е...бан в гъс. Изборите идват.
32.
До 2
25.11.2020 00:29:51
0
15
Само че в другите държави освен легла има и съвременна медицинска апаратура, добри условия, вместо плачещи за ремонт сгради и най-важното необходимото количество квалифицирани медицински кадри.
У нас броим леглата.
31.
Важното е
25.11.2020 00:21:14
2
15
Да има кораби и самолети за купуване,огради за строене и паспорти за продаване,другото са бели кахъри! :)
30.
Смех
25.11.2020 00:02:57
0
6
Тука 2-3 ма пишат всичките коментари, а един мармот буха минуси служебно.
29.
Herr Strauss
24.11.2020 22:35:30
6
11
Валери Симеонов тук е напълно прав. Ако бяха наложили мерките по-рано, на Коледа щяхме пак да сме навън, но уви не. Последни влизаме в локдауна.
28.
нфсб
24.11.2020 22:33:58
5
3
лапайте мишоци
27.
*********
24.11.2020 22:26:36
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
26.
аз
24.11.2020 22:25:25
1
18
Та викаш ти, драги ми Валери, докато държавата закъсняваше с важни и живото-съхраняващи решения как пък не закъсня с увеличаване на заплатите в Народното събрание, министерствата и доверените им администрации. КЪк пък един път не закъсняхте да сукнете от клетата ни държавичка и от нас, които май само за вас бъхтим.
25.
Bai
24.11.2020 22:14:32
0
5
Много съм добър, много ги разбирам нещата, гласувайте за мен на следващите избори...
24.
Angel in the Dark
24.11.2020 21:53:36
1
0
Soon all shalll be revealed
23.
Напънала се планината и родила мишка
24.11.2020 21:46:49
0
8
Ами що не ги слушате, ами припявате на филията с мас? Ама не тия ангели дето са от НОЩ, ами истинските ангели... Когато спрете да се интересувате само от пъри и помислите за народа, може и да направите нещо
22.
Админ Белов
24.11.2020 21:46:31
1
1
Какъв кур си набивам всекидневноо!!!..... Само, ако имах представа какви ги върша точно??!?!!??!!?... Майката "Ни" се еба, ама с гордо вдигната глава хахахахахахахаха
21.
хаха ""АДМИНИСТРАТОРА""
24.11.2020 21:37:06
5
0
ЗАЩО НАБУХА МИНУСИ НА КОМЕНТАР 16????????????????????""ПРИГОТВЕТЕ СЕ ЖАЛБА ДО КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!"""АЗ СЪЩО СЪМ ЧОВЕК""НЕЗАВИСИМО ЧЕ СЪМ ОБРАТЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СЕ БОРЯ ЗА ПРАВАТА СИ!!!!!!!!! РАЗБРАХТЕ ЛИ!!!!!! БЕ
20.
Джони Риъл Рап Стар
24.11.2020 21:21:35
0
0
Абе,... ще се разберем със старата школа!!! Наши хора сме ся, няма се караме я!? Няма се даваме!!! Няма да позволим толкова работа да отиде на майната си за половин, една година, нали!?!!!
19.
До 13,16,18
24.11.2020 20:50:39
0
4
Някакво усещане, че преигра играта нямаш ли?
Уточни къде и за какво те презират!
18.
до 16 С УДОВОЛСТВИЕ!!!!!!!!
24.11.2020 20:08:46
0
0
САМО КАЖИ!!!!!!!КОГА И КЪДЕ ДА ТИ ГО НАЛАПАМ!!!!!!!""НЕ МОЖЕШ ДА МЕ ИЗПЛАШИШ!!!!!!!!!!!!РАЗБРА ЛИ БЕ?????????????
17.
До 16
24.11.2020 20:03:51
0
9
Лапай и се потапяй
16.
ФЛАГМАН!!
24.11.2020 19:56:58
31
2
""КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ПОВДИГНЕТЕ ВЪПРОСА ЗА ГЕЙ ОБЩНОСТТА В БУРГАС?????????????????????""В ЦЯЛА ЕВРОПА ДЖЕНДЪР ОБЩЕСТВОТО ИМАТ РАВНИ ПРАВА И НИКОЙ НЕ ГИ ПРЕЗИРА!!!!!!!!!!!!"""НИЕ СЪЩО СМЕ ХОРА И ИСКАМЕ РАВНИ ПРАВА!!!!!!!!!!!!!!!!РАЗБРАХТЕ ЛИ??????????? БЕ
15.
*********
24.11.2020 19:54:20
14
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
r
24.11.2020 19:46:43
2
2
За съжаление е късно- РАЗБОЛЯХ СЕ ВЕЧЕ!
13.
ало АДМИНИСТРАТОРА
24.11.2020 19:45:19
23
10
Що бухаш отрицателен вот като луд !!ПИШЕШ САМ КОМЕТНТАРИ !!!САМ СИ ОТГОВАРЯШ !!!!!!!!!!!ПЪЛНО РАЗДВОЕНИЕ НА ЛИЧНОСТА –ШИЗОФРЕНИЯ !!!ЗА ПАРИ ЛИ ГО ПРАВИШ ИЛИ ПО ЛЮБОВ !!!!!!!!!!!!ЩОТО КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ГО ПОКАЗВАТЕ ТОЯ //нямам думи //толкова повече настройвате гражданите срещу патрЕотите
12.
еее
24.11.2020 19:44:48
6
3
Браво!
11.
Няма такава държава
24.11.2020 19:38:01
4
22
Ако слушаме Валери Симеонов отраснал в сурова среда семейство на ВОЕНЕН Държавата трябва да изглежда като КАЗАРМА всички да си лягат рано в20.00 ч да стават сутрин за физарядка в 6 без 10 да бягат с 20 кг раница 3 км да ходят с кафяво-зелени униформи подстригани 0 номер и да пазят ТИШИНА да взимат 30лв на месец и НЕпротестират ако старшината gi краде от манджата от нафтата и от ОГРАДАТА за поделението
10.
До 7
24.11.2020 19:32:23
17
26
Това с минусите, Валерка го разправяй на тези - умствено недоразвитите, дето ти вярват на лакърдиите!
А как стават по 30 наведнъж-сам знаеш. Нали си бил в същото псевдо обективно и псевдожурналистическо котило?
9.
Аз
24.11.2020 19:30:55
15
36
Толкова сте жалки........Натиснеш зеления палец,и веднага се покачват и цифрите на червени.Долни,подли душици....
8.
Даа
24.11.2020 19:27:19
30
36
Съгласен съм с коментар N1. Чудя се как не са го изтрили верните МУ съмишленици от този сайт!?
7.
Валери до 1
24.11.2020 19:24:44
41
60
А ти мойто момче имаш толкова жалък и безинтересен коментар че ти избухаха 30 минуса за отрицателно време!
6.
Циркаджия!
24.11.2020 19:24:40
8
32
Ще гледаш парламента по телевизията скоро,мошеник!
5.
*********
24.11.2020 19:24:25
0
26
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
*********
24.11.2020 19:18:29
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
*********
24.11.2020 19:17:08
1
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
...
24.11.2020 19:12:46
0
10
Точно преди малко четох един социален анализ, в който е записано, че преди година- две в страната ни болничните легла са средно 6 на 1000, докато средно в други страни от ЕС са 4,2 на 1000.
1.
Аз
24.11.2020 19:06:51
125
80
Валери, толкова си жалък и безинтересен, че никой не те коментира.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори