×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов обяви "много стръмно" покачване на заразените с COVID-19 и попита колко повече да отпусне мерките


Борисов обяви "много стръмно" покачване на заразените с COVID-19 и попита колко повече да отпусне мерките
Премиерът направи поредно мрачно изявление заради коронавируса
21 Април 2020, Вторник, 11:46 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Нищо не ни сочи към момента да бъдем оптимисти, коментира премиерът

Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че скоро няма да има сериозно охлабване на ограниченията, свързани с коронавируса. Той се появи на пресконференция, на която бе анонсирано участие само на финансовия министър Владислав Горанов. Бяха обявени мерки за подпомагане на бизнеса.

След Горанов обаче думата взе Борисов.

Премиерът отново направи мрачно изявление, свързано с коронавируса COVID-19.

Според него досега са удържали бавно заразяване, но от няколко дни кривата се катерила много стръмно, а големи групи започнали да се разболяват.

В Германия се водели преговори за отлагане на Октоберфест. Преговаряло се и за отлагане на Олимпиадата от 2021 г. за по-следващата година.

"Аз като опитен човек мога да чета между редовете", обяви Борисов.

Колко повече да отпуснем мерките, попита той. Обмисляло се облекчаване на посещението на паркове и планини, но повече от това не можело да се случи.

Мерките, които сега се премахвали в Германия и Словения, например, в България никога не били налагани. 

Работят магазините - малки, средни, големи. Строителството не е било забранявано у нас, подчерта премиерът. 

"От вчера до днес пет мерки за облекчаване България е въвела - отварянето на пазарите (работиха вчера); махнахме "прозореца" днес, за да могат тези, които влизат и излизат за работа да не чакат с часове (в София - б.а.), разрешихме имунизацията на бебетата; женските консултации; и плановите операции. Пет! Плюс всички останали мерки. Питам - кое да облекчиме още? Останаха парковете и планините. И ето днес имахме и Коалиционен съвет, говорихме и с колегите. За съжаление, се катериме вече много стръмно - 40, 40, 51 днеска. Големи групи почват да се разболяват", обясни Бойко Борисов. 

Според него към момента е направено всичко хората да не се чувстват като затворници. Бизнесите също можели да работят с изключение на ресторантите и хотелите. 

Хората, като всеки болен, искали да им се каже,че ще има подобрение на положението. Не било обаче честно негови колеги в чужбина да обявяват облекчаване на мерките. 

Борисов отново скачаше от тема в тема. В един момент той премина към лекарите, като обясни в колко тежко положение са те. 

"Проблемът следващата седмица ще е с медицинските работници. Все повече се разболяват и ръстът на заболелите ще стане такъв, че не можеме да ги поемеме в болниците - това, което ви говориме толкова, толкова, толкова време. И понеже е модерно да се каже "ще разхлабиме мерките" - не, по никакъв начин светът не се е справил с коронавируса! Смъртност, заболявания... Да, хората искат да чуят, че това свършва и тоя лош сън, в който..., да е един кошмар и от 1 май или 15 май всичко да си тръгне постарому. Аз като добър доктор не мога да предпиша тази рецепта. Тези, които искат да я предписват, да я направят - да си уморят хората. Борис Джонсън не е този Борис Джонсън отпреди един месец. Забелязахте ли? Даже говори за септември училищата вече! Трябва ли ние да минеме през апаратите или интензивното всичките, за да разбереме какво е там? Или понеже на хората им харесва да им говориш хубави неща, да им кажеш - в скоро време, след две седмици всичко приключва? Къде е приключило? В Китай ли, в Корея ли, в Сингапур ли? Къде? Къде е приключило? Къде е решено", попита министър-председателят. 

Той продължи с упрек: "Кое хубаво видяхте, за да говориме за... А пет мерки сме смекчили. По-меки мерки от тези са само паркът и планината. Само това можем да кажем..."

Ако нямало покачване на заразените, в петък или събота щяло да се мисли за достъп до парковете. 

Борисов обясни стратегията за действие така: "Нашата задача е докрай да устискаме да запазиме живота на хората. Това ни е задачата. И паралелно с това, което може да се работи, да се работи. Където трябва и може... Не казвам, че най-умните неща сме измислили. Слушаме много внимателно и на колегите сутринта от "Патриотичния фронт" идеите. Да ги направиме! Нищо не ни сочи към момента да бъдеме оптимисти. А броят на заразените и починалите трябва да ни говорят друго."

Премиерът на няколко пъти обяви, че става въпрос за "война" - не било по-различно, защото "и сега гинат хора". Той откровено каза и че не знае колко ще продължи тази криза. 

Икономическите мерки, които финансовият министър Владислав Горанов обяви, пък бяха в няколко направления, свързани най-вече с възможност за теглене на облекчени кредити от страна на засегнатите фирми. 

 




40
Коментара
40
Коментара по темата
40.
бургазлия
21.04.2020 17:56:17
0
6
Ако тествате 200-3000000 ,ще видите,че смъртносттта рязко ще падне,а ще се окаже,че половината население са прекарали инфекцията,или сега боледуват.Направихте 25000 и веднага генерални изводи.
39.
Чичо ви Врътко Арабаджиев
21.04.2020 17:48:23
0
3
Купуват dead people и ги пишат заминали по отсечка К ... хората на Агент Будала...
38.
Scrooge McDuck
21.04.2020 15:49:46
3
6
Видяхме теб и Горанката. Грам икономическа мисъл нямате. С два въпроса Ви убиха. Amateurs.
37.
do 36
21.04.2020 15:33:04
7
4
верни са погледни графиките и спри да разказваш мокрите си сънища с Борисов
36.
Както винаги
21.04.2020 15:24:15
4
12
другарят Борисов говори неверни неща.
35.
00
21.04.2020 15:15:54
6
4
и интересно някой от вас страхливците на клавиатурите изкарал ли в вируса, че толкова смело пише
надявам се сте се заредили с тоалетна хартия, че от страх се посрахте пред компютъра, от страх да не би да излезете
34.
Мерки перки
21.04.2020 15:11:59
5
9
Ако се спазват предписанията на СЗО а именно, социална дистанция и по сериозно отношение към хигиената не виждам да има проблем. Обаче без да предизвикам гневът на мн хора тук ще кажа че, страндженския нерез НЕ разбира ходи се на групички, независимо от възрастта от 12 годишни до 90 те се виждат из целия град , този празник можеше и да го изкараме в по тесен кръг един път нищо нямаше да ни стане, нямаше нужда да се събира цялата рода от всички краища на България. Още едно лично мнение относно маските, не виждам нищо лошо да се ползват в закрити помещения като магазин или каквото и да било друго здание навън няма файда от тези маски (и да знам че те не пазят мен, но знам че пазят другите ако всички ги носим се пазим един друг всички), забраната за парковете е най голямата тъпотия която измислиха но както написах по горе нереза не разбира че не е желателно да се събира на групички и да се напива и надлъгва. Тия кенефи моловете могат да си ги затворят генерално от там изтича много голям капитал извън страната, за храненето и кафенетата мисля че сами разбират че оборотите на които са свикнали нямаше да се достигат и пак щяха да са в почти същата ситуация. Дайте да се пазим едни други като спазваме дистанция не се събираме и носим маски в закрити помещение, това на никой няма да навреди. От болкади и ограничения смисъл вече няма но само ако се спазват предписанията за които писах по горе.
33.
00
21.04.2020 15:11:03
5
6
като гледам нито едно предложение в коментарите ви как да се облекчат мерките - само съскания на хора които са се изолирали вкъщи, от страх, пред компютъра
32.
уууу
21.04.2020 13:59:45
3
3
Що не си седиш в Зайчарника боклук
31.
Мафиа
21.04.2020 13:49:36
4
10
Ще я затрият и разграбят...дядо му го направи...той вече знае как...
30.
разкатаха майката на държавата
21.04.2020 13:47:15
4
15
Съвсем логично е че ще има все повече положилни проби в цялата статистика на заболяването. Без тестване заразените също ги има, но така лъсват и цялата картинка се избистря. Ако щабът му не може да обясни,че това се случва заради увеличеният брой тествани, значи е дошло време да го разпуснат и полека държавата да слиза в нормалното си съществуване. Освен яко някой не иска да затрие държавата...
29.
Гарантирано от ГЕРБ
21.04.2020 13:47:04
6
16
Другарю борисоФ, България е черната овца в ЕС, оставаме 111 и по свобода на словото...БНТ стана проправителствена, Нова телевизия принуди журналисти да напуснат, посочват от Репортери без граници. В доклада нашата държава е озаглавена "Черната овца на ЕС" се посочва, че пандемията е насърчила някои режими да се възползват от факта, че хората са в шок и са наложени мерки, които не биха били приети в нормално време. След България са Русия, Беларус и Турция..
28.
Факт
21.04.2020 13:34:36
5
20
Колкото повече продължава извънредното положение толкова повече се разпространява заразата. Значи има нещо сбъркано в цялата работа. Трябва да има анализ от който да се види каква е конкретната причина.
27.
123456789
21.04.2020 13:32:42
7
34
Тъп, по - тъп, най - тъп.
Бойко, увеличи още малко тестването на хората и рязко ще скочат заболелите. Колко удобно е за теб и кликата крадци, която храниш.
Най - хубавото на тази криза е че дори слепите ще прогледнат и този път няма избиране, Боко, Боко
26.
Ко? Не! Кога?
21.04.2020 13:04:21
11
36
Тоя вирус сега е COVID-19 spring, като нищо ще има и версия autumn, след това е COVID-20 и т.н Вижте щамовете на грипа докъде са стигнали! Борисов да не смята, че ще сме във вечно извънредно положение, през което не се правят избори и остава вечно на власт?
25.
Тоя пък
21.04.2020 13:01:52
6
28
Много ясно че ще е така, като сега тепърва започват да се правят тестове. Само че това, че скоро нямало да има разхлабване лекичко ме вбесява, защото така както продължава може няма да промяна в графиката още 1-2 години. Надявам се, че на вожда не му се въртят шугави мисли за 2 годишно извънредно положение!
24.
дааааа
21.04.2020 12:57:26
1
31
аз само да питам ако държавата тегли заеми и ги раздава на който прецени ,кой трябва да връща кредита? Тъй като сега се водят за нуждаещи тези който работятя ,а тези които са без една стотинка на месец приход нямат нужда от помощ!!!!
23.
До 21
21.04.2020 12:55:21
5
24
Да затваряме пак ли?? Ти не четеш ли колега, че те не смятат въобще да ни отварят!! И теленцата им ръкопляскат!!
22.
До 20
21.04.2020 12:54:55
4
6
Спин и Ковид са различни болести с различни последствия.
21.
Барото
21.04.2020 12:50:17
2
13
Ееей, доживях и аз да тегля кредити за да си връщам кредитите!!!
20.
Maтематика за социолози на ГЕРБ
21.04.2020 12:50:12
7
29
И какво става като преболедуваме грипа-бизнеса е затрит,ами другата година януари като излезе КОВИД-20 пак ли затваряме всичко и избиваме всички само мир да има
19.
До 18
21.04.2020 12:48:51
6
29
Трябва да си абсолютно про3д когато говориш за обществен имунитет!Някой да е добил имунитет от СПИН-а ? Тъпи парчета сте надрусаняци!
18.
*********
21.04.2020 12:43:38
5
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
17.
Цър Пър
21.04.2020 12:42:42
12
11
В края на край всички ще преболеят. Има значение само кога ще се сдобием с общественен имунитет и не само срещу заразата...
16.
До 6
21.04.2020 12:41:51
10
29
Работя от доста време в Германия. Искаш ли на мен да ми разкажеш какви са мерките тук, защото като ви слушам двамата с Премиера, имам чувството че съм в друга държава!!
15.
Az
21.04.2020 12:39:21
9
24
ТО БИВА,БИВА НАГЛОСТ И ПРОСТОТИЯ,АМА ЧАК ТОЛКОВА НЕ БИВА....
14.
КрантЪ
21.04.2020 12:39:02
21
21
Сега е редно всички, които се шматкаха без повод да бъдат глобени и наказани да си стоят вкъщи, заключени с продължителност поне 1 месец след края на карантината, като нас съвестните и отговорни граждани, които останахме без доходи и полудяхме, за да има баланс! Като се почне от пенсионелите, които са най-недисциплинирани!!!
13.
До 9
21.04.2020 12:36:32
12
31
Ти глупак ли си ? Колко са пациентите в болници ? Преди празниците бяха 220, днес са 250. Е И ? Колко пациенти в болница има в Русе, Силистра, Добрич, Бургас или Ямбол ? КОЛКО ? Италия, Испания, САЩ ги използвайте за тв. новините ! Тук ни говорете за Румъния, Сърбия, Словакия, Чехия или Украйна ! Гадни манипулатори ! И радиацията включиха. И чували, камиони и морги в главите ви ! Вижте пролетта ! ДГД Диктатора !
12.
боко
21.04.2020 12:34:46
8
24
Чак ся разбрах що ми викат тиквата !!
11.
Haha
21.04.2020 12:33:26
15
41
Тоз човек е болен.Няма никскви криви и глупости.В бг няма абсолютно нищо.Просто така говори да дават от ЕС пари които изчрзват после.Него абсолютно не го интересува народа или нещо.Хайде бе ало признай си най накрая.Всички те разбраха вече.Кажи..Да аз крадох и пак ще крада
10.
!
21.04.2020 12:30:50
7
25
И пак бутоните за оценка работят в полза на вашата статийка, смешни сте вече! Няма да се изненадам, ако и си пишете коментарите отдолу. Зачерквам ви, платени журнала. Пуснете пак някоя рекламна.....
9.
!:
21.04.2020 12:27:25
12
24
А иначе ти в България мерките се отпускат, но става въпрос най-вече за здравните заведения, а това не е по вкуса на българина, който си чака кръчмите и ракията. А в Италия още не са ги пуснали да излизат навън, това най-рано ще стане на пети май, евентуално. Тук никога не е имало подобна забрана. Флагман със серийни от статии насъскват хората против мерките. Флагман, нали уж имаше спад, днес каква ви е позицията?
8.
Братя и сестри
21.04.2020 12:26:07
15
52
На тоя не всяка втора, а абсолютно всяка дума му е лъжа. Патологичен лъжец и мошенник. Само и само да се задържи още малко като диктатор, че после не се знае. Аз живея в Англия, понеже фирмата ми не работи тъй като не е свързана с стоки от първа необходимост, сме пуснати да почиваме 3 седмици, а най вероятно и повече и получавам 80% от заплатата и то от правителството! И това ще е до 30.06 ако се наложи. Парковете са отворени като имаш право на 2 часа на ден. Няма кпп-та, чували и трупове!!! Няма маски и паника, всеки спазва 2 метра, съобразява се и тва е. Живота си върви по старому, просто няма струпване на хора и навалица. Лек ден.
7.
Chepa
21.04.2020 12:23:10
48
19
Браво Бойко! С теб сме. Ти си човека. Който не те харесва е БОКЛУК!!!!
6.
!:
21.04.2020 12:22:45
12
29
Това за отхлабването в Германия и Словения е прав - там се отварят търговски обекти, където тук никога не са били затворени.
5.
Ония с хладилните камиони
21.04.2020 12:17:55
5
23
Да палим ли?
4.
Бойко
21.04.2020 12:12:21
15
33
Приготвяйте чувалите за трупове да мога да ги настанявам там починалите от глад!
Аз ще ви довърша, помнете ми думата!
3.
Боцмана
21.04.2020 12:11:20
14
31
Аве Бокич, да не гледаме различни "криви" с теб ве?? Я, чакай пак да погледна моята.....
2.
Смях в залата
21.04.2020 12:11:13
25
43
Оставка,Борисов...отиди си тихо и с мир веднага...Бундеслигата започва на 8ми май,Швеция и Беларус плюха в мутрата ти,а от седмица са свободни Австрия,Дания,Чехия,държави като Италия и Испания охлабват мерките на 29.04
1.
Амин
21.04.2020 12:01:58
13
37
МЪРТВИЯТ БИЗНЕС БЕ НАГРАДЕН ПОСМЪРТНО С МЕРКИ!! АМИН!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори